Ranska Pariisi ja Normandia ryhmämatka

Pariisi ja Normandia matkalla näemme Ranskan parhaimmillaan. Palatessasi Pariisiin maistuu suussasi vielä Normandian kermainen juusto ja aromikas calvados.

Ranska Pariisi ja Normandia ryhmämatka

Ranskan parhaat palat

Pariisi ja Normandia ryhmämatkan viiden päivän aikana saat nähdä, maistaa ja tuoksuttaa Ranskan parhaimmillaan. Vain muutaman tunnin ajomatkan päässä Pariisin vilskeestä löytyvät Ranskan vehreimmät niityt, kauneimmat kalastajakylät, vauraimmat maatilat ja rauhallisimmat joenrannat. Palatessasi Pariisiin maistuu suussasi vielä Normandian kermainen juusto ja aromikas calvados.

Ranska Pariisi ja Normandia ryhmämatka

Ryhmämatkalla vierailemme juustolassa, historiallisessa 1500 -luvun maalaiskartanossa. Käymme yhdessä alueen arvostetuimmassa calvados-talossa, jonka jalo juoma tunnetaan kaikkialla maailmassa. Unohtumaton näky kohtaa meitä  Le Havren ja Honfleurin välisellä Normandia-Sillla (Pont de Normandie). Tämä vinoköysisilta piti 1990-luvulla pitkään hallussaan maailmanennätystä uskomattomalla 856 metrin jännevälillään!

Herttuasuvun aatelislinna

Tutustumme Vendeuvren 1700-luvun upeaan linnaan, jonka suunnitteli kuuluisa arkkitehti Jacques-François Blondel, Flanderin herttuasuvun jälkeläiselle Alexandre de Vendeuvrelle. Sama suku asuttaa linnaa edelleen ja hyvällä onnella joku tämän Normandian vanhimman suvun jälkeläisistä toivottaa Pariisi ja Normandia ryhmämme tervetulleeksi.

Ranska Pariisi ja Normandia ryhmämatka

Ryhmämatkat>

Kymenmatkat FB>

Hintaesimerkkimme 5 pv: 1549 € / hlö

1. päivä
Saapuminen lentokentälle,  josta jatkamme suoraan Pariisiin ja teemme siellä suomalaisoppaamme johdolla kaupunkikierroksen. Ohitamme kaikki tärkeimmät Pariisin nähtävyydet, mm. Riemukaaren, Champs Elysées’n, Concorde-aukion ja Eiffel-tornin.

Majoittuminen hotelliin.

Illalla Unohtumaton Seinen illallisristeily, jonka aikana näet Pariisin tärkeimmät monumentit.

2. päivä: Paris –> Saint-Martin-de-la-Lieu: 201 km / Saint-Martin-de-la-Lieu -> Lisieux : 4km

Pariisista kannattaa lähteä aamusella ennen ruuhkia kohti Normandiaa ja Touques-jokea. Varsinainen ohjelma alkaa vierailulla juustolassa, jonka päärakennus on historiallinen maalaiskartano 1500-luvulta. Maatila on saanut arvostetun nimityksen ”Site Remarquable du Goût” (”Huomattava Makukohde”) ja sen juuston maun salaisuus on paikallisten normandialaislehmien kermainen maito. Jos saavumme tilalle heti aamupäivästä, voimme nähdä kuinka juustoa valmistetaan. Lounas tilalla.

Herkullisen lounaan jälkeen lähdemme ”Siideritielle” (Route du Cidre) ja käymme nauttimassa hyvin ansaitut digestiivit pienessä tislaamossa, joka valmistaa Calvadosta perinteisesti käsityönä. Siideritietä reunustavat alueen kauneimmat puutarhat ja alueen tyypilliset puurakenteiset maalaistalot. Iltapäivällä saavumme Lisieux’hön, jossa majoitumme ja syömme illallisen. Illalla mahdollisuus tutustua kaupunkiin omaan tahtiin.

3. päivä: Lisieux -> Cormeilles : 18 km / Cormeilles -> Honfleur : 29 km / Honfleur -> Lisieux : 33 km

Aamiaisen ja lyhyen ajomatkan jälkeen on päivän ensimmäisen aperitiivin aika. Käymme yhdessä alueen arvostetuimmassa calvados-talossa, jonka jalo juoma tunnetaan kaikkialla maailmassa. Calvados-talo on perustettu jo vuonna 1820 ja on alueen vanhin. Tuliaiseksi kannattaa ostaa pullo ”Hors d’âge”-calvadosta, joka on kypsynyt tammitynnyreissä vähintään 15 vuotta.

Lounas Honfleurin kauniissa rannikkokaupungissa. Lounasta voi sulatella rauhallisella kävelyllä Seine-joen rannassa ja satamassa. Satamassa nousemme pikkulaivaan, joka puksuttaa Seineä aina Le Havren sataman edustalle. Varmasti unohtumaton näky on Le Havren ja Honfleurin välinen, 2 km pitkä Normandia-Silta (Pont de Normandie). Tämä vinoköysisilta piti 1990-luvulla pitkään hallussaan maailmanennätystä uskomattomalla 856 metrin jännevälillään! Monet saapuvat Normandiaan varta vasten ihmettelemään tätä silta-arkkitehtuurin mestariteosta.

Paluu Lisieux’hön, illallinen hotellissa ja vapaata aikaa kaupungilla.

4. päivä: Lisieux -> Vendeuvre : 32 km / Vendeuvre -> Paris : 238 km

Syötyämme aamiaisen ja pakattuamme laukut bussiin lähdemme linnanherralle kylään. Vendeuvren 1700-luvun upean linnan suunnitteli kuuluisa arkkitehti Jacques-François Blondel Flanderin herttuasuvun jälkeläiselle Alexandre de Vendeuvrelle. Sama suku asuttaa linnaa edelleen ja hyvällä onnella joku tämän Normandian vanhimman suvun jälkeläisistä toivottaa ryhmän tervetulleeksi.

Linna on harmonisten sisätilojen lisäksi kuuluisa puistostaan ja uskomattomasta miniatyyrikokoelmastaan. Kaikille hyvänäköisille ja varsinkin nukkekodin omistaville pikkutytöille tämä miniatyyrimuseo on toiveiden täyttymys. Lounastamme linnan ravintolassa.

Iltapäivällä aloitamme paluumatkan Pariisiin, jonne saavumme noin klo 18.00.

Majoittuminen.

5. päivä
Aamiainen ja kuljetus lentokentälle.

 


Ranska Pariisi tekemistä ja käyntikohteita

Tekemistä Pariisissa

* Eiffel-torni on varmasti kaikille tuttu Pariisissa sijaitseva torni, joka valmistui Pariisin maailmannäyttelyä varten vuonna 1889. Rakentajansa Gustave Eiffelin mukaan nimetty torni on Pariisin kaupungin symboli, Euroopan kuuluisimpia nähtävyyksiä ja koko Ranskan suosituin matkailukohde. Tornin huipulle vie 1665 porrasta, mutta onneksi tornissa on myös hissit!

* Notre-Damen katedraali sijaitsee Pariisin keskustassa, Seine-joen Citén saarella. Goottilaistyylisen katedraalin rakentaminen aloitettiin 1163, ja se valmistui 1345. Notre Damen patsaiden ja symbolisten aiheiden lisäksi kirkkoa koristavat monet kohokuvat ja gottilaiseen tyyliin tyypilliset lasimaalaukset ja oviin taotut kuvat.

* Riemukaari eli Arc de Triomphe, on yksi Pariisin kuuluisimmista nähtävyyksistä. Napoléon Bonaparte aloitti sen rakentamisen vuonna 1806. Napoléonin Waterloon jälkeen rakennelma valmistui kuitenkin vasta 1836.

* Louvren taidemuseo on suurin Pariisin museoista ja kaiketi maailman tunnetuin museo. Täällä sijaitsee myös yksi tunnetuimmista maalauksista, Leonardo da Vincin klassikkoteos Mona Lisa, joka saattaa yllättää katsojan pienuudellaan. Louvre on pinta-alaltaan yli 160 000 neliömetriä, josta 58 470 neliömetriä on omistettu museon näyttelyille.

* Avenue des Champs-Élysées on yksi maailman tunnetuimmista kaduista. Pariisissa kannattaa käydä astelemassa pitkin tätä kaksi kilometriä pitkää katua ja nauttia aidon Pariisilaisesta ilmapiiristä kahviloineen ja kauppoineen.

* Montmartre, ”marttyyrien vuori”, on Pariisin pohjoisosassa, XVIII kaupunginosassa sijaitseva kaupungin korkein kukkula. Se on tunnettu historiastaan taiteilijoiden asuinpaikkana.

* Sacré-Cœurin basilika on Montmartrella sijaitseva katolinen kirkko ja kaupungin suosituimpia turistikohteita. Basilikan suunnitteli arkkitehti Paul Abadie.

* Pompidou-keskus on taiteen monitoimitalo. Se sijaitsee Beaubourgin aukiolla. Vuonna 1977 yleisölle avattu keskus perustettiin Georges Pompidoun aloitteesta.

* Panthéon on alkujaan Pyhän Genevièven kirkoksi vuonna 1789 valmistunut rakennus Pariisin Latinalaiskorttelissa. Tyyliltään uusklassismia edustavan kirkon suunnitteli arkkitehti Jacques Germain Soufflot.

* Opéra Bastille eli Bastillen ooppera on Place de la Bastille -aukion luona sijaitseva moderni oopperatalo. Siellä toimii Opéra National de Paris, joka toimii myös vanhassa oopperatalossa Palais Garnierissa.

Hotellit vahvistuu tilausvaiheessa.

Ranska

Ranska tunnetaan etenkin ranskalaisesta keittiöstä, sen vahvanmakuisista juustoista, viineistä ja patongeista, joita kaikkia Ranskassa nautitaankin joka aterialla.
Pääkaupunki: Pariisi
Virallinen kieli: Ranska
Valuutta: Euro
Passi ja viisumi: Suomen kansalainen tarvitsee matkustusasiakirjaksi passin tai henkilökortin.
Aikaero Suomeen: -1

Tiedot sitoumuksetta.

Hintaan sisältyy:
* Lennot Helsinki-Pariisi-Helsinki
* Lentokenttäkuljetukset
* Majoitus kahden hengen huoneissa aamiaisella, 3 tähden hotelleissa
* Ohjelmassa mainitut retket suomenkielisellä opastuksella
* Ohjelmassa mainitut ruokailut
* Suomalaisen matkanjohtajan palvelut

Räätälöimme matkan toiveidesi mukaan.

Ryhmille minimi 20 henkilöä.

Kaikki matkamme sopivat myös omatoimimatkoiksi  tai ryhmämatkoiksi, jotka räätälöidään kanssanne.
S
uunnitteletko matkaa oman ryhmäsi kanssa?

Anna ammattitaitoisen myyntivirkailijamme auttaa matkasi suunnittelussa.
Puhelin 05 211 1600 tai kymenmatkat @ kymenmatkat.fi

Matkan hinta / hintaesimerkkejä

Valmiit matkapaketit

Olemme paketoineet myyntiin matkapaketteja, joiden lähtöpäivämäärät  ja matkan hinta on merkitty sivuillemme. Näihin matkoihin yleensä sisältyy opastus. Opastus on useimmissa matkoissa perillä kohteessa, tämä on kerrottu hintaan sisältyy osiossa.

Hintalauseke koskien asiakkaan toimeksiannosta räätälöityjä matkapakettejamme

Nettisivuillamme on hintaesimerkkejä räätälöidyistä matkoistamme. Nämä matkat voivat olla opastettuja tai omatoimisia, tämä on kerrottu hintaan sisältyy osiossa. Lähtöpäivän ja matkareitin voit itse valita. Hinnat ovat esimerkkihintoja, joten lopullinen hinta muodostuu matka-ajan, reitin, kuljetushinnan, matkustusluokan sekä paikkatilanteen mukaan.

Ryhmämatkojen hintaesimerkit

Hinnat ovat arviohintoja, lopullinen hinta muodostuu sesongin ja kuljetusyhtiön sekä matkustusluokan mukaan. Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarkka tarjous omalle ryhmällesi klikkaamalla tarjouslomakettamme! Ryhmähinnat ovat yleensä voimassa alkaen 10 hengen ryhmille, ellei toisin mainita.

Matkadokumentit ja hyvä tietää matkaohjeita

Tutustu ennen matkaasi>