Tansania Sansibar ja Serengetin safari ohjattuna

Sansibar ja Serengetin safari Intian valtamerellä, valökohiekkaisilla rannoilla ovat monen matkaajan unelmien täyttymys. Varaa unelmalomasi>

Lomahaku

Valitse matkasi yhdellä klikkauksella (tai useammalla)

Tansania Sansibar ja Serengetin safari ohjattuna

Sansibar, Pemba ja Serengetin safari

Saarten värikäs historia vie sinut tutustumaan Masai sotureiden, orjakauppiaiden ja sulttaanien maailmaan. Tansania tarjoaa mahdollisuuden yhdistää upea safari ja rento paratiisiloma Afrikan parhaimmiksi rannoiksi nimetyillä Sansibarin ja Pemban rannoilla. Tansania Sansibar ja Serengetin safari ohjattuna 14 pv.

Tansania Sansibar ja Serengetin safari

Mieleesi painuu näkymä leijonista, kirahveista, elefanteista taustalla kohoavine vuorineen ja toisaalla palmupuut, kiireettömyys, uiminen kristallinsinisissä vesissä, tuore , raikas ruoka, mieleenpainuva historia ja lämpimät ihmiset luovat uskomattoman hienot puitteet onnistuneelle matkalle tai häämatkalle.

Intian valtameren maustesaaret

Intian valtameren maustesaaret Tansaniassa, itäisen Afrikan kupeessa ovat monien unelmien täyttymys:  isommalta Sansibarilta ja pienemmältä Pemban saarilta löydät valkohiekkaiset rannat, kirkkaat vedet ja värikkäät koralliriutat ja kauniin luonnon eläimistöineen.

Majoitustarjontaa on aina luksus luokan rantaresorteista pienempiin boutique hotelleihin.

Eikö tämä olisi valtavan ihan kohde myös häämatkallenne?

Tansania Sansibar ja Serengetin safari ohjattuna

 

Kymenmatkat FB>

 

Teemamatkat>

Serengetin safari + Sansibar 14 päivää

Hintaesimerkkimme 14 pv: 4300 € / hlö

Pyydä tarjous toimistoltamme!

Matkaohjelmamme Serengetin safari + Sansibar 14 päivää

Päivä 1. Saapuminen Arushan lentokentälle (Kilimanjaro-lentokenttä), nouto hotelliin Arushaan. Majoitus Karama Lodge.

Päivä 2. Aamulla lähtö safarille. Ajo Serengetiin, käynti Oldupai Gorgen arkeologisella alueella. Majoitus Seronera Wildlife Lodge.

Päivä 3. Koko päivän safari-ajelu Serengetissä. Majoitus Seronera Wildlife Lodge.

Päivä 4. Aamiaisen jälkeen lähtö kohti Nogorongoron luonnonpuistoa ja kraateria. Majoitus Rhino Lodgessa Ngorongorossa.

Päivä 5. Lähtö Ngorongorosta, ajo takaisin Arushaan. Kaupunkikierros Arushassa, sitten paluu Karama Lodgeen.

Päivä 6. Rentoutumista Karama Lodgessa, mahdollisuus spa-hoitohin, retkiin ja esimerkiksi piknikkiin luonnon keskellä vuoren rinteellä. Puolihoito.

Päivä 7. Lähtö Karama Lodgesta puolen päivän aikaan lentokentälle. Lento Sansibarille, nouto lentokentältä. Kuljetus kaupungin kautta pohjoiseen Nungwiin. Majoitus Mnarani Beach Cottages -hotellin hääsviitissä, joka on ekologisesti suunniteltu romanttinen kaksikerroksinen rantabungalowi. Puolihoito.

Päivät  8. -10. Rentoutumista Mnaranissa, mahdollisuus mm. vesiurheiluun, snorklausretkiin ja spa-hoitoihin.

Päivä 11. Puolen päivän aikaan lähtö Mnaranista kohti Stone Townia. Matkalla mausteretki, jolla tutustutaan maustefarmiin, haistellaan mausteita ja maistellaan hedelmiä. Kierroksen jälkeen perinteinen swahili-lounas farmilla. Stone Townissa majoitus Emerson Spice -hotellissa.

Päivä 12. Stone Town -kierros, jossa tutustutaan kaupunkiin ja sen historiaan. Sisältää lounaan. Yöpyminen Emerson Spicessa.

Päivä 13. Aamulla lähtö Safari Blue -retkelle merelle. Retkellä käytetään perinteistä dhow-purjevenettä, josta löytyy myös moottori ja auringonsuoja. Ensin pysähdys hiekkasärkällä, jossa voi nauttia merestä, uida ja snorklata. Sitten kohti Kwalen saarta, jolla odottaa meribuffet – mustekalaa, kalaa, kalamaria, hummeria, hedelmiä. Saarella mahdollisuus tutkia luontoa ja laguunia, snorklata ja nauttia rannasta. Iltapäivällä sään salliessa seilaten kohti pääsaarta. Yöpyminen Emerson Spicessa.

Päivä 14. Kuljetus Sansibarin lentokentälle, lähtö kotia kohti.


Sansibar tekemistä ja käyntikohteita

Halusitpa tutustua Sansibarin luontoon, kulttuuriin tai historiaan, löydät täältä  sopivia retkiä. Voit varata esimerkiksi Sansibarin klassikon, eli Mausteretken, tai valita syväsukelluksen paikalliseen elämään kyläretken muodossa. Tai lähetä nauttimaan turkoosista merestä ja vedenalaisesta elämästä! Kaikissa retkissä on kiinnitetty huomiota niiden ympäristövaikutukseen. Retket tehdään yhteistyössä paikallisten palveluntarjoajien kanssa. Retkien hinnat riippuvat lähtöpaikasta ja ryhmän koosta. Voimme myös räätälöidä retkiä toiveidenne mukaan – mitä tahansa räätälin työstä kokkaamiseen, arkeologiaan, meribiologiaan, kielitunteihin… Retkien kieli on englanti ellei muuten sovita.

Tutustu mausteisiin, yrttieihin ja eksoottisiin hedelmiin! Mausteretki on myös Maustesaarina tunnetun Sansibarin suosituin aktiviteetti. Sansibar on saanut lempinimensä oltuaan yksi maailman suurimmista mausteiden tuottajista 1800-luvulla. Tärkein tuote on ollut erityisesti neilikka, jota viljellään laajasti vielä nykyäänkin.

* Kävelykierros maustefarmilla
* Haista ja maista erilaisia mausteita
* Opi miten mausteita viljellään ja käytetään
* Maista eksoottisia hedelmiä
* Maistuva paikallinen lounas

Mahdollisuus ostaa tuoreita mausteita ja maustetuotteita suoraan farmilta
Tämä on kävelyretki maustefarmilla, shamballa. Siellä voi tutustua mausteiden ja hedelmien viljelyyn sekä oppia mihin kaikkeen niitä voi käyttää. Mausteita ja hedelmiä voi maistaa ja haistaa. Farmilta löytyy ainakin neilikkaa, sitruunaruohoa, muskottipähkinää, kanelia, kardemummaa, vanilijaa, kookosta, papajaa, chiliä, pippuria, jackfruitia, kassavaa, appelsiineja… Maustekasvit eivät ole peräisin Sansibarilta, vaan ne tuotiin sinne portugalilaisten toimesta 1500-luvulla kolonioista Etelä-Amerikasta ja Intiasta. Retken jälkeen voi nauttia tuoreilla mausteilla häystetyn sansibarilaisen lounaan. Pyynnöstä voimme myös tutustuttaa teidät mausteöljyjä tuottavaan paikalliseen yritykseen. Farmilta on mahdollista ostaa mausteita, kahvia, teetä ja erilaisia maustetuotteita.

 

Kävelykierros Stone Townin historiaan ja nykyisyyteen Tämä tunnelmallinen ja mystinen kaupunki on Sansibarin kulttuurillinen sydän. Sen laaja rakentaminen alkoi 1800-luvulla ja päättyi 1900-luvun puolivälissä. Nykyään kaupunki on Unescon maailmanperintökohde.

* Koe Stone Town paikallisen kanssa
* Tutustu sokkeloiseen kaupunkiin helposti
* Opi historiasta ja arkkitehtuurista
* Käy paikallisella torilla
* Orjakauppa-museokäynti

Käynti vanhassa sulttaanin palatsissaStone Town on eloisa kaupunki, jota leimaa arabialaisen, afrikkalaisen, intialaisen ja eurooppalaisen kulttuurin sekoittuminen. Kadut ovat niin kapeita, etteivät autot mahdu kulkemaan suurimmassa osassa kaupunkia. Katujen varresta löytyy niin moskeijoita, kirkkoja kuin hindulaisia temppeleitäkin. Opas vie sinut kävelyretkelle läpi historiallisen kaupungin. Matkan varrella pysähdytään vanhalla orjakauppa-alueella jolla on nykyään kirkko, torilla, vanhassa sulttaanin palatsissa eli People’sPalace -museossa ja Vanhassa Linnoituksessa. Samalla opit kaupungin arkkitehtuurista ja kulttuurista. Vaikka retki vie vain kolmisen tuntia, suosittelemme jäämään kaupunkiin vielä retken jälkeen. Stone Townissa on paljon ravintoloita, kauppoja ja nähtävyyksiä.

 

Miten ihmiset elävät meren äärellä Sansibarilla? Tämä retki vie sinut Matemwen kylään, joka on yksi vähiten massaturismin koskettamista kylistä Sansibarilla. Retkellä käydään koulussa, kodeissa ja se sisältää lahjoitukset koululle ja kyläyhteisölle.

* Kävele merileväfarmille
* Tutustu käsityöperinteeseen
* Opi kylän elämäntavasta ja elinkeinoista
* Vieraile koulussa ja/tai terveyskeskuksessa
* Maistuva paikallinen lounas

Retki alkaa rannalta, joskin riippuen aina vuorovedestä, jolla pääset ensimmäiseksi vierailemaan merileväviljelmillä. Merilevää viljelevät naiset ovat merellä jopa päivittäin, ja tuotteet viedään Euroopan ja Aasian markkinoille. Pääset koittamaan viljelytekniikkaa myös itse. Rannan jälkeen siirrytään kylän puolelle. Pääset tutustumaan perinteisten käsitöiden tekemiseen, ja kokeilemaan myös itse jos haluat. Käsitöitä on myös mahdollista ostaa. Näet myös kylän tärkeitä rakennuksia kuten moskeijan. Retkellä vieraillaan myös koulussa ja terveyskeskuksessa, riippuen aina aukiolosta. Matemwen koulussa on jopa 900 oppilasta, sekä omasta että naapurikylästä. Retkeen kuuluvat lahjoitukset koululle ja terveyskeskukselle. Lisälahjoituksia saa halutessaan tehdä. Pääset myös vierailemaan paikalliseen kotiin, jossa nautitaan maistuva, perinteinen swahili-lounas.

 

Vieraile koulussa, tapaa paikallisia ja kävele merileväviljelmillä! Tämä on puolen päivän retki Jambianin kylässä. Pääset kokemaan sansibarilaisen maalaiselämän kylässä, jonka ranta on hotellien täyttämä. Retki on suunniteltu yhteistyössä paikallisen oppaan kanssa, ja se sisältää lahjoituksen koululle sekä paikallisyhteisölle.

* Tapaa paikallisia, koe kylän elämä
* Vieraile merileväfarmilla
* Tutustu sansibarilaiseen käsityöläisperinteeseen
* Vieraile koulussa ja/tai terveyskeskuksessa
* Nauti hyvä paikallinen lounas

Pääset vierailemaan paikallisten käsityöläisten luona, merileväviljelmillä, koulussa, terveyskeskuksessa ja perinteisen parantajan luona. Samalla saat kuvan kylien arkielämästä. Retkellä pysähdytään perinteiselle swhaili-lounaalle, jossa tutustut sansibarilaisiin herkkuihin. Retkeen voi Jambianissa yhdistää käynnin saippuatehtaalla, jossa merilevää käytetään saippuan raaka-aineena.

Vanha vankila, jättikilpikonnia ja snorklausta Tämä on puolen päivän retki Prison Islandille, vankilasaarelle. Se alkaa veneellä Stone Townin rannasta, josta matkaa saarelle on vajaa puoli tuntia.

* Näe jättikilpikonnat
* Snorklaa läheisillä värikkäillä koralliriutoilla
* Nauti kauniista Intian valtamerestä

Vankila – joka on nykyään osa hotellia – rakennettin vuonna 1893. Sen piti olla sijoituspaikka väkivaltaisille rikollisille. Rakennuksen käyttötarkoitus kuitenkin muuttui suuremman tarpeen takia karanteeniasemaksi. Saarella sijaitsee myös jättiläiskilpikonnien sijoituspaikka. Nämä maakilpikonnat tuotiin Seychelleiltä brittien toimesta 150 vuotta sitten, joista muutamat alkuperäisistä yksilöistä ovat edelleen elossa. Eläimet kasvavat jopa 200-kiloisiksi. Niiden lomassa on mahdollista kävellä ja niitä saa rapsutella. Saareen tutustumisen jälkeen pääsee nauttimaan merenalaisesta elämästä, sillä saari on värikkäiden koralliriuttojen ympäröimä. On myös mahdollisuus rentoutua rannalla ennen Stone Towniin suuntaamista.

Red Colobus -marakatit ja mahtava mangrovemetsä
Jozani-metsässä on erilaisia elinalueita kuten suota, ikivihreitä tiheikköjä ja mangrove-metsää. Siellä asustaa myös laaja kirjo eläimiä: sykes-apinoita, red colobus -marakatteja, villisikoja, aderinsukeltaja-antilooppeja, suni-antilooppeja, norsupäästäisiä, kameleontteja ja paljon erilaisia lintulajeja. Parhaiten metsä tunnetaan Red Colobus -marakateista. 10 vuotta sitten marakatit olivat sukupuuton uhan alla, mutta suojeluprojektin ansiosta tämä uhka on nyt poistunut. Jozani-metsässä asuu noin 6000 Red Colobus -marakattia. Marakattien tapaamisen jälkeen retki jatkuu Pete-Jozanin mangrove-polulle. Mangrove-metsä on äärimmäisen tärkeä Sansibarin ekosysteemille, sillä se tarjoaa asuinsijan useille liskoille, käärmeille ja linnuille. Samalla metsä myös estää eroosiota. Jozani-metsä sijaitsee noin 40 kilometrin päässä Stone Townista kaakkoon. Vuonna 1995 aloitettiin Jozani Chawka Bay Conservation Project, jonka tarkoituksena oli pelastaa suurin vielä jäljellä oleva alue alkuperäistä sademetsää, joka ennen peitti koko Sansibarin saarta. Paikalliset yhteisöt ovat osa projektia, joten osa sisäänpääsymaksusta menee paikalliseen kehitystyöhön ja kompensaatioksi viljelijöille, joiden pellot usein kärsivät apinoiden ruokailuista.

Hotellimme Sansibarissa:

Amaan Bungalows
sijaitsee
Nungwin rannalla saaren luoteis-kärjessä.
Amaan Bungalows hotelli tarjoaa palveluita perheille, pariskunnille ja häämatkalaisille. Hotellisssa on  86 huonetta, joista 16 merinäköalahuonetta. Nungwi on ainutlaatuinen kohde Sukellus-, Snorklaus- ja syvänmerenkalastusta harrastaville.

Sansibar_htl_Amaan Bungalows_altaat_800x600

 

 

Sansibar on joukko Tansanialle kuuluvia Intian valtameren saaria. Pääsaarella sijaitsee Sansibarin kaupunki. Toiseksi suurin saari on Pemba.
Virallinen kieli: swahili ja englanti
Valuutta:
Tansanian šillinki
Passi ja viisumi: Suomen kansalaisilta vaaditaan viisumi.
Aikaero Suomeen +1
Kesäaika ei ole käytössä.

Tiedot sitoumuksetta.

Serengetin safari + Sansibar 14 päivää

Hintaesimerkkimme 14 pv: 4300 € / hlö

Hintaan sisältyy:
* Lennot Helsinki – Arusha – Sansibar – Dar Es Salaam/Nairobi – Helsinki
* Lentolippuihin tulevat verot
* Safarilla Serengetissä ja  Nogorongorossa täysihoito
* Arushan Karama Lodgessa  puolihoito
* Sansibarilla Mnarani Beach Cottagessa  puolihoito
* Stone Townin  Emerson Spicessa aamiainen

Hintaesimerkkejä, matkaehdot matkapaketti, passi ja viisumi

Hintalauseke koskien räätälöityjä matkojamme

Nettisivuillamme on hintaesimerkkejä räätälöidyistä matkoistamme. Lähtöpäivän ja matkareitin voit itse valita. Hinnat ovat esimerkkihintoja, joten lopullinen hinta muodostuu matka-ajan, reitin, kuljetushinnan, matkustusluokan sekä paikkatilanteen mukaan.

Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarjous omalle matkallesi klikkaamalla ”Pyydä tarjous” -painiketta! Teemme sinulle tarjouksen matkasta toiveidesi mukaan. Kaikki matkat ovat omatoimisia.

Varaamalla hyvissä ajoin säästät selvää rahaa!
Lähellä lähtöä varattaessa lento- ja hotellihinnat voivat olla jopa monikertaiset verrattuna siihen, jos matka varataan useita kuukausia etukäteen.

HUOM!
Jalkapallo, jääkiekko, Formula1, MotoGP, urheilutapahtumien ja muiden tapahtumien, kuten konserttien päivämäärät ja aikataulut voivat muuttua ilmoitetusta, lopullinen aika vahvistetaan noin 1-2 viikkoa ennen ajankohtaa. Tapahtuman ajankohdan muuttuminen ei oikeuta ostettujen lippujen peruutukseen tai muutokseen eikä lentojen/hotellin kuluttomaan muutokseen tai peruutukseen. Muutostilanteessa usein jo ostetut tapahtumaliput siirtyvät uudelle päivälle.

Matkaehdot

Tähän matkaan sovelletaan

Kymenmatkat Oy:n erityisehtoja matkapaketeille 1.7.2018 alkaen

sekä

Yleisiä matkapakettiehtoja 1.7.2018 alkaen.

 

Vakuuden alainen matkapaketti

Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.

Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Kymenmatkat Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.

Lisäksi Kymenmatkat Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että yrityksestä tulee maksukyvytön.

Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista kohdasta:

 

Yleiset matkapakettiehdot 1/7/2018 alkaen.

 

Hyvä tietää: Passi, viisumi, matkavakuutus ja matkaterveys

Tarkasta ennen matkaasi voimassa olevat rokotusvaatimukset ja rajanylityksessä vaadittavat terveydelliset testitulokset.

Tarkista hyvissä ajoin ennen matkaasi että sinulla on voimassa oleva matka-asiakirja. Yleisten matkapakettiehtojen mukaan matkustajan on itse huolehdittava matkalla tarvittavista asiakirjoista.

Useat maat vaativat, että passin tulee olla voimassa vielä 3-6 kuukautta matkan päättymisestä.  Ajantasaiset maahantulosäädökset on hyvä tarkistaa hyvissä ajoin ennen matkavarausta kohdemaan viranomaisilta, esimerkiksi maan lähimmästä edustustosta.

Tarkista ennen matkavaraustasi tarvitaanko matkakohteeseesi tai mahdolliseen kauttakulkumaahan viisumia tai etukäteen haettavaa maahansaapumislupaa.

Huomaa! Matkavaraukseen tulee merkitä se etunimi, joka on ensimmäisenä passissa ja koko sukunimi. Tarkista, että passissa ja matkalipussa olevat nimet täsmäävät.

Passin kuvasivusta on hyvä ottaa matkalle mukaan kopio ja säilyttää sitä eri paikassa kuin alkuperäistä passia.

 

* Matkavakuutukset  

 

Suosittelemme riittävän ja kattavan matkavakuutuksen hankintaa jo matkavarauksen yhteydessä. Useiden maiden viranomaiset vaativat  maahan saapuvilta matkavakuutuksen, joka korvaa lääkärikäynnistä ja sairaudesta aiheutuneet kulut. Tarkasta tiedot maakohtaisesti.

Matkadokumentit – ohjeita matkan varanneille

 

* EU kansalaisten matkustusasiakirjat »  Sinun Eurooppasi

 

* Matkustusasiakirjat »  Rajavartiolaitos

 

* Matkustus ja  lähtöselvitys » Hyvä tietää lentomatkalla

 

* Matkailuterveys ja rokotukset »

 

* Tuontimääräykset » Tulli.fi

 

* Matkustusilmoitukset ja -tiedotteet»  Ulkoministeriö, matkustus ja maat

 

Suomen edustustot ulkomailla>> Ulkoministeriö

 

Ulkoministeriön hätänumero +358 9 1605 5555