Italia Sisilia opastettu

Sisilia ja sen kuvankauniit kylät, turkoosi meri, historialliset kohteet ja upea luonto odottavat sinua. Tunnetko jo eukalyptuksen tuoksun? Sisilian matkat >

Lomahaku

Valitse matkasi yhdellä klikkauksella (tai useammalla)

Italia Sisilia opastettu

Saari jolle menetät sydämesi

Sisilia on Italian ja Välimeren suurin saari, jonne moni palaa uudelleen siellä kerran käytyään. Sisiliaa ovat asuttaneet niin italialaiset, foinikialaiset, kreikkalaiset, roomalaiset, ranskalaiset ja arabit. Kaikki tämä on jättänyt jälkensä saareen ja sen kulttuuriin.

Sisilia on leppoisa yhdistelmä idyllisiä, kapeita kyläkujia, ihania rantoja, vehreää luontoa ja ystävällisiä ihmisiä. Osansa tunnelmaan tuovat arkeologiset kohteet ja maine mafiasaaga Kummisedän päähenkilön syntypaikkana. Lämmin, välimerellinen ilmasto tekee Sisiliasta täydellisen lomakohteen erityisesti keväisin ja syksyisin.

Sisilia opastettuna

Tällä matkalla kävelet pittoreskien kaupunkien ja kylien kapeilla kujilla, lepuutat katsettasi turkoosina välkehtivässä Välimeressä, sekä hullaannut sisilialaiseen ruokakulttuuriin ja sen yksinkertaisiin, mutta maukkaisiin ainesosiin.

Retkillä näet toinen toistaan upeampia kappeleita, katerdaaleja, palatseja, temppeleitä ja arkeologisia raunioita. Tutuksi tulee myös koskematon luonto luonnonsuojelualueilla, kuten myös Corleonen kylä, josta tuli maailmankuulu Mario Puzon Kummisetä-romaanin ansiosta. Halutessasi voit osallistua myös retkille Taorminan ihastuttavaan kaupunkiin sekä edelleen aktiiviselle Etna-tulivuorelle.

Tunnetko jo eukalyptuksen tuoksun ja oliiviöljyn maun? Varaa suurenmoinen matka Sisiliaan! Opastukset perillä ovat englannin kielellä.

Sisilia

Kymenmatkat FB>

 

Harraste- ja kulttuurimatkat>

Lähtöpäivät 20221: kysy toimistoltamme

1. Päivä:
Lento Helsingistä Palermoon. Perillä kuljetus hotellille Trapanin alueelle ja majoittuminen.

2. Päivä: Zingaro Park – Erice – Trapani
Aamiaisen jälkeen lähdetään Zingaron luonnonsuojelualueelle. Upea suojeltu merenranta-alue, jossa kasvaa runsaasti kääpiöpalmuja (chamaerops humilis), joka on ainoa edelleen Euroopassa kasvava villi palmu. Kävelykierros luonnonsuojelualueella. Omakustanteisen lounaan jälkeen jatketaan Ericeen, Monte San Giulianoon, joka sijaitsee noin 750 m korkeudessa. Täältä n henkeäsalpaavat näkymät Trapaniin, Aegadiansaarille ja Monte Cofanoon. Ericen kapeilla kaduilla kävellessä näet  Santa Maria dell’Assuntan kirkon, massiiviset kaupunginmuurit ja Venuksen linnan rauniot. Äläkä unohda maistaa herkullisia perinteisiä mantelikeksejä! Illallinen
majoituspaikassa.

3. Päivä: Palermo – Monreale
Aamulla matkataan ensin Monrealeen ja tutustutaan Monrealeen kuuluisaan katedraaliin ja sen ihastuttaviin mosaiikkeihin. Matka jatkuu Palermoon. Eri kulttuurien sekoitus tekee Palermosta yhden mielenkiintoisimmista kaupungeista Euroopassa. Retken aikana näet Palatinen kappelin, Normannien palatsin, Tuomiokirkon ja sen kuninkaalliset haudat, Quattro Cantin ja Martorana-kirkon.

4. Päivä: Corleone ja Sicani -vuoret
Jännittäviä kyliä, upeita maisemia ja Välimeren herkkuja:  Ajetaan Lercara Friddin (Frank Sinatran isän synnyinpaikka) kautta Palazzo Adrianoon. Vierailemme Eremo Santo Stefano di Quisquinassa, jossa pyhä Rosalia vietti elämänsä paettuaan  perhettänsä ja sortajia.
Myöhemmin päivällä pääset tutustumaan Corleonen kylään, josta tuli maailmankuulu Mario Puzon ’Kummisetä’ romaanin ansiosta. Illalla majoittuminen Agrigenton alueelle, jossa paikallisista herkuista koostuva illallinen.

5. Päivä: Agrigento – Piazza Armerina
Tänään vierailet UNESCO:n maailmanperintökohteessa Agrigentossa. ’Kuolevaisten kaunein kaupunki’, kuten Pindar määritteli. Vieraillaan temppeli laakossa, jossa sijaitsee Hera temppeli, Concordia temppeli, Eracle temppeli, Zeus temppeli sekä Castor ja Pollux temppelit. Jatkamme kävellen Kolymbetran puutarhoille. Piazza Armerinassa vieraillaan ”Villa del Casalessa”, joka on yksi tämän vuosisadan tärkeimmistä arkeologisista löydöistä. Yli 3000 neliömetriä melkein täysin säilynyttä mosaiikkilattiaa jakautuu 40 huoneen alueelle. Illallinen ja yöpyminen Armerina-Caltagironen alueella.
6. Päivä: Caltagirone – Noto – Syracuse
Aamulla vieraillaan monumentaalisessa Caltagirone-portaikkossa, joka johtaa ”Santa Maria del Monte” -kirkkoon ja sen jälkeen siirrytään  Notoon, joka edustaa Sisilian barokkiaikaa. Syracuse (Kreikan aikakauden suurin ja tärkein kaupunki) on seuraava kaupunki matkallasi. Pääset vierailemaan arkeologisella alueella ja näet muun muassa Latomie del Paradison, Grotta dei Cordarin, Dionysiuksen korvan, teatteri, Hieronin alttarin ja roomalaisen amfiteatterin. Matka jatkuu Ortygiaan, joka on Syracusan vanhakaupunki, jossa tutustutaan Arethusan suihkulähteeseen, katedraaliin ja Apollon temppeliin. Illallinen ja yöpyminen Etna-Catania alueella.

7. Päivä: (Lisämaksullinen retki Etna- Taormina  85 eur/hlö)
Tänään sinulla on mahdollisuus rentoutua majapaikassa tai vaihtoehtoisesti voit osallistua lisämaksulliselle retkelle Etnalle ja Taorminaan. Etna on Euroopan suurin aktiivinen tulivuori ja retkellä näemme Silvestri-kraatterit, noin 2000 metrin korkeudessa. Mahdollisuus (valinnainen) ylittää kraatteri köysirataa pitkin (Hinta: noin 80,00 €). Iltapäivällä retki jatkuu ja vieraillaan Taorminan kreikalaisella teatterilla, jonka jälkeen voit rentoutua kävellen kaupungin viehättävillä keskiaikaisilla kujilla.

8. Päivä:
Aamiainen nautitaan hotellilla. Kuljetus lentokentälle ja lento takaisin Helsinkiin.

Italia: on maa, jolle on helppo menettää sydämensä. Italia yhtenä maailman kauneimmista ja romanttisimmista maista.
Pääkaupunki: Rooma
Virallinen kieli: Italia
Valuutta: Euro
Passi ja viisumi: Suomen kansalainen tarvitsee matkustusasiakirjaksi passin tai henkilökortin.
Aikaero Suomeen: -1
Kesäaika: -1

Italiassa peritään turistivero majoituksesta. Turistivero on noin 6 €/henkilö/yö. Vero on maksettava käteisellä suoraan ao. majoitusliikkeeseen.

Tiedot sitoumuksetta

Hintaesimerkkimme 8 pv: 1549 € / hlö
minimi 2 henkilön ryhmälle.

Yhden hengen huoneen lisämaksu 205 € / hlö

Hintaan sisältyy:
* Lennot, lentokenttäverot
* Yksi ruumaan menevä matkalaukku per matkustaja
* Lentokenttäkuljetukset
* Majoitus 7 yön ajan 3-4 tähden maalaistaloissa tai hotelleissa puolihoidolla
* Ohjelman mukaiset kuljetukset
* Paikallinen englannin ja italiankielinen opas mukana retkillä

Lisämaksusta sisäänpääsymaksut kohteisiin ja lisäyöt Sisiliassa.

Kysy tarjoustamme valitsemallesi lähdölle!

Hintaesimerkkejä, matkaehdot matkapaketti, passi ja viisumi

Hintalauseke koskien räätälöityjä matkojamme

Nettisivuillamme on hintaesimerkkejä räätälöidyistä matkoistamme. Lähtöpäivän ja matkareitin voit itse valita. Hinnat ovat esimerkkihintoja, joten lopullinen hinta muodostuu matka-ajan, reitin, kuljetushinnan, matkustusluokan sekä paikkatilanteen mukaan.

Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarjous omalle matkallesi klikkaamalla ”Pyydä tarjous” -painiketta! Teemme sinulle tarjouksen matkasta toiveidesi mukaan. Kaikki matkat ovat omatoimisia.

Varaamalla hyvissä ajoin säästät selvää rahaa!
Lähellä lähtöä varattaessa lento- ja hotellihinnat voivat olla jopa monikertaiset verrattuna siihen, jos matka varataan useita kuukausia etukäteen.

HUOM!
Jalkapallo, jääkiekko, Formula1, MotoGP, urheilutapahtumien ja muiden tapahtumien, kuten konserttien päivämäärät ja aikataulut voivat muuttua ilmoitetusta, lopullinen aika vahvistetaan noin 1-2 viikkoa ennen ajankohtaa. Tapahtuman ajankohdan muuttuminen ei oikeuta ostettujen lippujen peruutukseen tai muutokseen eikä lentojen/hotellin kuluttomaan muutokseen tai peruutukseen. Muutostilanteessa usein jo ostetut tapahtumaliput siirtyvät uudelle päivälle.

Matkaehdot

Tähän matkaan sovelletaan

Kymenmatkat Oy:n erityisehtoja matkapaketeille 1.7.2018 alkaen

sekä  Yleisiä matkapakettiehtoja 1.7.2018 alkaen.

 

Vakuuden alainen matkapaketti

Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.

Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Kymenmatkat Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.

Lisäksi Kymenmatkat Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että yrityksestä tulee maksukyvytön.

Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista kohdasta:

 

Yleiset matkapakettiehdot 1/7/2018 alkaen.

 

Hyvä tietää: Passi, viisumi, matkavakuutus ja matkaterveys

Tarkasta ennen matkaasi voimassa olevat rokotusvaatimukset ja rajanylityksessä vaadittavat terveydelliset testitulokset.

Tarkista hyvissä ajoin ennen matkaasi että sinulla on voimassa oleva matka-asiakirja. Yleisten matkapakettiehtojen mukaan matkustajan on itse huolehdittava matkalla tarvittavista asiakirjoista.

Useat maat vaativat, että passin tulee olla voimassa vielä 3-6 kuukautta matkan päättymisestä.  Ajantasaiset maahantulosäädökset on hyvä tarkistaa hyvissä ajoin ennen matkavarausta kohdemaan viranomaisilta, esimerkiksi maan lähimmästä edustustosta.

Tarkista ennen matkavaraustasi tarvitaanko matkakohteeseesi tai mahdolliseen kauttakulkumaahan viisumia tai etukäteen haettavaa maahansaapumislupaa.

Huomaa! Matkavaraukseen tulee merkitä se etunimi, joka on ensimmäisenä passissa ja koko sukunimi. Tarkista, että passissa ja matkalipussa olevat nimet täsmäävät.

Passin kuvasivusta on hyvä ottaa matkalle mukaan kopio ja säilyttää sitä eri paikassa kuin alkuperäistä passia.

 

* Matkavakuutukset  

 

Suosittelemme riittävän ja kattavan matkavakuutuksen hankintaa jo matkavarauksen yhteydessä. Useiden maiden viranomaiset vaativat  maahan saapuvilta matkavakuutuksen, joka korvaa lääkärikäynnistä ja sairaudesta aiheutuneet kulut. Tarkasta tiedot maakohtaisesti.

Matkadokumentit – ohjeita matkan varanneille

 

* EU kansalaisten matkustusasiakirjat »  Sinun Eurooppasi

 

* Matkustusasiakirjat »  Rajavartiolaitos

 

* Matkustus ja  lähtöselvitys » Hyvä tietää lentomatkalla

 

* Matkailuterveys ja rokotukset »

 

* Tuontimääräykset » Tulli.fi

 

* Matkustusilmoitukset ja -tiedotteet»  Ulkoministeriö, matkustus ja maat

 

Suomen edustustot ulkomailla>> Ulkoministeriö

 

Ulkoministeriön hätänumero +358 9 1605 5555