Slovakia Bratislava Joulutorit

Bratislava Joulutorit -puhallinmusiikin ja torimyyjien hilpeyden sävyttämät markkinat sopivat ystävysten ja matkailijoiden kohtauspaikaksi. Bratislavan matkat >

Lomahaku

Valitse matkasi yhdellä klikkauksella (tai useammalla)

Slovakia Bratislava Joulutorit

Romanttiset joulumarkkinat

Kulttuuritapahtumia ja gastronomiaa täynnä olevan syksyn jälkeen tulee kaupungin romanttisin aika. Kylmä sää tai lumi eivät estä paikallisia ja vierailijoita täyttämästä katuja ja aukioita, jotka muuttuvat jäähalliksi, kauniiksi sisustetuiksi kujiksi ja perinteisiksi joulumarkkinoiksi. Maagisen tunnelman kruunaa herkullinen paikallisten herkkujen tuoksu. Bratislava toivottaa hyvää joulua! Kansanlauluja ja tansseja esitetään joulumarkkinoiden lavoilla marras- ja joulukuussa. Talvi Bratislavassa on myös täynnä hienoja konsertteja, ooppera- ja balettiesityksiä Slovakian kansallisteatterissa. Kaupungin keskustan aukiot tarjoavat sinulle talviluistelumahdollisuuden useilla hyvin valmistetuilla ulkoilualueilla. Bratislava Joulutorit matkan voit myös yhdistää Wienin matkaasi.

Bratislava joulutorit

Bratislavan perinteiset joulumarkkinat Slovakiassa. Joulunajan puhallinmusiikin ja torimyyjien hilpeyden sävyttämät markkinat sopivat niin ystävysten kuin matkailijoidenkin kohtauspaikaksi.  Tule mukaan nauttimaan slovakialaisia jouluruokia, kuten mausteisia piparkakkuja, perunaohukaisia ja monia muita slovakialaisia herkkuja, joita kannattaa ehdottomasti maistaa! Matkat Bratislavaan räätälöimme toiveidesi mukaan.

Slovakia Bratislava Joulutorit

Teemamatkat>>

Kymenmatkat Facebookissa>>

Hintaesimerkkimme 4 pv: 479 € / hlö

Hintaan sisältyy:
* Lennot Helsinki-Wien-Helsinki
* Lentokenttäverot ja ruumaan menevä matkalaukku
* Majoitus kahden hengen huoneessa aamiaisella Austria Trend Vienna***
* Lentokenttäkuljetukset Wien – Bratislava – Wien
Wienin kentälle matkaa 45 km Bratislavasta.

Räätälöimme matkan toiveidesi mukaan.

 

Joulumarkkinat:


Bratislava’n suosittuja Joulumarkkinoita vietetään 23.11-22.12.

Torit ovat avoinna yleensä 10.00 – 22.00.

Bratislavan joulumarkkinat ovat todella upeita, ja hyvin aitoja. Täällä voit maistella paikallisia ruokia, juomia, välipaloja ja tietysti ostaa slovakialaisten taiteilijoiden aitoja käsintehtyjä tuotteita. Keskustan markkinat sijaitsevat vain muutaman sadan metrin päässä toisistaan, joten voit käydä kaksilla joulumarkkinoilla samana päivänä.

* Pääaukio vanhakaupunki Vanha raatihuone
Markkinoille on pystytetty kymmeniä kojuja, joissa on tarjolla perinteistä ruokaa ja juomaa, sekä perinteisiä aitoa Slovakialaisen käsityönä valmistettuja lahjoja. Torin kulmalla on suuri joulukuusi, esiintymislavan vieressä. Musiikkiesityksiä on tarjolla joka viikonloppu.

* Hviezdoslavovo-aukio
Täällä on tarjolla pikkunaposteltavaa, ruokaa ja juomaa useissa eri kojuissa. Torin keskellä on suuri joulukuusi, täällä voit laittaa luistimet jalkaan ja nauttia tunnelmasta luistellen. Esiintymislavalla on ohjelmaa viikonloppuisin.

* Bratislavan linna
tämä on loistava paikka nauttia joulun tunnelmasta Bratislavan parhaimmalta paikalta ja nauttia uskomattoman upeasta näköalasta.

Joulutorien tiedot ja aukioloaikataulut sitoumuksetta, tarkasta tiedot ennen matkavaraustasi.

Christmas market_warm clothes_800X600


Slovakia Bratislava tekemistä ja käyntikohteita

Bratislava on Slovakian poliittinen, kulttuurinen ja taloudellinen keskus. Siellä on Slovakian presidentin, parlamentin ja hallituksen toimitilat ja useita yliopistoja, teattereita, museoita ja muita merkittäviä kulttuuri-, talous- ja oppilaitoksia. Bratislava on myös Slovakian pääkaupunki.

* Bratislavan linna
Korkealla kukkulalla sijaitseva Bratislavan linna on kaupungin suosituin nähtävyys ja vierailupaikka.
Linna ja sen tornit kohoavat 150 metriä vedenpinnan yläpuolelle, ja Tonovan rannalta katsottuna linna erottuu radikaalisti muusta maisemasta. Bratislavan linnaan kuuluvat muun muassa linnaportti ja leveät suojamuurit.

* Pyhän Martinin katedraali
Linnankukkulan juurella sijaitsee alun perin 1200- luvulla romaaniseen tyyliin rakennettu kirkko.
Katedraalissa on kruunattu 11 Unkarin kuningasta. Harmaakivisessä katedraalissa on kruunattu muun muassa keisarinna Maria Teresia. Ylhäällä kirkon tornissa säilytetään tarkkaa kopiota Pyhän Stephenin kruunusta.

* Arkkipiispan palatsi
Palatsi valmistui vuonna 1781 ja rakennettiin Arkkipiispa Josef Bathyánia varten. Upeasti restauroitu palatsirakennuksen sanotaan Bratislavan kauneimmaksi rakennukseksi. Klassiseen tyylin rakennettu palatsi toimii nykyään pääasiassa Bratislavan kaupungin galleriakokoelmatiloina.

* Devínin linna
Devínin rauniolinna sijaitsee Bratislavasta länteen Devínin alueella Kalliolla. Linna on arkeologisessa ja historiallisessa mielessä erittäin merkittävä. Linna toimi tärkeänä sotilaallisena keskuksena ja linnake näytteli tässä merkittävää roolia. Vuonna 1809 Napoleonin joukot valtasivat ja räjäyttivät linnan.

* Slovakian kansallismuseo
Slovakian kansallismuseo esittelee nimensä mukaisesti Slovakian historiaa, politiikkaa, ihmisiä ja kulttuuria.
Slovakian värikkään ja monikulttuurisen historian ansiosta museon anti on mielenkiintoista.
Bratislavan vanhassa kaupungissa sijaitseva kansallismuseo on yhdistetty luonnonhistorialliseen museoon.

* Slovakian kansallisteatteri
Bratislavan vanhassa kaupungissa sijaitseva kaunis renessanssityylinen teatteri, on ainoita kaupungin vanhoista rakennuksista joita käytetään yhä edelleen alkuperäiseen tarkoitukseen.
Rakennus on Bratislavan arkkitehtuurin helmi, jossa järjestetään säännöllisesti laadukkaita ooppera- ja balettiesityksiä. Rakennus valmistui vuonna 1886, ja kaksi vuotta myöhemmin Ganymeden suihkulähde rakennettiin oopperatalon edustalle.

* Bratislava Shoppailu
Bratislavan vanhassa kaupungissa on paljon pieniä liikeitä, jotka myyvät käsitöitä ja uniikkeja tuotteita.
Kaupungin uudella puolella on pari ostoskatua, jotka ovat etenkin hyviä jos haluaa vierailla kansainvälisissä ketjuliikkeissä, tavarataloissa ja ostoskeskuksissa. Yksi kaupungin suosituimmista ostoskaduista on Obchodná ulica, kadulta löytyy lukuisia kauppoja, ravintoloita ja kahviloita.

Ibis Bratislava Centrum Hotel***

sijaitsee aivan Nitran sydämessä, tarjoten kauniit näkymät kohti teatteria, kävelykatua, linnaa ja historiallista keskustaa. WiFi on käytettävissä maksutta koko hotellissa.

Bratislava_Ibis Bratislava Centrum Hotel_400x300 Bratislava_Ibis Bratislava Centrum Hotel_ulko_400x300

 

 

Slovakia tunnetaan Tatra vuoristosta ja kauniista Tonavasta.
Pääkaupunki: Bratislava
Virallinen kieli: Slovakki
Valuutta: Euro
Passi ja viisumi: Suomen kansalainen tarvitsee matkustusasiakirjaksi passin tai henkilökortin.
Aikaero Suomeen: -1
Tiedot sitoumuksetta.

Matkan hinta / hintaesimerkkejä

Valmiit matkapaketit

Olemme paketoineet myyntiin valmiita matkapaketteja, joiden lähtöpäivämäärät  ja matkan hinta on merkitty sivuillemme. Useisiin näistä matkoista sisältyy opastus. Opastus on useimmissa perillä kohteessa, ei lentojen aikana, tämä on kerrottu hintaan sisältyy osiossa.

Hintalauseke koskien asiakkaan toimeksiannosta räätälöityjä matkapakettejamme

Nettisivuillamme on hintaesimerkkejä räätälöidyistä matkoistamme. Nämä matkat voivat olla opastettuja tai omatoimisia, tämä on kerrottu hintaan sisältyy osiossa. Lähtöpäivän ja matkareitin voit itse valita. Hinnat ovat esimerkkihintoja, joten lopullinen hinta muodostuu matka-ajan, reitin, kuljetushinnan, matkustusluokan sekä paikkatilanteen mukaan. Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarjous omalle matkallesi klikkaamalla ”Varaa matka/Pyydä tarjous” -painiketta! Teemme sinulle tarjouksen matkasta toiveidesi mukaan.

Varaamalla hyvissä ajoin säästät selvää rahaa!
Lähellä lähtöä varattaessa lento- ja hotellihinnat voivat olla jopa monikertaiset verrattuna siihen, jos matka varataan useita kuukausia etukäteen.

Matkaehdot

Räätälöityihin matkapaketteihin sovelletaan Kymenmatkat Oy:n erityisehtoja matkapaketeille 1.7.2018 alkaen.

Tapahtumaliput

Jalkapallo, jääkiekko, Formula1, MotoGP, urheilutapahtumien ja muiden tapahtumien, kuten konserttien päivämäärät ja aikataulut voivat muuttua ilmoitetusta, lopullinen aika vahvistetaan noin 1-2 viikkoa ennen ajankohtaa. Tapahtuman ajankohdan muuttuminen ei oikeuta ostettujen lippujen peruutukseen tai muutokseen eikä lentojen/hotellin kuluttomaan muutokseen tai peruutukseen. Muutostilanteessa usein jo ostetut tapahtumaliput siirtyvät uudelle päivälle. Linkit muihin sivustoihin – käyttäjä on velvollinen perehtymään ja noudattamaan niitä ehtoja, jotka on julkaistu näillä kolmannen osapuolen verkkosivustoilla.

Vakuuden alainen matkapaketti

Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti. Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Kymenmatkat Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta. Lisäksi Kymenmatkat Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että yrityksestä tulee maksukyvytön. Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista kohdasta:

Passi ja viisumi

Matkustajan velvollisuus on huolehtia siitä, että hänellä on matkaa varten tarvittavat matka-asiakirjat. Tarkista passia, viisumia ja mahdollisia muita asiakirjoja koskevat vaatimukset kohdemaan lähimmästä edustustosta.
Ajantasaiset maahantulosäädökset on hyvä tarkistaa hyvissä ajoin ennen matkavarausta kohdemaan viranomaisilta, esimerkiksi maan lähimmästä edustustosta.

Matkavakuutukset  

Suosittelemme riittävän ja kattavan matkavakuutuksen hankintaa jo matkavarauksen yhteydessä. Useiden maiden viranomaiset vaativat  maahan saapuvilta matkavakuutuksen, joka korvaa lääkärikäynnistä ja sairaudesta aiheutuneet kulut. Tarkasta tiedot maakohtaisesti.

Matkadokumentit – ohjeita matkan varanneille

Hyvä tietää – matkaohjeita

Suomen edustustot ulkomailla>> Ulkoministeriö

Ulkoministeriön hätänumero +358 9 1605 5555