Slovenia Ljubljana kaupunkiloma

Ljubljana, Slovenian pääkaupunki, hurmaa vierailijansa pienellä koollaan, viehättävällä arkkitehtuurillaan ja rennolla tunnelmallaan.

Slovenia Ljubljana kaupunkiloma

Slovenian vihreä helmi

Slovenian pääkaupunki, hurmaa vierailijansa pienellä koollaan, viehättävällä arkkitehtuurillaan ja rennolla tunnelmallaan. Sijaiten Ljubljanican joen varrella, tämä kaupunki yhdistää perinteen, kulttuurin ja modernin elämäntyylin ainutlaatuisella tavalla. Ljubljana on täynnä viehättäviä aukioita, kapeita kujia ja historiallisia rakennuksia. Vanhankaupungin keskustassa Preseren-aukio on kaupungin sydän, ympäröity barokkityylisillä rakennuksilla. Kolmipäinen sillanveistos ja Tromostovjen silta ovat ikonisia maamerkkejä.  Ljubljanan linna, kukkulalla keskustan yllä, tarjoaa upeat näkymät kaupunkiin ja ympäröivään maisemaan. Linna on myös kulttuurikeskus, jossa järjestetään näyttelyitä, konsertteja ja muita tapahtumia.

Tivolista galleriaan

Tivoli-puisto on kaupungin keskuspuisto, joka tarjoaa rauhallisen vastapainon kaupunkielämälle. Puisto on täynnä vehreitä nurmialueita, kävelyreittejä ja jopa pientä järvialuetta. Se on suosittu paikka paikallisten keskuudessa virkistäytymiseen ja rentoutumiseen. Ljubljanassa on useita mielenkiintoisia museoita ja taidegallerioita. Slovenian kansallismuseo kertoo maan monimuotoisesta historiasta, ja Moderna galerija esittelee slovenialaista nykytaidetta. Metelkova-kortteli on taiteilijoiden asuttama alue, jossa voit kokea alternatiivista kulttuuria. Ljubljanican joen rannoilla voit nauttia rennosta tunnelmasta ja kauniista maisemista. Voit ottaa veneretken joella tai istahtaa jokirannan kahviloihin ja ravintoloihin, joissa voit maistella paikallisia herkkuja.

Ljubljana makumatka

Ljubljanan ravintolat tarjoavat monipuolisen valikoiman slovenialaisia makuja. Kokeile paikallisia herkkuja, kuten Idrija-zlikrofeja (perunatäytteisiä pastapalasia) ja Prekmurjen gibanicaa (kerroksittain leivottua leivonnaista). Istu johonkin joenvarren ravintoloista ja nauti ateriasta tunnelmallisissa maisemissa.

Ljubljana on kaupunki, joka säilyttää viehätyksensä paikallisena helmenä, jossa perinne ja nykyaika kohtaavat harmonisesti. Kaupungin rento tunnelma ja vihreä ympäristö tekevät siitä ihanteellisen kohteen niin kulttuurin ystäville kuin luonnossa liikkujillekin.

Slovenia Ljubljana

Kymenmatkat FB>

Teemamatkat>

Hintaesimerkkimme omatoimimatkaajille 4 pv: 829 € / hlö

Omatoimimatkan hintaan sisältyy:

* Reittilennot veroineen Helsinki – Ljubljana – Helsinki
* Yksi ruumaan menevä matkalaukku, max 23 kg per matkustaja

* Majoitus 4* hotelleissa jaetussa kahden hengen huoneessa
* Lentokenttäkuljetukset

Matkaohjelmaehdotus RYHMILLE alk 10 hlöä

LJUBLJANA

Päivä 1

Lähtö Helsinki-Vantaan lentoasemalta ja saapuminen Ljubljanaan, tapaaminen oppaan kanssa. Kuljetus hotelliin, yöpyminen.

Päivä 2

Aamiaisen jälkeen lähdemme aamukävelykierrokselle Ljubljanassa paikallisen oppaan kanssa. Sloveniaa hallitsivat Habsburgit 14. vuosisadalla ja tämä vaikutus näkyy kaupungin arkkitehtuurissa ja linnoitetuissa kukkuloissa. Kävelemme Ljubljanica-joen varrella, kohti kaupungin keskustaa. Kansallisgalleria, museot, monumentit ja lukuisat kaupat ja galleriat herättävät huomiotamme kävellessämme. Vierailemme Kolmen sillan aukiolla, kuuluisalla Carniolan-jokien suihkulähteellä ja barokkityylisessä kaupungintalossa. Kävelemme ympäri barokkikorttelia, roomalaisia raunioita ja 13. vuosisadan linnaa.
Iltapäivän vapaa-ajan voit viettää kaupungilla omatoimisesti. Monet luksusliikkeet ja ravintolat, joissa tarjoillaan tyypillistä slovenialaista ruokaa, ovat käytettävissäsi. Kokeile kuuluisaa „Kranjska kobasaa“ – (Carniolan-makkaraa) kaalin ja oluen kera.
Yöpyminen hotellissa.

Päivä 3

VAIHTOEHTOINEN RETKI BLEDIIN & POSTOJNAAN
Aamiaisen jälkeen lähdemme päivän retkelle Blediin ja Postojnaan. Ensimmäisenä kohteena on satumainen Bledin kaupunki. Bled lahjoitettiin Brixenin piispalle Pyhän Rooman keisari Henry II:n toimesta keskiajalla. Jalokivimäinen Bled-järvi, jota reunustavat metsäiset rannat ja kohoavat vuoret, on keskiaikaisen linnan ympäröimä. Vierailemme kuvankauniissa linnassa kukkulalla, josta voit nähdä pienen saaren järven keskellä – paikan, jossa sijaitsee barokkityylisen Neitsyen syntymän pyhiinvaelluskirkon valkoinen torni ja punainen katto.

Jatkamme matkaa kohti Postojnaa ja vierailemme yhdellä Euroopan suurimmista ja kauneimmista luolajärjestelmistä. Postojnan luolat ovat 27 kilometrin pituinen sarja maanalaisia gallerioita ja kamareita, joiden läpi opastettu kierros kulkee pienen sähköjunan kyydissä.

Paluu takaisin Ljubljanaan, yöpyminen.

Päivä 4

Aamiaisen jälkeen vapaa-aikaa kunnes kuljetus kotilennolle.


Tarvitsetko apua

Kaikki matkamme sopivat myös omatoimimatkoiksi, jotka räätälöidään yhdessä kanssanne.

Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.

Tämä matka sopii myös ryhmille
Suunnitteletko matkaa oman ryhmäsi kanssa?

Me suunnittelemme yhdessä kanssanne sinulle ja ryhmällesi sopivat matkapaketit. Olipa kyseessä kotimaan tai ulkomaan matka, risteily Tallinnaan tai Karibialle, junamatka Eurooppaan tai bussimatka toivomaanne kohteeseen, anna ammattitaitoisen myyntivirkailijamme auttaa matkasi suunnittelussa.
Puhelin 05 211 1600 tai kymenmatkat @ kymenmatkat.fi.

Tarvitsetko apua? Soita meille 05 211 1600

PYYDÄ RYHMÄTARJOUS >

Alustava hotellitieto

Majoitukset järjestetään 3-4 **** hyvätasoisissa hotelleissa. Hotelli selviää varausta tehtäessä.

Lue lisää
Slovenia

Slovenia on viime vuosina kasvattanut suosiotaan matkailumaana ja sopii erityisesti aktiivilomailijalle. Sen luonto vaihtelee lumihuippuisista vuorista hiekkarantoihin ja metsien reunustamiin vuoristojärviin ja maasta löytyy myös laskettelukeskuksia.
Pääkaupunki: Ljubljana
Virallinen kieli: Sloveeni
Valuutta: Euro
Passi ja viisumi: Sloveniaan matkustettaessa Suomen kansalaiset tarvitsevat passin tai henkilökortin.
Aikaero Suomeen:  -1

Tiedot sitoumuksetta.

Ryhmämatkan alk 10 hlöä hintaan sisältyy:

* Reittilennot veroineen Helsinki – Ljubljana – Helsinki
* Yksi ruumaan menevä matkalaukku, max 23 kg per matkustaja

* Majoitus 4* hotelleissa jaetussa kahden hengen huoneessa
* Kuljetukset modernilla turistibussilla ohjelman mukaan
* Aamiaiset hotellissa
* Englanninkielinen opas koko matkan ajan
* Sisäänpääsymaksut kohteisiin ohjelman mukaan

Lisämaksusta:
* Yhden hengen huoneen lisämaksu
* Puolihoitolisä
* Etukäteen varatut istumapaikat lennoille
* Liityntäkuljetukset muualta Suomesta

Kaikki matkamme sopivat myös omatoimimatkoiksi  tai ryhmämatkoiksi, jotka räätälöidään kanssanne.
S
uunnitteletko matkaa oman ryhmäsi kanssa?

Anna ammattitaitoisen myyntivirkailijamme auttaa matkasi suunnittelussa.
Puhelin 05 211 1600 tai kymenmatkat @ kymenmatkat.fi

Matkan hinta / hintaesimerkkejä

Valmiit matkapaketit

Olemme paketoineet myyntiin matkapaketteja, joiden lähtöpäivämäärät  ja matkan hinta on merkitty sivuillemme. Näihin matkoihin yleensä sisältyy opastus. Opastus on useimmissa matkoissa perillä kohteessa, tämä on kerrottu hintaan sisältyy osiossa.

Hintalauseke koskien asiakkaan toimeksiannosta räätälöityjä matkapakettejamme

Nettisivuillamme on hintaesimerkkejä räätälöidyistä matkoistamme. Nämä matkat voivat olla opastettuja tai omatoimisia, tämä on kerrottu hintaan sisältyy osiossa. Lähtöpäivän ja matkareitin voit itse valita. Hinnat ovat esimerkkihintoja, joten lopullinen hinta muodostuu matka-ajan, reitin, kuljetushinnan, matkustusluokan sekä paikkatilanteen mukaan.

Ryhmämatkojen hintaesimerkit

Hinnat ovat arviohintoja, lopullinen hinta muodostuu sesongin ja kuljetusyhtiön sekä matkustusluokan mukaan. Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarkka tarjous omalle ryhmällesi klikkaamalla tarjouslomakettamme! Ryhmähinnat ovat yleensä voimassa alkaen 10 hengen ryhmille, ellei toisin mainita.

Matkadokumentit ja hyvä tietää matkaohjeita

Tutustu ennen matkaasi>