DUBLIN - IRELAND  TEMPLE BAR_800x600
Irlanti Dublin pääsiäinen

Dublinista pääset tutustumaan läheisen Wicklown alueeseen, jota kutsutaan Irlannin puutarhaksi. Wicklow tarjoaa jylhiä vuoria ja puutarhamaisia laaksoja laiduntavine lampaineen ja aitoine irlantilaisine maisemineen vain reilun tunnin ajomatkan päässä Dublinin keskustasta. Dublinissa pääset tutustumaan myös kaupungin erinomaisiin ostos- ja illanviettomahdollisuuksiin.

Lomahaku

Valitse matkasi yhdellä klikkauksella (tai useammalla)

Irlanti Dublin pääsiäinen

Irlannin kuvankaunis pääkaupunki Dublin on tunnettu niin kulttuuristaan, erityisesti musiikista ja kirjallisuudesta, kuin irlantilaisesta oluesta ja pubeistaankin. Keskusta on kohtalaisen pieni ja siihen ehtiikin hyvin tutustua lyhyelläkin matkalla ihan jalan. Grafton Street ja Henry Street -ostoskadut, St. Stephens Green -puisto, Temple Barin ravintolat ja irlantilaiset pubit sekä Liffey joki ja ennen kaikkea irlantilaisten aito ystävällisyys takaavat sen, että kaupunki houkuttelee takaisin kerta toisensa jälkeen.

Dublinista pääset myös tutustumaan läheisen Wicklown alueeseen, jota kutsutaan Irlannin puutarhaksi. Wicklow tarjoaa jylhiä vuoria ja puutarhamaisia laaksoja laiduntavine lampaineen ja aitoine irlantilaisine maisemineen vain reilun tunnin ajomatkan päässä Dublinin keskustasta. Dublinissa pääset tutustumaan myös kaupungin erinomaisiin ostos- ja illanviettomahdollisuuksiin.

Hintaesimerkkimme 5 pv: 975€/hlö

Hintaan sisältyy:
* Finnairin lennot Helsinki-Dublin-Helsinki
* Lentolippuihin kuuluvat verot
* 4 yön majoituksen 2 hengen huoneessa
* Irlantilaisen aamiaisen hotellissa

Lisämaksusta: 
* Yhden hengen huone

Pääsiäinen Dublinissa ja Irlannissa
Pääsiäistä juhlitaan Irlannissa samaan tapaan kuin Suomessa. Pitkänä perjantaina suurin osa palveluista on suljettu tai avoinna vain rajoitetusti. Mutta esim. hotellien ravintolat ovat avoinna. Samoin Temple Barin turistialueen ravintoloita on jonkin verran auki.

Lauantaina, sunnuntaina ja maanantaina kaupat ovat auki noin 11-18 ja pubit ja ravintolat ovat avoinna normaaliin tapaan.
Toki poikkeuksiakin yksittäisten yritysten aukioloajoissa voi olla, mutta pääasiassa palvelut pelaavat kaupungissa pyhistä huolimatta.


Irlanti Dublin

Retkiehdotelmia Dublinissa

National Gallery of Ireland
Irlannin kansallistaidemuseo sijaitsee Dublinin keskustassa monen muun nähtävyyden vieressä. Sisäänpääsy on ilmainen eli kannattaa ehdottomasti käydä tutustumassa 1200-1900-luvuilta peräisin olevaan taiteeseen. Museossa on noin 15000 näyttelyesinettä. Irlantilaisten taiteilijoiden lisäksi museosta löytyy muun muassa Carvaggiota, Picassoa ja Vermeeriä.

Dublinia & Viking World
Pyhän Michaelin kukkulalla sijaitseva museo esittelee keskiaikaista Dublinia  800-1100-luvuilta. Tämä nähtävyys tarjoaa hupia ja hyötyä koko perheelle. Kaiken lisäksi museon yhteydessä oleva torni tarjoaa mahdollisuuden katsoa Dublinia uudesta kuvakulmasta. Pääsymaksu museoon on aikuisilta 6 € ja lapsilta 3 €.

Wicklowvuorten kansallispuisto
Kansallispuisto sijaitsee itärannikolla Dublinin eteläpuolella, kansallispuistoon kuuluu osa Wicklowvuorista jotka kulkevat koko Wicklowin kreivikunnan poikki. Vuorten rinteillä virtaa jokia ja puroja, alue on suosittua retkeilyaluetta. Kansallispuistossa sijaitsee Glendaloughin laakso josta löytyy Kevinin luostarin rauniot.

Guinness Storehouse
Guinness Storehouse on Guinness oluesta kertova museo ja näyttely joka sijaitsee Dublinissa. Täällä pääset kuuntelemaan Guinnessin historiasta ja jopa maistamaan olutta tehtaan koemaistolaboratoriossa. Ylimmässä kerroksessa sijaitsee Gravity Bar, josta on 360 asteen näkymä yli Dublinin.

Temple Bar
Tunnetuin pubialue ja yöelämän keskus on Temple Bar. Temple Bar sijaitsee aivan Liffey-joen etelärannalla, alueella on korttelikaupalla pubeja ja ravintoloita. Kaupunginosan mukaan nimensä saanut The Temple Bar on matkailijoiden suosiossa.

* Old Jameson Distillery – ‘Barrelman Feast’ – Irlantilainen ilta Jamesonin viskitislaamossa lauantaisin.

Dublinin linna
Dublin Castlea voi sanoa yli 700 vuotta kestäneen brittiläisen herruuden symbolina Irlannissa. Linnan alueeseen kuuluu epätasainen pihamaa ja useita torneja. Dublinin linnaa käytetään nykyisin pääasiassa Irlannin ja EU:n hallituksen kokouspaikkana.

Pyhän Patrikin Katedraali
1100-luvun lopulla rakennettu St. Patrick’s Cathedral on Irlannin merkittävin ja suurin kirkkorakennus. Rakennuksen tiloissa toimii myös kirkkomuseo. Katedraalissa esiintyvän heraldisen keskiaikaisiin asusteisiin pukeutuneen kuoron esitys on taianomainen kokemus.

Merry Ploughboy Pub show ja illallinen
Koe aito irlantilainen ilta iloisen irlantilaismusiikin tahdissa. Nauti maukkaasta irlantilaisesta kolmen ruokalajin ateriasta ja koe loistava esitys, jossa on vauhdikasta perinteistä tanssia ja kansanmusiikkia.

* Dublin Hop on, Hop off bus- Dublinin kaupunkiertoajelu. Lippu on voimassa 48 tuntia, bussi pysähtyy kaikkien tunnetuimpien nähtävyyksien kohdalla

Hotelli Temple Bar 3*

Temple Bar Hotel sijaitsee aivan kaupungin keskustassa, erinomaisella paikalla niin nähtävyyksiin, parhaisiin ostospaikkoihin kun ravintoloihin ja iltapaikkoihinkin nähden. Hotellissa aulabaari ja ravintola. Kaikki huoneet on kauniisti sisustettu ja niissä on kylpyhuone, TV, puhelin, teen/kahvinkeitin, hiustenkuivain ja vaateprässi.
Osoite: Fleet Street, Dublin 2, Ireland.

Dublin_Hotelli Temple Bar_800x600Dublin_Hotelli Temple Bar dbl_800x600

Irlanti: Vihreänä saarena tunnettu maa kutsuu tutustumaan paikallisten letkeään elämäntyyliin sekä jylhiin maisemiin, pubi-iltoihin ja vilkkaisiin kaupunkeihin.
Pääkaupunki: Dublin
Virallinen kieli: Iiri, englanti
Valuutta: Euro
Passi ja viisumi: Suomen kansalainen tarvitsee matkustusasiakirjaksi passin tai henkilökortin.
Aikaero Suomeen: -2
Tiedot sitoumuksetta.

Hintalauseke
Nämä ovat hintaesimerkkejä räätälöimistämme matkoista. Hinnat ovat arviohintoja, lopullinen hinta muodostuu sesongin ja kuljetusyhtiön sekä matkustusluokan mukaan. Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarkka tarjous omalle matkallesi klikkaamalla ”Varaa matka”-painiketta! Teemme sinulle tarjouksen matkasta toiveidesi mukaan ja vasta saatuamme sinulta hyväksynnän alamme varata matkaa.