Puola kiertomatka opastettuna

Puola kiertomatka opastettuna vie Varsovan ja Krakovan sekä Wieliczkan suolakaivoksen kautta Auschwitziin saakka. Varaa Puolan matka >

Puola kiertomatka opastettuna

Perinteinen Puolan kierros

Puola on verraton matkailumaa. Maan tuhatvuotinen historia, monimuotoinen ja kaunis luonto, ystävälliset ihmiset ja edullinen hintataso tekevät siitä sangen houkuttelevan matkakohteen. Puola on täynnä historiallisia nähtävyyksiä ja hyviä ostos- ja ajanviettomahdollisuuksia. Lähde siis tutustumaan maahan ja sen nähtävyyksiin englanniksi opastetulla kiertomatkallamme! Matkalla näet niin pääkaupungin Varsovan, kuin viehättävän Krakovan, Wieliczkan jännittävät suolakaivokset, surullisenkuuluisan Auschwitzin ja talviurheilufaneille tutun Zakopanen. Puola kiertomatka opastettuna 7 pv sopii myös ryhmille.

Historiallinen Varsova

Puolan kiertomatka alkaa maan pääkaupunki Varsovasta, jolla on mielenkiintoinen historia. Kaupungin keskusta tuhoutui täysin toisessa maailmansodassa, mutta se rakennettiin uudelleen. Vanhan kaupungin alueen jälleenrakennuksessa käytettiin rakennusten alkuperäisiä piirrustuksia tai alkuperäisen aikakauden tyyliä, joten vanhasta kaupungista löytyy paljon kauniita rakennuksia ja tunnelmallisia kujia. Erityisesti vanhan kaupungin keskusaukion Rynek Starego Miastan ympäristö on restauroitu kauniisti ja se on ehdottomasti näkemisen arvoinen. Varsovan keskustassa ei voi olla huomaamatta kaupungin ylle kohoavaa, monumentaalista Kulttuuri- ja Tiedepalatsia (Pałac Kultury i Nauki). Vuosina 1952-55 rakennettu kolossi on Puolan korkein rakennus ja se oli Neuvostoliiton lahja Puolan kansalle. Rakennus jakaa paikallisten mielipiteitä puolesta ja vastaan, mutta matkailijoiden kannattaa käydä tutustumassa ainakin sen näköalaterassiin.

Puolan kiertomatka opastettuna

Puolasta löytyy Varsovan lisäksi paljon muutakin nähtävää. Kiertomatkallamme pääset tutustumaan Czestochowassa sijaitsevaan Jasna Goran luostariin ja sen kuuluisaan Musta Madonna -ikoniin, joka on tärkeä pyhiinvaelluskohde. Sen lisäksi pääset vierailemaan ihastuttavassa Krakovassa, joka on Puolan suosituin kaupunkikohde, eikä suotta. Krakovan vanha kaupunki (Stare miasto) on laaja ja kaunis. Erityisesti vanhan kaupungin keskusaukion Rynek Głównyn ympärillä on monia merkittäviä rakennuksia, kuten matkamuistoja täynnä oleva kauppahalli Sukiennice, 70 metriä korkea ja 55 senttiä vinossa oleva kaupungintalon torni ja Mariankirkko. Lähistöllä sijaitseva vanha juutalaiskortteli Kazimierz on myös viehättävä alue. Toinen ehdoton vierailukohde Krakovassa on Wawelin linnakukkula, josta löytyy Wawelin linnan lisäksi esimerkiksi Krakovan tuomiokirkko, jossa lepäävät monet Puolan muinaisista kuninkaista ja Sigismundin kappelissa oleva Lohikäärmeenluola.

Krakovan lähistöllä sijaitsee myös kaksi Puolan merkittävintä matkakohdetta; Wieliczkan suolakaivokset ja Auschwitz-Birkenaun keskitysleiri. Kiertomatkallamme pääset tutustumaan näistä molempiin, kuten myös ainakin kaikille talviurheilun ystäville tuttuun Zakopaneen. Pakkaa siis kassisi ja kysy toimistoltamme tarjous haluamillesi matkapäiville!

 

Puola kiertomatka opastettuna

Kymenmatkat FB>

 

Teemamatkat>

Hintaesimerkkimme 7 pv 2430 €/hlö
minimi 2 henkilön ryhmälle.

Päivä 1:  Varsova
Witamy w Polsce! Tervetuloa Puolaan! Kuljetus lentokentältä keskusta hotelliin ja majoittuminen. Iltapäivä vapaata aikaa.

Päivä 2: Varsova
Kiertoajelulla tutustutaan Varsovaan ja nähdään mm. vanha kaupunki ja sen tärkeimmät nähtävyydet, Lazienkin puisto ja sodanaikainen juutalaisgetto. Loppupäivä vapaata aikaa jatkaa kaupunkiin tutustumista itsenäisesti.

Päivä 3: Varsova-Czestochowa-Krakova
Aamiaisen jälkeen matka jatkuu kohti eteläistä Puolaa ja Krakovaa. Matkalla pysähdytään Czestochowassa, missä vieraillaan Jasna Goran luostarissa, joka on merkittävä pyhiinvaelluskohde. Illaksi saavutaan Krakovaan, jossa majoittuminen.

Päivä 4: Krakova
Kaupunkikierroksella tutustutaan Krakovan tärkeimpiin nähtävyyksiin. Wawelin linnakukkulalta kuljetaan kuninkaallista reittiä pitkin, ohi Jagiellonian yliopiston alueiden ja lopulta saavutaan Euroopan suurimmalle keskiaikaiselle aukiolle Krakovan vanhassa kaupungissa. Vanhan kaupungin alueella tutustutaan vanhaan kauppahalliin Sukienniceen, kauniisiin vanhoihin kirkkoihin ja kaupunginmuureihin.

Päivä 5: Auschwitz-Birkenau ja Wieliczkan suolakaivos
Pistä tänään mukavat kengät jalkaan ja varaa mukaan lämmintä vaatetta, koska tänään seikkaillaan! Kokopäivän retkellä vieraillaan kahdessa Puolan merkittävimmässä UNESCO:n maailmanperintölistalla olevassa kohteessa, Auschwitz-Birkenaun keskitysleirillä ja Wieliczkan suolakaivoksessa. Auschwitz on paikka, jossa jokaisen tulisi vierailla. Sodan aikana se oli natsien suurin tuhoamisleiri, jossa yli miljoona ihmistä menetti henkensä. Nykyisin vanha keskitysleiri on restauroitu kauniisti pysäyttäväksi muistomerkiksi ihmisten pahuudelle. Alueelta löytyy paljon näyttelyitä, jotka kertovat keskitysleirin historiasta, vankien elämästä leirillä ja Auschwitzin vapauttamisesta tammikuussa 1945. Vanhoihin parakkeihin on koottu vangeilta jääneitä esineitä, kuten matkalaukkuja, silmälaseja ja kenkiä; yksi pysäyttävimmistä ja kammottavimmista on huone, johon on kerätty vangeilta ajeltuja hiuksia, joita sodan aikana käytettiin esimerkiksi huopien tekemiseen.

Iltapäivällä matka jatkuu Wieliczkan suolakaivokselle. Kaivos on yksi maailman vanhimmista, ja se tuotti suolaa yhtäjaksoisesti 700 vuotta 1300-luvulta aina vuoteen 2007 asti. Kaivos on ainutlaatuinen maanalainen kohde, jossa kaikki huonekaluista lattialaatoihin ja kynttilänjalkoihin on valmistettu suolasta. Vuosien saatossa kaivosmiehet kaiversivat suolasta muun muassa patsaita. Monet niistä esittävät puolalaisia merkkihenkilöitä ja monet ovat aiheeltaan uskonnollisia; syvästi katolilaisessa Puolassa kaivosmiehet halusivat taivaallisilta voimilta varjelusta raskaan ja vaarallisen työnsä aikana. Mutta löytyypä kaivoksesta myös sadun Seitsemän Kääpiötä työntouhussa! Kierroksen yksi huippukohdista on valtava kappeli, jossa pidetään jopa häitä.

Päivä 6: Zakopane
Zakopane on Puolan talviurheilukeskus, joka sijaitse Tatra-vuoriston kupeessa. Päiväretken aluksi matkustetaan köysiradalla Gubalowkan kukkulan huipulle, josta on silmiähivelevät maisemat ympäröiville vuorille. Myöhemmin päivällä tutustutaan Zakopanen kaupunkiin kuljeskelemalla Krupowkin kadulla, jonka varrelta löytyy ihastuttavia puoteja ja ravintoloita. Täältä kannattaa ehdottomasti ostaa kotiinviemisiksi perinteistä savustettua juustoa, Oscypekiä, joka on tehty lampaan- ja lehmänmaidon sekoituksesta. Kaupungin keskustassa pääset myös tutustumaan alueelle tyypillisiin vanhoihin puutaloihin.

Päivä 7: Krakova
Viimeisenä matkapäivänä ehdit kenties vielä hetken nauttia Krakovasta ennen kuljetusta lentokentälle ja lentoa kotiin

Puola Varsova Hotel Metropol

Kaikissa huoneissa on satelliitti-TV, työpöytä ja ilmainen WiFi. Metropol-hotelli sijaitsee vain minuutin kävelymatkan päässä Centrum-metroasemalta ja monilta bussi- ja raitiovaunupysäkeiltä, joilta on hyvät yhteydet kaikkialle kaupunkiin.

Lue lisää
Puola Krakova Hotel Wyspianski

Moderni keskitason hotelli kävelymatkan päässä vanhan kaupungin Keskustorista, Marian kirkosta sekä Sukiennicesta eli Verkahallista. Hotellissa on vastaanottotiski (24h), ravintola, baari, kokous/konferenssitilat, maksullinen Internet-nurkkaus ja kauppa.

Lue lisää
Puola

Puola on tunnettu matkailijoiden keskuudessa edullisesta hintatasostaan.
Pääkaupunki:
Varsova
Virallinen kieli:
Puola
Valuutta: Puolan zloty (PLN)
Passi ja viisumi: Suomen kansalainen tarvitsee matkustusasiakirjaksi passin tai henkilökortin.
Aikaero Suomeen: -1
Tiedot sitoumuksetta.

Lisämaksusta:
* Yhden hengen huoneen lisämaksu 345 eur/henkilö

Hintaesimerkkimme  1239€/hlö
minimi 2 henkilön ryhmälle.

Hintaan sisältyy:
* Lennot, lentokenttäverot
* Yksi ruumaan menevä matkalaukku per matkustaja
* Lentokenttäkuljetukset kohteessa
* Majoitus kahden hengen huoneessa aamiaisella
* Ohjelman mukaiset kuljetukset
* Englannin kielinen opastus kohteissa

Kaikki matkamme sopivat myös omatoimimatkoiksi  tai ryhmämatkoiksi, jotka räätälöidään kanssanne.
S
uunnitteletko matkaa oman ryhmäsi kanssa?

Anna ammattitaitoisen myyntivirkailijamme auttaa matkasi suunnittelussa.
Puhelin 05 211 1600 tai kymenmatkat @ kymenmatkat.fi

Matkan hinta / hintaesimerkkejä

Valmiit matkapaketit

Olemme paketoineet myyntiin matkapaketteja, joiden lähtöpäivämäärät  ja matkan hinta on merkitty sivuillemme. Näihin matkoihin yleensä sisältyy opastus. Opastus on useimmissa matkoissa perillä kohteessa, tämä on kerrottu hintaan sisältyy osiossa.

Hintalauseke koskien asiakkaan toimeksiannosta räätälöityjä matkapakettejamme

Nettisivuillamme on hintaesimerkkejä räätälöidyistä matkoistamme. Nämä matkat voivat olla opastettuja tai omatoimisia, tämä on kerrottu hintaan sisältyy osiossa. Lähtöpäivän ja matkareitin voit itse valita. Hinnat ovat esimerkkihintoja, joten lopullinen hinta muodostuu matka-ajan, reitin, kuljetushinnan, matkustusluokan sekä paikkatilanteen mukaan.

Ryhmämatkojen hintaesimerkit

Hinnat ovat arviohintoja, lopullinen hinta muodostuu sesongin ja kuljetusyhtiön sekä matkustusluokan mukaan. Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarkka tarjous omalle ryhmällesi klikkaamalla tarjouslomakettamme! Ryhmähinnat ovat yleensä voimassa alkaen 10 hengen ryhmille, ellei toisin mainita.

Matkadokumentit ja hyvä tietää matkaohjeita

Tutustu ennen matkaasi>