Slovenia Euroopan vihreä sydän kiertomatka

Slovenia on maa, jossa yhdistyvät Alpit, Välimeri ja tasangot. Tule tutustumaan maan kauniimpiin ja tärkeimpiin nähtävyyksiin omin silmin! Slovenian matkat >

Slovenia Euroopan vihreä sydän kiertomatka

Euroopan vihreä sydän

Matkusta Sloveniaan ja tutustu ihaniin luontokohteisiin, kuten luoliin ja vuoristojärviin ja nauti maalaisaterioista, viinin maistelusta ja vierailuista linnoissa ja pienissä kaupungeissa. Slovenia on ainoa maa Euroopassa, jossa yhdistyvät Alpit, Välimeri ja tasangot. Lähes kolmannes Slovenian pinta-alasta on suojeltua ja noin 60% on metsien peitossa, joten se todellakin on Euroopan vihreä sydän. Slovenian matkat sopivat ryhmämatkoiksi.

Slovenia kiertomatka

Kiertomatkalla pääset tutustumaan paikallisten oppaiden avustuksella maan tärkeimpiin kohteisiin ja näet maan paikallisten silmin. Matka alkaa maan pääkaupungista Ljubljanasta, joka on pieni ja sympaattinen kaupunki Ljubljanica-joen rannalla. Kaupungissa kaikki on kävelyetäisyyden päässä ja se on täynnä nähtävää, ihastuttavia kahviloita ja mielenkiintoisia museoita.

Slovenia kiertomatka

Kymenmatkat FB>

Harraste- ja kulttuurimatkat>

 

Hintaesimerkkimme 10 pv: 2589€/hlö
Minimi 6 hengen ryhmä

Päivä 1:
Lähtä Helsinki-Vantaan lentoasemalta kohti Sloveniaa.
Tervetuloa Sloveniaan! Opas tapaa sinut Ljubljanan lentokentällä ja vie hotellillesi. Loppupäivä on vapaata aikaa, jonka voit viettää vaikkapa tutustumalla Ljubljanaan.

Päivä 2:
Aamiaisen jälkeen on Ljubljanan kaupunkikierros, jonka aikana tutustutaan kaupungin tärkeimpiin nähtävyyksiin kuten Prešeren aukioon, Tromoistovjen siltaan ja kaupungintaloon ja kiivetään ylös Ljubljanan linnalle, josta on upeat panoraamanäkymät kaupunkiin. Sinulla on tunti vapaa-aikaa jolloin voit vierailla linnassa tai vaikkapa istuskella kahvilassa ennen kaupunkiin paluuta. Iltapäivä on vapaata nauttia Ljubljanan nähtävyyksistä ja shoppailumahdollisuuksista.

Päivä 3:
Aamiaisen jälkeen lähdetään kohti Novo Mestoa ja halutessanne pysähdytään Otočecin linnassa. Matka jatkuu Sevnican kautta Celjeen. Kaupunki tunnettiin jo antiikin Rooman aikoihin ja teemme kävelykierroksen sen vanhassa keskustassa ja vierailemme Celjen museossa. Matkan seuraava kohde on Rogaška Slatina, joka on tunnettu mineraalivedestään, joka tulee 280-600 metrin syvyydeltä. Vesi on eräs kaikkein laadukkaimmista mineraalivesistä; jokainen litra sisältää 1000 milligrammaan magnesiumia. Rogaška Slatinan kylpylä on yli 400 vuotta vanha ja myös kaupungin lasituotteet ovat maailmankuuluja. Illalla sinulla on halutessasi mahdollisuus nauttia kylpylän altaista, saunoista ja hoidoista.

Päivä 4:
Päivän aluksi matkataan Mariborin kaupunkiin, joka on Slovenian toiseksi suurin kaupunki. Mariborista löytyy maailman vanhin yhä rypäleitä tuottava viiniköynnös, joka on yli 400 vuotta vanha ja siellä on myös viinitila, joka tuottaa Štajerskan alueen parhaimmat viinit. Mura-joen toiselta puolella näkyy maailman vanhin BMW:n mainos, joka on ollut paikoillaan jo ennen Toista Maailmansotaa. Seuraava matkakohde on Lendavan Vinarium-torni, josta on henkeäsalpaavat näkymät Slovenian, Unkarin, Kroatian ja Itävallan kukkuloille ja tasangoille. Tämän jälkeen matkataan Jeruzalemiin, joka on Štajerskan alueen viininviljelyn keskus. Täällä on mahdollisuus maistella maukkaita paikallisia ruokia ja vierailla alueen parasta kurpitsansiemenöljyä tuottavalla tilalla. Ennen paluuta Rogaška Slatinaan tehdään vielä lyhyt kaupunkikierros Ptuj:n kaupungissa, joka oli aikoinaan merkittävä roomalainen linnake ja vieraillaan myös Ptuj:n linnassa. Illalla on vapaa-aikaa, jolloin voit taas hemmotella itseäsi Rogaška Slatinan kylpylässä ja pestä päivän tomut yltäsi.

Päivä 5:
Tämä päivä vie sinut Gorenjskan alueelle ja Slovenian tunnetuimpaan turistikohteeseen Blediin. Matkan aikana kuulet tarinoita kohteesta ja vinkkejä siellä oleskeluun, koska saat itse valita, mitä haluat siellä tehdä. Opas vie sinut kierrokselle Bledin linnaan, joka sijaitsee kielekkeellä järven yllä 139 metrin korkeudessa ja tarjoaa silmiä hivelevän näkymän Bled-järvelle, ympäröiville vuorille ja laaksoihin. Bledin linna, josta ensimmäiset maininnat ovat vuodelta 1011, on eräs Slovenian vanhimpia linnoja. Voit myös halutessasi lähteä kävelyretkelle järven ympäri tai osallistua veneretkelle ’pletna’-veneellä ja vierailla järven keskellä olevalla saarella, joka on myös nimeltään Bled ja joka on Slovenian ainoa saari. Voit tutustua vaikuttavaan keskiaikaiseen kirkkoon ja sen ’toivomuskelloon’ tai istuskella kahviloissa nauttimassa kahvista, maisemista ja paikallisesta kermaleivoksesta kremšnitasta, joita on tehty Bledissä yli 60 vuoden ajan.

Päivä 6:
Aamu alkaa helpolla kävelyretkellä Uskovnican vuoristotasangolla, joka sijaitsee eräällä Slovenian idyllisimmistä huipuista. Matka jatkuu Pokljukaan, kauniiden mäntymetsien peittämälle vuoristotasangolle, jossa järjestetään vuosittain ampumahiihdon maailmancupin kilpailu ja joka sijaitsee Triglavin kansallispuiston sydämessä. Matkaamme kaunista vuoristotietä Bohinjiin ja siellä sijaitsevalle jäätikköjärvelle, joka on Slovenian suurin. Sään salliessa voit mennä köysiradalla Vogeliin katsomaan vuoria uudesta kulmasta.

Päivä 7:
Aamiaisen jälkeen lähdetään Primorskan viinialueelle. Matkalla pysähdymme Planican maailmankuulussa talviurheilukeskuksessa, jossa on kahdeksan tavallista hyppyrimäkeä ja suuri lentomäki, jossa järjestetään vuosittain mäkihypyn maailmancupin päätöskilpailu. Ylitämme Vršičin solan, joka on Slovenian korkein ja yhdistää Gorenjskan ja Primorskan alueet toisiinsa. Seudulta on upeat näkymät Julisille Alpeille. Solan yli johtava tie rakennettiin Ensimmäisen Maailmansodan aikana käyttämällä työvoimana yli tuhatta venäläistä sotavankia. Osa heistä kuoli ja heidän muistoksi on rakennettu kappeli. Tie laskeutuu Trentan laksoon, jota hallitsee kauniin turkoosin värinen Soča-joki. Matka jatkuu Kobaridin ja Most na Sočin ohi Goriška Brdaan, Šmartnon kylään, jossa on vanhat kaupunginmuurit ja joka on täynnä tarinoita Venetsian ja Habsburgien dynastian välisistä sodista 1500 ja 1600-luvuilta. Historiansa vuoksi alue onkin merkittävä ja seudun kaunis luonto on antanut sille lempinimen ’Slovenian Toscana’. Yöksi majoitutan paikalliselle matkailumaatilalle, jolla valmistetaan myös erinomaisia viinejä, joita kannattaa maistella.

Päivä 8:
Matkan kahdeksantena päivänä piipahdetaan Italian puolelle Triesteen ja matkalla pysähdytään pikaisesti Štanjelissa, eräässä karstin alueen vanhimmista kaupungeista. Pikkukaupunki hurmaa matkailijat linnallaan ja sille kuuluvalla Ferrari-puutarhalla. Seuraava kohteemme Trieste oli Habsburgien imperiumille tärkeä kaupunki ja sitä ovat hallinneet monet muut vuosisatojen kuluessa, onhan se italian toiseksi suurin satamakaupunki. Vierailemme keskustassa ja ihastelemme lumoavaa Miramaren linnaa, jonka rakennutti arkkiherttua Ferdinand Maximilian I itselleen ja vaimolleen Belgian prinsessa Charlottelle. Linna on upea esimerkki ylellisestä aristokraattisesta asumuksesta ja linnan sisustus on alkuperäinen. Palaamme Sloveniaan rantatietä pitkin ja vierailemme Piranissa, jota myös Pikku-Venetsiaksi kutsutaan. Kuljeskelemme pitkin kapeita pikkukatuja ja kauniita aukioita ylös Pyhän Yrjön kirkolle, josta on näkymä kolmeen maahan (Slovenia, Kroatia ja Italia) sekä läheisille suolatasangoille. Suolaa kerätään merestä ainutlaatuisella ja perinteisellä menetelmällä auringon, mudan ja tuulen avulla. Myöhemmin matka jatkuu Portorožin suosittuun turistikohteeseen. Alueen lempeä välimerellinen ilmasto, unohtumattomat Adrianmeren auringonlaskut ja kylpylät tarjoavat loistavat puitteet rentoutumiseen ja hemmotteluun.

Päivä 9:
Aamiaisen jälkeen matka jatkuu Notranjsko-Kraškan alueelle ja matkalla pysähdytään Lipica Stud Farmilla, jossa kasvatetaan Lipizzaner-hevosia ja vierailemme myös Postojnan luolassa, jossa pieni juna kuljettaa meitä luolan tunneleissa. Tunneleiden yhteispituus on noin 20 kilometriä ja sen onkin Euroopan vaikuttavin ja eniten vierailtu luola. Jos olemme onnekkaita, voimme bongata luolien kuuluisia asukkaita, olmia, joiden luultiin aikoinaan olevan lohikäärmeen jälkeläisiä. Matka jatkuu kierroksella Predjaman linnassa, joka on peräisin 1100-luvulta ja joka sijaitsee 123 metrin korkeudessa Lokva-joen yläpuolella. Linnasta kerrotaan monia myyttisiä legendoja, joista kuuluisin kertoo ritarista nimeltä Erazem, joka 1400-luvulla kapinoi keisaria vastaan ja josta tuli Slovenian vastine Robin Hoodille. Tämän hetkinen linna on peräisin renessanssiajalta ja siellä on museo. Matkan lopuksi saavutaan takaisin lähtöpisteeseen Ljubljanaan, jossa vapaata aikaa.

Päivä 10:
Kuljetus Ljubljanan lentokentälle.
Paluulento Helsinkiin.

Slovenia

Slovenia on viime vuosina kasvattanut suosiotaan matkailumaana ja sopii erityisesti aktiivilomailijalle. Sen luonto vaihtelee lumihuippuisista vuorista hiekkarantoihin ja metsien reunustamiin vuoristojärviin ja maasta löytyy myös laskettelukeskuksia.
Pääkaupunki: Ljubljana
Virallinen kieli: Sloveeni
Valuutta: Euro
Passi ja viisumi: Sloveniaan matkustettaessa Suomen kansalaiset tarvitsevat passin tai henkilökortin.
Aikaero Suomeen:  -1

Tiedot sitoumuksetta.

Min. 6 hengen ryhmille

Hintaan sisältyy:

* Lennot Helsinki-Ljubljana-Helsinki
* Yksi ruumaan menevä matkalaukku per matkustaja
* Lentokenttäkuljetukset kohteessa
* 9 yön majoitus aamiaisella 3-4* hotelleissa
* Ohjelman mukaiset kuljetukset
* Ohjelman mukaiset retket
* Sisäänpääsy Celjen museoon, Postojnan luolaan ja Predjaman linnaan
* Englanninkielinen opastuksen

Lisämaksusta:

* Yhden hengen huoneen lisämaksu
* Etukäteen varatut istumapaikat lennoille
* Liityntäkuljetukset junalla tai lentäen muualta Suomesta

Räätälöimme sinulle matkan omatoimiselle matkapaketille, pyydä tarjous toimistoltamme.

Kaikki matkamme sopivat myös omatoimimatkoiksi  tai ryhmämatkoiksi, jotka räätälöidään kanssanne.
S
uunnitteletko matkaa oman ryhmäsi kanssa?

Anna ammattitaitoisen myyntivirkailijamme auttaa matkasi suunnittelussa.
Puhelin 05 211 1600 tai kymenmatkat @ kymenmatkat.fi

Matkan hinta / hintaesimerkkejä

Valmiit matkapaketit

Olemme paketoineet myyntiin matkapaketteja, joiden lähtöpäivämäärät  ja matkan hinta on merkitty sivuillemme. Näihin matkoihin yleensä sisältyy opastus. Opastus on useimmissa matkoissa perillä kohteessa, tämä on kerrottu hintaan sisältyy osiossa.

Hintalauseke koskien asiakkaan toimeksiannosta räätälöityjä matkapakettejamme

Nettisivuillamme on hintaesimerkkejä räätälöidyistä matkoistamme. Nämä matkat voivat olla opastettuja tai omatoimisia, tämä on kerrottu hintaan sisältyy osiossa. Lähtöpäivän ja matkareitin voit itse valita. Hinnat ovat esimerkkihintoja, joten lopullinen hinta muodostuu matka-ajan, reitin, kuljetushinnan, matkustusluokan sekä paikkatilanteen mukaan.

Ryhmämatkojen hintaesimerkit

Hinnat ovat arviohintoja, lopullinen hinta muodostuu sesongin ja kuljetusyhtiön sekä matkustusluokan mukaan. Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarkka tarjous omalle ryhmällesi klikkaamalla tarjouslomakettamme! Ryhmähinnat ovat yleensä voimassa alkaen 10 hengen ryhmille, ellei toisin mainita.

Matkadokumentit ja hyvä tietää matkaohjeita

Tutustu ennen matkaasi>