Tšekki Praha pääsiäinen

Praha pääsiäinen ja perinteiset pääsiäismarkkinat, josta löytää iloisen ja keväisen tunnelman lisäksi kaikenlaista markkinatavaraa. Prahan pääsiäismatka >

Lomahaku

Valitse matkasi yhdellä klikkauksella (tai useammalla)

Tšekki Praha pääsiäinen

Arkkitehtuuria ja nähtävyyksiä

Praha on täydellinen kohde viikonloppumatkalle. Kaupungissa on runsaasti museoita, gallerioita ja nähtävyyksiä, joita puistot ja kaunis arkkitehtuuri korostavat. Prahan vierailulla kannattaa tutustua  tietenkin vanhaan kaupunkiin ja Vanhankaupungin Aukioon, jossa sijaitsee yksi Prahan tunnetuimmista nähtävyyksistä; Astronominen kello. Turisteja kuhisevaa Kaarlensiltaa pitkin pääset Vltava-joen toiselle puolelle ja kannattaa ehdottomasti kiivetä pikkukujia pitkin Prahan Linnan alueelle. Praha pääsiäinen sopii myös herkuttelijoille; nähtävyyksien katsomisen ohessa voit ostaa kojusta naposteltavaksi trdelnikin; onton, kanelisen leivonnaisen, joka usein täytetään jäätelöllä tai kermalla. Trdelnikejä myyviä kojuja löytyy ympäri vanhaa kaupunkia ja niiden luokse löytää usein jo pelkästään nenäänsä seuraamalla. Matkat Prahaan räätälöimme toiveidesi mukaan.

Praha pääsiäinen

Pääsiäinen Prahassa on ihastuttava kokemus. Kaupungissa järjestetään joka vuosi joulutorien tapaan myös pääsiäismarkkinat, eli tsekiksi ’Velikonocni trhy’. Suurimmat markkina-alueet ovat Vanhankaupungin aukiolla ja Vaclavinaukiolla, mutta pienempiä markkinoita on esimerkiksi Namesti Republikyllä ja Prahan linnan edustalla. Markkinoilta löytää iloisen ja keväisen tunnelman lisäksi herkkuja, käsitöitä, musiikkiesityksiä ja onpa paikalla usein myös eläimiä, kuten lampaita ja aaseja. Lapsille on usein erilaisia pääsiäisaktiviteetteja, kuten munien maalaamista. Suklaamuseo on myös pääsiäisenä herkullinen kohde – varsinkin suklaan ystäville. Siellä kuulet ensin suklaan historiasta, sitten valmistuksen salaisuuksista ja lopuksi pääset tietysti maistelemaan tuhtia tsekkiläistä suklaata!

Shoppailijan unelma

Shoppailijan on hyvä suunnata askeleensa esimerkiksi Palladiumin ostoskeskukseen, josta löytyy lähes 200 kauppaa ja ravintolaa. Vanhan kaupungin pikkupuoteja tai Vaclavske Namestia ympäröiviä kauppoja ei myöskään kannata unohtaa! Erityisen suositeltavia ostoksia Prahasta ovat Bohemian Glass –tuotteet, tsekkiläiset oluet ja liköörit sekä kansantaide. Jos et vielä ole vieraillut Tsekin hurmaavassa pääkaupungissa, mene sinne nyt. Praha jää ikuisesti sydämeesi!

Tšekki Praha pääsiäinen

Kymenmatkat FB>

Teemamatkat>

Hintaesimerkkimme 4 pv:  736 € / hlö

Matkaohjelmaesimerkkimme:

1 pv

Lähdemme Helsinki-Vantaan lentoasemalta kohti Prahaa. Saavuttuamme lentoasemalle kuljettaja on jo odottamassa ja jatkammekin matkaa suoraan hotellille.

Kaupunkikierroksemme alkaa Vanhankaupungin aukiolta, joka on Prahan vanhankaupungin päätori ja Jumalanäidin kirkon paikka ennen Týnia. Kävelemme viehättäviä katuja pitkin ja ohitamme Estates Theatre sekä Charles Universityn. Näemme vanhan raatihuoneen tähtitieteellisineen kelloineen, täällä voit ihailla goottilaisen tieteen mestariteosta. Kävelemme Franz Kafkan syntymäpaikkaan ja tutustumme juutalaiskortteliin. Kävelemme  Maiselin synagogan ja Pinkasin synagogan ohi ja kun jatkamme matkaamme kohti  vanhaa juutalaista hautausmaata. Ohitamme uuden kaupungintalon ja Clementinumin ja suuntaamme kohti Kaarlensiltaa. Ylitämme Kaarlensillan ja tulemme Malostranské Náměstin raitiovaunupysäkille. Kuljemme Royal Gardenia pitkin presidentin kanslian ja Hradčany-aukion ohi, näemme myös Saksan suurlähetystön. Vierailemme Prahan linnan sisäpihoilla ja Golden Lane -kadulla sekä näemme Pyhän Vituksen katedraalin. Golden Lane -kadun päässä sijaitsee Daliborka-tornin, joka oli aiemmin osa vallia. Kierros päättyy St. Wenceslasin viinitarhaan, jonka jälkeen palaamme hotellille.

2 pv

Aamiainen hotellissa

Päivä on omatoiminen ja illalla on tarjolla Prahan kolmen tunnin illallisristeily. Tällä charmikkaalla iltaristeilyllä voit ihailla historiallisia monumentteja, kuten Prahan linnaa ja Tanssivaa taloa iltavalaistuksessa. Iltaristeilysi alkaa Vltava-joen Prahan vanhankaupungin Čechův-sillalta. Ensiksi nautitte tervetulojuoman ja seilaatte jokea pitkin kohti Kaarlensiltaa, ohitatte Petřín ja Vyšehradin historiallisen linnoituksen ja ihailette Rudolfinumin uusrenessanssista konserttihallia. Risteily jatkuu kuuluisan tanssivan talon ohi Rašínovo nábrezílla, samalla kun ihailette maisemia Prahan linnan suuntaan ja kuuntelette live-musiikkia laivan kannella. Nauttikaa herkullinen buffet-illallinen (kylmä buffet, lämmin buffet ja jälkiruokapöytä), ja valikaa haluamanne alkoholipitoinen tai alkoholiton juomavaihtoehto.

3 pv

Aamiainen hotellissa

Omatoiminen päivä.

4 pv

Aamiainen hotellissa

Luovutamme huoneet ja lähdemme Prahan lentoasemalle, josta lennämme Helsinkiin.


Tsekki Praha retkimahdollisuuksia

* Hop on Hop off (sisältäen 1 tunnin jokiristeilyn)
Ainutlaatuinen tapa tutustua kaupungin katuihin.
3 erilaista reittiä ja 48 tuntia aikaa kierrellä kaupunkia ristiin rastiin.
Bussin kyytiin voi hypätä miltä tahansa 24 pysäkiltä. Lopuksi voit ihailla
kaupunkia toisenlaisesta näkökulmasta, sillä lippu sisältää  myös 1 tunnin jokiristeilyn.

* Suuri kaupunkikierros
Tällä kierroksella saat yleisvaikutelman kaupungin historiasta.
Matkaamme mm. Lesserin kaupunkiin, teemme kävelykierroksen Prahan linnassa, Pyhän Vituksen katedraalissa ja vierailemme Vanhan kaupungin juutalaiskorttelissa.

* Vltava -jokiristeily
Koe Prahan kaupunki toisenlaisesta näkökulmasta. Risteilyä siivittävät
upeat panoraama näkymät mm. Prahan linnasta, Pyhän Vituksen katedraalista ja
Petrin Hill:n näköalatornista. Risteilyyn sisältyy kahvi ja kakku tarjoilu.

*Illallinen Vltava -jokiristeilyllä

*Kutná Horan -retki
Tutustu Kutná Horan keskiaikaiseen kaupunkiin, joka oli Bohemian hopeateollisuuden keskus. Vieraile goottilaisessa St. Barbaran katedraalissa ja Sedlecin ainutlaatuisessa luukirkossa, joka on koristeltu ihmisen luilla.

Praha Bila Labut

Hotellissa on 24 tuntia avoinna oleva vastaanotto, ravintola, baari, kuntosali, poreallas ja sauna (lisämaksusta), langaton internetyhteys ja pysäköintimahdollisuus (lisämaksusta).

Lue lisää

Tšekki tunnetaan ennen kaikkea oluesta ja sen pääkaupunki Prahasta joka on kohonnut nopeasti yhdeksi Euroopan suosituimmiksi kaupunkilomakohteiksi.
Pääkaupunki: Praha
Virallinen kieli: Tšekin kieli
Valuutta: Tšekin koruna (CZK)
Passi ja viisumi: Suomen kansalainen tarvitsee matkustusasiakirjaksi passin tai henkilökortin.
Aikaero Suomeen: -1

Tiedot sitoumuksetta.

 

 

Varaa tapahtuma- ja urheiluliput>

Tapahtumien päivämäärät ja aikataulut voivat muuttua ilmoitetusta. Muutostilanteessa jo ostetut otteluliput siirtyvät automaattisesti uudelle päivälle, eikä tapahtuman ajankohdan muuttuminen oikeuta ostettujen lippujen peruutukseen tai muutokseen eikä lentojen/hotellin kuluttomaan muutokseen tai peruutukseen. Matkustajalla ei ole oikeutta takaisinmaksuun käyttämättä jättämistään palveluista.

Lippujen vastuullinen myyjä on: Sports Events 365
Voitteavarata liput suoraan linkin kautta, jolloin hintaan ei lisätä lipunvarauskulujamme.

*) Linkit muihin sivustoihin, lisätiedot>>>
Käyttäjä on velvollinen perehtymään ja noudattamaan niitä ehtoja, jotka on julkaistu näillä kolmannen osapuolen verkkosivustoilla.

Hintaan sisältyy:
* Reittilennot veroineen Helsingistä
* Yksi ruumaan menevä matkalaukku, max 23 kg
* Majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa
* Aamiaiset hotellissa
* Lentokenttäkuljetukset kohteessa

Lisämaksusta:
* Kaupunkikiertoajelu tulokuljetuksen yhteydessä opastettuna
* Retkiohjelmat opastettuna
* Yhden hengen huoneen lisämaksu
* Etukäteen varatut istumapaikat Finnairin lennoille
* Liityntälennot (Finnair) muualta Suomesta
* Kysy lisävuorokaudet toimistoltamme
* Kysy mahdollisia muita retkiä toimistoltamme

Matkan hinta / hintaesimerkkejä

Valmiit matkapaketit

Olemme paketoineet myyntiin valmiita matkapaketteja, joiden lähtöpäivämäärät  ja matkan hinta on merkitty sivuillemme. Useisiin näistä matkoista sisältyy opastus. Opastus on useimmissa perillä kohteessa, ei lentojen aikana, tämä on kerrottu hintaan sisältyy osiossa.

Hintalauseke koskien asiakkaan toimeksiannosta räätälöityjä matkapakettejamme

Nettisivuillamme on hintaesimerkkejä räätälöidyistä matkoistamme. Nämä matkat voivat olla opastettuja tai omatoimisia, tämä on kerrottu hintaan sisältyy osiossa. Lähtöpäivän ja matkareitin voit itse valita. Hinnat ovat esimerkkihintoja, joten lopullinen hinta muodostuu matka-ajan, reitin, kuljetushinnan, matkustusluokan sekä paikkatilanteen mukaan. Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarjous omalle matkallesi klikkaamalla ”Varaa matka/Pyydä tarjous” -painiketta! Teemme sinulle tarjouksen matkasta toiveidesi mukaan.

Varaamalla hyvissä ajoin säästät selvää rahaa!
Lähellä lähtöä varattaessa lento- ja hotellihinnat voivat olla jopa monikertaiset verrattuna siihen, jos matka varataan useita kuukausia etukäteen.

Matkaehdot

Räätälöityihin matkapaketteihin sovelletaan Kymenmatkat Oy:n erityisehtoja matkapaketeille 1.7.2018 alkaen.

Tapahtumaliput

Jalkapallo, jääkiekko, Formula1, MotoGP, urheilutapahtumien ja muiden tapahtumien, kuten konserttien päivämäärät ja aikataulut voivat muuttua ilmoitetusta, lopullinen aika vahvistetaan noin 1-2 viikkoa ennen ajankohtaa. Tapahtuman ajankohdan muuttuminen ei oikeuta ostettujen lippujen peruutukseen tai muutokseen eikä lentojen/hotellin kuluttomaan muutokseen tai peruutukseen. Muutostilanteessa usein jo ostetut tapahtumaliput siirtyvät uudelle päivälle. Linkit muihin sivustoihin – käyttäjä on velvollinen perehtymään ja noudattamaan niitä ehtoja, jotka on julkaistu näillä kolmannen osapuolen verkkosivustoilla.

Vakuuden alainen matkapaketti

Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti. Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Kymenmatkat Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta. Lisäksi Kymenmatkat Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että yrityksestä tulee maksukyvytön. Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista kohdasta:

Passi ja viisumi

Matkustajan velvollisuus on huolehtia siitä, että hänellä on matkaa varten tarvittavat matka-asiakirjat. Tarkista passia, viisumia ja mahdollisia muita asiakirjoja koskevat vaatimukset kohdemaan lähimmästä edustustosta.
Ajantasaiset maahantulosäädökset on hyvä tarkistaa hyvissä ajoin ennen matkavarausta kohdemaan viranomaisilta, esimerkiksi maan lähimmästä edustustosta.

Matkavakuutukset  

Suosittelemme riittävän ja kattavan matkavakuutuksen hankintaa jo matkavarauksen yhteydessä. Useiden maiden viranomaiset vaativat  maahan saapuvilta matkavakuutuksen, joka korvaa lääkärikäynnistä ja sairaudesta aiheutuneet kulut. Tarkasta tiedot maakohtaisesti.

Matkadokumentit – ohjeita matkan varanneille

Hyvä tietää – matkaohjeita

Suomen edustustot ulkomailla>> Ulkoministeriö

Ulkoministeriön hätänumero +358 9 1605 5555