Italia Sisilia opastettu

Välimeren suurimman saaren Sisilian ainutlaatuinen tunnelma syntyy vanhoista rakennuksista, ihanista rannoista ja vehreästä luonnosta. Lähde tutustumaan ainutlatuiseen Sisiliaan ja sen tärkeimpiin nähtävyyksiin englanniksi opastetulla kansainvälisellä kierroksella.

Lomahaku

Valitse matkasi yhdellä klikkauksella (tai useammalla)

Italia Sisilia opastettu

Välimeren suurimman saaren Sisilian ainutlaatuinen tunnelma syntyy vanhoista rakennuksista, ihanista rannoista ja vehreästä luonnosta.

Matkalla idyllisessä Sisiliassa tutustut saaren tärkeimpiin nähtävyyksiin, vierailet luonnonpuistossa ja erityistä huomiota kiinnitetään sisilialaiseen ruoanlaittoon; sen yksinkertaisiin mutta maukkaisiin ainesosiin, jotka ovat tyypillisiä saarelle.

Lähtöpäivät 2019:
4.4, 11.4, 25.4, 2.5, 9.5, 16.5, 23.5, 5.9, 12.9, 19.9 ja 26.9.

1. Päivä:
Lento Helsingistä Palermoon. Perillä kuljetus hotellille ja majoittuminen.

2. Päivä: (aamiainen ja illallinen)
Zingaro Park- Erice- Trapani
Aamiaisen jälkeen lähdetään Zingaron luonnonsuojelualueelle. Upea suojeltu merenranta-alue, jossa kasvaa runsaasti kääpiöpalmuja (chamaerops humilis), joka on ainoa edelleen Euroopassa kasvava villi palmu. Mahdollisuus vaeltaa rannikolla (noin 3 tuntia, 9 km, 310 m korkeudessa). Lounaan jälkeen jatketaan Ericeen, Monte San Giulianoon, joka sijaitsee noin 750 m korkeudessa. Täältä n henkeäsalpaavat näkymät Trapaniin, Aegadiansaarille ja Monte Cofanoon. Ericen kapeilla kaduilla kävellessä näet  Santa Maria dell’Assuntan kirkon, massiiviset kaupunginmuurit ja Venuksen linnan rauniot. Äläkä unohda maistaa herkullisia perinteisiä mantelikeksejä! Yöpyminen Trapanin alueella. KM 100 Kesto: n. 09:00 – 17:30

3. Päivä: (aamiainen, lounas ja illallinen)
Monreale-Palermo
Varhain aamulla on lähtö Palermoon. Kulttuurien sekoitus tekee Palermosta yhden mielenkiintoisimmista kaupungeista Euroopassa. Vierailet Monrealin kuuluisassa katedraalissa, näet Palatinen kappelin, Normannien palatsin, Tuomiokirkon ja sen kuninkaalliset haudat, Quattro Cantin ja Martorana-kirkon. Palermossa pääset tutustumaan paikalliseen katuruokakulttuuriin ja maistamaan alueen herkkuja kuten Pane e Panellea ja ihania arancini riisipyöryköitä. Illan suussa matka jatkuu Cammarataan. KM 240 Kesto: n. 08:00 – 18:30

4. Päivä: (aamiainen ja illallinen)
Retki Corleoneen ja Sicani vuorille
Jännittäviä kyliä, upeita maisemia ja Välimeren herkkuja:  Ajetaan Lercara Friddistä (Frank Sinatran isän syntypaikka) Ficuzzaan, missä vieraillaan kuningas Ferdinand I:n metsästysmajalla. Pääset tutustumaan Corleonen kylään, josta tuli maailmankuulu Mario Puzon ’Kummisetä’ romaanin ansiosta. Matka jatkuu edelleen Palazzo Adrianoon, jossa näet kuuluisan torin ja  kirkot. Vierailemme Eremo Santo Stefano di Quisquinassa, jossa pyhä Rosalia vietti elämänsä paettuaan  perhettänsä ja sortajia. Illalla nautitaan tyypillinen ateria, joka koostuu alueen erikoisuuksista. KM 90 Kesto: n. 08:30 – 17:00

5. Päivä: (aamiainen ja illallinen)
Agrigento – Piazza Armerina
Tänään vierailet UNESCO:n maailmanperintökohteessa Agrigentossa. ’Kuolevaisten kaunein kaupunki’, kuten Pindar määritteli. Vieraillaan temppeli laakossa, jossa sijaitsee Hera temppeli, Concordia temppeli, Eracle temppeli, Zeus temppeli sekä Castor ja Pollux temppelit. Jatkamme kävellen Kolymbetran puutarhoille. Piazza Armerinassa vieraillaan ”Villa del Casalessa”, joka on yksi tämän vuosisadan tärkeimmistä arkeologisista löydöistä. Yli 3000 neliömetriä melkein täysin säilynyttä mosaiikkilattiaa jakautuu 40 huoneen alueelle. Illallinen ja yöpyminen Armerina-Caltagironen alueella. KM 160 Kesto: n. 08:30 – 17:30
6. Päivä: (aamiainen ja illallinen)
Caltagirone-Noto- Syracuse
Aamulla vieraillaan monumentaalisessa Caltagirone-portaikkossa, joka johtaa ”Santa Maria del Monte” -kirkkoon ja sen jälkeen siirrytään  Notoon, joka edustaa Sisilian barokkiaikaa. Syracuse (Kreikan aikakauden suurin ja tärkein kaupunki) on seuraava kaupunki matkallasi. Pääset vierailemaan arkeologisella alueella ja näet muun muassa Latomie del Paradison, Grotta dei Cordarin, Dionysiuksen korvan, teatteri, Hieronin alttarin ja roomalaisen amfiteatterin. Matka jatkuu Ortygiaan, joka on Syracusan vanhakaupunki, jossa tutustutaan Arethusan suihkulähteeseen, katedraaliin ja Apollon temppeliin. Illallinen ja yöpyminen Carlentinin alueella.
KM 220 Kesto: n. 08:00 – 18:00

7. Päivä: (aamiainen ja illallinen)
Lisämaksullinen retki Etna- Taormina  85 eur/hlö
Tänään sinulla on mahdollisuus nauttia hotellissa uima-altaasta, kävelystä, ratsastuksesta tai muista aktiviteeteista tai voit omatoimisesti vierailla muutaman kilometrin päässä olevilla Lentinin arkeologisilla kaivauksílla, Carlentinin arkeologisessa museossa ja Pantalicassa. Lähiliikenteen linja-autolla pääset helposti myös toiseksi suurimpaan saaren kaupunkiin, Cataniaan, jonne on matkaa 30 km.
Vaihtoehtoisesti voit osallistua lisämaksulliseen retkeen Etnalle ja Taorminaan. Etna on Euroopan suurin aktiivinen tulivuori ja retkellä näemme Silvestri-kraatterit, noin 2000 metrin korkeudessa. Mahdollisuus (valinnainen) ylittää kraatteri köysirataa pitkin (Hinta: noin 80,00 €). Iltapäivällä vierailemme Taorminan kreikalaisella teatterilla, jonka jälkeen voit rentoutua kävellen kaupungin viehättävillä keskiaikaisilla kujilla. KM 200 Kesto: n. 08:30-18:00

8. Päivä: (aamiainen)
Aamiainen nautitaan hotellilla. Kuljetus lentokentälle.  Lento takaisin Helsinkiin

Italia: on maa, jolle on helppo menettää sydämensä. Italia yhtenä maailman kauneimmista ja romanttisimmista maista.
Pääkaupunki: Rooma
Virallinen kieli: Italia
Valuutta: Euro
Passi ja viisumi: Suomen kansalainen tarvitsee matkustusasiakirjaksi passin tai henkilökortin.
Aikaero Suomeen: -1
Kesäaika: -1

Italiassa peritään turistivero majoituksesta. Turistivero on noin 6 €/henkilö/yö. Vero on maksettava käteisellä suoraan ao. majoitusliikkeeseen.

Tiedot sitoumuksetta

Hintaesimerkkimme 8 pv: 1250 € / hlö
minimi 2 henkilön ryhmälle.

Yhden hengen huoneen lisämaksu 205 € / hlö

Hintaan sisältyy:
* Lennot Helsinki-Catania-Helsinki
* Lentokenttäverot
* Lentokenttäkuljetukset
* Majoitus 7 yön ajan 3-4 tähden maalaistaloissa tai hotelleissa
* Ohjelman mukaiset ruokailut ja kuljetukset
* Paikallinen englannin ja italiankielinen opas mukana retkillä

Lisämaksusta sisäänpääsymaksut kohteisiin ja lisäyöt Sisiliassa.

Kysy tarjoustamme valitsemallesi lähdölle!

Hintalauseke koskien räätälöityjä matkojamme

Nettisivuillamme on hintaesimerkkejä räätälöidyistä matkoistamme. Lähtöpäivän ja matkareitin voit itse valita. Hinnat ovat esimerkkihintoja, joten lopullinen hinta muodostuu matka-ajan, reitin, kuljetushinnan, matkustusluokan sekä paikkatilanteen mukaan. Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarjous omalle matkallesi klikkaamalla ”Pyydä tarjous” -painiketta! Teemme sinulle tarjouksen matkasta toiveidesi mukaan. Kaikki matkat ovat omatoimisia.

Varaamalla hyvissä ajoin säästät selvää rahaa!
Lähellä lähtöä varattaessa lento- ja hotellihinnat voivat olla jopa monikertaiset verrattuna siihen, jos matka varataan useita kuukausia etukäteen.

HUOM!
Jalkapallo, jääkiekko, Formula1, MotoGP, urheilutapahtumien ja muiden tapahtumien, kuten konserttien päivämäärät ja aikataulut voivat muuttua ilmoitetusta, lopullinen aika vahvistetaan noin 1-2 viikkoa ennen ajankohtaa. Tapahtuman ajankohdan muuttuminen ei oikeuta ostettujen lippujen peruutukseen tai muutokseen eikä lentojen/hotellin kuluttomaan muutokseen tai peruutukseen. Muutostilanteessa usein jo ostetut tapahtumaliput siirtyvät uudelle päivälle.

Matkaehdot

Tähän matkaan sovelletaan Kymenmatkat Oy:n erityisehtoja matkapaketeille 1.7.2018 alkaen sekä Yleisiä matkapakettiehtoja 1.7.2018 alkaen.

Vakuuden alainen matkapaketti

Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.

Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Kymenmatkat Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.

Lisäksi Kymenmatkat Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että yrityksestä tulee maksukyvytön.

Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista kohdasta Yleiset matkapakettiehdot 1/7/2018 alkaen.

Hyvä tietää: Passi, viisumi, matkavakuutus ja matkaterveys

Tarkista hyvissä ajoin ennen matkaasi että sinulla on voimassa oleva matka-asiakirja. Yleisten matkapakettiehtojen mukaan matkustajan on itse huolehdittava matkalla tarvittavista asiakirjoista.

Useat maat vaativat, että passin tulee olla voimassa vielä 3-6 kuukautta matkan päättymisestä.  Ajantasaiset maahantulosäädökset on hyvä tarkistaa hyvissä ajoin ennen matkavarausta kohdemaan viranomaisilta, esimerkiksi maan lähimmästä edustustosta.

Tarkista ennen matkavaraustasi tarvitaanko matkakohteeseesi tai mahdolliseen kauttakulkumaahan viisumia tai etukäteen haettavaa maahansaapumislupaa.

Huomaa! Matkavaraukseen tulee merkitä se etunimi, joka on ensimmäisenä passissa ja koko sukunimi. Tarkista, että passissa ja matkalipussa olevat nimet täsmäävät.

Passin kuvasivusta on hyvä ottaa matkalle mukaan kopio ja säilyttää sitä eri paikassa kuin alkuperäistä passia.

* Matkavakuutukset   Suosittelemme riittävän ja kattavan matkavakuutuksen hankintaa jo matkavarauksen yhteydessä.

Matkadokumentit – ohjeita matkan varanneille
* EU kansalaisten matkustusasiakirjat »  Sinun Eurooppasi
* Matkustusasiakirjat »  Rajavartiolaitos
* Matkustus ja  lähtöselvitys » Hyvä tietää lentomatkalla
* Matkailuterveys ja rokotukset »
* Tuontimääräykset » Tulli.fi
* Matkustustiedotteet ja matkustusilmoitukset »  Ulkoministeriö, matkustus ja maat

Suomen edustustot ulkomailla>> Ulkoministeriö
Ulkoministeriön hätänumero +358 9 1605 5555