Praha_Lesser Bridge Tower of Charles Bridge400x300
Tšekki Praha ryhmille

Lomahaku

Valitse matkasi yhdellä klikkauksella (tai useammalla)

Tšekki Praha ryhmille

Tsekkiläistä kulttuuria parhaimmillaan ryhmille!

Praha – Euroopan kaupunkikohteiden klassikko. Prahan yli tuhatvuotisen historian voit aistia kaikkialla kaupungin katukuvassa. Ihastut kaupungin monipuolisuuteen ja rentoon elämäntapaan. Viehättävät keskiaikaiset korttelit, Vltava-joen sillat ja tasokas kulttuuritarjonta lumoavat aina uudestaan, joten Prahaan voit palata aina uudelleen.

Ajamme bussilla laajemmalla alueella Prahan keskustassa ja sen lähituntumassa ja sen jälkeen tutustumme Prahan Vanhaan kaupunkiin ja joulutoreihin.

Prahan Joulumarkkinat järjestetään 18.11.-6.1.2017. Kaupungissa on useita joulumarkkinoita, mutta suosituimmat järjestetään vanhassakaupungissa ja Venceslauksen aukiolla. Muita Joulutoreja pystytetään myös muun muassa Prahan linnan edustalle ja Havelská Market -aukiolle. Joulumarkkinat ovat avoinna joka päivä.

Hintaesimerkkimme 4 pv: 635 € / hlö
Yhden hengen huoneen lisämaksu 155,- per henkilö

Hintaan sisältyy:
* Lennot Finnairilla Helsinki – Praha – Helsinki
* Lentokenttäkuljetukset kohteessa suomenkielisen oppaan johdolla
* Majoitus kahden hengen huoneissa, aamiaisella
* Kaupunkikiertoajelu tulokuljetuksen yhteydessä
* Opastettu Vanhankaupungin kävelykierros ja Joulutorit
* Kutna Horan retki (sis. lounaan)
* Lentokenttäverot ja maksut

Ryhmäminimi 20 hlöä.

 

Prahan kaupunkikierros ja tulokuljetus:

Paikallisoppaan johdolla saa paljon tietoa Prahan värikkäästä menneisyydestä ja myös tämän päivän tilanteesta. Ajelemme ensin noin tunnin verran bussilla laajemmalla alueella Prahan keskustassa ja sen lähituntumassa ja sen jälkeen tutustumme Prahan Linnan kaupunginosaan. Kävelykierros alkaa kuuluisan Strahovin munkkiluostarin pihalta. Tämä edelleenkin toiminnassa oleva premonstratenssiluostari perustettiin jo 1100-luvulla. Linnakukkulan näköalapaikalta avautuu upea näkymä yli Prahan kauniin keskustan ja Vltava-joen laakson. Matkan varrella ohitamme Prahan kauneimmat palatsit mm. Černínin palatsi, Loretan ja Schwarzenbergien palatsit sekä mahtavan Pyhän Vituksen katedraalin. Lounas Linnan alueella. Kesto noin 4 t.

Kävelyretki vanhassa kaupungissa ja jokiristeily

Kierros alkaa 1300-luvulla perustetusta Uudesta kaupungista. Václavin aukiolla sanotaan monista värikkäistä tapahtumista, joiden näyttämönä se on ollut eri aikoina. Sinne ovat vyöryneet aikoinaan venäläisten tankit ja Kansallismuseon vierellä nuori opiskelija sytytti itsensä tuleen… Matkalla tutustutaan upeaan Kunnantaloon ja jatketaan Unescon suojelemalla alueella Vanhankaupungin aukiolle. Siellä sijaitsee Prahan kuuluisa raatihuoneen torni luurankoineen ja pienine symbolisoivine nukkeineen, Jan Hussin patsas, Tynin kirkko ja muut komeat rakennukset.  Läheisessä juutalaiskorttelissa tutustutaan myös alueen menneisyyteen ja eri arkkitehtuurityyleihin. Kävely jatkuu Vltava-joen rannalle ja kuuluisalle Kaarlen sillalle, jonka läheisyydestä lähtee jokiristeily.

Kutna Hora

Kutná Hora (saks. Kuttenberg) on kuulunut vuodesta 1995 lähtien UNESCON maailmanperintöluetteloon. Kohteeseen kuuluvat mm. gotiikkaa edustava viisilaivainen Pyhän Barbaran katedraali, jonka rakentaminen aloitettiin 1388, ja Neitsyt Marian katedraali Sedlecissä. Kutná Hora perustettiin hopeakaivosten ympärille. Kaivoksia on ollut alueella ainakin 1200-luvun ensimmäiseltä puoliskolta asti. Kaupunki kehittyi nopeasti ja vuonna 1419 hussilaissotien alussa Böömin toiseksi merkittävin kaupunki Prahan jälkeen. Kutná Hora oli myös useiden böömikuninkauden suosikkiasauinpaikka.Kutna Horasta löytyy myös erikoinen luukirkko, jota restauroi vuosina 1703-1710 barokkilaismalliseksi kuuluisa italialainen arkkitehti Giovanni Santini. Koristelu kirkossa on tehty erilaisista ihmisluista. Mielenkiintoinen on esim. kattokruunu tai ruhtinas Schwarzenbergin vaakuna. Lounas retken aikana. Kesto noin 7 tuntia

 

Hotelli Antik City****

Tunnelmallinen hotelli Prahan keskustassa, noin 5 minuuttia kävellen Vaclavin aukiolle. Hotellissa kaikkiaan 30 huonetta, joissa mukavuuksien lisäksi suihku/kylpy, wc, hiustenkuivaaja, puhelin, SAT-TV, lisämaksullinen minibaari, safe box. Hotellissa on aamiaishuone, baari, vastaanotto 24t/vuorokaudessa.

Matkavakuutus
Suosittelemme peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen ottamista heti varauksen yhteydessä.Vakuutukset saat helposti toimistostamme tai osoitteesta matkavakuutukset>>>

Eurooppalainen120x120

Tsekki:  parhaiten historiallisista kaupungeista, linnoista ja luostareista.
Pääkaupunki: Praha
Virallinen kieli: Tšekki
Valuutta: Tšekin koruna (CZK)
Passi ja viisumi: Suomen kansalainen tarvitsee matkustusasiakirjaksi passin tai henkilökortin.
Aikaero Suomeen: -1
Kesäaika: -1
Tiedot sitoumuksetta.

 

Nämä ovat hintaesimerkkejä räätälöimistämme matkoista. Hinnat ovat arviohintoja, lopullinen hinta muodostuu sesongin ja lentoyhtiön/laivayhtiön sekä lentoluokan mukaan. Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarkka tarjous omalle matkallesi klikkaamalla "Varaa matka"-painiketta! Teemme sinulle tarjouksen matkasta toiveidesi mukaan ja vasta saatuamme sinulta hyväksynnän alamme varata matkaa.