Saksa patikkamatka Mosel – Rein

Opastettu patikkamatka kahdelle Euroopan kiehtovimmille virroille Reinin ja Moselin perinteisiin matkailumaisemiin. Vaellusmatka >

Lomahaku

Valitse matkasi yhdellä klikkauksella (tai useammalla)

Saksa patikkamatka Mosel – Rein

Koe omin jaloin patikkamatka Mosel ja Rein

Patikkamatka vie sinut kokeneen suomenkielisen oppaan matkassa tutustumaan kahteen Euroopan kiehtovimmista virroista! Olemme suunnitelleet sinulle patikkamatkan Reinin ja Moselin perinteisiin matkailumaisemiin aivan uudenlaisesta perspektiivistä; tule kokemaan ja katsomaan näitä jokilaaksoja metsäkukkuloiden ja viinirinteiden vaelluspoluilta. Majoitumme molemmissa kohteissa pienissä, mutta vilkkaissa viini- ja turistikaupungeissa.

Reinillä ja Moselilla 6 pv

Matkapäivät pitävät sisällään patikoinnin ja maisemaelämysten ohella kiehtovia tutustumiskohteita ja kokemuksia: linnoja, luostarin, historiallisia monumentteja, gondolihissillä ja jokilaivalla ajelun, viininmaistiaisia ja viihtyisiä viiniravintoloita. Patikointimatka Reinin ja Moselin jylhissä jokilaaksoissa.

Vaellustietoa

Patikkamatka soveltuu hyvätasoisen kävelykunnon ja motoriikan omaaville. Vaellusten päiväetappien pituus vaihtelee 6-11 km välillä, vaikeusasteeltaan suhteellisen helpoista keskiraskaisiin, jyrkempiä nousu-osuuksia sisältäviin. Maasto vaatii tukevat vaelluskengät. Retkille tarvitaan vettä hylkivä vaellusasu ja pieni selkäreppu. Aurinkolasit samoin kuin vaellussauvat ovat suositeltavia.

Saksa patikkamatka Mosel - Rein

Kymenmatkat FB>

 

Harraste- ja kulttuurimatkat>

Mosel ja Rein patikointimatka 25.-30.09.2022 (ma-la)

Hintaesimerkkimme: 1619 €/hlö
Yhdenhengen huoneessa 1809 €/hlö

Kohokohdat patikoinnin lisäksi:
25.09. Reichsburg https://reichsburg-cochem.de/?lang=en

26.09. Calmont https://www.mosel.de/genuss/wein/details/?tx_ttnews%5Btt_news%5D=196&cHash=5234ea2065f970c44da22b1979f024b0

27.09. Burg Eltz https://burg-eltz.de/en/homepage

28.09. Deutsches Eck https://www.visit-koblenz.de/de/sehenswuerdigkeiten/deutsches-eck

28.09. Niederwalddenkmal https://www.rheingau.com/culture-and-sights/monuments/niederwald-monument

29.09. rajavoudin metsämaja, katso myös kuvat liitteenä https://grenzvogt.de/weinstand/

30.09. Kloster Eberbach https://kloster-eberbach.de/en

Majoitus:
25.-28.09. Cochem: Hotel Zehnthof www.10thof.de
28.-30.09. Rüdesheim: Hotel Felsenkeller www.felsenkeller-ruedesheim.de

Matkan nim/kyltti: ”Patikkamatka Mosel + Rein”

Matkaan sopivat lennot: (lentopaikkojen saatavuus vaikuttaa matkan hintaan)

AY1411  25SEP  HELFRA  0740 0920
AY1416  30SEP  FRAHEL  1925 2250

Patikkamatka 6 päivää, Reinillä ja Moselilla   

Koe omin jaloin yhdellä matkalla kaksi Euroopan kiehtovimmista virroista!

Reinin ja Moselin perinteiset matkailumaisemat pääset näkemään aivan uudenlaisesta perspektiivistä, näitä jokilaaksoja kiertävien metsäkukkuloiden ja viinirinteiden vaelluspoluilta. Majoitumme molemmissa kohteissa pienissä vilkkaissa viini- ja turistikaupungeissa.

Matkapäivät sisältävät patikoinnin ja maisemaelämysten ohella kiehtovia tutustumiskohteita ja kokemuksia: linnoja, luostarin, historiallisia monumentteja, gondolihissillä ja jokilaivalla ajelun, viininmaistiaisia ja viihtyisiä viiniravintoloita.

Matka soveltuu hyvätasoisen kävelykunnon ja motoriikan omaaville. Vaellusten päiväetappien pituus vaihtelee 6-11 km välillä, vaikeusasteeltaan suhteellisen helpoista keskiraskaisiin, jyrkempiä nousu-osuuksia sisältäviin. Maasto vaatii tukevat vaelluskengät. Retkille tarvitaan vettä hylkivä vaellusasu ja pieni selkäreppu. Aurinkolasit samoin kuin vaellussauvat ovat suositeltavia.

Matkan tilaus- ja peruutusehdot:
Ennakkomaksu 500 € varauksen yhteydessä, loppusuoritus 2 kk ennen matkaa
Peruutukset 3 kk ennen matkaa, kulut 500 €
Peruutuksista tämän pvm jälkeen peritään 80% koko matkapaketin hinnasta.

Patikkamatka Mosel + Rein, 6 päivää matkaohjelma

Maanantai 25.09.  Mosel

klo 09:20  Finnairin aamulento saapuu Frankfurtiin. Opas ja bussi vastassa.

klo 10:00  ajomatka, 200 km, Frankfurtin lentokentältä bussilla kohden Moselia ja jokivarren rantareittiä Cochemiin. Matkaohjelma, patikkareitit sekä kohteet käydään lävitse bussissa.

klo 12:00  maissa nautitaan lounas matkan varren.

klo 15:30  saavutaan Cochemiin ja majoitutaan hotelliin.

klo 16:30  tehdään opastettu tutustumiskierros Reichsburgin linnassa kaupungin yläpuolella.

Ilta tämän jälkeen vapaassa käytössä, omin päin kaupunkiin tutustumiseen.

 

Tiistai 26.09.  Mosel

klo 07:30  aamiainen hotellissa. Otetaan mukaan eväät hotellista.

klo 09:15  päivän patikoinnille lähteville junamatka Ediger-Ellerin kaksoiskylään. Ne jotka mahdollisesti haluavat viettää aamupäivän vielä Cochemissa, tulevat ohjeistetusti keskipäivän junalla perässä, tavaten perillä patikoinnilta palaavan joukon.

klo 09:20  aloitetaan Ellerin kylästä patikointi idyllisen Ellerbach-puron laaksotietä, nousten sitten Euroopan jyrkimmän viinivuoren Calmont loivaa takarinnettä sen 345 m korkeudessa olevalle näköalatasanteelle. Täällä pidetään tauko, ihaillen huikaisevaa näkymää alas Moselin kiemurtelevaan jokiuomaan sitä reunustavine viinirinteineen, ja syödään eväät.

Tämän jälkeen käydään huippuharjannetta pitkin kiehtovasti kiertävää polkua seuraten katsomassa arkeologisten kaivausten pohjalta uudelleen rakennettua, aikanaan tällä paikalla seissyttä roomalaisten vuoripyhättöä. Sitten lähdetään laskeutumaan rinteen serpentiinipolkuja ja maisemateitä alas.

klo 13:00  saavutaan Edigerin kylään. Kokonaispatikkamatka 10,5 km – 3.0 h.

Täällä molemmat ryhmät kokoontuvat yhteen.

klo 13:15  nautitaan kellariravintolassa tyypillinen paikallinen lounas, jonka jälkeen on vielä hieman aikaa katsella ja tutkia viehättävää viininviljely- ja turistipaikkaa, halutessa kahvikupilliselle tai viinilasilliselle poiketen.

klo 15:00  tutustutaan läheisellä viinitilalla vininvalmistukseen ja maistellaan  samalla tilan viinejä

klo 17:05  jokilaiva lähtee leppoisaa vauhtia kuljettamaan ryhmää idyllisessä

maisemakulississa kohti majapaikkaa.

klo 19:00  saavutaan Cochemiin.

Ilta jää vapaaseen käyttöön.

 

Keskiviikko 27.09. Mosel

klo 07:30  aamiainen, jonka jälkeen pakataan mukaan eväät hotellista.

klo 09:44 ajetaan paikallisjunalla Moselin idyllistä rantarataa Moselkernin viehättävään pikkukylään, josta aloitetaan patikointi romanttista purolaakson polkua saksalaisen linnaromantiikan ideaalimallille, syvän metsälaakson pohjalta kohoavalle Burg Eltzille,.

klo 11:30  on opastettu kierros linnan mielenkiintoisissa keskiaikaisissa sisätiloissa. Kierroksen päätteeksi on vielä mahdollisuus katsoa linnan aarrekammion taideteokset ja esineet.

klo 13:00  mahdollisuus nauttia lounasta (omakustanteisesti) linnan kahvilaravintolassa, tai syödä hotellilta matkaan saadut eväät.

klo 14:00  jatkuu patikointi alas Moselille. Reitti on yhteensä helppo, mutta alussa pidempi nousu ja lopussa keskijyrkkä laskeutuminen – mielenkiintoinen maasto ja tienoo. Ennen laskeutumista alas Moselille, Treis-Kardeniin, nautitaan vielä ylhäällä upealla näköalapaikalla tarjottu viini- tai virvoitusjuomalasillinen. Kokonaispatikkamatka 8 km – 2.30 h.

klo 16:33  junamatka takaisin Cochemiin,

klo 17:00  paluu hotellille.

klo 18:30  yhteinen illallinen.

 

Torstai 28.09.  Rein

klo 07:30  aamiainen. Huoneiden luovutus ja tavaroiden lastaus bussiin.

klo 09:00  bussi lähtee ajamaan Moselin varren näköalareittiä kohti Koblenzia.

klo 10:15  saavutaan Reinin ja Moselin yhtymäkohtaan ”Deutsches Eck”. Käydään suurella keisarin ratsastajapatsaalla, ihailemassa näkymää Reinille ja vastapäiselle Euroopan suurimmalle maalinnoitukselle Ehrenbreitstein.

Matka jatkuu Reinin vartta viinirinteiden, kuuluisan Loreleyn kalliojyrkänteen ja lukuisten vanhojen linnojen reunustamaa reittiä.

klo 12:30  saavutaan Rüdesheimiin, joka on tunnettu eloisa viininviljely- ja turistikaupunki Reinin varrella, maailmankuululla viinitupakujalla ”Drosselgasse”. Matkalaukut viedään hotelliin.

klo 13:00  nautitaan lounasta ravintolassa Drosselmüller. Lounaan jälkeen juodaan

Rüdesheimilainen kahvi iekitetyllä Asbach-konjakilla ja kermavaahdolla.

klo 14:15  majoitutaan hotelliin.

klo 15:00  ajetaan gondolihisseillä ylös „Niederwalddenkmal“-patsaalle, Saksan

valtioiden v. 1871 yhdeksi keisarikunnaksi yhtymisen suurelle muistomerkille, jolta avautuva upea näkymä alas Reinille on yksi Saksan “kansallisnäköaloista”.

klo 16:00  patikoidaan Reinin yläpuolella kulkevaa näköalapolkua pitkin Ehrenfels’in

linnarauniolle. Hurmaavalla näköalapaikalla tarjoillaan lasillinen viiniä tai virvoitusjuomaa.  Viinirinteen terassipolkuja myöten palataan alas kaupunkiin ja takaisin hotellille – 6 km – kokonaisaika n. 2.0 h, tauon kanssa.

klo 18:00  maissa ollaan takaisin hotellilla.

Ilta on vapaasti käytettävissä tutustumiseen Rüdesheimin kaupunkiin, sen ostoskujilla ja viini- tai oluttuvissa vierailuun.

 

Perjantai 29.09.  Rein 

klo 08:30  aamiainen

klo 10:06  noustaan Reinin varren junaan, jolla ajetaan Lorchin kaupunkiin.

klo 10:30  aloitetaan patikointi Reinin yläpuolella kulkevia panoraamateitä ja metsäpolkuja pitkin eriskummallisen lähihistorian omistavan „Vapaavaltio Pullonkaulan“ läpi Kaub’iin Reinillä.

klo 12:30  patikkaosuuden jälkeen saavutaan ”rajavoudin” metsämajalle, kahden liittovaltion rajalla idyllisessä purolaaksossa. Täällä pidetään tauko.

Paikalla on tarjolla ostettavaksi ja ulkona nautittavaksi grillituotteita, savustettua paikallista purotaimenta yms. sekä viiniä ja muita juomia.

klo 14:00  jatketaan patikointia ja

klo 15:00  saavutaan Kaubiin.  Kokonaispatikkamatka 10,5 km – 2.30 h.

Ajetaan junalla takaisin Rüdesheimiin.

klo 16:15  palataan hotellille.

klo 19:00  nautitaan viiniravintolassa illallinen musiikin kera.

 

Lauantai 30.09.  Rein

Aamiainen. Huoneiden luovutus.

klo 11:45  tavaroiden lastaus bussiin.

klo 12:15  bussi ajaa Eberbachin luostarille.

klo 13:00  tutustutaan opastetulla kierroksella entiseen munkkiluostariin, jonka jälkeen mahdollisuus vierailla luostarikaupassa.

klo 15:00  nautitaan lounas luostarin ravintolassa.

klo 16:30  bussi lähtee ajamaan lentokentälle.

klo 17:15  saavutaan Frankfurtin lentokentälle.

klo 19:25  Finnairin iltakone nousee paluulennolle Helsinkiin.

 

Sää- sekä muut olosuhteet saattavat mahdollisesti aiheuttaa suunniteltuun ohjelmaan joitakin muutoksia.

 

Saksa tarjoaa jokaiselle jotakin. Kulttuuria, ostoksia, liikuntamahdollisuuksia, kaikkea mitä matkalta voi toivoa.
Pääkaupunki: Berliini
Virallinen kieli: Saksa
Valuutta: Euro
Passi ja viisumi: Suomen kansalainen tarvitsee matkustusasiakirjaksi passin tai henkilökortin.
Aikaero Suomeen: -1

Tiedot sitoumuksetta.

 

 

Varaa tapahtuma- ja urheiluliput>

Tapahtumien päivämäärät ja aikataulut voivat muuttua ilmoitetusta. Muutostilanteessa jo ostetut otteluliput siirtyvät automaattisesti uudelle päivälle, eikä tapahtuman ajankohdan muuttuminen oikeuta ostettujen lippujen peruutukseen tai muutokseen eikä lentojen/hotellin kuluttomaan muutokseen tai peruutukseen. Matkustajalla ei ole oikeutta takaisinmaksuun käyttämättä jättämistään palveluista.

Lippujen vastuullinen myyjä on: Sports Events 365
Voitteavarata liput suoraan linkin kautta, jolloin hintaan ei lisätä lipunvarauskulujamme.

*) Linkit muihin sivustoihin, lisätiedot>>>
Käyttäjä on velvollinen perehtymään ja noudattamaan niitä ehtoja, jotka on julkaistu näillä kolmannen osapuolen verkkosivustoilla.

Matkan hintaan sisältyy:
* Reittilennot veroineen Helsinki-Frankfurt-Helsinki
* Yksi ruumaan menevä matkalaukku, max 23 kg per matkustaja

* Hotellimajoitukset aamiaisella
* Bussikuljetukset lentokentän ja majoituspaikkojen välillä.
* Liput juniin, jokilaivaan ja gondolihissiin
* Opastuskierrokset tutustumiskohteissa
* 4x lounas, 2x illallinen, 2x retkieväät, 1x viininmaistiainen
* Kokeneen suomenkielisen vaellusoppaan palvelut koko matkan ajan

 

Hintaesimerkkejä, matkaehdot matkapaketti, passi ja viisumi

Hintalauseke koskien räätälöityjä matkojamme

Nettisivuillamme on hintaesimerkkejä räätälöidyistä matkoistamme. Lähtöpäivän ja matkareitin voit itse valita. Hinnat ovat esimerkkihintoja, joten lopullinen hinta muodostuu matka-ajan, reitin, kuljetushinnan, matkustusluokan sekä paikkatilanteen mukaan.

Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarjous omalle matkallesi klikkaamalla ”Pyydä tarjous” -painiketta! Teemme sinulle tarjouksen matkasta toiveidesi mukaan. Kaikki matkat ovat omatoimisia.

Varaamalla hyvissä ajoin säästät selvää rahaa!
Lähellä lähtöä varattaessa lento- ja hotellihinnat voivat olla jopa monikertaiset verrattuna siihen, jos matka varataan useita kuukausia etukäteen.

HUOM!
Jalkapallo, jääkiekko, Formula1, MotoGP, urheilutapahtumien ja muiden tapahtumien, kuten konserttien päivämäärät ja aikataulut voivat muuttua ilmoitetusta, lopullinen aika vahvistetaan noin 1-2 viikkoa ennen ajankohtaa. Tapahtuman ajankohdan muuttuminen ei oikeuta ostettujen lippujen peruutukseen tai muutokseen eikä lentojen/hotellin kuluttomaan muutokseen tai peruutukseen. Muutostilanteessa usein jo ostetut tapahtumaliput siirtyvät uudelle päivälle.

Matkaehdot

Tähän matkaan sovelletaan

Kymenmatkat Oy:n erityisehtoja matkapaketeille 1.7.2018 alkaen

sekä  Yleisiä matkapakettiehtoja 1.7.2018 alkaen.

 

Vakuuden alainen matkapaketti

Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.

Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Kymenmatkat Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.

Lisäksi Kymenmatkat Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että yrityksestä tulee maksukyvytön.

Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista kohdasta:

 

Yleiset matkapakettiehdot 1/7/2018 alkaen.

 

Hyvä tietää: Passi, viisumi, matkavakuutus ja matkaterveys

Tarkasta ennen matkaasi voimassa olevat rokotusvaatimukset ja rajanylityksessä vaadittavat terveydelliset testitulokset.

Tarkista hyvissä ajoin ennen matkaasi että sinulla on voimassa oleva matka-asiakirja. Yleisten matkapakettiehtojen mukaan matkustajan on itse huolehdittava matkalla tarvittavista asiakirjoista.

Useat maat vaativat, että passin tulee olla voimassa vielä 3-6 kuukautta matkan päättymisestä.  Ajantasaiset maahantulosäädökset on hyvä tarkistaa hyvissä ajoin ennen matkavarausta kohdemaan viranomaisilta, esimerkiksi maan lähimmästä edustustosta.

Tarkista ennen matkavaraustasi tarvitaanko matkakohteeseesi tai mahdolliseen kauttakulkumaahan viisumia tai etukäteen haettavaa maahansaapumislupaa.

Huomaa! Matkavaraukseen tulee merkitä se etunimi, joka on ensimmäisenä passissa ja koko sukunimi. Tarkista, että passissa ja matkalipussa olevat nimet täsmäävät.

Passin kuvasivusta on hyvä ottaa matkalle mukaan kopio ja säilyttää sitä eri paikassa kuin alkuperäistä passia.

 

* Matkavakuutukset  

 

Suosittelemme riittävän ja kattavan matkavakuutuksen hankintaa jo matkavarauksen yhteydessä. Useiden maiden viranomaiset vaativat  maahan saapuvilta matkavakuutuksen, joka korvaa lääkärikäynnistä ja sairaudesta aiheutuneet kulut. Tarkasta tiedot maakohtaisesti.

Matkadokumentit – ohjeita matkan varanneille

 

* EU kansalaisten matkustusasiakirjat »  Sinun Eurooppasi

 

* Matkustusasiakirjat »  Rajavartiolaitos

 

* Matkustus ja  lähtöselvitys » Hyvä tietää lentomatkalla

 

* Matkailuterveys ja rokotukset »

 

* Tuontimääräykset » Tulli.fi

 

* Matkustusilmoitukset ja -tiedotteet»  Ulkoministeriö, matkustus ja maat

 

Suomen edustustot ulkomailla>> Ulkoministeriö

 

Ulkoministeriön hätänumero +358 9 1605 5555

Hei, tarvitsetko apua? Soita 05 211 1600

Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.

Suunnitteletko matkaa oman ryhmäsi kanssa tähän kohteeseen?

Me suunnittelemme yhdessä kanssanne sinulle ja ryhmällesi sopivat matkapaketit. Tiedäthän, että meiltä voit varata kaikki matkat pienille ja suurille ryhmille, anna ammattitaitoisen myyntivirkailijamme auttaa matkasi suunnittelussa.
Puhelin 05 211 1600 tai kymenmatkat@kymenmatkat.fi.

PYYDÄ RYHMÄTARJOUS >