Serbia kiertomatka Belgradista Zlatiborin vuoristomaisemiin

Serbia kiertomatka houkuttelee juhlimaan Belgradissa, matkustamaan Sargan retrojunalla vuoristossa ja ihailemaan henkeäsalpaavia maisemia. Serbian matkat >

Serbia kiertomatka Belgradista Zlatiborin vuoristomaisemiin

Belgradista Zlatiborin vuoristomaisemiin

Serbia on täynnä historiaa, ihastuttavia luontokohteita ja vieraanvaraisia asukkaita. Jos Kroatia on jo koluttu, suuntaa seuraavaksi Serbiaan! Serbian kiertomatka on täynnä kiehtovia kohteita! Tällä matkalla koet vilkkaasta yöelämästään tunnetun pääkaupunki Belgradin, ja matkustat Sargan 8 -retrojunalla läpi henkeäsalpaavien vuoristomaisemien Taran kansallispuistossa. Pääset myös ihailemaan ikivanhoja luostareita, valtavaa tippukiviluolaa, herkkää Lisinen vesiputousta ja monia muita Serbian luonnon ihmeitä.

Serbia kiertomatka

Matkan alussa tunnelmoit Belgradissa tutustuen kaupungin ilmapiiriin ja merkittävimpiin nähtävyyksiin. Illan hämärtyessä voit suunnata joenvarren kelluviin yökerhoihin juhlimaan paikallisten kanssa. Juhlimisen taidon serbialaiset nimittäin osaavat!

Seuraaviksi päiviksi voit valita oleilua Belgradissa tai lisämaksullisia retkiä. Ne vievät sinut läpi Serbian viinialueiden, tunnelmalliseen Novi Sadin vanhaan kaupunkiin, ikivanhoihin luostareihin, valtavaan tippukiviluolaan ja kauniina soljuvan Lisinen vesiputouksen äärelle.

Viimeisinä päivinä suuntaat kohti Taran kansallispuistoa, jossa pääset Sargan 8 -retrojunan kyytiin matkaamaan halki henkeäsalpaavien vuoristomaisemien ja tutustut mm. puusta rakennettuun Drevemgradin lavastekaupunkiin.

Maittava serbialaisen illallisen ja mahtavien yöunien jälkeen näet hanhikorppikotkia Uvacin luonnonsuojelualueella, vierailet jännittävissä luolissa ja tutustut Sirogojnon kylään, joka on kuulu upeista villapaidoistaan.

Opastukset perillä ovat englannin kielellä.

Serbia kiertomatka Belgradista Zlatiborin vuoristomaisemiin

 

Kymenmatkat FB>

 

Teemamatkat>

Hintaesimerkki 7 pv: 979€/hlö

 

Päivä 1:
Saapuminen Belgradiin, lentokenttäkuljetus ja majoittuminen.  Vapaata aikaa kaupunkiin tutustumiseen.

Päivä 2: Belgradin kaupunkikierros
Aamiaisen jälkeen on kaupunkikierros, jonka aikana bussilla ja kävellen tutustutaan Serbian kiehtovaan pääkaupunkiin Belgradiin. Kierros alkaa Jugoslavian Historiamuseolta, jossa pääset tutustumaan Jugoslavian entisen presidentin Josip Broz Titon elämään ja uraan. Matkalla takaisin keskustaan ohitetaan jalkapalloseura FK Crvena Zvezdan eli Belgradin Punaisen Tähden kotistadion ja saavutaan Pyhän Savan katedraalille, joka on eräs maailman suurimmista ortodoksisista kirkoista ja yksi kaupungin tunnetuimmista maamerkeistä. Kirkon rakentaminen alkoi jo 1930-luvulla, mutta sisäosia rakennetaan vieläkin. Kierroksella nähdään vielä esimerkiksi Slavija aukio, parlamenttitalo ja tasavallan aukio, jota ympäröivät monet Belgradin tärkeimmistä kulttuurikohteista, kuten kansallisteatteri ja kansallismuseo. Kierroksella jalkaudutaan myös pääkadulle Knez Mihailo kadulle ja tutustutaan Kalemegdanin puistoon ja linnoituksiin.

Päivä 3: Novi Sad – Petrovaradin – Sremski Karlovci (lisämaksullinen retki)
Tänään voit viettää joko vapaa-aikaa Belgradissa tai lähteä lisämaksulliselle retkelle tutustumaan Vojvodinan alueeseen. Matka kulkee halki Serbian viinialueiden kauniiden maisemien ja matkalla pysähdytään muun muassa Krušedolin luostarissa, jossa on mahdollisuus ostaa munkkien valmistamaa viiniä tai rakijaa sekä Sremski Karlovicissa, museoita täynnä olevassa barokkikaupungissa, joka on maan kulttuurin ja hengellisyyden keskus. Matka jatkuu Serbian toiseksi suurimpaan kaupunkiin Novi Sadiin, jossa on tunnelmallinen vanha kaupunki ja jonka arkkitehtuurissa näkyy vahvasti Itävalta-Unkarin vaikutus. Lopuksi vieraillaan vielä Petrovaradinin linnoituksessa.

Päivä 4: Manasijan luostari – Resarvskan luola – Lisinen vesiputous (lisämaksullinen retki)
Voit jäädä taas päiväksi Belgradiin tai osallistua lisämaksulliselle retkelle. Retki kulkee Serbian keskiosiin ja sen aikana vieraillaan Manasijan luostarissa ja Pyhän Kolminaisuuden kirkossa, jotka sijaitsevat Reserva -joen rannalla. Luostari rakennettiin linnotusmaiseksi 1400-luvun alkupuolella ja jo samalla vuosisadalla turkkilaiset valloittivat sen. Sen jälkeen luostari on valloitettu myös itävaltalaisten toimesta, mutta luostarista löytyy vielä harvinaisia mosaiikkeja ja freskoja keskiajalta. Retken seuraava kohde on Resavskan tippukiviluola, joka on eräs Serbian suurimpia luolia ja sen käytävät ulottuvat yli neljän kilometrin matkalle (mutta vain noin 800 metriä niistä on avoinna yleisölle). Luolan arvellaan olevan 80 miljoonaa vuotta vanha. Ennen paluuta Belgradiin käydään ihailemassa vielä Lisinen vesiputouksia, jotka ovat 25 metriä korkeat ja eräs Serbian vaikuttavimmista luontokohteista.

Päivä 5: Belgrad – Mokra Gora – Sargan 8 – Drvengrad – Zlatibor
Aamiaisen jälkeen kirjaudutaan ulos hotellista ja lähdetään kohti maan länsiosia, ajaen halki kuvankauniin Ovčar-Kablarin solan. Matka kulkee Taran kansallispuistoon, jossa matkustetaan Sargan 8 -museojunalla halki henkeäsalpaavien vuoristomaisemien, kulkien kahdeksikon muotoisella junanradalla. Päivän aikana tutustutaan myös elokuvaohjaaja Emir Kusturican rakennuttamaan pääosin puusta rakennettuun Drevemgradin kaupunkiin, jossa järjestetään Kustendorfin elokuvafestivaalit, joissa myös moni maailmantähti on vieraillut. Illaksi majoitutaan Zlatiborin alueelle, joka on suosittu kohde patikointiin ja joka toimii talvisin hiihtokeskuksena. Zlatiborissa nautitaan myös perinteinen serbialainen illallinen.

Päivä 6: Zlatibor – Uvacin luonnonsuojelualue – Sirogojno – Belgrad
Aamiaisen jälkeen matkataan Javor ja Zlatar vuorien välissä sijaitsevalle luonnonsuojelualueelle nimeltä Uvac. Alue on erityisesti tunnettu Hanhikorppikotka populaatiostaan, joka on suurin koko Euroopassa. Tämän suhteellisen harvinaisen linnun siipiväli on noin 3 metriä ja se painaa noin 11 kiloa. Luonnonpuistosas lähdetään myös vesille ja kuljetaan pitkin mutkittelevaa Uvac-jokea ja vieraillaan Ice ja Usac luolissa. Zlatiboriin palattua vieraillaan vielä Sirogojon kylässä, joka on kuuluisa etnoilogisesta museostaan ja upeista, perinteisistä Sirogojno villapaidoistaan. Illalla paluu Belgradiin ja majoittuminen.

Päivä 7:
Kuljetus Belgradin lentokentälle.

Serbia Belgrad Hotel Royal Inn

Vuonna 1885 rakennettu historiallinen Hotel Royal sijaitsee erinomaisella paikalla Belgradin keskustassa, vain lyhyen kävelymatkan päässä kuuluisista nähtävyyksistä, kuten Kansallismuseosta sekä Kalemegdan-puistosta ja -linnoituksesta. Kaikissa hotellin 97 huoneessa on ilmastointi ja niiden varusteluun kuuluu minibaari sekä taulutelevisio.

Lue lisää
Serbia Zlatibor Hotel Palisad

Jokaisessa 219 yksilöllisesti sisustetussa huoneessa on ilmainen langaton internetyhteys ja minibaari. Vieraiden käytössä on taulutelevisio, josta voit katsella kaapelikanavia ja muihin mukavuuksiin kuuluu oleskelualueet ja huonepalvelu.

Lue lisää
Serbia

Serbia on vielä koskematon maa useille turisteille, se on kuitenkin Balkanin alueen suurin valtio, mutta matkakohteena jäänyt Kroatian ja Slovenian varjoon.
Pääkaupunki: Belgrad
Virallinen kieli: Serbia
Valuutta: Serbian dinaari
Passi ja viisumi: Serbiaan matkustettaessa Suomen kansalaiset tarvitsevat passin. Suomalaiset eivät tarvitse viisumia, jos oleskelu maassa kestää alle 90 päivää. Passin tulee olla voimassa vähintään kuusi kuukautta maasta poistumisen jälkeen.
Aikaero Suomeen:  -1

Tiedot sitoumuksetta.

Hintaan sisältyy:

* Lennot, lentokenttäverot
* Yksi ruumaan menevä matkalaukku per matkustaja
* Majoitus kahden hengen huoneessa aamiaisella
* Lentokenttäkuljetukset
* Ohjelman mukaiset kuljetukset ja retket
* Sisäänpääsy Jugoslavian Historiamuseoon, Drvengradiin, Uvacin luonnonpuistoon ja Sirogojon kylään
* Sargan 8 -museojunan lippu
* Englanninkielinen opastus

Lisämaksusta:
* Novi Sad & Sremski Karlovci -retki 57€/hlö
* Manasija & Resavskan luola -retki 75€/hlö
* Lisäyöt Belgradissa

Kaikki matkamme sopivat myös omatoimimatkoiksi  tai ryhmämatkoiksi, jotka räätälöidään kanssanne.
S
uunnitteletko matkaa oman ryhmäsi kanssa?

Anna ammattitaitoisen myyntivirkailijamme auttaa matkasi suunnittelussa.
Puhelin 05 211 1600 tai kymenmatkat @ kymenmatkat.fi

Matkan hinta / hintaesimerkkejä

Valmiit matkapaketit

Olemme paketoineet myyntiin matkapaketteja, joiden lähtöpäivämäärät  ja matkan hinta on merkitty sivuillemme. Näihin matkoihin yleensä sisältyy opastus. Opastus on useimmissa matkoissa perillä kohteessa, tämä on kerrottu hintaan sisältyy osiossa.

Hintalauseke koskien asiakkaan toimeksiannosta räätälöityjä matkapakettejamme

Nettisivuillamme on hintaesimerkkejä räätälöidyistä matkoistamme. Nämä matkat voivat olla opastettuja tai omatoimisia, tämä on kerrottu hintaan sisältyy osiossa. Lähtöpäivän ja matkareitin voit itse valita. Hinnat ovat esimerkkihintoja, joten lopullinen hinta muodostuu matka-ajan, reitin, kuljetushinnan, matkustusluokan sekä paikkatilanteen mukaan.

Ryhmämatkojen hintaesimerkit

Hinnat ovat arviohintoja, lopullinen hinta muodostuu sesongin ja kuljetusyhtiön sekä matkustusluokan mukaan. Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarkka tarjous omalle ryhmällesi klikkaamalla tarjouslomakettamme! Ryhmähinnat ovat yleensä voimassa alkaen 10 hengen ryhmille, ellei toisin mainita.

Matkadokumentit ja hyvä tietää matkaohjeita

Tutustu ennen matkaasi>