Italia Rooma Uusivuosi

Rooma Uusivuosi vaihtuu ihanissa tunnelmissa italialaiseen tapaan isolla joukolla hyvästä ruuasta, musiikista ja värikkäistä raketeista nauttien. Matkat Roomaan >

Italia Rooma Uusivuosi

Ikuinen kaupunki kutsuu juhlaan!

Rooma on länsimaisen sivistyksen kehto. Tuhatvuotiset nähtävyydet kuuluvat osana nykypäivän moderniin elämäntapaan ja elämäniloon, jota Rooma on tulvillaan. Roomaa ei turhaan kutsuta ikuiseksi kaupungiksi – länsimaisen sivistyksen koko historian aistii täällä paremmin kuin kenties missään muualla, sillä tämä vertaansa vailla olevien nähtävyyksien kaupunki on kuin ulkoilmamuseo. Tuhatvuotiset nähtävyydet nivoutuvat saumattomasti nykypäivän moderniin sykkeeseen, kuten Rooma uusivuosi,  ja elämäniloon, jota Rooma on tulvillaan.

Italia Rooma Uusivuosi

Uusivuosi vaihtuukin unohtumattomissa tunnelmissa – italialaiseen tapaan isolla joukolla hyvästä ruuasta, musiikista, ystävien seurasta ja tietenkin värikkäistä raketeista nauttien. Varaa Rooman matka, tule mukaan ja koe ikimuistoinen vuoden vaihtuminen! La Festa di San Silvestro!

Felice Anno Nuovo, Buona Fortuna!

Italia Rooma Uusivuosi

Kymenmatkat FB>

Teemamatkat>

Hintaesimerkkimme 4 pv: 509 €/hlö

Kauttamme saat lisämaksusta varattua myös suomenkielisen oppaan Roomassa.

Matkaohjelmaesimerkkimme

 

Päivä 1: Rooman Historiallinen Kaupunkikierros

Saapumisen jälkeen Roomaan ja hotelliin kirjautumisen jälkeen lähdemme kaupunkikierrokselle, joka vie meidät antiikin Rooman jäljille. Kävelemme samoja kujia, joilla aikoinaan antiikin roomalaiset vaelsivat kohti espanjalaisia portaita. Ensimmäinen pysähdys on legendaarinen Fontana di Trevi -suihkulähde, jossa voimme esittää toiveita. Matka jatkuu Pantheonin temppelille, joka hämmästyttää meitä arkkitehtuurisella loistollaan. Lopuksi saavumme keskustan Navona-aukiolle, joka tunnetaan roomalaisten olohuoneena. Aukion keskellä kohoaa upea Berninin suihkulähde ”Neljä virtaa” ja vastapäätä sijaitsee Borrominin suunnittelema Sant’ Agnese -kirkko.

Päivä 2: Antiikin Historiaa ja Valoshow Illalla

Aamiaisen jälkeen voit tutustua omatoimisesti Capitoliumin kukkulalle, josta avautuu upea näköala Forum Romanumille. Voit kuvitella, miten kaksi tuhatta vuotta sitten kaduilla kaikui keisareiden ja sotilaiden äänet. Matka jatkuu kohti Colosseumia, Rooman tunnetuinta symbolia ja antiikin arkkitehtuurin mestariteosta. Illalla kruunaamme päivän seuraamalla huikeaa valoshow’ta, joka valaisee Rooman taivaan ja kruunaa vuoden vaihtumisen Ikuisessa kaupungissa!

Päivä 3: Paavin Siunaus ja Vahdinvaihto

Myöhäisen aamiaisen jälkeen suuntaamme Pietarinkirkon aukiolle odottamaan perinteistä paavin Urbi & Orbi-siunausta. Iltapäivällä voit seurata vahdinvaihtoa presidentin palatsilla, joka on vaikuttava näky.

Päivä 4: Viimeiset Hetket Roomassa ja Kotiinpaluu

Nauti aamiaisesta hotellissa ja käytä viimeinen päivä vapaasti. Varaa aikaa viimeisille ostoksille tai rentoutumiselle ennen kotiinlähtöä. Kuljetus hotellilta lentokentälle ja lento kohti Helsinkiä.
Tämä matkaohjelma tarjoaa ikimuistoisen kokemuksen Rooman historiallisista nähtävyyksistä ja upeasta tunnelmasta Uudenvuoden aikaan.

Italia Rooma Virgilio Hotel

Virgilio Hotel sijaitsee Rooman keskiosassa hyvin tunnetun ostoskadun Via Nazionalen rinnakkaiskadulla. Hotellissa on vastaanotto, baari, aamiaishuone, langaton internet yhteys ja matkatavarasäilö.

Lue lisää
Italia Rooma tekemistä ja käyntikohteita

Colosseum

Colosseum, antiikin Rooman suurin amfiteatteri, vetää matkailijoita puoleensa kauniilla arkkitehtuurillaan ja historiallaan. Rakennus edustaa roomalaista arkkitehtuuria ja se on kaunis näky erityisesti illalla, kun se sisällä olevat valot sytytetään. Colosseum sijaitsee Rooman keskustassa Via dei Fori Imperialin varrella, lähellä Forum Romanumia. Vuonna 80 valmistunut monumentti oli keskeinen paikka gladiaattoritaisteluille ja muille näytöksille. Yli 50 000 katsojaa mahtui sen katsomoihin. Colosseumissa vierailu kannattaa ajoittaa aikaiseen aamuun, jolloin väentungos on vähäisempi.

Vatikaani

Vatikaani, Roomalaiskatolisten pyhiinvaelluskohde, tarjoaa matkailijoilleen ainutlaatuisen kulttuurikokemuksen. Tämä uskonnollinen keskus on täynnä upeaa taidetta ja historiaa, joka on tuttua esimerkiksi Dan Brownin kirjoista. Vatikaanista löydät kuuluisan Pietarinkirkon, maailman suurimman kirkon ja ihastuttavan Sikstuksen kappelin kattomaalaukset sekä Rafaellon, Berninin ja Michelangelon luomukset. Vatikaani on pieni minivaltio Rooman sisällä, mutta sen nähtävyydet, kuten Pietarinaukio ja Vatikaanin museokompleksi, ovat maailmankuuluja. Tutustu Michelangelon kattofreskoihin ja Berninin veistoksiin tässä ainutlaatuisessa kulttuurikohteessa.

Fontana di Trevi –suihkulähde

Fontana di Trevin suihkulähde on yksi koko maailman tunnetuimmista suihkulähteistä, jonka keskellä lepää meren jumala Okeanos merihevosten vetämässä vaunussa. Suihkulähde muodostuu noin 26 metriä korkeasta seinämästä, jonka edessä on vesiallas ja useita patsaita. Vuonna 1762 valmistunutta suihkulähdettä on käytetty kuvauspaikkana monissa elokuvissa kuten klassikkoelokuvassa La Dolce Vita, joka tunnetaan suomeksi nimellä Ihana elämä.

Espanjalaiset portaat

Rooman kuuluisat Espanjalaiset portaat on yksi kaupungin suosituimmista nähtävyyksistä, portaat johtavat Piazza di Spagnan aukiolta Trinità dei Montin kirkolle. Espanjalaiset portaat on suosittu kohtauspaikka keskellä vilkasta ostosaluetta.

Forum Romanum

Forum Romanum oli muinaisen Rooman keskus ja merkittävä politiikan, uskonnon sekä kaupankäynnin keskittymä. Alueella pääsee tutustumaan Rooman historiaan lukuisten rakennuksien ja raunioiden kuten riemukaarien ja temppeleiden kautta.

Pantheon

Nykyään katolisena kirkkona toimivaa Pantheonia ei voi jättää Rooman-matkalla väliin: rakennusta pidetään nimittäin koko kaupungin parhaiten säilyneenä antiikin aikaisena temppelinä. Pantheon on valmistunut vuonna 125 aiemmin tulipalossa tuhoutuneen temppelin tilalle. Pantheon sijaitsee keskeisellä paikalla lyhyen kävelymatkan päässä Trevin suihkulähteeltä. Yksi rakennuksen mielenkiintoisimpia piirteitä on sen kupolin pyöreä reikä, jonka tarkoituksena oli aikoinaan tuoda sisälle valoa.

Trastevere

Trastevere on perinteinen roomalainen työläiskaupunginosa, joka on nykyään osa useimpien matkailijoiden ohjelmaa Roomassa. Alueella kannattaa piipahtaa ainakin syömässä ja kävelemässä tunnelmallisilla kaduilla. Jo nimi antaa vinkin Trasteveren sijainnista: se tarkoittaa kirjaimellisesti joen toista puolta. Italiaksi Tiberjoki tunnetaan nimellä Tevere.

Piazza Navona

Piazza Navona on yksi Rooman kuuluisimmista aukioista, joka tunnetaan barokkityylisestä arkkitehtuuristaan ja kolmesta suihkulähteestään. Aukiota reunustavat lukuisat ravintolat terasseineen. Alun perin ellipsinmuotoista Piazza Navonaa käytettiin stadionina, jossa seurattiin kilpaurheilua. Nyt sen vilinässä esiintyvät katutaiteilijat.

Castel Sant’Angelo

Komea Castel Sant’Angelon linna tunnetaan myös Hadrianuksen mausoleumina, jonne keisari Hadrianus on haudattu. Nykyään sylinterimäinen, vuonna 135 valmistunut rakennus toimii museona. Linnaa kannattaa ihailla Pons Aelius -nimellä (tai Ponte Sant’Angelo) kutsutulta sillalta, jonka päässä se seisoo majesteettisen näköisenä.

Villa Borghese

Piazza del Popolon kupeessa sijaitseva Villa Borghese on Rooman kuuluisin puisto ja kaupunkilaisten oma levähdyspaikka. Sen kuuluisin vierailukohde on taidemuseo Galleria Borghese. Puistoalueella voi käydä kävelyllä, poiketa museoissa, tutkia monumentteja tai vaikka vuokrata veneen lammella. Siellä on myös elokuvateatteri sekä leikkipuistoja lapsille. Pincion näköalatasanne on suosittu maisemapaikka.

Italia

Italia: on maa, jolle on helppo menettää sydämensä. Italia yhtenä maailman kauneimmista ja romanttisimmista maista.
Pääkaupunki: Rooma
Virallinen kieli: Italia
Valuutta: Euro
Passi ja viisumi: Suomen kansalainen tarvitsee matkustusasiakirjaksi passin tai henkilökortin.
Aikaero Suomeen: -1
Kesäaika: -1

Italiassa peritään turistivero majoituksesta. Turistivero on noin 6 €/henkilö/yö. Vero on maksettava käteisellä suoraan ao. majoitusliikkeeseen.

Tiedot sitoumuksetta

Hintaan sisältyy:

* Reittilennot veroineen Helsinki-Rooma-Helsinki
* Yksi ruumaan menevä matkalaukku, max 23 kg
* Majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa
* Aamiaiset hotellissa

Lisämaksusta:

* Retket suomen/englannin kielellä opastettuna
* Lentokenttäkuljetukset
* Yhden hengen huoneen lisämaksu
* Etukäteen varatut istumapaikat lennoille
* Liityntäkuljetukset muualta Suomesta (juna/lento/bussi)

Räätälöimme matkan toiveidenne mukaan.

Kaikki matkamme sopivat myös omatoimimatkoiksi  tai ryhmämatkoiksi, jotka räätälöidään kanssanne.
S
uunnitteletko matkaa oman ryhmäsi kanssa?

Anna ammattitaitoisen myyntivirkailijamme auttaa matkasi suunnittelussa.
Puhelin 05 211 1600 tai kymenmatkat @ kymenmatkat.fi

Matkan hinta / hintaesimerkkejä

Valmiit matkapaketit

Olemme paketoineet myyntiin matkapaketteja, joiden lähtöpäivämäärät  ja matkan hinta on merkitty sivuillemme. Näihin matkoihin yleensä sisältyy opastus. Opastus on useimmissa matkoissa perillä kohteessa, tämä on kerrottu hintaan sisältyy osiossa.

Hintalauseke koskien asiakkaan toimeksiannosta räätälöityjä matkapakettejamme

Nettisivuillamme on hintaesimerkkejä räätälöidyistä matkoistamme. Nämä matkat voivat olla opastettuja tai omatoimisia, tämä on kerrottu hintaan sisältyy osiossa. Lähtöpäivän ja matkareitin voit itse valita. Hinnat ovat esimerkkihintoja, joten lopullinen hinta muodostuu matka-ajan, reitin, kuljetushinnan, matkustusluokan sekä paikkatilanteen mukaan.

Ryhmämatkojen hintaesimerkit

Hinnat ovat arviohintoja, lopullinen hinta muodostuu sesongin ja kuljetusyhtiön sekä matkustusluokan mukaan. Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarkka tarjous omalle ryhmällesi klikkaamalla tarjouslomakettamme! Ryhmähinnat ovat yleensä voimassa alkaen 10 hengen ryhmille, ellei toisin mainita.

Matkadokumentit ja hyvä tietää matkaohjeita

Tutustu ennen matkaasi>