Arktiset linturisteilyt

Arktisten vesilintujen ja kahlaajien massamuutto,arktika, Suomenlahden rannikolla on maailmanlaajuisestikin ainutlaatuinen tapahtuma. Suomenlahden kautta muuttaa keväästä toiseen massoittain alleja, mustalintuja, hanhia, kuikkalintuja ja kahlaajia pesimäseuduilleen Siperian tundralle

Lomahaku

Valitse matkasi yhdellä klikkauksella (tai useammalla)

Arktiset linturisteilyt

 

Lähtö Kotka, Sapokka klo 16.30-21.30

Kevään arktikaretki Tammion kalastajakylään

Alus: M/s Vikla

Risteilyn hinta aikuiset 30 €, lapset 10 € (4-11 -vuotiaat)

Tule yksin tai ryhmän kanssa kokemaan arktisen muuton lumo ja tutustumaan samalla ulkosaariston pesimälinnustoon.

Arktisten vesilintujen ja kahlaajien massamuutto,arktika, Suomenlahden rannikolla on maailmanlaajuisestikin ainutlaatuinen tapahtuma. Suomenlahden kautta muuttaa keväästä toiseen massoittain alleja, mustalintuja, hanhia, kuikkalintuja ja kahlaajia pesimäseuduilleen Siperian tundralle. Lintujen kokonaismäärä nousee useaan miljoonaan, josta allien osuus on noin puolet. Suomenlahti toimii muuttoreitillä ikään kuin suppilona, joka johtaa Laatokalle. Suurin muuttolintujen ohilento ajoittuu toukokuun puolivälin parille viikolle. Tätä näytelmää kannattaa tulla seuraamaan kauempaakin risteilylle.

Linturetkellä poiketaan Tammion kalastajakylään, jossa tutustutaan luonnon heräämiseen saaristossa. Meno- ja paluumatkalla pysähdytään tarkkailemaan arktisten lintujen lentoa ”muuttoputkessa”. Mukana risteilyllä kokenut lintu- ja luonto-opas Urpo Koponen.

Aluksella kahviopalvelut anniskeluoikeuksin.

Lauantai

Lähtö Kotka, Sapokka klo 9.00–15.00

Kevään arktikaretki Loviisan Aspskär ja Haverör saaristoon

Alus: M/s Vikla

Risteilyn hinta aikuiset 43 €, lapset 12 € (4-11 -vuotiaat)

Upea linturetki Kotkasta ulkosaaristoon. Loviisan Aspskär ja Haverör ovat Suomen tunnetuimpia ruokkilintujen yhdyskuntia. Niissä pesii satoja ruokkipareja, kymmeniä etelänkiisloja, riskilöitä, merimetsoja ja lokkeja. Pikkulinnuista pesii mm. luotokirvinen. Aluksesta käsin pääsee ihastelemaan läheltä lentäviä uteliaita ruokkilintuja sekä nauttimaan alkukesän meritunnelmasta.

Mukana risteilyllä kokenut lintu- ja luonto-opas Urpo Koponen.

Aluksella kahviopalvelut anniskeluoikeuksin.
Risteilylle voi ennakkotilauksella varata lohikeittolounaan.
Lohikeittolounas 13 € /henkilö.

Lauantai

Lähtö Kotka, Sapokka klo 10.00-15.00

Syksyn arktika- ja ruskaretki Tammion kalastajakylään

Alus: M/s Vikla

Risteilyn hinta aikuiset 30 €, lapset 10 € (4-11 -vuotiaat)

Risteily Kirkonmaan itäpuolitse, paluu länsireittiä. Retken aikana mahdollisuus havainnoida niin sisä- kuin ulkosaariston lintulajistoa. Kohokohtana luonnollisesti arktikaputken puhkaisu upeassa syksyisessä ruskamaisemassa.

Tammion kalastajakylässä rantaudutaan ja tehdään lisää jännittäviä lintuhavaintoja. Mukana matkalla lintu- ja luontoguru Urpo Koponen.

(minimi lähtijämäärä 20 hlö jotta risteily toteutuu.)

Huom! Pidätämme oikeuden muuttaa risteilyreittiä, jos sääolosuhteet sen vaativat.
Ensimmäiset 100 henkeä mahtuu risteilylle mukaan, varaa paikkasi ennakkoon, niin varmistat pääsysi mukaan linturisteilylle!
Aluksella väljät lämpimät sisätilat, mutta pukeudu lämpimästi ja tuulta pitävästi sekä varustaudu kiikareilla, niin nautit ja koet enemmän myös aurinkokannella!