Sri Lanka – helmi Intian valtameressä

Historialliset luolatemppelit kultaisine buddhapatsaineen ja huumaavan kauniit palatsit luovat historiaa jopa 2550 vuoden taakse. Varaa matka Sri Lanka >

Lomahaku

Valitse matkasi yhdellä klikkauksella (tai useammalla)

Sri Lanka – helmi Intian valtameressä

Kulttuurikolmio, teen viljelyä ja rantalomaa 

Kiehtova Sri Lankan saari sijaitsee etelä-Aasiassa, Intian valtamerellä. Ilmasto saarella on trooppisen lämmin läpi vuoden. Vaikka saari on pienehkö; pituudeltaan vajaat 500 km ja leveydeltään 200 km, sisältää se niin kulttuurillisen aarreaitan, kuin henkeänsalpaavan kauniit maisematkin. Saaren keskiosan ylänköjen reunamilla kohoavat vuorijonot allaan vehreät, kuuluisat Sri Lankan teeviljelmät. Historialliset luolatemppelit kultaisine buddhapatsaineen ja huumaavan kauniit palatsit luovat historiaa jopa 2550 vuoden taakse ja sijoittavat Sri Lankan näin yhdeksi vanhimmista sivilisaatioista maailmassa.

Sri Lanka – helmi Intian Valtameressä

Tällä vihreällä saarella on jopa kuusi kansallispuistoa ja kolme villieläinpuistoa, kuten Yalan eläinpuisto, jossa voit nähdä lukemattomia eri lintulajeja, elefantteja, sekä harvinaiseksi luokiteltuja leopardeja.  Sri Lankan saarta reunustaa 1600 km rantaviivaa, joka johtaa turkoosinvihreään, kirkkaaseen meriveteen.  Yksi suosituimmista retkistä on valasretki sinivalaiden maailmaan aina hymyilevien delfiinien kiitäessä veneen kyljessä.  Kirkkaat vedet tarjoavat myös upeat puitteet eri vesiurheilumahdollisuuksille.

Sri Lanka on turvallinen kohde matkustaa, täällä vastaanotto on aina ystävällinen ja lyhyempikin loma täyttyy rikkaista muistoista!

Kymenmatkat FB>

Harraste- ja kulttuurimatkat>

Hintaesimerkkimme:

7 yötä kierto + 2 yötä Bentota 2880 € /hlö
7 yötä kierto + 6 yötä Bentota 3195 € /hlö

Päivä 1.

Saapuminen Colombon kansainväliselle lentokentälle.  Vastaanotto lentokentällä ja yksityinen kuljetus ilmastoidulla autolla, englanninkielisen kuljettajan kanssa Kandamala järven rannalle Amaya Lake hotelresortiin ( matkan kesto n. 3 h )

Amaya Lake hotelresort on hyvätasoinen hotelli ja tarjoaa rauhallisen ympäristön järven äärellä, vehreiden puiden siimeksessä.

Illallinen ja yöpyminen Amaya Lake hotelresort Sigiriyassa, superior huoneessa.

Päivä 2.

Aamiaisen jälkeen kuljetus Polonnaruwaan ( n. 1,5 h) . Pyöräilykierros Polonnaruwan muinaisessa kaupungissa (3 h).  Kaupunki on ollut 1100 – 1300-luvuilla Sri Lankan pääkaupunki  ja on yksi maailman perintökohteista. Polonnaruwan keskiaikainen, muureilla ympäröity kaupunki on linnoitettu vallihaudoilla. Täällä voit edelleen ihailla merkittäviä ja upeita rakennuksia patsaineen, kuten kuninkaallista linnaa ja buddha patsaita.

Iltapäivällä ajetaan Minneryan kansallispuistoon (ajoaika 50 min.), jonka laajat niityt koostuvat tiheästä kasvistosta.  Tämä on koti elefanttilaumoille, leopardeille, peuroille ja sadoille värikkäille lintulajeille. Täällä voit nähdä myös uhanalaisen leopardin ja Sri Lankan laiskiaiskarhun! (retken kesto n. 4 h)

Illallinen ja yöpyminen hotelli Amaya Lake Sigiriyassa.

Päivä 3.

Aikaisen aamiaisen jälkeen ajomatka Sigiriyaan, jossa kiivetään Sigiriya vuorilinnoitukselle. Linnoituksen pohja on täsmälleen neliön muotoinen.  Kolme kilometriä idästä länteen ja kilometrin pohjoisesta etelään ulottuva alue edustaa Sri Lankan 1500-luvun kaupunkisuunnittelua vallihautoineen.

Vuorilinnoituksen jälkeen ajetaan Hiriwadunaan ja tehdään kylävierailu perinteisen Sri Lankalaisen kylän läpi. Vierailu aloitetaan härkävaunukyydillä  ja se huipentuu huikeat näkymät tarjoavalle katamaraaniajelulle Hiriwadunna järvellä.

Illallinen ja yöpyminen Amaya Lake Sigiriyassa.

 Päivä 4.

Aamiaisen jälkeen joko vapaavalintainen retki  Anuradhapuraan ( ajoaika 1,5 h. per suunta) tai vapaata aikaa Amaya Lake Sigiriyassa.

Anuradhapura on muinaisen Ceylonin kuningaskunta, jonka upeat kalliolinnoitusten rauniot, puutarhat ja temppelit on säilytetty ajan saatossa. Tätä arkeologista museota on käytetty erilaisten festivaalien pitopaikkana tuoden esille Sri Lankan vahvaa kulttuuria ja perinteitä. ( Kesto 2 h, retken hinta 25 € per hlö)

Illallinen ja yöpyminen Amaya Lake Sigiriyassa.

Päivä 5.

Aamiaisen jälkeen uloskirjautuminen hotellista ja kuljetus Amaya hotellille, Kandyyn.

Matkalla tutustutaan huikeaan Dambullan luolatemppeliin, joka on valtava kivitemppeli alun perin ensimmäiseltä vuosisadalta B.C. Luolissa nähdään buddhapatsaita ja upeita freskoja.  ( kesto 1 h)

Matkalla pysähdytään myös mausteviljelmien luona ja opastetulla kierroksella nähdään maustepuita, kasveja ja köynnöksiä, kuten kaneli, kardemumma ja pippuri (kesto 1 h)

Illallinen ja yöpyminen Kandyn Amaya Hills hotellissa, superior huoneessa.

Päivä 6.

Aamiaisen jälkeen tehdään vapaavalintainen retki kasvitieteelliseen puutarhaan tai vapaata aikaa.

Peredeniya kasvitieteelliset puutarhat (kesto 2 h, retken hinta 25€ per hlö)

Kohoten korkealle merenpinnan yläpuolelle, Peredeniyan kasvitieteellinen puutarha on suurin laatuaan Sri Lankassa. Se on perustettu brittiläisen kolonisaation aikana ja sijaitsee Sri Lankan suurimman joen, Mahawelin äärellä. Suotuisa ilmasto tukee kaikkialta maailmasta tänne tuotujen kukkien ja lehtikasvien kasvua.

Temple of the Tooth ( kesto 1 h )

Muistona 1400-luvun viimeisimmän Kandyan kuninkaan ajoista, Toothin temppeli on rakennettu Kandyn laaksoon. Toothin temppeli kuvastaa sen ajan loistavaa arkkitehtuuria.  Temppeli sijaitsee kuninkaallisen palatsin alueella ja temppelin kultainen katto pitää allaan buddhismin pyhää jäännettä: Buddhan pyhää hammasta.

Illallinen ja yöpyminen Amaya Hills Kandy

Päivä 7.

Aamiaisen jälkeen kuljetus Nuwara Eliyaan ( ajomatka 1,5 h)

Aaltoilevat teeviljelmät tervehtivät tulijaa kuuluisassa Nuwara Eliyanan kaupungissa, joka antaa vaikutelman brittiläisestä maalaiskylästä. Vieraillaan Ceylon tee tehtaalla ja nähdään, kuinka teetä valmistetaan aina sen keruusta alkaen. Viileä ilmasto, kädessä höyryävä teekuppi ja upea postikorttimaisema, sekä mielenkiintoinen tutustuminen teen valmistukseen tekevät vierailun ikimuistoiseksi.

Illallinen ja yöpyminen Amaya Hills Kandy

Päivä 8.

Aamiaisen jälkeen kuljetus lentokentälle (ajomatka 2,5 h ) 

Lisäpäivät BENTOTAN rantalomakohteessa

2 yötä tai 6 yötä

1. päivä

Aamiaisen jälkeen yksityinen kuljetus ilmastoidulla autolla Amaya Hills Kandystä Bentotaan ( 4,5 h)
Vapaata aikaa

 Lisämaksulliset retket:

Madu joen safari (Kesto 1- 2 h, retken hinta 25 € per hlö)

Veneajelu kapealla ja mangroven täyttämällä Madu joella, joka on monien lintujen ja eläinlajien täyttämä.

Kosgoda kilpikonnafarmi (Kesto 1h, retken hinta 12 € per hlö)

Viisi seitsemästä tunnetusta kilpikonnalajikkeesta munii Sri Lankan rannoilla. Täällä voi tutustua kilpikonnien munien hautomon kiertoon ja mielenkiintoiseen luonnonilmiöön.

Yöpyminen EKHO SURF 3*+ hotellissa, superior huoneessa

2. päivä

Lisämaksulliset retket

Valasretki ( 4 h ) Hinta 90 € per hlö

Suosittelemme tätä retkeä huhtikuun – marraskuun välisenä aikana, jolloin sääolosuhteet myös suosivat tätä meriretkeä. Lähde kokemaan ”kerran elämässä kokemus” merten jättiläisten kanssa! Matkaan lähdetään aikaisin aamulla aamiaiseväät pakattuna mukaan.

Galle (1 h ) Ilmainen retki

Vieraillaan postikorttimaisemista tunnetussa, hollannin siirtomaa-aikoina syntyneessä pikkukaupungissa, Gallessa. Kivetyt kadut pienine liikkeineen, ruokapaikkoineen ja hotelleineen, erikoiset talot ja hollantilaisten rakentama linnoitus ovat näkemisen arvoiset. Vahva kivimuuri ympäröi vanhaa kaupunkia antaen sille ja nykyisille asukkaille suojansa.

Yöpyminen EKHO SURF3*+ hotellissa

3. päivä

Aamiainen ja kuljetus lentokentälle

Vaihtoehtoisesti 6 yötä Bentotassa, joista kahtena päivänä vapaavalintainen ohjelma ja loppupäivät vapaata aikaa rantalomakohteessa.

Hotellit:

Amaya Lake Kandamala 4*

Viihtyisä hotelliresort, joka sijaitsee kauniin Kandamala järven äärellä, Sri Lankan keskiosissa. Hotellin lähellä sijaitsevat kuuluisa Dambullan luolatemppeli ja Unescon maailmanperintökohde Sigiriya.

Hotelliresort sisältää 119 miellyttävästi sisustettua, chalet tyylistä huonetta. Huoneissa on ilmastointi, nopea wifi ja plasma tv.

Hotelliresortin upea Panchakarma Ayaverdic kylpylä tarjoaa korkealaatuisia hoitoja yrttikylpyineen. Resortissa on myös ulkouima-allas ja tenniskenttä, sekä polkupyöriä vuokrattavana.  Puiden reunustamat tiet johtavat upealle Kandamala järvelle.

Amaya Hills in Kandy 4*

Upea Amaya Hills hotelliresort, sijaitsee mäen päällä vanhassa pääkaupungissa Kandyssa, lähellä Pyhän Hampaan temppeliä.

Hotelliresort sisältää 100 tunnelmallisesti sisustettua huonetta. Korkeatasoisissa huoneissa on ilmastointi, nopea wifi ja plasma tv.

Korkealla mäellä sijaitsevasta hotellista avautuvat upeat maisemat auringon laskiessa vuorten taakse. Hotellissa myös ulkouima-allas ja kuntosali.

Sri Lanka tunnetaan myös vanhalla nimellään – Ceylon. Intian valtamerellä sijaitseva Sri Lanka tarjoaa matkailijalle historiaa, kulttuuria ja makunautintoja, joissa iloisesti sekoittuvat portugalilaiset, brittiläiset ja hollantilaiset perinteiset kulttuurit.
Pääkaupunki: Kotte toimii maan hallinnollisena keskuksena. Maan suurin kaupunki Colombo kaupallisena pääkaupunkina
Virallinen kieli:
Sinhali ja talimi
Valuutta: Sri Lankan rupia
Passi ja viisumi: Suomen kansalainen tarvitsee matkustusasiakirjaksi passin, jonka tulee olla voimassa 6 kk matkan jälkeen. Passissa tulee olla kaksi tyhjää sivua viisumia varten, joka anotaan sähköisesti matkustusvaltuutus (Electronic Travel Authorization). Hinta n 50 USD. (Matkustajan tulee itse hakea matkustusvaltuutus.)
Kun valtuutus on myönnetty, Sri Lankan viranomaiset lähettävät hyväksynnän sähköpostilla. Hyväksytty valtuutus on voimassa myöntämispäivästä alkaen 3 kk ja sillä voi oleskella maassa 30 päivää. Kopio hyväksytystä valtuutuksesta tulee ottaa mukaan matkalle. Valtuutuksen voi anoa myös saavuttaessa Colombon lentokentällä, suosittelemme sen anomista etukäteen. Matkustajalla tulee olla paluu- tai jatkolentolippua. Maahan saapuessaan matkustaja täyttää lisäksi maahansaapumiskortin (Arrival Card). Sen voi täyttää ennakkoon verkossa.
Matkavakuutus: Pyydämme tarkistamaan, että sinulla on riittävän kattava matkavakuutus.
Matkadokumentit: Tarkasta aina ennen lähtöä matkakohteeseen vaadittavat selvitykset, dokumentit, rokotukset ja terveysselvitys, jotka sinulla tulee olla matkalla mukana. Kunkin matkustajan omalla vastuulla on huolehtia, että matkan alkaessa mukana on kaikki tarvittavat ja voimassaolevat matkustusasiakirjat.

Aikaero: UTC +5:30
Ilmasto: Sri Lankassa on kaksi päävuodenaikaa, koillismonsuuniin liittyvä Maha-kausi (syyskuu-maaliskuu) ja Yala-kausi, joka liittyy lounaismonsuuniin (touko-elokuu). Sri Lankan keskilämpötila on noin 27-28 °C, joten se on yksi maailman kuumimmista maista.

Tiedot sitoumuksetta.

 

Varaa tapahtuma- ja urheiluliput>

Tapahtumien päivämäärät ja aikataulut voivat muuttua ilmoitetusta. Muutostilanteessa jo ostetut otteluliput siirtyvät automaattisesti uudelle päivälle, eikä tapahtuman ajankohdan muuttuminen oikeuta ostettujen lippujen peruutukseen tai muutokseen eikä lentojen/hotellin kuluttomaan muutokseen tai peruutukseen. Matkustajalla ei ole oikeutta takaisinmaksuun käyttämättä jättämistään palveluista.

Lippujen vastuullinen myyjä on: Sports Events 365
Voitteavarata liput suoraan linkin kautta, jolloin hintaan ei lisätä lipunvarauskulujamme.

*) Linkit muihin sivustoihin, lisätiedot>>>
Käyttäjä on velvollinen perehtymään ja noudattamaan niitä ehtoja, jotka on julkaistu näillä kolmannen osapuolen verkkosivustoilla.

Hintaan sisältyy:

* Reittilennot veroineen Helsinki – Doha – Colombo m/p
* Yksi ruumaan menevä matkalaukku, max 23 kg
* Vastaanotto Colombon kentällä
* Yksityiset lentokenttäkuljetukset ilmastoidussa autossa ohjelman mukaan
* Majoitukset jaetuissa kahden hengen huoneissa
* 4 yötä  Amaya Lake hotellissa, superior huoneessa sis. puolihoidon
* 3 yötä Amaya Hills Kandy hotellissa, superior huoneessa sis. puolihoidon
* 2 yötä / 6 yötä Bentota Ekho Surf hotellissa, superior huoneessa sis. aamiaiset
* Valtiolliset maan sisällä maksettavat verot
* Matkaohjelman mukaiset kuljetukset ja sisäänpääsyt seuraavasti:
– Minneriya National Park
– Polonnaruwa Cycling Tour
– Sigiriya
– Village Tour with lunch
– Dambulla Cave Temple
– Spice Garden with lunch
– Temple of the Tooth
– Tea Factory
– Nuwara Eliya City Tour

Hintaan ei sisälly:

* Kamera – ja videointiluvat kulttuurinähtävyyksissä
* Mahdolliset tipit kohteissa

Lisämaksusta:
* Yhden hengen huoneen lisämaksu
* Etukäteen varatut istumapaikat lennoille
* Liityntäkuljetukset muualta Suomesta

Matkan hinta / hintaesimerkkejä

Valmiit matkapaketit

Olemme paketoineet myyntiin valmiita matkapaketteja, joiden lähtöpäivämäärät  ja matkan hinta on merkitty sivuillemme. Useisiin näistä matkoista sisältyy opastus. Opastus on useimmissa perillä kohteessa, ei lentojen aikana, tämä on kerrottu hintaan sisältyy osiossa.

Hintalauseke koskien asiakkaan toimeksiannosta räätälöityjä matkapakettejamme

Nettisivuillamme on hintaesimerkkejä räätälöidyistä matkoistamme. Nämä matkat voivat olla opastettuja tai omatoimisia, tämä on kerrottu hintaan sisältyy osiossa. Lähtöpäivän ja matkareitin voit itse valita. Hinnat ovat esimerkkihintoja, joten lopullinen hinta muodostuu matka-ajan, reitin, kuljetushinnan, matkustusluokan sekä paikkatilanteen mukaan. Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarjous omalle matkallesi klikkaamalla ”Varaa matka/Pyydä tarjous” -painiketta! Teemme sinulle tarjouksen matkasta toiveidesi mukaan.

Varaamalla hyvissä ajoin säästät selvää rahaa!
Lähellä lähtöä varattaessa lento- ja hotellihinnat voivat olla jopa monikertaiset verrattuna siihen, jos matka varataan useita kuukausia etukäteen.

Matkaehdot

Räätälöityihin matkapaketteihin sovelletaan Kymenmatkat Oy:n erityisehtoja matkapaketeille 1.7.2018 alkaen.

Tapahtumaliput

Jalkapallo, jääkiekko, Formula1, MotoGP, urheilutapahtumien ja muiden tapahtumien, kuten konserttien päivämäärät ja aikataulut voivat muuttua ilmoitetusta, lopullinen aika vahvistetaan noin 1-2 viikkoa ennen ajankohtaa. Tapahtuman ajankohdan muuttuminen ei oikeuta ostettujen lippujen peruutukseen tai muutokseen eikä lentojen/hotellin kuluttomaan muutokseen tai peruutukseen. Muutostilanteessa usein jo ostetut tapahtumaliput siirtyvät uudelle päivälle. Linkit muihin sivustoihin – käyttäjä on velvollinen perehtymään ja noudattamaan niitä ehtoja, jotka on julkaistu näillä kolmannen osapuolen verkkosivustoilla.

Vakuuden alainen matkapaketti

Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti. Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Kymenmatkat Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta. Lisäksi Kymenmatkat Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että yrityksestä tulee maksukyvytön. Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista kohdasta:

Passi ja viisumi

Matkustajan velvollisuus on huolehtia siitä, että hänellä on matkaa varten tarvittavat matka-asiakirjat. Tarkista passia, viisumia ja mahdollisia muita asiakirjoja koskevat vaatimukset kohdemaan lähimmästä edustustosta.
Ajantasaiset maahantulosäädökset on hyvä tarkistaa hyvissä ajoin ennen matkavarausta kohdemaan viranomaisilta, esimerkiksi maan lähimmästä edustustosta.

Matkavakuutukset  

Suosittelemme riittävän ja kattavan matkavakuutuksen hankintaa jo matkavarauksen yhteydessä. Useiden maiden viranomaiset vaativat  maahan saapuvilta matkavakuutuksen, joka korvaa lääkärikäynnistä ja sairaudesta aiheutuneet kulut. Tarkasta tiedot maakohtaisesti.

Matkadokumentit – ohjeita matkan varanneille

Hyvä tietää – matkaohjeita

Suomen edustustot ulkomailla>> Ulkoministeriö

Ulkoministeriön hätänumero +358 9 1605 5555