Viro Pohjois-Viron kauneimpia puutarhoja 2-4.8.2024

Tervetuloa Pohjois-Viron puutarhamatkalle, jossa kukkivat tarhat ja vehreät maisemat tarjoavat unohtumattomia elämyksiä ja inspiroivaa puutarhataidetta.

Viro Pohjois-Viron kauneimpia puutarhoja 2-4.8.2024

Kukkivat puutarhat

Tervetuloa Pohjois-Viron puutarhamatkalle, jossa kukkivat tarhat ja vehreät maisemat tarjoavat unohtumattomia elämyksiä ja inspiroivaa puutarhataidetta. Riima Ahvenin puutarha tunnetaan erityisesti upeista iiriksistään. Puutarha on kuin värikäs taulu, ja iirikset ovat näky, joka ulottuu kauas moottoritielle. Tarhassa voi ihastella myös muita perinne- ja sipulikukkia, ja täältä voi hankkia mukaansa kauniita kukkia. Kadakan tilan puutarha on voittanut useita puutarha-alan palkintoja. Se eroaa muista siinä, että tilaa ympäröi metsä ja suoalue, ja näkymät on jätetty avoimiksi. Puutarhassa on noin 30 erilaista kokoelmaa, aina englantilaistyylisistä lammikkoistutuksista puutarhoihin. Kasvien ostaminen mukaan on mahdollista.

Pohjois-Viron kauneimpia puutarhoja

Marika Vartlan luoma kaunis kokoelmatarha Mädapean kartanossa on pioneja ja flokseja täynnä. Erityisesti heinäkuun lopulla tämä puutarha hehkuu floksien loistossa. Emäntä jakaa mielellään tietoa kasvien hoidosta, ja vierailijat voivat ostaa mukaansa näitä kauniita kasveja. Lyhyt pysähdys Aru Viinikartanolla tarjoaa mahdollisuuden maistella paikallisen perheen luomumarjoista ja metsämarjoista valmistettuja viinejä. Tämä viinikartano on oiva paikka hankkia matkamuistoja ja nauttia paikallisista herkuista.

Silmänruokaa ja inspiraatiota

Nämä puutarhat eivät vain tarjoa silmänruokaa vaan myös inspiraatiota ja tietoa kasvien hoidosta. Pohjois-Viron kauneimmat puutarhat kutsuvat sinut tutustumaan vehreään maailmaansa ja kokemaan luonnon kauneutta eri muodoissaan. Tule mukaan tälle puutarhaseikkailulle, joka jättää sydämeesi kevään kukkivan kauneuden.

Pohjois-Viron kauneimpia puutarhoja

Kymenmatkat FB>

Teemamatkat>

Matkan hinta: 339 €/hlö

Matkapäivät: 2 – 4.8.2024

Laiva-aikataulu:
2.8. Helsinki – Tallinna           1030 – 1315 XPRS
4.8. Tallinna – Helsinki          1530 – 1800 XPRS

Matkaohjelma

 

1.Päivä

Saapuminen Tallinnaan.
Matkamme jatkuu Viron Pohjoisrannikon kauneimpiin kohteisiin. Ensin vierailemme Gülnara Tartesin perheen kauniissa nykyaikaisessa kotitarhassa Valklan kylässä.

Tarha kattaa noin 3600 neliömetriä, ja sen keskiössä on eri kasveista muotoutunut kaunis ympäristö. Tarhasta löytyy kasveja niin Japanista kuin muualtakin Aasiasta, lisäksi siellä kasvaa paikallisia lajikkeita. Matka jatkuu upeaa rantatietä pitkin Viron kauneimpiin kyliin, Virveen ja Tapurlaan. Näiden kylien kauneus on huomattu, sillä ne ovat molemmat voittaneet tittelin Viron kauneimmista kylistä.

Vieraillessamme Tõnun tilalla, näemme kauniin tarhan, jossa perhe viljelee ja myy kasveja, jotka sopivat hyvin kiviseen pohjoisrannikon maaperään. Tällä tilalla näemme, miten erilaiset kasvit voivat muodostaa harmonisen ympäristön. Samalla alueella sijaitsee myös Aivar Haagin tarha, josta voi hankkia omia kasvejaan. Majoitumme Lääne Virumaan pääkaupungissa Rakveressa, Wesenbergh-hotellissa, joka on täysin uusittu vuosina 2020-21.

Päivän aikana tutustumme myös Viron korkeimpaan koskeen, Jägalaan, sekä suurimpaan puuhun, Tyliveren uhritammeen, ja nautimme myöhäisen lounaan.

2. päivä

Aamiaisen jälkeen teemme lyhyen kierroksen Rakveren kaupungissa, kävelemme linnanmäellä ja vierailemme Liina Straussin kaupunkitarhassa. Tämä kaunis kaupunkitarha osoittaa, että puutarhan voi muodostaa melko nopeasti myös uuden talon pihalle. Emäntä on tehnyt kaiken itse ja saanut siitä jo kaksi palkintoa. Liinan puutarhasta jatkamme matkaamme kohti Lahemaata.

Lahemaalla ensimmäisenä kohteena on Tiiu-maatilan Ruusutarha. Tämä tarha on todella kaunis ja yksi Pohjois-Euroopan laajimmista ruusukokoelmista, jossa on noin 300 lajiketta. Lisäksi tilalla on suuri marjatarha, yrttitarha ja tietysti muitakin kukkia. Täältä voimme ostaa mukaamme kasveja ja muita Lahemaan alueen luonnontuotteita.

Päivän viimeiset kohteet ovat kaunis Vihulan kartanon puutarha ja useita palkintoja voittanut Ojaliivien perheen puutarha Võsussa. Vihulan kartano on nopeasti noussut Viron kauneimmaksi kokoelmaksi, yhdistäen hienosti entisöidyt vanhat rakennukset, kauniin puiston ja vanhan kartanoajan puutarhan. Puutarhan istutukset on hyvin nähtävillä vieraille, ja puutarha on täynnä kukkia, vihanneksia ja kauniita maisemia.

Päivän viimeinen kohde on luonnonkaunis Võsu ja Tiinan sekä Madisin Ojaliivin kaunis puutarha. Täältä löytyy kasveja ympäri maailmaa, osassa tarhaa kasvaa välimeren ilmaston lajikkeita ja lisäksi on pieni japanilainen puutarha ja paljon muuta mielenkiintoista nähtävää. Koko perhe sai maakunnan kauneimman kotitarhan tittelin vuonna 2023.

Võsu on muutenkin tunnettu kauniina kesälomapaikkana. Näemme myös Viron kuuluisimman oopperalaulajan Georg Otsin kesähuvilan ja hänen muistopenkkinsä. Palattuamme Võsusta takaisin Rakvereen jää vielä aikaa ostoksille maakunnan suurimmassa Põhjakeskuksessa. Lounas nautitaan päivän aikana.

3. päivä

Aamiaisen jälkeen suuntaamme ensimmäiseksi kauniille kartanopuutarhalle Mädapealle. Emäntä Marika Vartla on vuosien varrella luonut kauniin kokoelmatarhan pioneista ja flokseista. Erityisesti heinäkuun lopulla floksit ovat kauneimmillaan. Kasveja voi ostaa mukaan, ja emäntä antaa mielellään tietoa niiden hoidosta ja ominaisuuksista.
Mädapean jälkeen vierailemme kahdessa kauniissa kotitarhassa. Ensimmäisenä on Riima Ahvenin kukkatarha, joka on erityisen tunnettu iiriksistään. Tämä iiristen kokoelma on yksi Viron suurimmista, ja ihmiset tulevat ostamaan niitä kaukaa ja tilaavat etukäteen. Tarhassa on myös muita perinne- ja sipulikukkia, luoden kauniin näkymän moottoritielle.
Päivän toinen kotitarha on Kadakan tilan puutarha, joka on voittanut useita puutarha-alan palkintoja. Tämä tarha erottuu siitä, että kun yleensä ihmiset haluavat rakentaa puutarhan hieman eristyksiin tai kauemmas melusta, tässä on päinvastoin: Tilaa ympäröi metsä ja suoalue, jonka näkymät on jätetty avoimiksi. Näin on saatu aikaan kaunis puutarha, joka hitaasti muuttuu metsäksi ja suoksi. Tarhassa on noin 30 erilaista kokoelmaa, alkaen englantilaistyylisistä lammikoista, joissa kasvaa vesikasveja. Tila on yhteensä noin 2 hehtaaria, ja kasveja voi ostaa mukaan.
Teemme lyhyen pysähdyksen Arun viinikartanolla. Täältä voimme ostaa paikallisen perheen luomumarjoista ja metsämarjoista valmistettuja viinejä. Lopuksi suuntaamme suoraan satamaan ja kotimatkalle.

Viro Rakvere Hotelli Wesenbergh

Moderni Wesenbergh-hotelli sijaitsee Rakveren keskustassa, Tallinnan ja Venäjän rajan puolessa välissä.

Lue lisää
Viro

Virosta puhuttaessa mieleen tulee ensimmäisenä Tallinna sekä maan lukuisat kylpylät. Tunnettuja kohteita ovat lisäksi Tartto, Narva, Pärnu ja Haapsalu.
Pääkaupunki: Tallinna
Virallinen kieli: Viro
Valuutta:  Euro
Passi ja viisumi: Matkalla mukana tulee olla virallinen matkustusasiakirja, jollaisia ovat vain passi sekä poliisin myöntämä kuvallinen henkilökortti. Ajokortti tai esim. kuvallinen Kela-kortti eivät ole hyväksyttäviä matkustusasiakirjoja!
Aikaero Suomeen: Ei aikaeroa.

Tiedot sitoumuksetta.

Hintaan sisältyy:

* Laivamatkat Helsinki-Tallinna-Helsinki kansipaikoilla
* Matkaohjelman mukaiset kuljetukset Virossa virolaisella tilausajobussilla
* Majoitus Wesenbergh hotellissa, jaetuissa 2-hengen huoneissa
* Hotelliaamiaiset
* 2 Lounasta
* Matkaohjelman mukaiset kuljetukset, opastukset ja vierailumaksut
* Suomenkielisen oppaan palvelut

Lisämaksusta:

* Yhden hengen huoneen lisämaksu 76 €
* Ateriat ja hytit laivalla, kysy lisää toimistostamme

Hintaan ei sisälly:

* Matkustajavakuutus

 

Maksuehdot:
 Ennakkomaksu 100 €/henkilö kahden viikon sisällä varauksesta.
Loppusuoritus 40 päivää ennen lähtöpäivää.

Peruutusehdot:

Peruutus aikaisemmin kuin 31 vrk ennen matkaa, toimistokulut ennakkomaksu.
Peruutus 31–21 vrk ennen matkaa, kulut 50% matkan hinnasta.
Peruutus 20–14 vrk ennen matkaa, kulut 75 % matkan hinnasta.
Peruutus myöhemmin kuin 14 vrk ennen matkaa, kulut koko matkan hinta.

Kaikki matkamme sopivat myös omatoimimatkoiksi  tai ryhmämatkoiksi, jotka räätälöidään kanssanne.
S
uunnitteletko matkaa oman ryhmäsi kanssa?

Anna ammattitaitoisen myyntivirkailijamme auttaa matkasi suunnittelussa.
Puhelin 05 211 1600 tai kymenmatkat @ kymenmatkat.fi

Matkan hinta / hintaesimerkkejä

Valmiit matkapaketit

Olemme paketoineet myyntiin matkapaketteja, joiden lähtöpäivämäärät  ja matkan hinta on merkitty sivuillemme. Näihin matkoihin yleensä sisältyy opastus. Opastus on useimmissa matkoissa perillä kohteessa, tämä on kerrottu hintaan sisältyy osiossa.

Hintalauseke koskien asiakkaan toimeksiannosta räätälöityjä matkapakettejamme

Nettisivuillamme on hintaesimerkkejä räätälöidyistä matkoistamme. Nämä matkat voivat olla opastettuja tai omatoimisia, tämä on kerrottu hintaan sisältyy osiossa. Lähtöpäivän ja matkareitin voit itse valita. Hinnat ovat esimerkkihintoja, joten lopullinen hinta muodostuu matka-ajan, reitin, kuljetushinnan, matkustusluokan sekä paikkatilanteen mukaan.

Ryhmämatkojen hintaesimerkit

Hinnat ovat arviohintoja, lopullinen hinta muodostuu sesongin ja kuljetusyhtiön sekä matkustusluokan mukaan. Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarkka tarjous omalle ryhmällesi klikkaamalla tarjouslomakettamme! Ryhmähinnat ovat yleensä voimassa alkaen 10 hengen ryhmille, ellei toisin mainita.

Matkadokumentit ja hyvä tietää matkaohjeita

Tutustu ennen matkaasi>

Varaa matka