Saksa patikkamatka Mosel – Rein

Opastettu patikkamatka kahdelle Euroopan kiehtovimmille virroille Reinin ja Moselin perinteisiin matkailumaisemiin. Vaellusmatka >

Lomahaku

Valitse matkasi yhdellä klikkauksella (tai useammalla)

Saksa patikkamatka Mosel – Rein

Koe omin jaloin patikkamatka Mosel ja Rein

Patikkamatka vie sinut kokeneen suomenkielisen oppaan matkassa tutustumaan kahteen Euroopan kiehtovimmista virroista! Olemme suunnitelleet sinulle patikkamatkan Reinin ja Moselin perinteisiin matkailumaisemiin aivan uudenlaisesta perspektiivistä; tule kokemaan ja katsomaan näitä jokilaaksoja metsäkukkuloiden ja viinirinteiden vaelluspoluilta. Majoitumme molemmissa kohteissa pienissä, mutta vilkkaissa viini- ja turistikaupungeissa.

Reinillä ja Moselilla 6 pv

Matkapäivät pitävät sisällään patikoinnin ja maisemaelämysten ohella kiehtovia tutustumiskohteita ja kokemuksia: linnoja, luostarin, historiallisia monumentteja, gondolihissillä ja jokilaivalla ajelun, viininmaistiaisia ja viihtyisiä viiniravintoloita. Patikointimatka Reinin ja Moselin jylhissä jokilaaksoissa.

Vaellustietoa

Patikkamatka soveltuu hyvätasoisen kävelykunnon ja motoriikan omaaville. Vaellusten päiväetappien pituus vaihtelee 6-11 km välillä, vaikeusasteeltaan suhteellisen helpoista keskiraskaisiin, jyrkempiä nousu-osuuksia sisältäviin. Maasto vaatii tukevat vaelluskengät. Retkille tarvitaan vettä hylkivä vaellusasu ja pieni selkäreppu. Aurinkolasit samoin kuin vaellussauvat ovat suositeltavia.

Saksa patikkamatka Mosel - Rein

Kymenmatkat FB>

 

Harraste- ja kulttuurimatkat>

Mosel ja Rein patikointimatka 6 pv

Lähtöpäivät: 2023 tulossa

Hintaesimerkkimme: 1390 €/hlö
Yhdenhengen huoneessa 1590 €/hlö

 

Patikkamatka Mosel + Rein, 6 päivää –  matkan kuvaus

  1. päivä Mosel

Saavumme Finnairin aamulennolla Frankfurtiin, jossa opas ja bussi odottavat meitä.

Lähdemme ajamaan kohden Moselia.  Jonkin matkaa ajettuamme pidämme lounastauon pienessä viehättävässä kylpyläkaupungissa. Saavuttuamme Moselille ajelemme viinirinteiden reunustamaa jokivartta eteenpäin Cochemiin, jonne saavumme perille varhaisella iltapäivällä.

Majoituttuamme hotelliimme kävelemme Reichsburgin linnalle kaupungin yläpuolella, ja tutustumme opastetulla kierroksella linnaan. Opastuskierroksen jälkeen kävelemme takaisin alas kaupunkiin ja tästä eteenpäin ilta on vapaa omin päin pieneen vilkkaaseen joenrannan turistikaupunkiin tutustumiseen.

  1. päivä Mosel

Hotellissa nautitun aamiaisen jälkeen pakkaamme mukaan eväät, ja kävelemme läheiselle rautatieasemalle. Lyhyen matkaa Moselin rantarataa junalla ajettuamme nousemme pois viehättävässä jokirannan pikkukylässä.  Täältä alkava ensimmäinen patikkaosuutemme johdattaa meidät romanttista purolaakson polkua seuraten saksalaisen linnaromantiikan ideaalimallille, syvän metsälaakson pohjalta kohoavalle Burg Eltzille. Teemme opastetun kierroksen linnan mielenkiintoisissa keskiaikaisissa sisätiloissa, katsoen myös linnan aarrekammion taideteokset ja esineet. Kierroksen päätyttyä pidämme tauon, syöden eväät ja pistäytyen linnan kahvilaravintolassa, ennen kuin jatkamme vaellusta vaihtelevassa mielenkiintoisessa maastossa, kohti jokirannan seuraavaa paikkakuntaa.

Lopussa, ennen alas joelle laskeutumista nautimme ylhäällä upealla näköalapaikalla tarjolla olevan viini- tai virvoitusjuomalasillisen. Alhaalla suuntaamme junalle, joka kuljettaa meidät takaisin asuinpaikkaamme. Päivän päättää yhteinen viiniravintolassa nautittu illallinen. Tämän jälkeen illan viettoa omaan tahtiin.

Päivän vaellusosuus 8 km – 2.30 h – helppo, yhdellä keskiraskaalla nousulla ja keskijyrkällä laskulla.

  1. päivä Mosel

Aamiaiselta noustuamme pakkaamme valmiina odottavat eväät reppuihimme ja kävelemme rautatieasemalle.
(Jos joku ei halua ottaa osaa päivän vaellusohjelmaan, hän voi tulla aamupäivän myöhemmällä junavuorolla omin toimin lounaspaikalle. Taikka voi ajaa heti vaeltajaryhmän mukana valmiiksi paikalle, tutkiakseen aamupäivän aikana kaunista viininviljelykylää, kulkeakseen ympäröivissä viiniviljelmissä ja istahtaakseen sen viihtyisään jokirantaan.) Nousemme junaan, joka hetkessä kuljettaa meidät 4 km pitkän tunnelin läpi suoraan Moselin suurimman mutkan toiselle puolelle.

Vaeltajat aloittavat patikoinnin idyllistä purolaakson tietä, nousten sitten Euroopan jyrkimmän viinivuoren Calmontin loivaa takarinnettä sen huippuharjanteelle. Täällä pidämme tauon, ihaillen ylhäältä avautuvaa huikaisevaa näkymää alas Moselin kiemurtelevaan jokiuomaan sitä reunustavine viinirinteineen, ja syömme eväät. Käymme vielä huippuharjanteen kiehtovaa polkua seuraten edestakaisin katsomassa paikalla aikanaan seissyttä, uudelleen rakennettua roomalaisten vuoripyhättöä. Sitten laskeudumme serpentiinipolkuja ja maisemateitä pitkin alas kylään, jossa tapaamme matkaryhmän muut jäsenet.

Nautimme yhdessä lounaan paikallisessa kellariravintolassa ja sen jälkeen tutustumme viinitilalla viininvalmistukseen ja maistelemme tilan viinejä.  Palaamme idyllisessä maisemakulississa leppoisaa vauhtia kulkevalla jokilaivalla Cochemiin, ja ilta on jokaisen omassa vapaassa käytössä.

Päivän vaellusosuus 10,5 km – 3.0 h – keskiraskas.

  1. päivä Rein

Aamiaisen jälkeen luovutamme huoneet ja lastaamme matkatavarat bussiin.

Ajamme Moselin varren näköalareittiä Koblenziin ja siellä Reinin ja Moselin yhtymäkohtaan ”Deutsches Eck”iin. Ihailemme täällä seisovan suuren keisarin ratsastajapatsaan viereltä näkymää Reinille ja vastapäiselle Euroopan suurimmalle maalinnoitukselle. Jatkamme eteenpäin Reinin vartta viinirinteiden, kuuluisan Loreleyn kalliojyrkänteen ja lukuisten vanhojen linnojen reunustamaa reittiä Rüdesheimiin, joka on tunnettu ja eloisa viininviljely- ja turistikaupunki Reinin varrella, maailmankuululla viinitupakujalla ”Drosselgasse”lla. Nautimme ”viininviljelijän lounaan” viiniravintolassa.

Majoituttuamme hotelliimme, ajamme gondolihisseillä ylös „Niederwalddenkmal“-patsaalle, Saksan valtioiden v. 1871 yhdeksi keisarikunnaksi yhtymisen suurelle muistomerkille, jolta avautuva upea näkymä alas Reinille on yksi Saksan “kansallisnäköaloista”.  Täältä vaellamme Reinin yläpuolella kulkevaa näköalapolkua pitkin Ehrenfels’in linnarauniolle.

Hurmaavalla näköalapaikalla tarjotun viini- tai virvoitusjuomalasillisen jälkeen palaamme viinirinteen terassipolkuja myöten alas kaupunkiin ja hotellille. Ilta on vapaaseen käyttöön, kaupunkiin tutustumiseen, sen ostoskujilla ja viini- tai oluttuvissa vierailuun.

Päivän vaellusosuus 6 km – 2.0 h (taukoineen) – helppo.

  1. päivä Rein

Aamiainen ja lyhyt junamatka seuraavalle paikkakunnalle. Täältä vaellamme Reinin yläpuolella kulkevia panoraamateitä ja metsäpolkuja pitkin eriskummallisen lähihistorian omistavan ”Vapaavaltio Pullonkaulan” läpi Kaubiin Reinillä. Kahden liittovaltion rajalla idyllisessä purolaaksossa pidämme tauon ”rajavoudin” metsämajalla, jossa on tarjolla ostettavaksi ja ulkona nautittavaksi grillituotteita, savustettua paikallista purotaimenta yms. sekä viiniä ja muita juomia.

Vaellus päättyy historialliseen Kaubin kylään, jonka edustalla keskellä virtaa seisoo  Reinin erikoisin linnarakennus, pieni Burg Pfalz. Täältä ajelemme junalla takaisin Rüdesheimiin.  Matkan päätösillan vietämme viiniravintolassa, musiikin kera aterioiden.

Päivän vaellusosuus 10,5 km – 2.30 h – keskiraskas.

 

  1. päivä Rein

Aamiaisen ja huoneiden luovutuksen jälkeen on hieman vapaata aikaa, viime ostoksia tms. varten. Sitten lastaamme matkatavarat bussiin ja ajamme lähistöllä olevalle Eberbachin entiselle munkkiluostarille. – Tutustumme opastetulla kierroksella luostariin, jonka jälkeen on mahdollisuus vierailla luostarikaupassa. Nautimme lounaan luostarin ravintolassa ja ajamme sitten lentokentälle, lähtöselvitykseen ja paluulennolle Finnairin iltakoneella Helsinkiin.

Saksa tarjoaa jokaiselle jotakin. Kulttuuria, ostoksia, liikuntamahdollisuuksia, kaikkea mitä matkalta voi toivoa.
Pääkaupunki: Berliini
Virallinen kieli: Saksa
Valuutta: Euro
Passi ja viisumi: Suomen kansalainen tarvitsee matkustusasiakirjaksi passin tai henkilökortin.
Aikaero Suomeen: -1

Tiedot sitoumuksetta.

 

Matkan hintaan sisältyy:
* Lennot Helsingistä
*
Hotellimajoitukset aamiaisella, 2 hengen huoneissa.
* Bussikuljetukset lentokentän ja majoituspaikkojen välillä.
* Liput juniin, jokilaivaan ja gondolihissiin. Opastuskierrokset tutustumiskohteissa.
* 4x lounas, 2x illallinen, 2x retkieväät, 1x viininmaistiainen.
* Kokeneen suomenkielisen vaellusoppaan palvelut koko matkan ajan.

Hintaesimerkkejä, matkaehdot matkapaketti, passi ja viisumi

Hintalauseke koskien räätälöityjä matkojamme

Nettisivuillamme on hintaesimerkkejä räätälöidyistä matkoistamme. Lähtöpäivän ja matkareitin voit itse valita. Hinnat ovat esimerkkihintoja, joten lopullinen hinta muodostuu matka-ajan, reitin, kuljetushinnan, matkustusluokan sekä paikkatilanteen mukaan.

Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarjous omalle matkallesi klikkaamalla ”Pyydä tarjous” -painiketta! Teemme sinulle tarjouksen matkasta toiveidesi mukaan. Kaikki matkat ovat omatoimisia.

Varaamalla hyvissä ajoin säästät selvää rahaa!
Lähellä lähtöä varattaessa lento- ja hotellihinnat voivat olla jopa monikertaiset verrattuna siihen, jos matka varataan useita kuukausia etukäteen.

HUOM!
Jalkapallo, jääkiekko, Formula1, MotoGP, urheilutapahtumien ja muiden tapahtumien, kuten konserttien päivämäärät ja aikataulut voivat muuttua ilmoitetusta, lopullinen aika vahvistetaan noin 1-2 viikkoa ennen ajankohtaa. Tapahtuman ajankohdan muuttuminen ei oikeuta ostettujen lippujen peruutukseen tai muutokseen eikä lentojen/hotellin kuluttomaan muutokseen tai peruutukseen. Muutostilanteessa usein jo ostetut tapahtumaliput siirtyvät uudelle päivälle.

Matkaehdot

Tähän matkaan sovelletaan

Kymenmatkat Oy:n erityisehtoja matkapaketeille 1.7.2018 alkaen

sekä  Yleisiä matkapakettiehtoja 1.7.2018 alkaen.

 

Vakuuden alainen matkapaketti

Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.

Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Kymenmatkat Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.

Lisäksi Kymenmatkat Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että yrityksestä tulee maksukyvytön.

Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista kohdasta:

 

Yleiset matkapakettiehdot 1/7/2018 alkaen.

 

Hyvä tietää: Passi, viisumi, matkavakuutus ja matkaterveys

Tarkasta ennen matkaasi voimassa olevat rokotusvaatimukset ja rajanylityksessä vaadittavat terveydelliset testitulokset.

Tarkista hyvissä ajoin ennen matkaasi että sinulla on voimassa oleva matka-asiakirja. Yleisten matkapakettiehtojen mukaan matkustajan on itse huolehdittava matkalla tarvittavista asiakirjoista.

Useat maat vaativat, että passin tulee olla voimassa vielä 3-6 kuukautta matkan päättymisestä.  Ajantasaiset maahantulosäädökset on hyvä tarkistaa hyvissä ajoin ennen matkavarausta kohdemaan viranomaisilta, esimerkiksi maan lähimmästä edustustosta.

Tarkista ennen matkavaraustasi tarvitaanko matkakohteeseesi tai mahdolliseen kauttakulkumaahan viisumia tai etukäteen haettavaa maahansaapumislupaa.

Huomaa! Matkavaraukseen tulee merkitä se etunimi, joka on ensimmäisenä passissa ja koko sukunimi. Tarkista, että passissa ja matkalipussa olevat nimet täsmäävät.

Passin kuvasivusta on hyvä ottaa matkalle mukaan kopio ja säilyttää sitä eri paikassa kuin alkuperäistä passia.

 

* Matkavakuutukset  

 

Suosittelemme riittävän ja kattavan matkavakuutuksen hankintaa jo matkavarauksen yhteydessä. Useiden maiden viranomaiset vaativat  maahan saapuvilta matkavakuutuksen, joka korvaa lääkärikäynnistä ja sairaudesta aiheutuneet kulut. Tarkasta tiedot maakohtaisesti.

Matkadokumentit – ohjeita matkan varanneille

 

* EU kansalaisten matkustusasiakirjat »  Sinun Eurooppasi

 

* Matkustusasiakirjat »  Rajavartiolaitos

 

* Matkustus ja  lähtöselvitys » Hyvä tietää lentomatkalla

 

* Matkailuterveys ja rokotukset »

 

* Tuontimääräykset » Tulli.fi

 

* Matkustusilmoitukset ja -tiedotteet»  Ulkoministeriö, matkustus ja maat

 

Suomen edustustot ulkomailla>> Ulkoministeriö

 

Ulkoministeriön hätänumero +358 9 1605 5555