Slovakia, Tsekki, Unkari ja Itävalta ryhmämatka

Kulttuurin ja luontonsa puolesta Slovakialla on matkailijalle paljon tarjottavaa. Suurinta osaa maasta hallitsevat vuoristoiset maisemat ja erikokoiset joet. Luontoaankin paremmin maa tunnetaan kulttuuristaan, johon on vuosisatojen varrella tullut vaikutteita kaikista ympäröivistä maista. Tsekin itäisen osan, Määrin, maisemaa hallitsevat kumpuilevat maastot, pienvesistöt ja viinitarhat. Pannonhalman luostari Unkarin puolella kuuluu myös retkemme ohjelmaan sekä Itävallan pääkaupunki Wien.

Lomahaku

Valitse matkasi yhdellä klikkauksella (tai useammalla)

Slovakia, Tsekki, Unkari ja Itävalta ryhmämatka

Slovakia, Tsekki, Unkari ja Itävalta

Viiniä, ruokaa ja kauniita maisemia

Kulttuurin ja luontonsa puolesta Slovakialla on matkailijalle paljon tarjottavaa. Suurinta osaa maasta hallitsevat vuoristoiset maisemat ja erikokoiset joet. Luontoaankin paremmin maa tunnetaan kulttuuristaan, johon on vuosisatojen varrella tullut vaikutteita kaikista ympäröivistä maista. Tsekin itäisen osan, Määrin, maisemaa hallitsevat kumpuilevat maastot, pienvesistöt ja viinitarhat. Pannonhalman luostari Unkarin puolella kuuluu  myös retkemme ohjelmaan sekä Itävallan pääkaupunki Wien.   

Esimerkkihintamme 6 pv: 1195 €/hlö

Hintaan sisältyy:
* Lennot Helsinki-Wien-Helsinki Finnairin reittilennoilla turistiluokassa
* Majoitus (5 yötä) jaetussa kahden hengen huoneessa
* Ohjelmassa mainitut ruokailut. Ei sisällä ruokajuomia!
* Bussikuljetukset turistibussilla
* Ohjelman mukaiset retket ja pääsymaksut kohteisiin
* Suomenkielisen oppaan palvelut

Lisämaksusta:
* Yhden hengen huone 120 €
* Kotimaan liityntälennot Helsinkiin
* Ruokajuomat
* Matkavakuutus; suosittelemme matkavakuutuksen ottamista heti ennakkomaksun maksamisen yhteydessä, koska matkasta ei peritä peruutusturvamaksua ja sairastapauksessa vakuutus korvaa peruutuskuluja

 

 

 

Alustava matkaohjelma (muutokset mahdollisia):

1. pv
Saavumme Wienin lentokentälle Finnairin aamulennolla 9:40. Vastassa lentokentällä on suomenkielinen matkaisäntämme Matti Ranta-Krenkku, joka ohjaa vieraat bussille, jolla ajamme Wienin keskustaan. Wienissä paikallinen suomalainen opas esittelee meille kaupunkia bussikierroksella ja vierailemme Schönbrunnin keisarillisella linnalla. Kierroksella näemme mm. Tonavan monet kolme haaraa Wienissä, Praterin huvipuiston, Ring-kehäkadun palatsit ym. Linnavierailun jälkeen jalkaudumme Vanhaan kaupunkiin ja nautimme wieniläistyylisen lounaan Bermuda Fraue -ravintolassa. Lounaan jälkeen tutustumme vielä jalkaisin kävelykeskustaan, jonka jälkeen bussimme vie meidät Ananas****-hotellille. Majoittumisen jälkeen illalla on vielä mukavasti vapaata aikaa lähteä vaikkapa Praterin huvipuistolle tai keskustaan illalliselle.

2. pv
Aamiaisen jälkeen pakkaamme tavarat bussiin ja jatkamme matkaa Tsekin tasavaltaan eteläiseen Määriin. Parin tunnin ajomatkan jälkeen tulemme Mikulovin kaupunkiin, missä puramme tavaramme NIKE***-majataloon. Lähdemme kävelylle kaupungin aukiolle ja linnalle. Iltapäivän aluksi pysähdymme paikalliselle viinitilalle maistelemaan Määrin viinejä, jonka jälkeen palaamme Mikuloviin lounaalle. Illalla voi vapaasti katsella kaupunkia tai lähteä matkaisännän Matin kanssa kävelylle pyhiinvaelluskukkulalle kaupungin laidalla.

3. pv
Aamulla nousemme jälleen bussiin ja ajamme tutustumaan läheisen Lednicen kylän upeaan linnaan ja sen puutarhoihin. Yli 200-vuotisessa kasvihuoneessa näemme trooppisia puita ja kukkia ja purjehdimme läpi itämaisen puutarhan arabialaiselle minareetille. Lednicen jälkeen ajelemme Slovakiaan ja pääkaupunkiin Bratislavaan n. 2 tuntia. Matkalla lounas. Bratislavassa majoitumme tunnelmalliseen Austria Trend****-hotelliin ja teemme vielä iltakävelyn keskustaan.

4. pv
Hotelliaamiaisen jälkeen vierailemme Mileticovan markkinoilla, missä voi ihailla sadonkorjuuajan tuotteita ja tehdä myös kiinnostavia ostoksia. Apuna on kaksi kielitaitoista opasta. Markkinoiden jälkeen kierrämme kaupunkia bussilla. Nousemme hienoille näköalapaikoille, mm Bratislavan linnalle ja ajamme läpi erityylisten asuinalueiden. Yhteinen illallinen mustalaistyylisessä Zlata Koruna-ravintolassa.

5. pv
Perjantaina ajamme Slovakian maaseudulle, Pienten Karpaattien juurelle, Dolanyn kylään, missä tutustumme paikalliseen viinitilaan ja pieneen vesimyllyyn. Saamme leikata viiniä ja osallistua rypäleiden puristamiseen. Maistelemme alueen viinejä ja nautimme sadonkorjuuajalle tyypillisen hanhilounaan. Päivän aikana nousemme Dolanyn kirkon kukkulalle ja näemme kuuluisan pyhiinvaellus-paikan, pyhän Florianin luolan.

6. pv
Aamulla hyvästelemme Bratislavan. Ajamme yli Unkarin rajan ja Pannonhalman kylään, jossa tutustumme piispanlinnaan ja luostarin yrttitarhoihin sekä viinikellareihin. Saamme maistaa yrttiliköörejä ja luostarin viinejä. Iltapäivällä pysähdymme tutustumaan Györin kaupunkiin, missä myös lounastamme, jonka jälkeen ajamme hyvissä ajoin Wienin lentokentälle.

Hotellit vahvistuu tilausvaiheessa.

Matkavakuutus
Suosittelemme peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen ottamista heti varauksen yhteydessä.Vakuutukset saat helposti toimistostamme tai osoitteesta matkavakuutukset>>>

Eurooppalainen120x120

Slovakia tunnetaan Tatra vuoristosta ja kauniista Tonavasta.
Pääkaupunki: Bratislava
Virallinen kieli: Slovakki
Valuutta: Euro
Passi ja viisumi: Suomen kansalainen tarvitsee matkustusasiakirjaksi passin tai henkilökortin.
Aikaero Suomeen: -1

Tsekki  tunnetaan parhaiten historiallisista kaupungeista, linnoista ja luostareista.
Pääkaupunki: Praha
Virallinen kieli: Tšekki
Valuutta: Tšekin koruna (CZK)
Passi ja viisumi: Suomen kansalainen tarvitsee matkustusasiakirjaksi passin tai henkilökortin.
Aikaero Suomeen: -1

Unkari tunnetaan erinomaisesta ruoasta, vilkkaasta kaupunkielämästä sekä kukoistavasta maaseudustaan.
Pääkaupunki: Budapest
Virallinen kieli: Unkari
Valuutta: Unkarin forintti (HUF)
Passi ja viisumi: Suomen kansalainen tarvitsee matkustusasiakirjaksi passin tai henkilökortin.
Aikaero Suomeen: -1

Itävalta tunnetaan lukuisista tapahtumistaan ja festivaaleistaan sekä mahtavista Alpeista, patikoinnista ja laskettelusta.
Pääkaupunki: Wien
Virallinen kieli: Saksa, kroatia, unkari ja slovenia
Valuutta: Euro
Passi ja viisumi: Suomen kansalainen tarvitsee matkustusasiakirjaksi passin tai henkilökortin.
Aikaero Suomeen: -1
Tiedot sitoumuksetta.

 

Nämä ovat hintaesimerkkejä räätälöimistämme matkoista. Hinnat ovat arviohintoja, lopullinen hinta muodostuu sesongin ja lentoyhtiön/laivayhtiön sekä lentoluokan mukaan. Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarkka tarjous omalle matkallesi klikkaamalla "Varaa matka"-painiketta! Teemme sinulle tarjouksen matkasta toiveidesi mukaan ja vasta saatuamme sinulta hyväksynnän alamme varata matkaa.