Slovenia Euroopan vihreä sydän kiertomatka

Slovenia on maa, jossa yhdistyvät Alpit, Välimeri ja tasangot. Tule tutustumaan maan kauniimpiin ja tärkeimpiin nähtävyyksiin omin silmin! Slovenian matkat >

Lomahaku

Valitse matkasi yhdellä klikkauksella (tai useammalla)

Slovenia Euroopan vihreä sydän kiertomatka

Euroopan vihreä sydän

Matkusta Sloveniaan ja tutustu ihaniin luontokohteisiin, kuten luoliin ja vuoristojärviin ja nauti maalaisaterioista, viinin maistelusta ja vierailuista linnoissa ja pienissä kaupungeissa. Slovenia on ainoa maa Euroopassa, jossa yhdistyvät Alpit, Välimeri ja tasangot. Lähes kolmannes Slovenian pinta-alasta on suojeltua ja noin 60% on metsien peitossa, joten se todellakin on Euroopan vihreä sydän. Slovenian matkat sopivat ryhmämatkoiksi.

Slovenia kiertomatka

Kiertomatkalla pääset tutustumaan paikallisten oppaiden avustuksella maan tärkeimpiin kohteisiin ja näet maan paikallisten silmin. Matka alkaa maan pääkaupungista Ljubljanasta, joka on pieni ja sympaattinen kaupunki Ljubljanica-joen rannalla. Kaupungissa kaikki on kävelyetäisyyden päässä ja se on täynnä nähtävää, ihastuttavia kahviloita ja mielenkiintoisia museoita.

Slovenia kiertomatka

Kymenmatkat FB>

Harraste- ja kulttuurimatkat>

 

Hintaesimerkkimme 10 pv: 2589€/hlö
Minimi 6 hengen ryhmä

Päivä 1:
Lähtä Helsinki-Vantaan lentoasemalta kohti Sloveniaa.
Tervetuloa Sloveniaan! Opas tapaa sinut Ljubljanan lentokentällä ja vie hotellillesi. Loppupäivä on vapaata aikaa, jonka voit viettää vaikkapa tutustumalla Ljubljanaan.

Päivä 2:
Aamiaisen jälkeen on Ljubljanan kaupunkikierros, jonka aikana tutustutaan kaupungin tärkeimpiin nähtävyyksiin kuten Prešeren aukioon, Tromoistovjen siltaan ja kaupungintaloon ja kiivetään ylös Ljubljanan linnalle, josta on upeat panoraamanäkymät kaupunkiin. Sinulla on tunti vapaa-aikaa jolloin voit vierailla linnassa tai vaikkapa istuskella kahvilassa ennen kaupunkiin paluuta. Iltapäivä on vapaata nauttia Ljubljanan nähtävyyksistä ja shoppailumahdollisuuksista.

Päivä 3:
Aamiaisen jälkeen lähdetään kohti Novo Mestoa ja halutessanne pysähdytään Otočecin linnassa. Matka jatkuu Sevnican kautta Celjeen. Kaupunki tunnettiin jo antiikin Rooman aikoihin ja teemme kävelykierroksen sen vanhassa keskustassa ja vierailemme Celjen museossa. Matkan seuraava kohde on Rogaška Slatina, joka on tunnettu mineraalivedestään, joka tulee 280-600 metrin syvyydeltä. Vesi on eräs kaikkein laadukkaimmista mineraalivesistä; jokainen litra sisältää 1000 milligrammaan magnesiumia. Rogaška Slatinan kylpylä on yli 400 vuotta vanha ja myös kaupungin lasituotteet ovat maailmankuuluja. Illalla sinulla on halutessasi mahdollisuus nauttia kylpylän altaista, saunoista ja hoidoista.

Päivä 4:
Päivän aluksi matkataan Mariborin kaupunkiin, joka on Slovenian toiseksi suurin kaupunki. Mariborista löytyy maailman vanhin yhä rypäleitä tuottava viiniköynnös, joka on yli 400 vuotta vanha ja siellä on myös viinitila, joka tuottaa Štajerskan alueen parhaimmat viinit. Mura-joen toiselta puolella näkyy maailman vanhin BMW:n mainos, joka on ollut paikoillaan jo ennen Toista Maailmansotaa. Seuraava matkakohde on Lendavan Vinarium-torni, josta on henkeäsalpaavat näkymät Slovenian, Unkarin, Kroatian ja Itävallan kukkuloille ja tasangoille. Tämän jälkeen matkataan Jeruzalemiin, joka on Štajerskan alueen viininviljelyn keskus. Täällä on mahdollisuus maistella maukkaita paikallisia ruokia ja vierailla alueen parasta kurpitsansiemenöljyä tuottavalla tilalla. Ennen paluuta Rogaška Slatinaan tehdään vielä lyhyt kaupunkikierros Ptuj:n kaupungissa, joka oli aikoinaan merkittävä roomalainen linnake ja vieraillaan myös Ptuj:n linnassa. Illalla on vapaa-aikaa, jolloin voit taas hemmotella itseäsi Rogaška Slatinan kylpylässä ja pestä päivän tomut yltäsi.

Päivä 5:
Tämä päivä vie sinut Gorenjskan alueelle ja Slovenian tunnetuimpaan turistikohteeseen Blediin. Matkan aikana kuulet tarinoita kohteesta ja vinkkejä siellä oleskeluun, koska saat itse valita, mitä haluat siellä tehdä. Opas vie sinut kierrokselle Bledin linnaan, joka sijaitsee kielekkeellä järven yllä 139 metrin korkeudessa ja tarjoaa silmiä hivelevän näkymän Bled-järvelle, ympäröiville vuorille ja laaksoihin. Bledin linna, josta ensimmäiset maininnat ovat vuodelta 1011, on eräs Slovenian vanhimpia linnoja. Voit myös halutessasi lähteä kävelyretkelle järven ympäri tai osallistua veneretkelle ’pletna’-veneellä ja vierailla järven keskellä olevalla saarella, joka on myös nimeltään Bled ja joka on Slovenian ainoa saari. Voit tutustua vaikuttavaan keskiaikaiseen kirkkoon ja sen ’toivomuskelloon’ tai istuskella kahviloissa nauttimassa kahvista, maisemista ja paikallisesta kermaleivoksesta kremšnitasta, joita on tehty Bledissä yli 60 vuoden ajan.

Päivä 6:
Aamu alkaa helpolla kävelyretkellä Uskovnican vuoristotasangolla, joka sijaitsee eräällä Slovenian idyllisimmistä huipuista. Matka jatkuu Pokljukaan, kauniiden mäntymetsien peittämälle vuoristotasangolle, jossa järjestetään vuosittain ampumahiihdon maailmancupin kilpailu ja joka sijaitsee Triglavin kansallispuiston sydämessä. Matkaamme kaunista vuoristotietä Bohinjiin ja siellä sijaitsevalle jäätikköjärvelle, joka on Slovenian suurin. Sään salliessa voit mennä köysiradalla Vogeliin katsomaan vuoria uudesta kulmasta.

Päivä 7:
Aamiaisen jälkeen lähdetään Primorskan viinialueelle. Matkalla pysähdymme Planican maailmankuulussa talviurheilukeskuksessa, jossa on kahdeksan tavallista hyppyrimäkeä ja suuri lentomäki, jossa järjestetään vuosittain mäkihypyn maailmancupin päätöskilpailu. Ylitämme Vršičin solan, joka on Slovenian korkein ja yhdistää Gorenjskan ja Primorskan alueet toisiinsa. Seudulta on upeat näkymät Julisille Alpeille. Solan yli johtava tie rakennettiin Ensimmäisen Maailmansodan aikana käyttämällä työvoimana yli tuhatta venäläistä sotavankia. Osa heistä kuoli ja heidän muistoksi on rakennettu kappeli. Tie laskeutuu Trentan laksoon, jota hallitsee kauniin turkoosin värinen Soča-joki. Matka jatkuu Kobaridin ja Most na Sočin ohi Goriška Brdaan, Šmartnon kylään, jossa on vanhat kaupunginmuurit ja joka on täynnä tarinoita Venetsian ja Habsburgien dynastian välisistä sodista 1500 ja 1600-luvuilta. Historiansa vuoksi alue onkin merkittävä ja seudun kaunis luonto on antanut sille lempinimen ’Slovenian Toscana’. Yöksi majoitutan paikalliselle matkailumaatilalle, jolla valmistetaan myös erinomaisia viinejä, joita kannattaa maistella.

Päivä 8:
Matkan kahdeksantena päivänä piipahdetaan Italian puolelle Triesteen ja matkalla pysähdytään pikaisesti Štanjelissa, eräässä karstin alueen vanhimmista kaupungeista. Pikkukaupunki hurmaa matkailijat linnallaan ja sille kuuluvalla Ferrari-puutarhalla. Seuraava kohteemme Trieste oli Habsburgien imperiumille tärkeä kaupunki ja sitä ovat hallinneet monet muut vuosisatojen kuluessa, onhan se italian toiseksi suurin satamakaupunki. Vierailemme keskustassa ja ihastelemme lumoavaa Miramaren linnaa, jonka rakennutti arkkiherttua Ferdinand Maximilian I itselleen ja vaimolleen Belgian prinsessa Charlottelle. Linna on upea esimerkki ylellisestä aristokraattisesta asumuksesta ja linnan sisustus on alkuperäinen. Palaamme Sloveniaan rantatietä pitkin ja vierailemme Piranissa, jota myös Pikku-Venetsiaksi kutsutaan. Kuljeskelemme pitkin kapeita pikkukatuja ja kauniita aukioita ylös Pyhän Yrjön kirkolle, josta on näkymä kolmeen maahan (Slovenia, Kroatia ja Italia) sekä läheisille suolatasangoille. Suolaa kerätään merestä ainutlaatuisella ja perinteisellä menetelmällä auringon, mudan ja tuulen avulla. Myöhemmin matka jatkuu Portorožin suosittuun turistikohteeseen. Alueen lempeä välimerellinen ilmasto, unohtumattomat Adrianmeren auringonlaskut ja kylpylät tarjoavat loistavat puitteet rentoutumiseen ja hemmotteluun.

Päivä 9:
Aamiaisen jälkeen matka jatkuu Notranjsko-Kraškan alueelle ja matkalla pysähdytään Lipica Stud Farmilla, jossa kasvatetaan Lipizzaner-hevosia ja vierailemme myös Postojnan luolassa, jossa pieni juna kuljettaa meitä luolan tunneleissa. Tunneleiden yhteispituus on noin 20 kilometriä ja sen onkin Euroopan vaikuttavin ja eniten vierailtu luola. Jos olemme onnekkaita, voimme bongata luolien kuuluisia asukkaita, olmia, joiden luultiin aikoinaan olevan lohikäärmeen jälkeläisiä. Matka jatkuu kierroksella Predjaman linnassa, joka on peräisin 1100-luvulta ja joka sijaitsee 123 metrin korkeudessa Lokva-joen yläpuolella. Linnasta kerrotaan monia myyttisiä legendoja, joista kuuluisin kertoo ritarista nimeltä Erazem, joka 1400-luvulla kapinoi keisaria vastaan ja josta tuli Slovenian vastine Robin Hoodille. Tämän hetkinen linna on peräisin renessanssiajalta ja siellä on museo. Matkan lopuksi saavutaan takaisin lähtöpisteeseen Ljubljanaan, jossa vapaata aikaa.

Päivä 10:
Kuljetus Ljubljanan lentokentälle.
Paluulento Helsinkiin.

Slovenia on viime vuosina kasvattanut suosiotaan matkailumaana ja sopii erityisesti aktiivilomailijalle. Sen luonto vaihtelee lumihuippuisista vuorista hiekkarantoihin ja metsien reunustamiin vuoristojärviin ja maasta löytyy myös laskettelukeskuksia.
Pääkaupunki: Ljubljana
Virallinen kieli: Sloveeni
Valuutta: Euro
Passi ja viisumi: Sloveniaan matkustettaessa Suomen kansalaiset tarvitsevat passin tai henkilökortin.
Aikaero Suomeen:  -1

Tiedot sitoumuksetta.

Min. 6 hengen ryhmille

Hintaan sisältyy:
* Lennot Helsinki-Ljubljana-Helsinki
* Yksi ruumaan menevä matkalaukku per matkustaja
* Lentokenttäkuljetukset kohteessa
* 9 yön majoitus aamiaisella 3-4* hotelleissa
* Ohjelman mukaiset kuljetukset
* Ohjelman mukaiset retket
* Sisäänpääsy Celjen museoon, Postojnan luolaan ja Predjaman linnaan
* Englanninkielinen opastuksen

 

Hintaesimerkkejä, matkaehdot matkapaketti, passi ja viisumi

Hintalauseke koskien räätälöityjä matkojamme

Nettisivuillamme on hintaesimerkkejä räätälöidyistä matkoistamme. Lähtöpäivän ja matkareitin voit itse valita. Hinnat ovat esimerkkihintoja, joten lopullinen hinta muodostuu matka-ajan, reitin, kuljetushinnan, matkustusluokan sekä paikkatilanteen mukaan.

Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarjous omalle matkallesi klikkaamalla ”Pyydä tarjous” -painiketta! Teemme sinulle tarjouksen matkasta toiveidesi mukaan. Kaikki matkat ovat omatoimisia.

Varaamalla hyvissä ajoin säästät selvää rahaa!
Lähellä lähtöä varattaessa lento- ja hotellihinnat voivat olla jopa monikertaiset verrattuna siihen, jos matka varataan useita kuukausia etukäteen.

HUOM!
Jalkapallo, jääkiekko, Formula1, MotoGP, urheilutapahtumien ja muiden tapahtumien, kuten konserttien päivämäärät ja aikataulut voivat muuttua ilmoitetusta, lopullinen aika vahvistetaan noin 1-2 viikkoa ennen ajankohtaa. Tapahtuman ajankohdan muuttuminen ei oikeuta ostettujen lippujen peruutukseen tai muutokseen eikä lentojen/hotellin kuluttomaan muutokseen tai peruutukseen. Muutostilanteessa usein jo ostetut tapahtumaliput siirtyvät uudelle päivälle.

Matkaehdot

Tähän matkaan sovelletaan

Kymenmatkat Oy:n erityisehtoja matkapaketeille 1.7.2018 alkaen

sekä  Yleisiä matkapakettiehtoja 1.7.2018 alkaen.

 

Vakuuden alainen matkapaketti

Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.

Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Kymenmatkat Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.

Lisäksi Kymenmatkat Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että yrityksestä tulee maksukyvytön.

Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista kohdasta:

 

Yleiset matkapakettiehdot 1/7/2018 alkaen.

 

Hyvä tietää: Passi, viisumi, matkavakuutus ja matkaterveys

Tarkasta ennen matkaasi voimassa olevat rokotusvaatimukset ja rajanylityksessä vaadittavat terveydelliset testitulokset.

Tarkista hyvissä ajoin ennen matkaasi että sinulla on voimassa oleva matka-asiakirja. Yleisten matkapakettiehtojen mukaan matkustajan on itse huolehdittava matkalla tarvittavista asiakirjoista.

Useat maat vaativat, että passin tulee olla voimassa vielä 3-6 kuukautta matkan päättymisestä.  Ajantasaiset maahantulosäädökset on hyvä tarkistaa hyvissä ajoin ennen matkavarausta kohdemaan viranomaisilta, esimerkiksi maan lähimmästä edustustosta.

Tarkista ennen matkavaraustasi tarvitaanko matkakohteeseesi tai mahdolliseen kauttakulkumaahan viisumia tai etukäteen haettavaa maahansaapumislupaa.

Huomaa! Matkavaraukseen tulee merkitä se etunimi, joka on ensimmäisenä passissa ja koko sukunimi. Tarkista, että passissa ja matkalipussa olevat nimet täsmäävät.

Passin kuvasivusta on hyvä ottaa matkalle mukaan kopio ja säilyttää sitä eri paikassa kuin alkuperäistä passia.

 

* Matkavakuutukset  

 

Suosittelemme riittävän ja kattavan matkavakuutuksen hankintaa jo matkavarauksen yhteydessä. Useiden maiden viranomaiset vaativat  maahan saapuvilta matkavakuutuksen, joka korvaa lääkärikäynnistä ja sairaudesta aiheutuneet kulut. Tarkasta tiedot maakohtaisesti.

Matkadokumentit – ohjeita matkan varanneille

 

* EU kansalaisten matkustusasiakirjat »  Sinun Eurooppasi

 

* Matkustusasiakirjat »  Rajavartiolaitos

 

* Matkustus ja  lähtöselvitys » Hyvä tietää lentomatkalla

 

* Matkailuterveys ja rokotukset »

 

* Tuontimääräykset » Tulli.fi

 

* Matkustusilmoitukset ja -tiedotteet»  Ulkoministeriö, matkustus ja maat

 

Suomen edustustot ulkomailla>> Ulkoministeriö

 

Ulkoministeriön hätänumero +358 9 1605 5555