Italia Rooma opastettuna

Rooma, antiikin suurkaupunki, hurmaa kävijänsä kauneudellaan ja historiallaan, täällä antiikki ja nykypäivä kietoutuvat toisiinsa. Varaa Rooman matka >

Italia Rooma opastettuna

Ikuinen kaupunki

Rooma, antiikin suurkaupunki, hurmaa kävijänsä kauneudellaan ja historian runsaudellaan, sillä eihän mikään muu maailman metropoleista kiehdo samalla tavoin kuin tämä ikuinen kaupunki. Rooman antiikki ja nykypäivä kietoutuvat toisiinsa ainutlaatuisella charmikkuudella, jonka voit käsinkosketeltavasti aistia kaduilla kävellessäsi.  Matkalla ihastut Rooman eloisuuteen, josta voit nauttia vaikkapa istahtamalla pienen katukahvilan terassille kahvitauolle lepuuttamaan jalkojasi. Vieraile kaupungin viehättävillä piazzoilla, lukemattomissa kirkoissa ja museoissa, ihastele vaikuttavia palatseja tai shoppaile muodikkaissa liikkeissä. Muista matkallasi nauttia myös raikkasta italialaisesta jäätelöstä, Gelatosta, sekä italialaisen keittiön rakastetuista ja herkullisista mauista. Rooma vetää matkustajia puoleensa läpi vuoden, sillä mukavan lauhkea ilmasto ja kaupungin historialliset nähtävyydet sekä kulttuuri kiinnostavat lähes kaikkia. Varaa opastettu matka Roomaan!

Rooman matka ja nähtävyydet

Oletko jo nähnyt Rooman tärkeimmät nähtävyydet, kuten Forum Romanumin, Colosseumin, Pietarinkirkon ja Vatikaanin taidekokoelmat. Lukemattomat upeat vierailukohteet lumoavat kerta toisensa jälkeen. Parhaat kohteet ovat Sikstiiniläiskappeli, Piazza Navona, Espanjalaiset portaat, Tiber-joki, Pantheon, Via Appia Antica ja katakombit, jotka seisovat ikuisesti paikallaan muistoina antiikin ajoista.  Ehkä sinunkin kannataa heittää kolikko Trevin suihkulähteeseen varmistaaksesi paluusi ikuiseen Roomaan?

Rooma ikuinen kaupunki

 

Kymenmatkat FB>

 

Harraste- ja kulttuurimatkat>

Hintaesimerkkimme 4 pv: 960 € / hlö

HUOM! Vapaavalintaiset lähtöpäivät. Voit suunnitella lähtö- ja matkapäiväsi itse.

1. Päivä: Saapuminen 

Lento Helsingistä Roomaan. Kuljetus hotelliin ja majoittautuminen.

Tänä päivänä ei ole suunniteltuja aktiviteetteja. Jos saavut aamulla suosittelemme tutustumaan kaupunkiin omatoimisesti.

2. Päivä: Vatikaanin museot

Aamiainen hotellissa. Tänä päivänä tutustut Vatikaanin museoon ja Pietarinkirkkoon. Kun olet tavannut  oppaasi kohtaamispaikallamme, saat kuulokkeet ja pääset museoon enintään 25 hengen ryhmässä. Kiertelet galleriassa ja käyt kaikissa niissä tärkeimmissä paikoissa, joista olet kuullut kuten Gallery of Maps ja Gallery of Tapestries.
(Mahdollinen käyntikohde on myös Borgia Apartments, jossa opas kertoo sinulle Raphael-huoneista ja sen poikkeuksellisista freskoista, mukaan lukien Ateenan koulu-fresko. Kannattaa huomioida, että kohde on ruuhkainen ja matkalla on paljon portaita). Oppaan kanssa käyt Sikstuksen kappelissa, jonka katto on yksi korkean renessanssin kulmakiviteoksista. Kierros ei voisi olla täydellinen ilman käyntiä Pietarinkirkossa, joka ei ole vain suurin kirkko maailmassa, mutta sisältää useita taideteoksia: ajattele Gian Lorenzo Berninin suunnittelemaa katosta tai Michelangelon Pietà. Ja kaiken huipuksi majesteettista Pyhän Pietarin aukiota, avointa tilaa, joka sijaitsee ennen kirkkoa, jonka Gian Lorenzo Bernini on suunnitellut uudelleen ja joka on itsekin barokin ajan arkkitehtoninen mestariteos.

Yöpyminen Roomassa.

3. Päivä: Colosseum, Roman Forum & Palatine Hill
Tapaa opas sovitulla tapaamispaikalla, saat kuulokkeet ja pääset Colosseumiin ohittaen pitkät jonot. Kävelet Flavian Amphitheaterin sisällä ja näet paikkoja, joissa muinaiset roomalaiset katsoivat erilaisia ​​tapahtumia, kuten gladiaattoriesityksiä tai lavastettua eläinmetsästystä, ja opit lisää tavasta, jolla roomalaiset nauttivat vapaa-ajastaan. Upeita näkymiä pääset katsomaan Palatinuskukkulan ympärillä, paikalla, jossa Rooma perustettiin ja jossa roomalaiset keisarit asuivat ennen. Nnäkymä täältä on upea! Pääset myös katsomaan Forum Romanumia, muinaisen roomalaisen elämän sykkivää sydäntä ja joitakin erittäin hyvin säilyneitä tuon ajan raunioita.

Yöpyminen Roomassa.

4. Päivä: Kotiinlähtö

Aamiainen hotellissa. Kuljetus lentokentälle ja lento Helsinkiin.

Italia Rooma Virgilio Hotel

Virgilio Hotel sijaitsee Rooman keskiosassa hyvin tunnetun ostoskadun Via Nazionalen rinnakkaiskadulla. Hotellissa on vastaanotto, baari, aamiaishuone, langaton internet yhteys ja matkatavarasäilö.

Lue lisää
Italia Rooma tekemistä ja käyntikohteita

Colosseum

Colosseum, antiikin Rooman suurin amfiteatteri, vetää matkailijoita puoleensa kauniilla arkkitehtuurillaan ja historiallaan. Rakennus edustaa roomalaista arkkitehtuuria ja se on kaunis näky erityisesti illalla, kun se sisällä olevat valot sytytetään. Colosseum sijaitsee Rooman keskustassa Via dei Fori Imperialin varrella, lähellä Forum Romanumia. Vuonna 80 valmistunut monumentti oli keskeinen paikka gladiaattoritaisteluille ja muille näytöksille. Yli 50 000 katsojaa mahtui sen katsomoihin. Colosseumissa vierailu kannattaa ajoittaa aikaiseen aamuun, jolloin väentungos on vähäisempi.

Vatikaani

Vatikaani, Roomalaiskatolisten pyhiinvaelluskohde, tarjoaa matkailijoilleen ainutlaatuisen kulttuurikokemuksen. Tämä uskonnollinen keskus on täynnä upeaa taidetta ja historiaa, joka on tuttua esimerkiksi Dan Brownin kirjoista. Vatikaanista löydät kuuluisan Pietarinkirkon, maailman suurimman kirkon ja ihastuttavan Sikstuksen kappelin kattomaalaukset sekä Rafaellon, Berninin ja Michelangelon luomukset. Vatikaani on pieni minivaltio Rooman sisällä, mutta sen nähtävyydet, kuten Pietarinaukio ja Vatikaanin museokompleksi, ovat maailmankuuluja. Tutustu Michelangelon kattofreskoihin ja Berninin veistoksiin tässä ainutlaatuisessa kulttuurikohteessa.

Fontana di Trevi –suihkulähde

Fontana di Trevin suihkulähde on yksi koko maailman tunnetuimmista suihkulähteistä, jonka keskellä lepää meren jumala Okeanos merihevosten vetämässä vaunussa. Suihkulähde muodostuu noin 26 metriä korkeasta seinämästä, jonka edessä on vesiallas ja useita patsaita. Vuonna 1762 valmistunutta suihkulähdettä on käytetty kuvauspaikkana monissa elokuvissa kuten klassikkoelokuvassa La Dolce Vita, joka tunnetaan suomeksi nimellä Ihana elämä.

Espanjalaiset portaat

Rooman kuuluisat Espanjalaiset portaat on yksi kaupungin suosituimmista nähtävyyksistä, portaat johtavat Piazza di Spagnan aukiolta Trinità dei Montin kirkolle. Espanjalaiset portaat on suosittu kohtauspaikka keskellä vilkasta ostosaluetta.

Forum Romanum

Forum Romanum oli muinaisen Rooman keskus ja merkittävä politiikan, uskonnon sekä kaupankäynnin keskittymä. Alueella pääsee tutustumaan Rooman historiaan lukuisten rakennuksien ja raunioiden kuten riemukaarien ja temppeleiden kautta.

Pantheon

Nykyään katolisena kirkkona toimivaa Pantheonia ei voi jättää Rooman-matkalla väliin: rakennusta pidetään nimittäin koko kaupungin parhaiten säilyneenä antiikin aikaisena temppelinä. Pantheon on valmistunut vuonna 125 aiemmin tulipalossa tuhoutuneen temppelin tilalle. Pantheon sijaitsee keskeisellä paikalla lyhyen kävelymatkan päässä Trevin suihkulähteeltä. Yksi rakennuksen mielenkiintoisimpia piirteitä on sen kupolin pyöreä reikä, jonka tarkoituksena oli aikoinaan tuoda sisälle valoa.

Trastevere

Trastevere on perinteinen roomalainen työläiskaupunginosa, joka on nykyään osa useimpien matkailijoiden ohjelmaa Roomassa. Alueella kannattaa piipahtaa ainakin syömässä ja kävelemässä tunnelmallisilla kaduilla. Jo nimi antaa vinkin Trasteveren sijainnista: se tarkoittaa kirjaimellisesti joen toista puolta. Italiaksi Tiberjoki tunnetaan nimellä Tevere.

Piazza Navona

Piazza Navona on yksi Rooman kuuluisimmista aukioista, joka tunnetaan barokkityylisestä arkkitehtuuristaan ja kolmesta suihkulähteestään. Aukiota reunustavat lukuisat ravintolat terasseineen. Alun perin ellipsinmuotoista Piazza Navonaa käytettiin stadionina, jossa seurattiin kilpaurheilua. Nyt sen vilinässä esiintyvät katutaiteilijat.

Castel Sant’Angelo

Komea Castel Sant’Angelon linna tunnetaan myös Hadrianuksen mausoleumina, jonne keisari Hadrianus on haudattu. Nykyään sylinterimäinen, vuonna 135 valmistunut rakennus toimii museona. Linnaa kannattaa ihailla Pons Aelius -nimellä (tai Ponte Sant’Angelo) kutsutulta sillalta, jonka päässä se seisoo majesteettisen näköisenä.

Villa Borghese

Piazza del Popolon kupeessa sijaitseva Villa Borghese on Rooman kuuluisin puisto ja kaupunkilaisten oma levähdyspaikka. Sen kuuluisin vierailukohde on taidemuseo Galleria Borghese. Puistoalueella voi käydä kävelyllä, poiketa museoissa, tutkia monumentteja tai vaikka vuokrata veneen lammella. Siellä on myös elokuvateatteri sekä leikkipuistoja lapsille. Pincion näköalatasanne on suosittu maisemapaikka.

Italia

Italia: on maa, jolle on helppo menettää sydämensä. Italia yhtenä maailman kauneimmista ja romanttisimmista maista.
Pääkaupunki: Rooma
Virallinen kieli: Italia
Valuutta: Euro
Passi ja viisumi: Suomen kansalainen tarvitsee matkustusasiakirjaksi passin tai henkilökortin.
Aikaero Suomeen: -1
Kesäaika: -1

Italiassa peritään turistivero majoituksesta. Turistivero on noin 6 €/henkilö/yö. Vero on maksettava käteisellä suoraan ao. majoitusliikkeeseen.

Tiedot sitoumuksetta

Hintaan sisältyy:
* Reittilennot veroineen
* Yksi ruumaan menevä matkalaukku, max 23 kg
* Majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa, 4* hotelleissa
* Aamiaiset hotellissa
* Lentokenttäkuljetukset
* Ohjelman mukaiset kuljetukset, opastukset, retket, sisäänpääsymaksut sekä ohjelmassa mainitut ateriat

Lisämaksusta:
* Yhden hengen huoneen lisämaksu
* Etukäteen varatut istumapaikat lennoille
* Liityntäkuljetukset muualta Suomesta

Kaikki matkamme sopivat myös omatoimimatkoiksi  tai ryhmämatkoiksi, jotka räätälöidään kanssanne.
S
uunnitteletko matkaa oman ryhmäsi kanssa?

Anna ammattitaitoisen myyntivirkailijamme auttaa matkasi suunnittelussa.
Puhelin 05 211 1600 tai kymenmatkat @ kymenmatkat.fi

Matkan hinta / hintaesimerkkejä

Valmiit matkapaketit

Olemme paketoineet myyntiin matkapaketteja, joiden lähtöpäivämäärät  ja matkan hinta on merkitty sivuillemme. Näihin matkoihin yleensä sisältyy opastus. Opastus on useimmissa matkoissa perillä kohteessa, tämä on kerrottu hintaan sisältyy osiossa.

Hintalauseke koskien asiakkaan toimeksiannosta räätälöityjä matkapakettejamme

Nettisivuillamme on hintaesimerkkejä räätälöidyistä matkoistamme. Nämä matkat voivat olla opastettuja tai omatoimisia, tämä on kerrottu hintaan sisältyy osiossa. Lähtöpäivän ja matkareitin voit itse valita. Hinnat ovat esimerkkihintoja, joten lopullinen hinta muodostuu matka-ajan, reitin, kuljetushinnan, matkustusluokan sekä paikkatilanteen mukaan.

Ryhmämatkojen hintaesimerkit

Hinnat ovat arviohintoja, lopullinen hinta muodostuu sesongin ja kuljetusyhtiön sekä matkustusluokan mukaan. Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarkka tarjous omalle ryhmällesi klikkaamalla tarjouslomakettamme! Ryhmähinnat ovat yleensä voimassa alkaen 10 hengen ryhmille, ellei toisin mainita.

Matkadokumentit ja hyvä tietää matkaohjeita

Tutustu ennen matkaasi>

 

Varaa jalkapalloliputVaraa jalkapalloliput
Varaa FormulaliputVaraa Formulaliput
Vuokraa autoVuokraa auto
Varaa lomahuoneistoVaraa lomahuoneisto


Tapahtumien päivämäärät ja aikataulut voivat muuttua ilmoitetusta. Muutostilanteessa jo ostetut otteluliput siirtyvät automaattisesti uudelle päivälle, eikä tapahtuman ajankohdan muuttuminen oikeuta ostettujen lippujen peruutukseen tai muutokseen eikä lentojen/hotellin kuluttomaan muutokseen tai peruutukseen. Matkustajalla ei ole oikeutta takaisinmaksuun käyttämättä jättämistään palveluista.

Lippujen vastuullinen myyjä on: Sports Events 365
Voitteavarata liput suoraan linkin kautta, jolloin hintaan ei lisätä lipunvarauskulujamme.

*) Linkit muihin sivustoihin, lisätiedot>>>
Käyttäjä on velvollinen perehtymään ja noudattamaan niitä ehtoja, jotka on julkaistu näillä kolmannen osapuolen verkkosivustoilla.