Slovenia Italia Ljubljanasta Venetsiaan kiertomatka

Slovenia Italia matkalla Ljubljanasta Venetsiaan näet Bledin järven, Postojnan luolan ja Predjaman linnan ja pääset tutustumaan Triesteen ja Venetsiaan. Slovenian matkat >

Lomahaku

Valitse matkasi yhdellä klikkauksella (tai useammalla)

Slovenia Italia Ljubljanasta Venetsiaan kiertomatka

Ljubljanasta Triesteen ja Venetsiaan

Matkusta Slovenia – Italia kiertomatkalla Euroopan vihreästä pääkaupungista, Sloveniasta sinisen laguunin rannalle ja ihastele mahtavia maisemia ja upeita merinäkymiä. Matkalla Ljubljanasta Venetsiaan näet Slovenian tärkeimpiä nähtävyyksiä, kuten Bledin järven, Postojnan luolan ja Predjaman linnan ja Italian puolella pääset tutustumaan Triesteen ja Venetsiaan – marmoripalatsien ja kanavien kaupunkiin.

Slovenian matkat – Ljubljanasta Venetsiaan

Matkan aikana kuulemme tarinoita ritarista nimeltä Erazem, joka 1400-luvulla kapinoi keisaria vastaan ja josta tuli Slovenian vastine Robin Hoodille. Vierailemme Piranissa, jota myös Pikku-Venetsiaksi kutsutaan. Kuljeskelemme pitkin kapeita pikkukatuja ja kauniita aukioita ylös Pyhän Yrjön kirkolle, josta on näkymä kolmeen maahan (Slovenia, Kroatia ja Italia) sekä läheisille suolatasangoille. Venetsian  kaupunkikierroksella tutustutaan tähän upeaan kanavien täyttämään kaupunkiin ja näemme Pyhän Markuksen basilikan ja sen ainutlaatuiset mosaiikit, Grand Canalin ja Rialton sillan, sekä Dogen palatsin, Huokaustensillan ja paljon muuta. Tietysti aikaa jää myös ostosten tekemiseen ja kahvilassa istuskeluun.

Slovenia-Italia Ljubljanasta Venetsiaan kiertomatka

Kymenmatkat FB>

Harraste- ja kulttuurimatkat>

Hinta alkaen: 1479€/hlö
Minimi 6 hengen ryhmille

Päivä 1:

Opas tapaa sinut Ljubljanan lentokentällä ja kuljettaa hotellille, jossa sinulla on aika levähtää hetki ennen kuin lähdetään Ljubljanan kaupunkikierrokselle, jonka aikana tutustutaan kaupungin tärkeimpiin nähtävyyksiin kuten Prešeren aukioon, Tromoistovjen siltaan ja kaupungintaloon ja kiivetään ylös Ljubljanan linnalle, josta on upeat panoraamanäkymät kaupunkiin. Sinulla on tunti vapaa-aikaa jolloin voit vierailla linnassa tai vaikkapa istuskella kahvilassa ennen kaupunkiin paluuta.

Päivä 2:

Aamiaisen jälkeen vieraillaan Postojnan luolassa, jossa pieni juna kuljettaa meitä luolan tunneleissa. Tunneleiden yhteispituus on noin 20 kilometriä ja sen onkin Euroopan vaikuttavin ja eniten vierailtu luola. Jos olemme onnekkaita, voimme bongata luolien kuuluisia asukkaita, olmia, joiden luultiin aikoinaan olevan lohikäärmeen jälkeläisiä.

Matka jatkuu kierroksella Predjaman linnassa, joka on peräisin 1100-luvulta ja joka sijaitsee 123 metrin korkeudessa Lokva-joen yläpuolella. Linnasta kerrotaan monia myyttisiä legendoja, joista kuuluisin kertoo ritarista nimeltä Erazem, joka 1400-luvulla kapinoi keisaria vastaan ja josta tuli Slovenian vastine Robin Hoodille.

Seuraavaksi vieraillaan Slovenian tunnetuimmassa turistikohteessa Bledissä. Matkan aikana kuulet tarinoita kohteesta ja vinkkejä siellä oleskeluun, koska saat itse valita, mitä haluat siellä tehdä. Opas vie sinut kierrokselle Bledin linnaan, joka sijaitsee kielekkeellä järven yllä 139 metrin korkeudessa ja tarjoaa silmiä hivelevän näkymän Bled-järvelle, ympäröiville vuorille ja laaksoihin. Bledin linna, josta ensimmäiset maininnat ovat vuodelta 1011, on eräs Slovenian vanhimpia linnoja.

Voit myös halutessasi lähteä kävelyretkelle järven ympäri tai osallistua veneretkelle ’pletna’-veneellä ja vierailla järven keskellä olevalla saarella, joka on myös nimeltään Bled ja joka on Slovenian ainoa saari. Voit tutustua vaikuttavaan keskiaikaiseen kirkkoon ja sen ’toivomuskelloon’ tai istuskella kahviloissa nauttimassa kahvista, maisemista ja paikallisesta kermaleivoksesta kremšnitasta, joita on tehty Bledissä yli 60 vuoden ajan. Illaksi palataan Ljubljanaan.

Päivä 3:

Päivän aluksi vierailemme Piranissa, jota myös Pikku-Venetsiaksi kutsutaan. Kuljeskelemme pitkin kapeita pikkukatuja ja kauniita aukioita ylös Pyhän Yrjön kirkolle, josta on näkymä kolmeen maahan (Slovenia, Kroatia ja Italia) sekä läheisille suolatasangoille.

Suolaa kerätään merestä ainutlaatuisella ja perinteisellä menetelmällä auringon, mudan ja tuulen avulla. Myöhemmin matka jatkuu Portorožin suosittuun turistikohteeseen. Alueen lempeä välimerellinen ilmasto, unohtumattomat Adrianmeren auringonlaskut ja kylpylät tarjoavat loistavat puitteet rentoutumiseen ja hemmotteluun.

Jatkamme Italiaan Triesteen joka oli Habsburgien imperiumille tärkeä kaupunki ja sitä ovat hallinneet monet muut vuosisatojen kuluessa, onhan se italian toiseksi suurin satamakaupunki. Vierailemme keskustassa ja ihastelemme lumoavaa Miramaren linnaa, jonka rakennutti arkkiherttua Ferdinand Maximilian I itselleen ja vaimolleen Belgian prinsessa Charlottelle. Linna on upea esimerkki ylellisestä aristokraattisesta asumuksesta ja linnan sisustus on alkuperäinen. Ihailemme vielä hetken Triesten kauneutta ja arkkitehtuuria keskusaukion Piazza Unità d’Italian laidalla ja opimme Triesten historiasta. Illalla jatkamme Venetsiaan, jossa majoitumme.

Päivä 4:

Aamiaisen jälkeen kaupunkikierroksella tutustutaan tähän upeaan kanavien täyttämään kaupunkiin ja näemme Pyhän Markuksen basilikan ja sen ainutlaatuiset mosaiikit, Grand Canalin ja Rialton sillan, sekä Dogen palatsin, Huokaustensillan ja paljon muuta. Tietysti aikaa jää myös ostosten tekemiseen ja kahvilassa istuskeluun.

Päivä 5:

Kuljetus Venetsian lentokentälle, josta lento kotiin.

Arrivederci!

 


Italia Venetsia tekemistä ja käyntikohteita

* Venetsian tunnetuin aukio on Pyhän Markuksen aukio, joka on erittäin suosittu vierailukohde ja jossa voi nähdä kaupungin historiallisia rakennuksia ja tutustumiskohteita, kuten kirkko, kellotorni ja palatsi.

* Pyhän Markuksen aukiolla sijaitsee Venetsian korkein rakennus Pyhän Markuksen kellotorni, jonka tornin huipulta avautuvat mahtavat maisemat ympäri kaupunkia.

* Venetsian pääkanaalin Canal Granden ylittävä Rialton silta sijaitsee melko lähellä Pyhän Markuksen aukiota. Näyttävä Rialton silta on helppo erottaa, sillä sillan mahtipontiset kaiteet tekevät siitä poikkeuksellisen maamerkin. Sillalla on mukava viettää aikaa esimerkiksi alapuolella lipuvia laivoja ja gondoleita seuraten.

* Canal Grande pääkanava kulkee Venetsian läpi. Kanaali on on neljän kilometrin mittainen leveä kanaali, joka ulottuu Venetsian rautatieasemalta aina Pyhän Markuksen aukion liepeille asti. Romanttisinta on istahtaa gondolin kyytiin ja nähdä Venetsian kauneus kanavalta käsin.

Italia: on maa, jolle on helppo menettää sydämensä. Italia yhtenä maailman kauneimmista ja romanttisimmista maista.
Pääkaupunki: Rooma
Virallinen kieli: Italia
Valuutta: Euro
Passi ja viisumi: Suomen kansalainen tarvitsee matkustusasiakirjaksi passin tai henkilökortin.
Aikaero Suomeen: -1
Kesäaika: -1

Italiassa peritään turistivero majoituksesta. Turistivero on noin 6 €/henkilö/yö. Vero on maksettava käteisellä suoraan ao. majoitusliikkeeseen.

Tiedot sitoumuksetta

Slovenia on viime vuosina kasvattanut suosiotaan matkailumaana ja sopii erityisesti aktiivilomailijalle. Sen luonto vaihtelee lumihuippuisista vuorista hiekkarantoihin ja metsien reunustamiin vuoristojärviin ja maasta löytyy myös laskettelukeskuksia.
Pääkaupunki: Ljubljana
Virallinen kieli: Sloveeni
Valuutta: Euro
Passi ja viisumi: Sloveniaan matkustettaessa Suomen kansalaiset tarvitsevat passin tai henkilökortin.
Aikaero Suomeen:  -1

Tiedot sitoumuksetta.

Minimi 6 hengen ryhmä

Hintaan sisältyy:
* Lennot Helsinki-Ljubljana / Venetsia-Helsinki
* Lentokenttäkuljetukset kohteessa
* 4 yön majoitus aamiaisella 3-4* hotelleissa
* Ohjelman mukaiset kuljetukset
* Ohjelman mukaiset retket
* Sisäänpääsy Postojnan luolaan ja Predjaman linnaan
* Englanninkielinen opastus

 

 

Matkan hinta / hintaesimerkkejä

Valmiit matkapaketit

Olemme paketoineet myyntiin valmiita matkapaketteja, joiden lähtöpäivämäärät  ja matkan hinta on merkitty sivuillemme. Useisiin näistä matkoista sisältyy opastus. Opastus on perillä kohteessa, ei lentojen aikana, tämä on kerrottu hintaan sisältyy osiossa.

Hintalauseke koskien asiakkaan toimeksiannosta räätälöityjä matkapakettejamme

Nettisivuillamme on hintaesimerkkejä räätälöidyistä matkoistamme. Nämä matkat voivat olla opastettuja tai omatoimisia, tämä on kerrottu hintaan sisältyy osiossa. Lähtöpäivän ja matkareitin voit itse valita. Hinnat ovat esimerkkihintoja, joten lopullinen hinta muodostuu matka-ajan, reitin, kuljetushinnan, matkustusluokan sekä paikkatilanteen mukaan. Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarjous omalle matkallesi klikkaamalla ”Varaa matka/Pyydä tarjous” -painiketta! Teemme sinulle tarjouksen matkasta toiveidesi mukaan.

Varaamalla hyvissä ajoin säästät selvää rahaa!
Lähellä lähtöä varattaessa lento- ja hotellihinnat voivat olla jopa monikertaiset verrattuna siihen, jos matka varataan useita kuukausia etukäteen.

HUOM!
Jalkapallo, jääkiekko, Formula1, MotoGP, urheilutapahtumien ja muiden tapahtumien, kuten konserttien päivämäärät ja aikataulut voivat muuttua ilmoitetusta, lopullinen aika vahvistetaan noin 1-2 viikkoa ennen ajankohtaa. Tapahtuman ajankohdan muuttuminen ei oikeuta ostettujen lippujen peruutukseen tai muutokseen eikä lentojen/hotellin kuluttomaan muutokseen tai peruutukseen. Muutostilanteessa usein jo ostetut tapahtumaliput siirtyvät uudelle päivälle. Linkit muihin sivustoihin – käyttäjä on velvollinen perehtymään ja noudattamaan niitä ehtoja, jotka on julkaistu näillä kolmannen osapuolen verkkosivustoilla.

Matkaehdot

Räätälöityihin matkapaketteihin sovelletaan Kymenmatkat Oy:n erityisehtoja matkapaketeille 1.7.2018 alkaen.

Vakuuden alainen matkapaketti

Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti. Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Kymenmatkat Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta. Lisäksi Kymenmatkat Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että yrityksestä tulee maksukyvytön. Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista kohdasta:

Passi ja viisumi

Tarkasta ennen matkaasi voimassa olevat rokotusvaatimukset ja rajanylityksessä vaadittavat terveydelliset testitulokset.
Tarkista hyvissä ajoin ennen matkaasi että sinulla on voimassa oleva matka-asiakirja. Yleisten matkapakettiehtojen mukaan matkustajan on itse huolehdittava matkalla tarvittavista asiakirjoista.
Useat maat vaativat, että passin tulee olla voimassa vielä 3-6 kuukautta matkan päättymisestä.  Ajantasaiset maahantulosäädökset on hyvä tarkistaa hyvissä ajoin ennen matkavarausta kohdemaan viranomaisilta, esimerkiksi maan lähimmästä edustustosta.
Tarkista ennen matkavaraustasi tarvitaanko matkakohteeseesi tai mahdolliseen kauttakulkumaahan viisumia tai etukäteen haettavaa maahansaapumislupaa.
Passin kuvasivusta on hyvä ottaa matkalle mukaan kopio ja säilyttää sitä eri paikassa kuin alkuperäistä passia.

Huomaa! Matkavaraukseen tulee merkitä se etunimi, joka on ensimmäisenä passissa ja koko sukunimi. Tarkista, että passissa ja matkalipussa olevat nimet täsmäävät.

Matkavakuutukset  

Suosittelemme riittävän ja kattavan matkavakuutuksen hankintaa jo matkavarauksen yhteydessä. Useiden maiden viranomaiset vaativat  maahan saapuvilta matkavakuutuksen, joka korvaa lääkärikäynnistä ja sairaudesta aiheutuneet kulut. Tarkasta tiedot maakohtaisesti.

Matkadokumentit – ohjeita matkan varanneille

Hyvä tietää – matkaohjeita

Suomen edustustot ulkomailla>> Ulkoministeriö

Ulkoministeriön hätänumero +358 9 1605 5555