USA_Historic route 66_Eki_400x300
USA Route 66 ja New York 21 pv

Tämä huikea unelmien majesteettinen matka alkaa Chicagosta ja matkaa Springfieldin ja St.Lousin kautta Jopliniin, jossa sijaitsee herkullinen kohde varsinkin Harley Davidson faneille. Matka jatkuu kohti Vanhan Lännen Intiaanimaata eli Tulsaa ja Oklahomaa. Oklahoman kaupunkihan on Route 66:n varsinainen sydän ja sielu!

Lomahaku

Valitse matkasi yhdellä klikkauksella (tai useammalla)

USA Route 66 ja New York 21 pv

Nyt ei enää haaveilla – lähdetään matkaan!

Tämä huikea unelmien majesteettinen matka alkaa Chicagosta ja matkaa Springfieldin ja St.Lousin kautta Jopliniin, jossa sijaitsee herkullinen kohde varsinkin Harley Davidson faneille. Matka jatkuu kohti Vanhan Lännen Intiaanimaata eli Tulsaa ja Oklahomaa. Oklahoman kaupunkihan on Route 66:n varsinainen sydän ja sielu!

Texasin ensimmäinen kohde on Amarillo, jossa kannattaa nauttia Texasin suurin pihvi – The Big Texas Steakhousessa. Matkalla nähdään upeita kaupunkeja ja kohdataan upeita näköaloja, kun matkataan Uuden Meksikon kautta aina Grand Canyonille asti.

Las Vegasissa vietät kaksi unohtumatonta yötä ennen kuin matka jatkuu kohti Los Angelesia, jossa tietysti kannattaa vierailla Hollywoodissa bongaamassa tähtiä.

Los Angelesista lennämme Isoon Omenaan, eli New Yorkiin. New Yorkin metropoli on huikea päätös Route 66:lle. Nauti suurkaupungin vilskeestä ja sen tuomasta tunnelmasta ja muistele tapahtumia Route 66:n varrelta vaikka lounaalla Central Parkin ruohikolla istuen.

“ Well it winds from Chicago to L.A , more than 2000 miles all the way; get your kicks on Route 66 ”

Hintaesimerkkimme 21 pv: 4980 € / hlö

Hintaan sisältyy:
* Lennot Helsinki – Chicago/New York – Helsinki
* Lentolippuihin tulevat lentokenttäverot
* Majoitus kahden – neljän hengen huoneissa veroineen 4* hotelleissa ohjelman mukaan
* Autonvuokraus Jeep Grand Cherokee 5-ovinen tai vastaava
* Autonvuokraus: nouto Chicagon lentokenttä, palautus New Yorkin lentokenttä

Päivä 1. Chicago – Route 66 reitin lähtöpiste

Saapuminen lentokentälle ja autonvuokraus. Ajo keskustaan, jossa majoittuminen hyvätasoiseen

Chicago Palmer House a Hilton hotelliin 4*

Chicago on Yhdysvaltojen kolmanneksi suurin kaupunki, joka sijaitsee Michigan järven rannalla. Kaupungissa kohoavat puistojen reunustamat upeat pilvenpiirtäjät ja Chicago itsessään tarjoaa tapahtumarikkaan ympäristön lomailijoille. Museotarjonta on erittäin laaja ja mielenkiintoinen; luonnontieteellisistä museoista avaruuteen keskittyviin museoihin saakka.

Chicagossa kohtaavat monet eri kansallisuudet ja kaupunki muodostuu lukuisten eri värikkäiden, etnisten ryhmien perustamista kaupunginosista. Musiikki ja taiteet; lukuisat eri kansallisuuksien järjestämät juhlat ja festivaalit pitävät kaupungin eloisana kohteena. 
Usa_Chicago_downtown_Willis Tower_800x600

Päivä 2. Chicago – Springfield, IL 301 km

Pian olette matkalla legendaarisen Route 66:n alkupäässä!  Majesteettinen matka halki Amerikan alkaa täältä jatkuen osavaltioiden läpi aina Pacific rannikolle saakka. Chicagosta jatkatte matkaanne kohti etelää, ohitatte vanhan ja kuuluisan rekkojen pysähdyspisteen Mc Leanin ja ajatte Illinoisin hiilikaivosalueen läpi ”Pontiac Trailia”, tälle osalle Route 66:ä alkuperäistä nimeä kantavaa tietä pitkin, kohti Springfieldiä, Illinoisin osavaltion pääkaupunkia. Yövytte viihtyisässä Crown Plaza Springfield hotellissa 3*.

USA_Route66_mark_400x300

Päivä 3. Springfield, IL – St. Louis, MO 187 km

Ajatte edelleen kohti etelän  St.Louisia, joka on yksi alueen merkittävimmistä kaupungeista.  Matkalla ajatte monien valtatie 66:n kaupunkien kautta, jotka houkuttelevat pysähtymään hetkeksi.  Ehdottomasti näkemisen arvoisia ovat kuuluisa Dixie rekkojen pysähdyspaikka, ” Our Lady of the Highway Statue”, Litchfield ja ” Paris stop cafe”.  Jos mahdollista, pistäytykää ”Meramec Caverns’issa” matkalla Mississippi joelle ja älkää jättäkö väliin kuuluisaa ” Chain of Rocks siltaa”. Nyt olette Missourissa, osavaltiossa, jossa metsä kohtaa preerian ja Mississippi joki kohtaa Missourin joen.  Nauttikaa lyhyestä ajomatkasta ”Lännen portille”, St. Louisiin.  Tämä uskomaton kaupunki lepää mahtavan Mississippi joen rantatörmällä ja on koko maan parhaimmistoon kuuluvan musiikin ja barbeque – elämän keskus. Yöpyminen St. Louisissa viihtyisässä Residence Inn by Marriott St. Louis Galleria hotellissa 3*

Päivä 4. St. Louis MO – Joplin, MO 459 km

Aikaisen herätyksen saattelemana ehditte nauttia St. Louisin aamun tunnelmista nähden St. Louisin Arch’in ja Mississippi järven ennen lähtöä tien päälle. Matka Jopliniin on maisemallisesti upea. Kumpuilevat Missourin kukkulat tekevät tästä alueesta kauniin ja hauskan alueen ajaa läpi. Tänä iltana nautitaan oleskelusta Joplinissa, Harley-Davidson moottoripyörien kotikaupungissa. Täältä löytyy Harley Davidson fanien ehdoton kohde; talo, joka on täynnä Harley Davidsonin sekä käytettyjä että uusia moottoripyöriä, varusteita ja tavaroita. Yöpyminen Hilton Garden Inn Joplin 3*

Päivä 5. Joplin, MO – Oklahoma City, OK 347 km

Joplinista jatkatte länteen Oklahoman läpi ja seuraatte maaston korkeuseroja kuin olisitte aina olleet siella.  Ajatte 100 mailia Tulsan ja Oklahoman kaupungin väliin jäävää Vanhan Lännen Intiaanimaata. Vuonna 1830 kaikki tämä maa, hyödyttömänä pidettynä, otettiin käyttöön intiaanien reservaatiksi. Tänä päivänä tätä paikkaa asuttaa laaja amerikan intiaanien väestö – ” Oklahoma ” tarkoittaa Choctaw intiaanien kielellä ”punaista miestä”.  Matkanne jatkuu edelleen länteen kohti El Renoa, ylittäen yli mailin pituisen sillan lähellä Bridgeportia jatkuen Oklahoman kaupunkiin, joka on Route 66:n sydän ja sielu! Täällä löydätte karun lännen historian toiminnassa olevine karja-aitauksineen, sekä modernin kaupungin lukuisine ravintoloineen ja tapahtumineen. Suosittelemme vierailua Bricktown panimolla, joka on perinteinen amerikkalainen panimo ja jossa tarjoillaan erinomaista ruokaa ja panimon kuuluisaa olutta.

Yöpyminen  Courtyard Oklahoma City Northwest 3*

USA_Route66_With the arrows recently restored, plans were underway to renovate the Twin Arrows cafe and gas station_400x300

Päivä 6. Oklahoma City, OK – Amarillo, TX  414 km

Tänä päivänä kannattaa nousta aikaisin matkalle Panhandleen, eteläisimpään osaan suuria tasankoja usein kutsuttuna ” Aitoon Texasiin”. Tämä varmasti täyttää mielikuvan siitä, miltä Texasin tulisi näyttää. Kun puhvelit ja alkuasukkaat oli ajettu pois alueelta, alkoi n. v. 1870 suurien luonnonvarojen käyttöönotto. Kaasu, erityisesti Amarillon alueella, sekä öljy ja maanviljelys toivat vaurautta alueelle, joka on tätä nykyä maailman isoimpien tilojen ”ranchien” koti. Amarillon nimi tulee espanjan kielestä tarkoittaen keltaista, joka on värinä niin luonteenomainen tälle alueelle. Tänä yönä yövytään keskustan hotelli Amarillossa. Jos haluat kokea ehdottomasti parhaan pihviravintolan Teksasissa, valintasi tulisi ehdottomasti olla ” The Big Texas Steakhouse”.

Yöpyminen Courtyard Amarillo Downtown 3*

USA_Historic route 66_400x300

Päivä 7. Amarillo, TX – Santa Fe, NM 448 km

Tänään jätätte Teksasin taaksenne ja olette matkalla elämysten maahan, Uuteen Meksikoon – ajaen läpi maailman kuullun Cadillac Ranchin. Miltä kuulostaa kummituskaupunkina tunnettu Glen Rio, jossa voit seistä yksi jalka Meksikon ja toinen Texasin puolella? Viisi osavaltiota takananne ja vielä kolme edessänne matkaatte läpi Comanche Intiaanien maan Tucumcariin, isoimpaan kaupunkiin Albuquerquen ja Amarillon välissä. Saavutte korkeille tasangoille ja Santa Fe’n korkeudelle keskelle New Mexicoa. Santa Fe on yksi amerikan vanhimpia ja kauneimpia kaupunkeja ja se tulee olemaan tukikohtanne seuraavat kaksi yötä.  Aikaa nauttia Santa Fe’n tunnelmasta ja historiasta.

Yöpyminen ( 2 yötä) Hilton Santa Fe Buffalo Thunder 4*

Päivä 8. Santa Fe, NM O km

Tänään levätään ja nautitaan lähes 400-vuotisen kaupungin vivahteista. Kulttuurien kirjo ja etelälännen arkkitehtuuri kohtaavat täällä sulassa sovussa New Mexicon pääkaupungin kanssa. Ehkä haluaisit vierailla De Las Golondrinasen ranchilla, Etelälännen suositussa kansallismuseossa tai yrittää lentokalastusta yksityisen oppaan kanssa.

Päivä 9. Santa Fe, NM – Gallup, NM 322 km

Tänä aamuna suuntaatte etelään, Albuquerqueen, New Mexicon laajimpaan kaupunkiin, jossa asuu kolmasosa osavaltion väestöstä.  Albuquerque sijaitsee New Mexicon sydämessä, missä merkittävin itä-länsi valtatie ja rautatiet molemmat ylittävät Rio Granden sekä vanhan maantien Mexicoon. Ylitätte Rio Granden ja suuntaatte länteen avoimen maaseudun rauhaan ja Navajon erämaahan. Ajo läpi Grantsin ja myötäillen Cibola Kansallis Metsiä kohti kuuluisaa Route 66:n kaupunkia, Galluppia, joka on vanha rautatiekaupunki ja nykyisin intiaanien omistuksessa. Yöpyminen Gallupissa.

Hilton Garden Inn Gallup 3*

Päivä 10. Gallup, NM – Grand Canyon, AZ 433 km

Gallupista on vain noin puolen tunnin matka Arizonan rajalle – saavutte Arizonaan ja voitte nauttia maisemallisesti rikkaasta ajosta Petrifiedin alueen läpi, fossiilisoituneen esihistoriallisen metsän, jossa valtavat puut  ovat eroosion muovailemia. Vain tusinan mailia länteen saavutte Holbrookiin ja Winslowiin – kahteen Route 66 kaupunkiin, joita pitkän linjan rekkakuskit suosivat. Kun useimmat pysähtyvät Flagstaffiin tai Williamsiin, Arizonaan, me suosittelemme matkaamaan eteenpäin yöpyäksenne aivan Grand Canyonin eteläkärjessä! Tänä iltana istutte kylmän juoman kera ihastellen auringonlaskua yli eteläisen Grand Canyonin reunan. Unelma toteutuu…

Yöpyminen The Grand Hotel at the Grand Canyon 3*

USA_Grand_Canyon_400x300

Päivä 11. Grand Canyon, AZ – Laughlin, NV 328 km

Heille, jotka unelmoivat näkevänsä Grand Canyonin ”lintujen silmin” on järjestettävissä lisämaksusta helikopteri ajelu eteläisen reunaman ympärillä. Myöhemmin on hyvää aikaa ajella alueella ja nähdä erittäin upeita näkymiä ja saada täydellisiä kuvia. Grand Canyonin jäädessä taakse suuntaatte Route 66 pitkin Williamsiin, Arizonaan ja sieltä kuuluisiin Route 66 kaupunkeihin Seligmaniin, Peach Springsiin, Hackberyyn, Kingmaniin ja tietenkin, Vanhan Lännen kummituskaupunkiin Oatmaniin, Arizonassa. Tänä iltana matkataan Colorado Joen vartta ja yövytään Laughlinin mielenkiintoisessa kaupungissa.

Yöpyminen Best Western Colorado River Inn 2*

Päivät 12 – 13. Laughlin, NV – Las Vegas, NV 157 km

Tänä päivänä ajatte vain lyhyen matkan nähdäksenne ja kuullaksenne Las Vegasin! Majoittuminen yhteen ” Strip’in” ( pääkadun ) ensiluokkaisista hotelleista. Yhdestä asiasta voitte olla varmoja: vaikka oleskelunne Las Vegasissa olisi lyhyt, kaksi yötä, se on varmasti unohtumaton!

Yöpyminen ( 2 yötä ) Monte Carlo Resort & Casino 4*

Päivä 14. Las Vegas, NV – Victorville, CA  293 km

Tänään lähdette kohti Kaliforniaa, viimeiseen osavaltioon Route 66:n matkalla. Ylitätte ” Devil’s Playgroundin” ja ajatte Mojave autiomaata pitkin, joka tarjoaa dramaattisimmat näkymät etelä-Kaliforniassa..pyöreiden pensaiden vieriessä pitkin vulkaanisen maaperän muodostelmia ohittaen siellä täällä näkyviä Joshua puita. Autiomaasta ajatte suoraan viileän San Gabriel vuoriston suojiin.  Jatkatte Victorvilleen, joka on tukikohtanne tänä iltana.

Yöpyminen Lake Arrowhead Resort and Spa, Autograph Collection 4*

Las Vegas Nevada with fireworks in background. Horizontally framed shot_400x300

Päivät 15. – 18. ( 3 yötä ) Victorville, CA – Los Angeles, CA 136 km

Tänään matkaatte legendaarisen amerikkalaisen valtatie 66:n lopulliseen määränpäähän: Los Angelesiin. Ajatte Santa Monicaan, johon historiallinen Route 66 virallisesti päättyy. Santa Monica on Los Angelesin vanhin ja suurin asuinalue – aikoinaan villin elämäntyylin omaava ranta-alue, tänä päivänä hyvin liberaali ja turvallinen paikka asua ja vierailla. Viettäkää iltapäivää Santa Monican ranta-alueella ja ottakaa kuvat ” End of the Trail ” kyltistä Santa Monican lauttarannassa. Seuraavien päivien aikana nauttikaa kaikesta siitä, mitä Los Angelesissa on tarjottavanaan: kiertoajeluista, Hollywoodista kuuluisan kiinalaisen teatterin myötä, Beverly Hills’istä, Rodeo Drivesta ja monista muista mielenkiintoisista kohteista.

Yöpyminen ( 3 yötä ) Los Angeles, Jamaica Bay Inn3*

Päivä 18. Suuntaatte Los Angelesin lentokentälle, jossa luovutetaan auto. Lento Los Angeles – New York, jossa omatoimisesti siirtyminen New Yorkin kentältä hotellille.

Yöpyminen (3 yötä ) New York St. Giles Hotel, the Court 4*

USA_Los Angeles by night_800x600

Päivät 18.-21. New York City ja ympäristö

Suosittelemme hankkimaan etukäteen netistä New York City Passin. Passi sisältää sisäänpääsyn kuuteen eri nähtävyyteen, kuten Top of the Rock’iin ja 9/11 museoon, Empire State Buildingiin, Vapaudenpatsaalle (Statue of Liberty) sekä kuuluisiin museoihin kuten Guggenheim ja American Museum of Natural History Lue lisää www.newyorkpass.com . Passeja on kahdenlaisia ja kannattaa verrata, kumpi sopii juuri Sinun suunnitelmiisi parhaiten.

New Yorkin metropoli on huikea päätös Route 66:lle. Nauti suurkaupungin vilskeestä ja sen tuomasta tunnelmasta ja muistele tapahtumia Route 66:n varrelta vaikka lounaalla Central Parkin ruohikolla istuen.

“ Well it winds from Chicago to L.A , more than 2000 miles all the way; get your kicks on Route 66 ”

New York_Brooklyn Bridge and Manhattan400x300

Amerikan yhdysvallat on pääosin Pohjois-Amerikan keskiosassa sijaitseva perustuslaillinen liittovaltio, joka koostuu 50 osavaltiosta ja yhdestä liittovaltion hallinnollisesta piirikunnasta sekä useista erillisalueista.
Pääkaupunki: Washington D.C.
Virallinen kieli: Englanti
Valuutta:  Yhdysvaltain dollari
Passi ja viisumi: Useimmat suomalaiset eivät tarvitse viisumia Yhdysvaltoihin. Suomen kansalaisia, jotka täyttävät Visa Waiver Program (viisumivapaus) ehdot, kehotetaan matkustamaan ilman viisumia.
Aikaero Suomeen  -7
Kesäaika: – 7
Tiedot sitoumuksetta.

 

Yhdysvaltoihin saapuvilta matkustajilta vaaditaan maksullinen sähköinen matkustuslupa: ESTA (Electronic System for Travel Authorization). Matkustajan tulee tehdä ESTA-anomus Internetin kautta viimeistään 72 tuntia ennen matkaansa, tällä lomakkeella. Esta maksetaan luottokortilla.

Yhdysvaltojen viisumi, passi ja ESTA säädökset koskevat myös kauttakulkuliikennettä (esim. koneenvaihto Yhdysvalloissa).

Hintalauseke
Nämä ovat hintaesimerkkejä räätälöimistämme matkoista. Hinnat ovat arviohintoja, lopullinen hinta muodostuu sesongin ja kuljetusyhtiön sekä matkustusluokan mukaan. Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarkka tarjous omalle matkallesi klikkaamalla ”Varaa matka”-painiketta! Teemme sinulle tarjouksen matkasta toiveidesi mukaan ja vasta saatuamme sinulta hyväksynnän alamme varata matkaa.