Itävalta Salzburg Joulumarkkinat ryhmämatka

Itävalta Salzburg Joulumarkkinat ryhmämatka jouluperinteiden saloihin sisältää jouluaihetta sekä kuvankaunista Salzkammergutin järvialuetta!

Itävalta Salzburg Joulumarkkinat ryhmämatka

Joulumarkkinat Salzburgissa ryhmille

Salzburg Joulumarkkinat ovat melkeinpä maailman kauneimmat!  Joulumarkkinoita vietetään kaupungin keskusaukiolla, Hohensalzburgin linnoituksen juurella, kuvankauniin Salzburgin katedraalin edessä.

Itävalta Salzburg Joulumarkkinat ryhmämatka

Markkinoilta voi ostaa joulutavaroita taide-esineistä puukoristeisiin, perinteisiin käsitöihin ja leivonnaisiin. Glögi ja joulubooli ovat suosittuja juomia ja niiden kanssa voi nauttia leivonnaisia tai paahdettuja kastanjoita. Joulumarkkinoiden viihdyttävät Salzburgin kuorot sekä koululaisryhmien esitykset.

Mozartin synnyinkaupunki Salzburgissa nautit kaupungin laajasta kulttuuritarjonnasta: musikaaleista, konserteista ja teattereista tai eläydyt Sound of Music -elokuvan tunnelmiin, tutustut yllä kohoavaan Hohensalzburgin linnaan ja vanhaan kaupunkiin. Katukuvaan kuuluvat barokkikirkkojen tornit ja kupolit sekä komeat suihkulähteet.

Itävalta Salzburg Joulumarkkinat ryhmämatka

Ryhmämatkat>

Kymenmatkat FB>

Hintaesimerkkimme 4 pv: 1195 €
Yhden hengen huoneen lisämaksu on 135€/hlö.

1 päivä Torstai

Bussikuljetus lentokentältä hotellille. Suomenkielinen kävelykierros Salzburgissa ja lounas.

Parin tunnin aikana opas näyttää vieraille barokkikaupungin tunnetuimmat nähtävyydet, kertoo ihmisistä ja perinteistä, kulttuurista ja kansan ja kaupungin saloista. Opas on joustava ja pienen ryhmän kanssa voimme tehdä asiakkaan mieleisen kierroksen vanhassa kaupungissa, sekä ”uudessa” vanhassa kaupungissa joen toisella puolen. Jatkamme ylös linnakkeeseen hissillä Vieraita odottaa n. 40 minuutin kierros linnakkeessa, suomalainen opas kääntää selostuksen suomeksi. Kuulemme mielenkiintoista taustatietoa rakennuksista ja niiden perustamisesta, kierros vie meidät sisätiloihin, linnakkeen torniin ja käytäviin, suolamakasiiniin ja ruhtinaiden huoneisiin.

Proost: yhteinen Glühwein ja paahdettuja manteleita joulumarkkinoilla

Päätämme kierroksen vanhankaupungin joulumarkkinoille. Opas kartoittaa ja neuvoo markkinoista, ostos- ja lounasmahdollisuuksista, jonka jälkeen vapaata aikaa loppu päivän.

Mozartin synnyintalo / Mozartin asuintalo MdM – Modernin taiteen museo myös yhdistetty sisäänpääsy & kaffet mahdollista ylellisessä m32-ravintolassa, josta vallan kaunis näköala kaupungin ylle. Hienot kävelypuitteet vuorella.

Yhteinen tervetuliais-illallinen viihtyisässä ravintolassa

K+K Restaurant am Waagplatz Erittäin viihtyisä ja perinteinen ”kuninkaallinen ja keisarillinen” ravintola Salzburgin vanhassa kaupungissa. Rakennuksella ja ruokapaikalla on monen sadan vuoden historia; ruoka ja palvelu on erinomaista.

Yöpyminen hotellissa

2 päivä Perjantai

Runsas aamiainen hotellissa Kokopäivä retki jouluperinteiden saloihin, Salzkammergut Päivä sisältää jonkun verran jouluaihetta sekä suuren annoksen kuvankaunista Salzkammergutin järvialuetta! Täällä jylhät vuoret, vuoristojärvet ja -joet, sekä historialliset muistomerkit viehättävät matkailijan silmää. Bad Ischl on alueen kulttuurikeskus ja keisarillinen kesäkaupunki, jossa keski Euroopan kerma lomaili. Pistäydymme myös pittoreskissa Unescon maailmanperintökohteeseen, Hallstatissa. Sillä on upea sijainti vuorien ja kauniin alppijärven välissä, sekä kalmisto!

”Stille Nacht, heilige Nacht”

Jouluyö, juhlayö on maailman tunnetuimmaksi arvioitu joulunajan laulu, joka kertoo Kristuksen syntymästä. Sanat on kirjoittanut Josef Mohr ja sävellyksen on tehnyt Franz Xaver Gruber. Laulu esitettiin ensimmäisen kerran Pyhän Nikolauksen kirkossa Oberndorfissa 24. joulukuuta 1818 keskiyön messussa. Laulu on käännetty yli 300 kielelle. Sen alkuperästä on useita tarinoita. Erään mukaan Gruber ja Mohr sävelsivät teoksen kitaralle, koska rotat olivat nakertaneet Oberndorfin Pyhän Nikolauksen kirkon urut käyttökelvotto-miksi. Puretun kirkon tilalla on nykyään Stille Nacht-kappeli, ja läheinen talo on muutettu Stille Nacht-museoksi. 20-minuuttia kestävä kierros saksaksi, jonka opas kääntää suomeksi. Vierailu Euroopan suurimalle eläin-seimelle

Vuosittain Aiderbichl-tilalla järjestetään erityisen eläimelliset joulumyyjäiset.

Tämä ainutlaatuinen eläinten turvakoti sijaitsee Hendorffin kylässä, vain 20 km Salzburgista itään, keskellä koskematonta maaseutua. Vuonna 2000 Michael Aufhauser perusti toivottomaan jamaan joutuneille eläimille turvakodin. Tilasta on tullut menestystarina. Tilaa on lähes 4000 eläimelle, ulkoaittauksia löytyy parisenkymmentä. Suurimmassa navetassa asustelee mm. hevoset Gloria, Janko, Tiger, Diana ja Lotti – muissa aittauksissa viihtyvät aasit, kanat, ankat, hanhet ym. asukkaat.

Myyntikojut sijaitsevat kauniisti koristelluissa karsinoissa, joista löytyy laaja valikoima tyylikkäitä lahjoja, perinteisiä käsitöitä ja esitteillä olevia seimiä. Sisäpihalla on elävien eläinten suuri seimi.

Lounas ja vapaa aikaa jouluisessa keisarikaupungissa Bad Ischelissä

Kulttuuria ZAUNER-kahvilassa Vuodesta 1832 leivonnaiset kuuluuvat maailmankuulun Café Zauner´in ylelliseen arkeen. Tutustumme perinteiseen itävaltalaiseen kahvi-kulttuuriin, jota talossa vaalitaan. Tarjolla yksi maan suurimmista kakkuvalikoimista, tämä kahvila konditoria on makeasuiden eldoraado!

UNESCO maailmanperintökohde Hallstatt

1800-luvun loppupuolelle saakka Hallstattiin pääsi vain veneellä tai kapeita polkuja pitkin. Maa-alue vuoriston ja järven välissä oli pieni ja kylä käytti pintaalan tarkasti. Talosta taloon päästiin vain veneellä tai ullakoilla kulkevaa käytävää pitkin. Kylän ensimmäinen tie rakennettiin vuonna 1890 länsirantaan osittain räjäytettyyn kiveen.

Syrjäinen alue houkutteli asutusta jo esihistoriallisella ajalla suolaesiintymien ansiosta. Suolaa on kaivettu alueella tuhansia vuosia. Vanhimmat arkeologiset löydöt alueelta ovat ajoitettu 7000 vuoden päähän. Vuonna 1846 kylän lähettyviltä löydettiin esihistoriallinen kalmisto eli hautausmaa. Lisäksi alueelta on kaivettu esiin yksi vanhimmista sepänpajoista. Vilkas kaupankäynti synnytti kehittyneen kulttuurin, jota kutsutaan Hallstatt-kulttuuriksi. Se kukoisti vuosien 800 – 400 eaa. välisenä aikana. Kylä tunnetaan maailmanlaajuisesti.

Yksi maailmalla huomiotaherättävä uutinen viime vuosilta on kiinalaisten rakennuttama täydellinen kopio tästä itävaltalaisesta alppikylästä. Kylään on kopioitu niin pastellinväriset talot, kirkontorni, keskustori kuin enkelipatsaatkin.

Illallinen Hallstatissa.

Yöpyminen hotellissa

3 päivä Lauantai

Runsas aamiainen hotellissa puolipäiväretki Sound of Music´in jäljillä

Ihastuttava Sound of Music-musikaali on kuvattu henkeäsalpaavassa Salzburgissa ja sen ympäristössä. Kierrämme katsomassa tärkeimmät kuvauspaikat ja kertaamme elokuvan tapahtumia, vieraat kuulevat kaiken tietämisen arvoisen Salzburgin suurimmasta vetomagneetista. Esimerkiksi sen, että itse Itävaltalaiset eivät ymmärrä elokuvan ja sen aiheuttaman maailmansuosion päälle ollenkaan.

Nunnaluostari Nonnberg, Hellbrunnin paviljonki, Leopoldskroonin linna sekä Mondseen kirkko.

Lounas matkan varrella Salzburgin Adventtilaulut kl. 17.00 (www.salzburgeradventsingen.at) Salzburgin ”Adventsingen” on esikuvana useille muille adventti-tapahtumille muissa saksankielisissä maissa. Vuonna 1946 Tobi Reiser vanhempi perusti tämän uuden genren josta pian tulikin hyvinkin suosittu perinne. Suuren Musiikkijuhlatalon avajaisten jälkeen vuonna 1960 tunnelmallinen festivaali järjestetään vuosittain tällä maailmankuululla näyttämöllä.

Noin 1,6 miljoonaa musiikinystävää ovat nauttineet vuosien mittaan tästä ainutlaatuisesta tapahtumasta Salzburgissa joulua edeltävinä aikoina. Vuosittain tarinaa katsotaan uudesta näkökulmasta ja siihen kerätään yli 150 laulajaa, muusikkoa, näyttelijää ja lapsipaimenta Salzburgista sekä Baijerista – ja noin 36.000 innostunutta kuulijaa tahtoo vuosittain kuulla ja nähdä kokoonpanon.

Ohjelma perustuu perinteisiin kansanlauluihin ja –kertomuksiin. Uudet sävellykset sovitetaan taitavan näyttelyn ohessa arvokkaisiin perinteisiin, ja näin saadaan harmooninen kokonaisuus aikaiseksi. Kapellimestari Hans Köhl taiteilijakolleegojensa kanssa pyrkivät tulkitsemaan adventin tapahtumat ajankohtaisina joka koskettaa nykyimisen sydäntä ja tunteita. Näin kristilliestä myytistä saadaan virkistävä ja vapauttava sanoma, joka tarjoaa pikkujouluaikaan muutakin kuin pelkkää romantiikkaa.

Illallinen Mozartin seurassa St. Peterkeller ravintolassa, jossa hyvää palvelua jo 2000 vuotta – Itävaltalaista ravintolakulttuuria, perinteikästä sekä nykypäivää parhaimmillaan!

Mozart itsekin oli hyvän ruuan ystävä. Useissa kirjeissään hän raportoi tarkasti myös syömisistään, joista matkoillaan nautti. Illallinen tarjoillaan musiikin kanssa vuorotellen, sekä musiikista että ruuasta saa nautittua rauhassa. Hienostuneet reseptit ovat Mozartin ajoilta.

Konsertti soitetaan kolmessa osassa, kukin omistettu Mozartin suurelle oopperalle. Meitä viihdyttää kaksi oopperalaulajia ja viisi instrumentalistia, kaikki ovat Consort Amadeus Salzburgin korkeasti koulutettuja ja kokeneita taiteilijoita. Ensimmäinen osa: ”DON GIOVANNI” KV 527 Toinen osa: ”LE NOZZE DI FIGARO” KV 492 Kolmas osa: ”DIE ZAUBERFLÖTE” KV 620 / ”EINE KLEINE NACHTMUSIK” KV 525

Historiallinen barokkisali St. Peterin ravintolassa tarjoaa konsertille ja illalliselle ylelliset puitteet. Sali on yksi harvoista Salzburgissa jossa on sallittua juhlistaa kynttilänvalossa.

Yöpyminen hotellissa

4 päivä Sunnuntai

Runsas aamiainen hotellissa ja huoneiden luovutus Vapaa aikaa tehdä ostoksia / nauttia viimeiset Glühweinit Bussikuljetus lentokentälle

Wiedersehen in Salzburg …

… ja turvallista kotimatkaa!

Altstadthotel Kasererbräu **** 

vieraanvaraisuutta vuodesta 1342

Hotelli Kasererbräu sijaitsee Salzburgin vanhankaupungissa – vain lyhyen kävelymatkan päässä tärkeimmistä nähtävyyksistä ja parin askeleen päässä joulumarkkinoista.

Jo neljännessä sukupolvessa Giebisch´in perhe johtaa rakastamaansa hotellia, ja sen aistii. Ystävällinen ilmapiiri ja rakkaudella kunnostetut huoneet viestii viihtyvyyttä ja talossa on helppo tuntea olonsa kotoisaksi.

Hotellin huoneet ovat kaikki erilaisia, jokainen on omalla tavallaan erikoinen, osittain myös modernisti kunnostettu. Huoneet viestittävät Salzburgin historiaa: kaapit, sängyt ja yöpöydät ovat käsinmaalattuja – myös perheen omistuksessa olevia antiikkisia huonekaluja on esillä. Eräissä huoneissa on vanhoja kamiinoita.

Kaikissa huoneissa on suihku tai kylpyamme ja WC, hiustenkuivaaja, puhelin, kaapeli tv ja internetyhteys. Eräissä huoneissa minibaari ja tallelokero.

Sanatoriumissa sekä sauna että höyrysauna, kattoterassilla voi vilvoitella saunakäyntien välillä. Hotelli on savuton.

Itävalta_Hotelli_Kasererbräu_huone_800x600Itävalta_Hotelli_Kasererbräu_aamiainen_800x600

Itävalta

Itävalta tunnetaan lukuisista tapahtumistaan ja festivaaleistaan sekä mahtavista Alpeista, patikoinnista ja laskettelusta.
Pääkaupunki:
Wien
Virallinen kieli: 
Saksa
Valuutta: Euro
Passi ja viisumi: Suomen kansalainen tarvitsee matkustusasiakirjaksi passin tai henkilökortin.
Aikaero Suomeen: -1

Tiedot sitoumuksetta.

Hintaan sisältyy:
* Lennot Helsingistä
* Majoitus kahden hengen huoneissa aamiasella
* Bussikuljetus lentokentältä hotellille
* Suomenkielinen kävelykierros Salzburgissa
* Proost: yhteinen Glühwein ja paahdettuja manteleita joulumarkkinoilla
* Mozartin synnyintalo / Mozartin asuintalo sisäänpääsy & kahvit
* Yhteinen tervetulias-illallinen viihtyisässä ravintolassa
* Kokopäivä retki jouluperinteiden saloihin: Salzkammergut Päivä ”Stille Nacht, heilige Nacht” – Stille Nacht-museo
* Vierailu Euroopan suurimalle eläin-seimelle
* Aiderbichl-tilalla erityisen eläimelliset joulumyyjäiset.
* UNESCO maailmanperintökohde Hallstatt
* Illallinen Mozartin seurassa St. Peterkeller ravintolassa
* ½ päivä retki Sound of Music´in jäljillä
* Bussikuljetus lentokentälle

Kaikki matkamme sopivat myös omatoimimatkoiksi  tai ryhmämatkoiksi, jotka räätälöidään kanssanne.
S
uunnitteletko matkaa oman ryhmäsi kanssa?

Anna ammattitaitoisen myyntivirkailijamme auttaa matkasi suunnittelussa.
Puhelin 05 211 1600 tai kymenmatkat @ kymenmatkat.fi

Matkan hinta / hintaesimerkkejä

Valmiit matkapaketit

Olemme paketoineet myyntiin matkapaketteja, joiden lähtöpäivämäärät  ja matkan hinta on merkitty sivuillemme. Näihin matkoihin yleensä sisältyy opastus. Opastus on useimmissa matkoissa perillä kohteessa, tämä on kerrottu hintaan sisältyy osiossa.

Hintalauseke koskien asiakkaan toimeksiannosta räätälöityjä matkapakettejamme

Nettisivuillamme on hintaesimerkkejä räätälöidyistä matkoistamme. Nämä matkat voivat olla opastettuja tai omatoimisia, tämä on kerrottu hintaan sisältyy osiossa. Lähtöpäivän ja matkareitin voit itse valita. Hinnat ovat esimerkkihintoja, joten lopullinen hinta muodostuu matka-ajan, reitin, kuljetushinnan, matkustusluokan sekä paikkatilanteen mukaan.

Ryhmämatkojen hintaesimerkit

Hinnat ovat arviohintoja, lopullinen hinta muodostuu sesongin ja kuljetusyhtiön sekä matkustusluokan mukaan. Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarkka tarjous omalle ryhmällesi klikkaamalla tarjouslomakettamme! Ryhmähinnat ovat yleensä voimassa alkaen 10 hengen ryhmille, ellei toisin mainita.

Matkadokumentit ja hyvä tietää matkaohjeita

Tutustu ennen matkaasi>