Serbia kiertomatka Belgradista Zlatiborin vuoristomaisemiin

Serbia kiertomatka houkuttelee juhlimaan Belgradissa, matkustamaan Sargan retrojunalla vuoristossa ja ihailemaan henkeäsalpaavia maisemia. Serbian matkat >

Lomahaku

Valitse matkasi yhdellä klikkauksella (tai useammalla)

Serbia kiertomatka Belgradista Zlatiborin vuoristomaisemiin

Belgradista Zlatiborin vuoristomaisemiin

Serbia on täynnä historiaa, ihastuttavia luontokohteita ja vieraanvaraisia asukkaita. Jos Kroatia on jo koluttu, suuntaa seuraavaksi Serbiaan! Serbian kiertomatka on täynnä kiehtovia kohteita! Tällä matkalla koet vilkkaasta yöelämästään tunnetun pääkaupunki Belgradin, ja matkustat Sargan 8 -retrojunalla läpi henkeäsalpaavien vuoristomaisemien Taran kansallispuistossa. Pääset myös ihailemaan ikivanhoja luostareita, valtavaa tippukiviluolaa, herkkää Lisinen vesiputousta ja monia muita Serbian luonnon ihmeitä.

Serbia kiertomatka

Matkan alussa tunnelmoit Belgradissa tutustuen kaupungin ilmapiiriin ja merkittävimpiin nähtävyyksiin. Illan hämärtyessä voit suunnata joenvarren kelluviin yökerhoihin juhlimaan paikallisten kanssa. Juhlimisen taidon serbialaiset nimittäin osaavat!

Seuraaviksi päiviksi voit valita oleilua Belgradissa tai lisämaksullisia retkiä. Ne vievät sinut läpi Serbian viinialueiden, tunnelmalliseen Novi Sadin vanhaan kaupunkiin, ikivanhoihin luostareihin, valtavaan tippukiviluolaan ja kauniina soljuvan Lisinen vesiputouksen äärelle.

Viimeisinä päivinä suuntaat kohti Taran kansallispuistoa, jossa pääset Sargan 8 -retrojunan kyytiin matkaamaan halki henkeäsalpaavien vuoristomaisemien ja tutustut mm. puusta rakennettuun Drevemgradin lavastekaupunkiin.

Maittava serbialaisen illallisen ja mahtavien yöunien jälkeen näet hanhikorppikotkia Uvacin luonnonsuojelualueella, vierailet jännittävissä luolissa ja tutustut Sirogojnon kylään, joka on kuulu upeista villapaidoistaan.

Opastukset perillä ovat englannin kielellä.

Serbia kiertomatka Belgradista Zlatiborin vuoristomaisemiin

 

Kymenmatkat FB>

 

Teemamatkat>

Hintaesimerkki 7 pv: 979€/hlö

 

Päivä 1:
Saapuminen Belgradiin, lentokenttäkuljetus ja majoittuminen.  Vapaata aikaa kaupunkiin tutustumiseen.

Päivä 2: Belgradin kaupunkikierros
Aamiaisen jälkeen on kaupunkikierros, jonka aikana bussilla ja kävellen tutustutaan Serbian kiehtovaan pääkaupunkiin Belgradiin. Kierros alkaa Jugoslavian Historiamuseolta, jossa pääset tutustumaan Jugoslavian entisen presidentin Josip Broz Titon elämään ja uraan. Matkalla takaisin keskustaan ohitetaan jalkapalloseura FK Crvena Zvezdan eli Belgradin Punaisen Tähden kotistadion ja saavutaan Pyhän Savan katedraalille, joka on eräs maailman suurimmista ortodoksisista kirkoista ja yksi kaupungin tunnetuimmista maamerkeistä. Kirkon rakentaminen alkoi jo 1930-luvulla, mutta sisäosia rakennetaan vieläkin. Kierroksella nähdään vielä esimerkiksi Slavija aukio, parlamenttitalo ja tasavallan aukio, jota ympäröivät monet Belgradin tärkeimmistä kulttuurikohteista, kuten kansallisteatteri ja kansallismuseo. Kierroksella jalkaudutaan myös pääkadulle Knez Mihailo kadulle ja tutustutaan Kalemegdanin puistoon ja linnoituksiin.

Päivä 3: Novi Sad – Petrovaradin – Sremski Karlovci (lisämaksullinen retki)
Tänään voit viettää joko vapaa-aikaa Belgradissa tai lähteä lisämaksulliselle retkelle tutustumaan Vojvodinan alueeseen. Matka kulkee halki Serbian viinialueiden kauniiden maisemien ja matkalla pysähdytään muun muassa Krušedolin luostarissa, jossa on mahdollisuus ostaa munkkien valmistamaa viiniä tai rakijaa sekä Sremski Karlovicissa, museoita täynnä olevassa barokkikaupungissa, joka on maan kulttuurin ja hengellisyyden keskus. Matka jatkuu Serbian toiseksi suurimpaan kaupunkiin Novi Sadiin, jossa on tunnelmallinen vanha kaupunki ja jonka arkkitehtuurissa näkyy vahvasti Itävalta-Unkarin vaikutus. Lopuksi vieraillaan vielä Petrovaradinin linnoituksessa.

Päivä 4: Manasijan luostari – Resarvskan luola – Lisinen vesiputous (lisämaksullinen retki)
Voit jäädä taas päiväksi Belgradiin tai osallistua lisämaksulliselle retkelle. Retki kulkee Serbian keskiosiin ja sen aikana vieraillaan Manasijan luostarissa ja Pyhän Kolminaisuuden kirkossa, jotka sijaitsevat Reserva -joen rannalla. Luostari rakennettiin linnotusmaiseksi 1400-luvun alkupuolella ja jo samalla vuosisadalla turkkilaiset valloittivat sen. Sen jälkeen luostari on valloitettu myös itävaltalaisten toimesta, mutta luostarista löytyy vielä harvinaisia mosaiikkeja ja freskoja keskiajalta. Retken seuraava kohde on Resavskan tippukiviluola, joka on eräs Serbian suurimpia luolia ja sen käytävät ulottuvat yli neljän kilometrin matkalle (mutta vain noin 800 metriä niistä on avoinna yleisölle). Luolan arvellaan olevan 80 miljoonaa vuotta vanha. Ennen paluuta Belgradiin käydään ihailemassa vielä Lisinen vesiputouksia, jotka ovat 25 metriä korkeat ja eräs Serbian vaikuttavimmista luontokohteista.

Päivä 5: Belgrad – Mokra Gora – Sargan 8 – Drvengrad – Zlatibor
Aamiaisen jälkeen kirjaudutaan ulos hotellista ja lähdetään kohti maan länsiosia, ajaen halki kuvankauniin Ovčar-Kablarin solan. Matka kulkee Taran kansallispuistoon, jossa matkustetaan Sargan 8 -museojunalla halki henkeäsalpaavien vuoristomaisemien, kulkien kahdeksikon muotoisella junanradalla. Päivän aikana tutustutaan myös elokuvaohjaaja Emir Kusturican rakennuttamaan pääosin puusta rakennettuun Drevemgradin kaupunkiin, jossa järjestetään Kustendorfin elokuvafestivaalit, joissa myös moni maailmantähti on vieraillut. Illaksi majoitutaan Zlatiborin alueelle, joka on suosittu kohde patikointiin ja joka toimii talvisin hiihtokeskuksena. Zlatiborissa nautitaan myös perinteinen serbialainen illallinen.

Päivä 6: Zlatibor – Uvacin luonnonsuojelualue – Sirogojno – Belgrad
Aamiaisen jälkeen matkataan Javor ja Zlatar vuorien välissä sijaitsevalle luonnonsuojelualueelle nimeltä Uvac. Alue on erityisesti tunnettu Hanhikorppikotka populaatiostaan, joka on suurin koko Euroopassa. Tämän suhteellisen harvinaisen linnun siipiväli on noin 3 metriä ja se painaa noin 11 kiloa. Luonnonpuistosas lähdetään myös vesille ja kuljetaan pitkin mutkittelevaa Uvac-jokea ja vieraillaan Ice ja Usac luolissa. Zlatiboriin palattua vieraillaan vielä Sirogojon kylässä, joka on kuuluisa etnoilogisesta museostaan ja upeista, perinteisistä Sirogojno villapaidoistaan. Illalla paluu Belgradiin ja majoittuminen.

Päivä 7:
Kuljetus Belgradin lentokentälle.


Tarvitsetko apua

Kaikki matkamme sopivat myös omatoimimatkoiksi, jotka räätälöidään yhdessä kanssanne.

Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.

Tämä matka sopii myös ryhmille
Suunnitteletko matkaa oman ryhmäsi kanssa?

Me suunnittelemme yhdessä kanssanne sinulle ja ryhmällesi sopivat matkapaketit. Olipa kyseessä kotimaan tai ulkomaan matka, risteily Tallinnaan tai Karibialle, junamatka Eurooppaan tai bussimatka toivomaanne kohteeseen, anna ammattitaitoisen myyntivirkailijamme auttaa matkasi suunnittelussa.
Puhelin 05 211 1600 tai kymenmatkat @ kymenmatkat.fi.

Tarvitsetko apua? Soita meille 05 211 1600

PYYDÄ RYHMÄTARJOUS >

Serbia Belgrad Hotel Royal Inn

Vuonna 1885 rakennettu historiallinen Hotel Royal sijaitsee erinomaisella paikalla Belgradin keskustassa, vain lyhyen kävelymatkan päässä kuuluisista nähtävyyksistä, kuten Kansallismuseosta sekä Kalemegdan-puistosta ja -linnoituksesta. Kaikissa hotellin 97 huoneessa on ilmastointi ja niiden varusteluun kuuluu minibaari sekä taulutelevisio.

Lue lisää
Serbia Zlatibor Hotel Palisad

Jokaisessa 219 yksilöllisesti sisustetussa huoneessa on ilmainen langaton internetyhteys ja minibaari. Vieraiden käytössä on taulutelevisio, josta voit katsella kaapelikanavia ja muihin mukavuuksiin kuuluu oleskelualueet ja huonepalvelu.

Lue lisää

Serbia on vielä koskematon maa useille turisteille, se on kuitenkin Balkanin alueen suurin valtio, mutta matkakohteena jäänyt Kroatian ja Slovenian varjoon.
Pääkaupunki: Belgrad
Virallinen kieli: Serbia
Valuutta: Serbian dinaari
Passi ja viisumi: Serbiaan matkustettaessa Suomen kansalaiset tarvitsevat passin. Suomalaiset eivät tarvitse viisumia, jos oleskelu maassa kestää alle 90 päivää. Passin tulee olla voimassa vähintään kuusi kuukautta maasta poistumisen jälkeen.
Aikaero Suomeen:  -1

Tiedot sitoumuksetta.

 

Varaa tapahtuma- ja urheiluliput>

Tapahtumien päivämäärät ja aikataulut voivat muuttua ilmoitetusta. Muutostilanteessa jo ostetut otteluliput siirtyvät automaattisesti uudelle päivälle, eikä tapahtuman ajankohdan muuttuminen oikeuta ostettujen lippujen peruutukseen tai muutokseen eikä lentojen/hotellin kuluttomaan muutokseen tai peruutukseen. Matkustajalla ei ole oikeutta takaisinmaksuun käyttämättä jättämistään palveluista.

Lippujen vastuullinen myyjä on: Sports Events 365
Voitteavarata liput suoraan linkin kautta, jolloin hintaan ei lisätä lipunvarauskulujamme.

*) Linkit muihin sivustoihin, lisätiedot>>>
Käyttäjä on velvollinen perehtymään ja noudattamaan niitä ehtoja, jotka on julkaistu näillä kolmannen osapuolen verkkosivustoilla.

Hintaesimerkki 7 pv: 979€/hlö

Hintaan sisältyy:
* Lennot, lentokenttäverot
* Yksi ruumaan menevä matkalaukku per matkustaja
* Majoitus kahden hengen huoneessa aamiaisella
* Lentokenttäkuljetukset
* Ohjelman mukaiset kuljetukset ja retket
* Sisäänpääsy Jugoslavian Historiamuseoon, Drvengradiin, Uvacin luonnonpuistoon ja Sirogojon kylään
* Sargan 8 -museojunan lippu
* Englanninkielinen opastus

Lisämaksusta:
* Novi Sad & Sremski Karlovci -retki 57€/hlö
* Manasija & Resavskan luola -retki 75€/hlö
* Lisäyöt Belgradissa

Matkan hinta / hintaesimerkkejä

Valmiit matkapaketit

Olemme paketoineet myyntiin valmiita matkapaketteja, joiden lähtöpäivämäärät  ja matkan hinta on merkitty sivuillemme. Useisiin näistä matkoista sisältyy opastus. Opastus on perillä kohteessa, ei lentojen aikana, tämä on kerrottu hintaan sisältyy osiossa.

Hintalauseke koskien asiakkaan toimeksiannosta räätälöityjä matkapakettejamme

Nettisivuillamme on hintaesimerkkejä räätälöidyistä matkoistamme. Nämä matkat voivat olla opastettuja tai omatoimisia, tämä on kerrottu hintaan sisältyy osiossa. Lähtöpäivän ja matkareitin voit itse valita. Hinnat ovat esimerkkihintoja, joten lopullinen hinta muodostuu matka-ajan, reitin, kuljetushinnan, matkustusluokan sekä paikkatilanteen mukaan. Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarjous omalle matkallesi klikkaamalla ”Varaa matka/Pyydä tarjous” -painiketta! Teemme sinulle tarjouksen matkasta toiveidesi mukaan.

Varaamalla hyvissä ajoin säästät selvää rahaa!
Lähellä lähtöä varattaessa lento- ja hotellihinnat voivat olla jopa monikertaiset verrattuna siihen, jos matka varataan useita kuukausia etukäteen.

HUOM!
Jalkapallo, jääkiekko, Formula1, MotoGP, urheilutapahtumien ja muiden tapahtumien, kuten konserttien päivämäärät ja aikataulut voivat muuttua ilmoitetusta, lopullinen aika vahvistetaan noin 1-2 viikkoa ennen ajankohtaa. Tapahtuman ajankohdan muuttuminen ei oikeuta ostettujen lippujen peruutukseen tai muutokseen eikä lentojen/hotellin kuluttomaan muutokseen tai peruutukseen. Muutostilanteessa usein jo ostetut tapahtumaliput siirtyvät uudelle päivälle. Linkit muihin sivustoihin – käyttäjä on velvollinen perehtymään ja noudattamaan niitä ehtoja, jotka on julkaistu näillä kolmannen osapuolen verkkosivustoilla.

Matkaehdot

Räätälöityihin matkapaketteihin sovelletaan Kymenmatkat Oy:n erityisehtoja matkapaketeille 1.7.2018 alkaen.

Vakuuden alainen matkapaketti

Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti. Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Kymenmatkat Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta. Lisäksi Kymenmatkat Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että yrityksestä tulee maksukyvytön. Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista kohdasta:

Passi ja viisumi

Tarkasta ennen matkaasi voimassa olevat rokotusvaatimukset ja rajanylityksessä vaadittavat terveydelliset testitulokset.
Tarkista hyvissä ajoin ennen matkaasi että sinulla on voimassa oleva matka-asiakirja. Yleisten matkapakettiehtojen mukaan matkustajan on itse huolehdittava matkalla tarvittavista asiakirjoista.
Useat maat vaativat, että passin tulee olla voimassa vielä 3-6 kuukautta matkan päättymisestä.  Ajantasaiset maahantulosäädökset on hyvä tarkistaa hyvissä ajoin ennen matkavarausta kohdemaan viranomaisilta, esimerkiksi maan lähimmästä edustustosta.
Tarkista ennen matkavaraustasi tarvitaanko matkakohteeseesi tai mahdolliseen kauttakulkumaahan viisumia tai etukäteen haettavaa maahansaapumislupaa.
Passin kuvasivusta on hyvä ottaa matkalle mukaan kopio ja säilyttää sitä eri paikassa kuin alkuperäistä passia.

Huomaa! Matkavaraukseen tulee merkitä se etunimi, joka on ensimmäisenä passissa ja koko sukunimi. Tarkista, että passissa ja matkalipussa olevat nimet täsmäävät.

Matkavakuutukset  

Suosittelemme riittävän ja kattavan matkavakuutuksen hankintaa jo matkavarauksen yhteydessä. Useiden maiden viranomaiset vaativat  maahan saapuvilta matkavakuutuksen, joka korvaa lääkärikäynnistä ja sairaudesta aiheutuneet kulut. Tarkasta tiedot maakohtaisesti.

Matkadokumentit – ohjeita matkan varanneille

Hyvä tietää – matkaohjeita

Suomen edustustot ulkomailla>> Ulkoministeriö

Ulkoministeriön hätänumero +358 9 1605 5555

Kaikki matkamme sopivat myös omatoimimatkoiksi, jotka räätälöidään yhdessä kanssanne.

Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.

Tämä matka sopii myös ryhmille
Suunnitteletko matkaa oman ryhmäsi kanssa?

Me suunnittelemme yhdessä kanssanne sinulle ja ryhmällesi sopivat matkapaketit. Olipa kyseessä kotimaan tai ulkomaan matka, risteily Tallinnaan tai Karibialle, junamatka Eurooppaan tai bussimatka toivomaanne kohteeseen, anna ammattitaitoisen myyntivirkailijamme auttaa matkasi suunnittelussa.
Puhelin 05 211 1600 tai kymenmatkat @ kymenmatkat.fi.

Tarvitsetko apua? Soita meille 05 211 1600

PYYDÄ RYHMÄTARJOUS >