Viro Tallinna ja Pohjois-Viron kartanot

Tallinna ja Pohjois-Viron kartanot kierros on kiehtova 3 päivän elämyksellinen retki, jolla näet Viron kartanot ja ritarilinnan. Tutustu ohjelmaan ja varaa! >

Lomahaku

Valitse matkasi yhdellä klikkauksella (tai useammalla)

Viro Tallinna ja Pohjois-Viron kartanot

Viron kauneimmat kartanot

Yhdistä matkaasi Pohjois-Viron upeat kartanot ja täydennä lomaasi ostospyrähdyksellä Tallinnassa. Kartanokierroksella voit viettää matkaseurueesi kanssa upean loman ihastellen Viron kauniita kartanoita, linnoja ja maisemia. Tallinna ja Pohjois-Viron kartanot matkalla näet 4 kartanoa ja yhden ritarilinnan.  Ensimmäinen  tutustumiskohteemme on von Tiesenhausenien perhelle kuulunut Kiiun kartano Länsi Virumaalla, jota seuraa Palmsen kartano sekä Sagadin kartano. Yövymme Pohjois Viron helmeiksi kutsutussa Vihulan  kartanossa ja näemme vielä Rakveren symbolina tunnetun keskiaikaisen Ritarilinnan.

Tallinna ja Pohjois-Viron kartanot

Matkalla kuulet oppaan tarinoita kartanoiden historiasta sekä nykypäivästä. Viimeisenä iltana, ennen kotiinpaluuta reissua juhlistetaan yhteisellä illallisella viineineen.

Viro Tallinna ja Pohjois-Viron kartanot

 

 

Kymenmatkat FB>

Teemamatkat>

Tallinna ja Pohjois-Viron kauneimat kartanot 3 pv

Hintaesimerkkimme: 296 € / hlö

Minimi 10 hengen ryhmille.

1. Päivä
Lähdemme Helsingistä laivalla kohti Tallinnaa.
Puolen päivän jälkeen saavumme Tallinnaan ja majoitumme keskustahotelliin. Päivä omatoimista tutustumista Tallinnaan.

2. Päivä
Aamiaisen jälkeen opas ja bussi odottavat ryhmäämme hotellin edustalla.
Lähdemme matkaan kohti Länsi Virumaata. Ensimmäinen  tutustumiskohteemme on von Tiesenhausenien perhelle kuulunut Kiiun kartano.

Kiiun kaunis kartano entisöitiin täydellisesti vuosina 2018-2019. Matkan aikana poikkeamme mielenkiintoiselle KIiun Munkkitornille, joka toimi kartanoväen suojelurakennuksena, se on pienin säilynyt puolustustorni jossa myös asuttiin. Nykyisin puolustustornissa toimii kahvila, johon piipahdammejkin juomaan päiväkahvit.

Matkamme jatkuu Palmsen kartanoon, joka on toistuvasti valittu Viron kauneimmaksi kartanoksi. Von Pahlenien suvulle kauan kuulunut Palmsen kartanokokonaisuus on kokonaan entisöity. Palmsessa saamme nähdä kauniin puiston ja talvipuutarhan, rantapaviljongin, sepän työpajan ja tietysti itse päärakennuksen.

Palmsesta matkaamme seuraavalle Pohjois Viron kaunille kartanolle, von Fockien suvulle kuulunelle Sagadin kartanolle. Tämäkin kartano puistoineen on upeasti entisöity. Näemme kauniin päärakennuksen sekä kartanon sivurakennuksessa toimivan mielenkiintoisen Viron metsämuseon.

Sagadista retkemme jatkuu kolmannelle Pohjois Viron helmeiksi kutsuttavalle kartanolle Vihulaan. Yövymme tässä Vihulan tasokkaassa kartanohotellissa. Illallisen nautimme hotellin ravintolassa. Päivän aikana nautimme myös lounaan.

3. Päivä
Aamiaisen jälkeen tutustumme Vihulan kartanoon. Tutustumme kauniiseen Barokkityyliseen päärakennukseen, viehättävään puistoon, pirtumuseoon, vesimyllyyn ym. Tämä von Scubertien suvulle kauan kuulunut kartano on hienosti entisöity.

Vihulasta jatkamme matkaamme  Virunmaan pääkaupunkiin Rakvereen. Rakveressa teemme ostoksia mukavissa ja mielenkiintoisissa pikkuputiikeissa ja meille jää aikaa myös poiketa isommassa Põhja ostoskeskuksessa. Vierailemme Rakveren symbolina tunnetussa keskiaikaisessa Ritarilinnassa.

Täällä näemme miten ritarit aikoinaan asuivat. Ritarilinnassa on asuintilat, ruokailupaikka, lääkärinhuone sekä kidutuskammio edelleen nähtävissä. Ritarilinnassa järjestetään usein myös tapahtumia, linnassa on myös ravintola. Ostokset tehtyämme lähdemme paluumatkalle kohti Tallinnaa. Matkalla poikkeamme pienemmässä, mutta mielenkiintoisessa Mädapean kartanossa. Tämä kartano on nykyään asumiskäytössä ja siinä toimii myös pieni museo. Kartano on tunnettu kaunista puutarhastaan, jossa on mm floksi- ja pionikokoelma ja jonne järjestetään näyttelyitä ja tutustumispäiviä kesäaikaan.

Mädapealta matkaamme suoraan Tallinnan satamaan, josta palaame laivalla Helsinkiin. Tarvittaessa järjestetään lyhyt ostosaika Tallinnassa.

 


Viro Pohjois-Viron kartanot

 

Kiiun kartanon rakennus on esimerkki jugendbarokin sekatyylistä. Päärakennuksen portaiden eteen vie klassinen kehätie. Kartanorakennuksen takana on pieni vapaamuotoinen puisto. Neuvostoaikaan kartanossa toimi kolhoosin konttori ja nyt siellä toimii Kuusalun kunnanhallitus.

Lahemaan kansallispuistossa sijaitseva Palmsen kartano ja ulkomuseo on ensimmäinen täysin kunnostettu kartanokokonaisuus puistoineen, puutarhoineen ja historiallisine rakennuksineen. Vierailijat voivat tutustua näyttelyihin, työpajoihin, koulutuskeskukseen, palmutaloon, viinikellariin, romanttiseen kahvilaan ja kansanomaiseen kapakkaan.

Sagadin kartanokokonaisuus sijaitsee Lahemaan kansallispuistossa. Sagadi on nykyään kuuluisa luonto-opetus-, kulttuuri- ja matkailukeskus. Sagadin kartano on harvinainen kokonaisuus: sivurakennuksia on paljon, ja tiet, puistokäytävät, puisto ja lammet on kunnostettu. Kartano kunnostettiin metsätalousjärjestelmän avulla, ja kartano on tälläkin hetkellä valtion metsähallituksen (Riigimetsa Majandamise Keskus, RMK) omistuksessa. Sagadin metsäkeskuksessa toimivat metsämuseo ja kartanomuseo, luontokoulu, hotelli, ravintola ja hostelli.

Lahemaan kansallispuistossa sijaitsevan Vihulan kartanon rakennuttivat von Schubertit vuosina 1820–1880. Entistetyssä kartanossa toimivat nyt upea ravintola ja loistava kylpylähotelli. Kartanossa pidetään konsertteja ja kokouksia ja järjestetään vastaanottoja ja häitä.

Rakveren lähellä sijaitseva Mädapean kartanon yksikerroksinen punatiilinen puuverantainen historiallistyylinen kartano rakennettiin 1850. Nykyisin kartanossa on esillä virolaista nykytaidetta ja käsitöitä. Perusnäyttelynä ovat Aivar Juhansonin sarssit, joita on esillä yli 800 kuvaa. Kartanossa järjestetään markkinoita, koulutusta ja kursseja.

Viro Tallinna Metropol hotelli

Virosta puhuttaessa mieleen tulee ensimmäisenä Tallinna sekä maan lukuisat kylpylät. Tunnettuja kohteita ovat lisäksi Tartto, Narva, Pärnu ja Haapsalu.
Pääkaupunki: Tallinna
Virallinen kieli: Viro
Valuutta:  Euro
Passi ja viisumi: Matkalla mukana tulee olla virallinen matkustusasiakirja, jollaisia ovat vain passi sekä poliisin myöntämä kuvallinen henkilökortti. Ajokortti tai esim. kuvallinen Kela-kortti eivät ole hyväksyttäviä matkustusasiakirjoja!
Aikaero Suomeen: Ei aikaeroa.

Tiedot sitoumuksetta.

Hintaan sisältyy:

* Laivamatkat Helsinki-Tallinna-Helsinki
* Kuljetus satama-hotelli
* 1 yö Tallinna hot METROPOL 3***
* 1 yö Vihula kartanohotellissa standard 2hh aamiaisella
* Mainitut tutustumiset oppaan johdolla ja kuljetukset:
Kiiun kartano, KIiun Munkkitorni, Palmsen kartano, Sagadin kartano,
Viron metsämuseo, Vihulan kartano, Rakvere ritarilinna, Mädapean kartano
* Puolihoito: tulopäivänä päivällinen, 2 pv kevyt lounas, läksiäisillallinen sis lasin viiniä, pv 3 kevyt lounas
* Kahvitauko Kiiullla.
* Kuljetus satamaan

Nämä ovat hintaesimerkkejä ryhmämatkoistamme

Nämä ovat hintaesimerkkejä räätälöimistämme ryhmämatkoista.
Hinnat ovat arviohintoja, lopullinen hinta muodostuu sesongin ja kuljetusyhtiön sekä matkustusluokan mukaan.

Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarkka tarjous omalle ryhmällesi klikkaamalla tarjouslomakettamme!

Teemme yhdessä kanssasi tarjouksen matkastanne toiveidenne mukaan ja vasta saatuamme sinulta hyväksynnän alamme varata matkaa.

Ryhmähinnat ovat yleensä voimassa alkaen 10 hengen ryhmille, ellei toisin mainita.