Sveitsin kiertomatka Davosista ryhmämatka

Sveitsin kiertomatka Davos-Bern-Lüzern vie meidät opastetuilla kierroksilla Euroopan historian juurille ja kosketukseen nykysveitsiläiseen kaupunkikulttuuriin.

Sveitsin kiertomatka Davosista ryhmämatka

Alppien raikkautta

Lähde mukaan viisipäiväiselle Sveitsin kiertomatka – syysmatkalle Alpeille! Tutustumme Sertig-laakson jylhiin maisemiin raikkaassa alppi-ilmassa patikointiretkellä suomalaisen alppioppaan kanssa. Lounaalla nautimmme ainutlaatuisista maisemista tunnetun lomakaupungin yllä sekä paikallisista herkuista vuoristoravintolassa.

Davosin kylpylät

Davosin ensimmäiset kylpylälaitokset rakennettiin jo 1840-luvulla. Vuonna 1890 avatun rautatien myötä kulkuyhteydet Davosiin paranivat olennaisesti ja paikkakunnasta kehittyi nopeasti kansainvälinen loma-, parantola- ja kulttuurikeskus, jonka maagisesta tunnelmasta Thomas Mann kertoi kirjassaan „Taikavuori“. Matka jatkuu Sveitsin vanhimpaan kaupunkiin Churiin, josta alkaa ikimuistoinen junamatka Glacier Express –panoramajunalla yli Alppien. Sveitsin kiertomatka jatkuu vuoristoalueelle.

Bernin vuoristoalue

Thunin kaupunki on portti Bernin vuoristoalueelle. Kaupungin komeat järvi- ja vuorimaisemat luovat upeat puitteet keskiaikaiselle kaupungille. Rentoudumme Feierabend-iltaristeilyllä kuvauksellisella Thunin järvellä. Schwarzeneggin kylässä vierailemme kenraali Oeschin muistomerkillä ja vietämme mukavan iltapäivän Sveitsin kiertomatka ystäville tutun Trachtengruppe Schwarzeneggin kanssa jälleennäkemisen merkeissä.

Luzern Sveitsin kiertomatka

Tunnelmallisen Vierwaldstätterseen rannalla tutustumme entisestä kalastajakylästä kuuluisaksi matkailukaupungiksi kasvaneen Luzernin historiaan ja nykypäivään. Jo 700-luvulla benediktiiniluostarin ympärille kehittyneen kaupungin huoliteltu kävelykeskusta ihastuttaa kauniilla rakennuksillaan ja seinämaalauksillaan. Teemme kaupunkikierroksen jalkaisin ja ylitämme Euroopan vanhimman puusillan Kapellbrücken, jonka alkuperäinen osa on vuodelta 1333. Matkan päätteeksi nautimme maittavan lounaan viehättävässä vanhassa kaupungissa.

Sveitsin kiertomatka ryhmille

Ryhmämatkat>

Kymenmatkat FB>

Hintaesimerkkimme 4 pv: 1490 € / hlö
Yhden hengen huoneessa 1595 €

 

1. päivä

Finnairin lento AY857 saapuu Zürichiin kello 09.40 paikallista aikaa (-1 tunti). Zürichin lentoasemalla ryhmä tapaa suomalaisen oppaansa.

Bussikuljetus hurmaavaan Luzernin kaupunkiin, missä tehdään parin tunnin kaupunkikierros. Kierroksella tutustutaan mm. Luzernin maamerkkiin, katettuun Kapellbrücken siltaan ja kauniiseen vanhaan kaupunkiin. Kierroksen jälkeen vapaata aikaa ja mahdollisuus omatoimiseen lounaaseen.

Matka jatkuu bussilla vehreisiin maisemiin Emmentaliin, missä vieraillaan juustolassa ja maistellaan juustoherkkuja. Emmentalista matka jatkuu Sveitsin pääkaupunkiin Berniin.

Majoittuminen hotelliin ja illallinen. Yöpyminen hotelli Jardinissa Bernissä.

2. päivä

Aamiainen hotellissa. Bussikuljetus Bernistä Thunin kauniiseen keskiaikaiseen kaupunkiin. Lyhyt kaupunkikierros  hurmaavassa pikkukaupungissa ja vapaata aikaa ja mahdollisuus tehdä ostoksia keskustan pienissä putiikeissa tai kansainvälisissä tavarataloissa.

Lyhyen tauon jälkeen bussikuljetus Wilderswiliin, missä noustaan hammasratasjunaan ja ajetaan Schynige Platten huipulle lähes 2000 metrin korkeuteen. Perinteinen röstilounas huipun ravintolassa ja tutustuminen alppipuutarhaan, jossa 520 kasvilajia. Mahdollisuus tehdä myös pieni kävelylenkki ja kuvata huipulta avautuvaa upeaa näköalaa Eigerin, Mönchin ja Jungfraun huipuille. Paluu hammasratasjunalla alas Wilderswilin kylään, mistä bussikuljetus Berniin.

Illallinen ja yöpyminen hotelli Jardinissa Bernissä.

3. päivä

Aamiainen hotellissa. Parin tunnin kaupunkikierros Bernissä, jonka aikana tutustutaan mm. Sveitsin hallintorakennukseen Bundeshausiin ja kävellään Unescon Maailmanperintöluetteloon merkityssä vanhassakaupungissa.

Bussikuljetus Bernistä idylliseen ja juustostaan tunnettuun Gruyérin kylään, jonka maisemaa hallitsee upea keskiaikainen linna. Tutustumme linnaan ja kylään omatoimisesti, aikaa on varattu myös omatoimiseen lounaaseen. Läheisessä Brocin kylässä vieraillaan Cailler‘n suklaamuseossa ja maistellaan suussasulavia herkkuja. Brocista jatketaan upealla paikalla sijaitsevaan Epessesin kylään, missä tutustutaan Dubois’n viinitilaan. Viininmaistelun aikana saat paljon uutta tietoa sveitsiläisistä viineistä. Vierailun päätteeksi tarjotaan iltapala.

Bussikuljetus Epessesistä Montreux’hön, majoittuminen. Yöpyminen hotelli Eurotelissa Montrreux’ssä.

4. päivä

Aamiainen hotellissa. Tutustumme ensin Montreux’n kaupunkiin oppaamme johdolla ja vierailemme muun muassa marsalkka Mannerheimin muistomerkillä.

Kierroksen jälkeen vaapata aikaa kello 16.30 saakka.

Bussikuljetus Geneven lentokentälle ja lähtöselvitys oppaamme johdolla. Finnairin lento AY870 Genevestä kello 19.00.

Hyvää kotimatkaa!

Sveitsin kiertomatka ryhmille


Sveitsi Zürich tekemistä ja käyntikohteita

Zürich on Sveitsin talouselämän keskus. Zürichin lentoasema on maan suurin. Se sijaitsee Klotenissa, kaupungin pohjoispuolella. Lisäksi kaupungissa sijaitsee myös lukuisia korkeakouluja. Zürich tunnetaan myös lukuisista pankeistaan, ja sitä sanotaankin usein maailman pankkikeskukseksi. Zürichissä järjestetään vuosittain myös yleisurheilun Timanttiliigan osakilpailu.

* Kunsthaus Kunsthaus on yksi Sveitsin parhaista taidegallerioista, jonka kokoelmassa on sekä sveitsiläisten että kansainvälisten taidemaalareiden ja kuvanveistäjien töitä. Galleriassa on esimerkiksi Monet´n töitä sekä suurin Munchin töiden kokoelma norjan ulkopuolella.

* Grossmünster Zürichin vaikuttavasta Grossmünster katedraalista ja sen kaksiotornista on muodostunut kaupungin symboli. Grossmünsterin kohokohtiin lukeutuvat mm. romaaninen hautaholvi ja Augusto Giacomettin tekemä upea lasimaalaus. Tornin huipulle voi kiivetä ihailemaan Zürichin upeita maisemia.

* Kasvitieteellinen puutarha Zürichin yliopiston kasvitieteellinen puutarha on mielenkiintoinen ja rauhallinen paikka. Puutarhassa on noin 10 000 erilaista kasvi- ja puulajia eri puolilta maailmaa.

* Niederdorf Niederdorfin alue on osa Zürichin vanhaakaupunkia ja se tarjoaa lukuisia pieniä mukulakivikatuja, viehättäviä aukiota ja rakennuksia jopa 1300-luvulta. Niederdorfin aukion lähistöltä löytyy lukuisia ravintoloita, kahviloita ja baareja. Illalla alue muuttuu suosituksi illanviettopaikaksi.

* Rheinfall Zürichin lahellä sijaitsee näkemisen arvoinen Rheinfall, joka on Euroopan suurin vesiputous. Vesiputous on 150 metriä leveä ja 23 metriä korkea, ja se on suosittu vierailukohde. Vierailijat voivat ihailla putousta monilta eri katselupaikoilta, joihin pääsee portaita pitkin. Myös veneretki vesiputousten keskellä kohoavalle kalliolle on suosittu tapa katsella putouksia eri näkökulmista.

* Zürichin kansallismuseo Zürichin kansallismuseo on Sveitsin kansallismuseon päämuseo. se oli vuoteen 2009 asti Sveitsin kansallismuseo. Museon vanha osa on vuodelta 1898 ja moderni lisäosa vuodelta 2016. Museon pysyvissä näyttelyissä on esillä Sveitsin alueen arkeologiaa, muuta historiaa ja taidetta. Lisäksi on vaihtuvia näyttelyitä sekä historiallisista että ajankohtaisista aiheista.

* Fraumünster Fraumünsterin vanha goottilainen kirkko on suosittu vierailukohde Zürichissä. Alkuperäinen kirkko on peräisin 800-luvulta ja sen vetonaulat ovat sisällä sijaitsevat Marc Chagallin maalaamat lasi-ikkunat. Marc Chagall maalasi lasilyijyikkunat 91-vuotiaana vuonna 1978. Ikkunoita käydään yleensä ihailemassa aamuauringossa kun ne ovat kauneimmillaan.

* Päärautatieasema Zürichin päärautatieasema, Zürich Hauptbahnhof, sijaitsee aivan kaupungin keskustassa Limmat-joen varrella. Se on maailman vilkkaimpia junaliikenteen keskuksia. Rautatieasemalla järjestetään myös monenlaisia eri tapahtumia kuten oopperanäytöksiä, klassisen musiikin ja rock-konsertteja, lentopallo-otteluita, tanssiaisia ja olutjuhlia. Joulu aikana aseman täyttää joulutorin tunnelma.

* Bahnhofstrasse Bahnhofstarsse on Zürichin tunnetuin ostoskatu ja myös yksi Euroopan tärkeimmistä ja eleganteimmista ostobulevardeista. Katu on reilun kilometrin pituinen ja kulkee Zürichin keskustan läpi rautatieasemalta aina järvelle saakka. Ostoskadun varrella on toinen toistaan hienompia liikkeitä, joista voi ostaa kaikkea aina kelloista ja timanttikoruista suklaaseen ja merkkilaukkuihin.

Hotelli Jardin Bern
http://www.hotel-jardin.ch/en/index.html

Hotelli Eurotel Montreux
http://www.eurotel-montreux.ch/en/

 

Sveitsi

Sveitsi on tunnettu puolueettomuudestaan. Matkailijoiden parissa Sveitsi tunnetaan suussa sulavasta suklaasta, herkullisesta fonduesta ja laadukkaista kelloista.
Pääkaupunki: Bern
Virallinen kieli: Italia, retoromania ja saksa, mutta myös ranskaa käytetään
Valuutta: Sveitsin Frangi (CHF)
Passi ja viisumi: Suomen kansalainen tarvitsee matkustusasiakirjaksi passin tai henkilökortin.
Aikaero Suomeen: -1

Tiedot sitoumuksetta.

Matkan hinta sisältää:
*
Finnairin lennot Helsinki – Zürich – Helsinki, economy luokka
* Lentokettä-, turvallisuus- ja  matkustajaverot
* 4 hotelliyöpymista sis. aamiaisen
* 3 lounasta ja 4 illallista
* Ohjelmassa mainitut bussikuljetukset, junamatkat, retket ja vierailut
* Suomalaisen matkanjohtajan ja oppaan palvelut koko matkan ajan Sveitsissä

Lisämaksusta:
* Ruokajuomat
* Matkavakuutus

Kaikki matkamme sopivat myös omatoimimatkoiksi  tai ryhmämatkoiksi, jotka räätälöidään kanssanne.
S
uunnitteletko matkaa oman ryhmäsi kanssa?

Anna ammattitaitoisen myyntivirkailijamme auttaa matkasi suunnittelussa.
Puhelin 05 211 1600 tai kymenmatkat @ kymenmatkat.fi

Matkan hinta / hintaesimerkkejä

Valmiit matkapaketit

Olemme paketoineet myyntiin matkapaketteja, joiden lähtöpäivämäärät  ja matkan hinta on merkitty sivuillemme. Näihin matkoihin yleensä sisältyy opastus. Opastus on useimmissa matkoissa perillä kohteessa, tämä on kerrottu hintaan sisältyy osiossa.

Hintalauseke koskien asiakkaan toimeksiannosta räätälöityjä matkapakettejamme

Nettisivuillamme on hintaesimerkkejä räätälöidyistä matkoistamme. Nämä matkat voivat olla opastettuja tai omatoimisia, tämä on kerrottu hintaan sisältyy osiossa. Lähtöpäivän ja matkareitin voit itse valita. Hinnat ovat esimerkkihintoja, joten lopullinen hinta muodostuu matka-ajan, reitin, kuljetushinnan, matkustusluokan sekä paikkatilanteen mukaan.

Ryhmämatkojen hintaesimerkit

Hinnat ovat arviohintoja, lopullinen hinta muodostuu sesongin ja kuljetusyhtiön sekä matkustusluokan mukaan. Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarkka tarjous omalle ryhmällesi klikkaamalla tarjouslomakettamme! Ryhmähinnat ovat yleensä voimassa alkaen 10 hengen ryhmille, ellei toisin mainita.

Matkadokumentit ja hyvä tietää matkaohjeita

Tutustu ennen matkaasi>