Unkari ryhmämatka Budapest, Pusta ja Balaton

Unkari ryhmämatka Pustan taikaa ja Balatonin kauneutta Budapest tarjoaa sinulle fantastisen elämyksen jo lähestyessäsi kaupunkia lentokoneella.

Unkari ryhmämatka Budapest, Pusta ja Balaton

Pustan taikaa ja Balatonin kauneutta

Budapest tarjoaa sinulle upean elämyksen jo saapuessasi kaupungin ylle lentokoneella, yhdeksän kauniin sillan levittäytyessä Tonavan ylitse ja yhdistäen Budan ja Pestin. Harmaanvihertävä joki puolestaan sulkee syliinsä muutamia vihreitä saaria joen keskellä. Budapestin kaupungin kauneus piilee sen ainutlaatuisessa sijainnissa Tonavan molemmin puolin, jossa idän suuri tasanko kohtaa lännen kumpuilevan maaston. Unkarilla ei ole merta, mutta vastineeksi sillä on kaunis, helmeilevä Balaton, joka on Keski-Euroopan suurin järvi. Unkari ryhmämatka

Unkari ryhmämatka Budapest, Pusta ja Balaton

Retki maaseudun rauhaan Unkarin tunnetulle tasankoalueelle, Pustalle, joka kattaa suuren osan koko Itä-Unkaria ja on kuuluisa moninaisesta kasvi- ja eläinkunnastaan. Tihanyin pieni kylä sijaitsee Balaton järven pohjoisella rannalla, Tihanyin niemimaalla. Tihanyia sanotaan ei vain Balatonin, mutta myös koko Unkarin jalokiveksi. Sen viehätysvoima piilee historiallisissa ja kultuurisissa perinteissä, kuten luostari ja ainutlaatuinen maisema.

Tonava kaunoinen

Majesteettinen Tonava virtaa Budapestin kaupungin keskustan halki ja tarjoaa kauniit näkymät kaupungin molemmille puolille. Risteilyn aikana vierailla on mahdollisuus nauttia upeista näkymistä ja kaupungin monista kiehtovista historiallisista rakennuksista.

Unkari ryhmämatka Budapest, Pusta ja Balaton

 

Ryhmämatkat>

Kymenmatkat FB>

Hintaesimerkkimme 5 pv: 995 € / hlö

1. pv
Saapuminen Budapestiin. Kuljetus lentokentältä ja kaupunkikierros suomenkielisen oppaan kanssa.

Perinteinen kaupunkikierros- Kierros kattaa Budapestin kauneimmat kohteet ja tärkeimmät nähtävyydet, sisältäen pysähdyksen kuuluisalla Sankarten Aukiolla, josta jatketaan upeaa Andrássy Bulevardia pitkin ohi merkittävien nähtävyyksien, kuten Oopperatalon ja St. Stephanin Basilikan. Kierros jatkuu Budan puolelle, jonne ajetaan Tonavan yli, kaupungin vanhimmalle alueelle:  kohti Linnavuorta ja Budan kuninkaanlinnaa, jossa on lisämaksua vastaan mahdollisuus vierailla Kalastajalinnakkeella ja Matias-kirkossa. Täälta kierros jatkuu Gellért-vuorelle, jonka Citadella-terassilta aukeavat mahtavat näkymät yli koko kaupungin, ja jossa on myös pikainen pysähdys ja mahdollisuus ottaa valokuvia.

Lounas ravintola Aranyszarvasissa (Kultainen hirvi)
Perinteisen tunnelmallinen metsästyshenkinen unkarilainen ravintola aivan Budapestin historiallisen Linnavuoren juurella. Budapestin ensimmäinen ravintola avattiin 300 vuotta sitten, ja oli kuuluisa riistaruoistaan. Nykyään ravintola on tyylikäs, mutta samalla rento ja kodikas. Keittiö perustuu vanhoihin perinteisiin ja aina tuoreihin paikallisiin aineksiin, johon yhdistyvät uudet modernit teknologiat. Bussikuljetus hotelliin
Vapaa iltapäivä

2. pv
Aamiainen hotellissa

Puolipäiväretki Pustalle
Retki maaseudun rauhaan Unkarin tunnetulle tasankoalueelle, Pustalle, joka kattaa suuren osan koko Itä-Unkaria ja on kuuluisa moninaisesta kasvi- ja eläinkunnastaan. Bussikuljetus Budapestista (n. 1 tunti) ja saapumine suureen, perinteiseen maataloon (Tanyacsárda), jossa vieraat saavat tervetuliaissnapsit ja pääsevät nauttimaan hevoskärryajelusta sekä perinteisestä unkarilaisesta hevosnäytöksestä.

Lounas nautitaan pienessä, historiallisessa, kodikkaan tunnelmallisessa maatalossa Öreg Tanyassa. Itse maatalon isäntä, tunnettu keittiömestari, valmistaa perinteisen unkarilaisaterian, johon kuuluu perinteinen alkukeitto, valikoima unkarilaisia pääruoka-erikoisuuksia sekä kotitekoisia leivonnaisia, viiniä ja kahvi.

Lounaan jälkeen kuljetus takaisin Hotellille.
Vapaa iltapäivä

3. pv
Aamiainen hotellissa

Kuljetus Balatoniin
Tihany – Abby
Tihanyin pieni kylä sijaitsee Balaton järven pohjoisella rannalla, Tihanyin niemimaalla. Tihanyia sanotaan ei vain Balatonin, mutta myös koko Unkarin jalokiveksi. Sen viehätysvoima piilee historiallisissa ja kultuurisissa perinteissä, kuten luostari ja ainutlaatuinen maisema.
Lounas paikallisessa ravintolassa
Kuljetus hotelliin Balatonfüredissa
Illallinen paikallisessa ravintolassa ja mustalaismusiikkia

4. pv
Aamiainen hotellissa
Kuljetus Keszthelyiin
Linna on neljänneksi laajin – jossa 101 upeaa huonetta – ja myös yksi kauniimmisti kunnostettu ja sisustettu palatsi Unkarissa. Nykyään koko rakennus on pidetty perintönä ja toimii museona. Linnan puisto on suojeltu alue. Barokki-tyylinen platsi alettiin rakentamaan vuonna 1745, rahoittajana oli Kristóf Festetics. U-muotoista rakennusta oli laajentanut Kristóf Festeticsin poika Pál, jonka nimi liittyy nykymuseon sisäänkäyntiin. Pálin poika, György Festetics, on muuttanut kappelin ja rakennuttanut kirjastosiiven vuosina 1792-1804. Kirjaston alkuperäinen sisustus, jonka oli valmistanut paikallinen puuseppä, on edelleen koskematon.
Lounas ja viinimaistjaiset Szent Antal viinikellarissa Szigligetissä

Szigliget on yksi kauneimmista ja suosituimmista paikoista Tapolca-tasangolla, osa Badacsonyin viinialuetta. Pieni kylä ja keskiaikainen linna ympäröivien kukkuloiden suojassa, on ollut pitkästä aikaa suosittu turistipaikka. Paikalle tyypilliset viinirypälelajikkeet ovat kuuluisia johtuen uniikista luonnon kasvuympäristöstään. Antal kukkulan vanhin viinikellari, joka sijaitsee linnankukkulan naapuruudessa, rakennettiin vuonna 1887. Viininvalmistuksen perinne on kulkenut perheessä jo vuosikymmeniä. Viinikellarissa tarjotaan vieraille viinejä valmistettuja sekä modernilla että pernteisellä teknologialla.
Vapaa iltapäivä

5. pv
Aamiainen hotellissa
Kuljetus Budapestiin

Tonavan-risteily yksityislaivalla ja lounas
Majesteettinen Tonava virtaa Budapestin kaupungin keskustan halki ja tarjoaa kauniit näkymät kaupungin molemmille puolille. Risteilyn aikana vierailla on mahdollisuus nauttia upeista näkymistä ja kaupungin monista kiehtovista historiallisista rakennuksista. Laivalla on mahdollista nauttia lounas tai illallinen pöytiin tarjoiltuna tai buffet-pöydässä.
Vapaa aikaa keskustassa

Kuljetus lentokentälle

Viszlát!

 


Unkari Budapest tekemistä ja käyntikohteita

* House of Houdini sijaitsee salaperäisellä linna-alueella Budan puolella, vain sadan metrin päässä kuninkaanlinnasta. Talo on omistettu suurelle taikurille ja kahlekuninkaalle Harry Houdinille (1874 Budapest, HU – 1962 Detroit, USA). The House of Houdinissa on Euroopan suurin pysyvä näyttely Harry Houdinista. Ohjelma: taikuri Show (25 min.) ja opastettu kierros museossa (15 min.)Ihanteellinen ryhmäkoko on 10 henkilöä, suurin ryhmäkoko on 20 henkilöä. (Suuremmat ryhmät voidaan jakaa).

* Andrássy út on vanha bulevardi Budapestin keskustassa. Bulevardi tarjoaa eräitä kaupungin hienoimpia putiikkeja ja lähinnä korkeatasoisia liikkeitä. Se kulkee Pestin halki Erzsébet térin aukiolta Kaupunginpuistoon, noin 2,5 kilometriä pitkän matkan.

* Váci utca on Budapestin historiallisen keskustan kuuluisin katu, kadun varrella on lukuisia matkamuistomyymälöitä, kahviloita ja ravintoloita.

* Budan linna on Unkarin kuninkaiden entinen linna Budapestin I osa-alueella, Linnavuoren eteläkärjessä.

* Pestissä Andrássy út -kadun päässä, sijaitseva Sankarien aukio on tunnettu nähtävyys ja Unkarin kansallisten juhlien järjestämispaikka.

* Pestin Kaupunginpuistossa sijaitseva Széchenyin uusbarokkinen kylpylä on Budapestin suurin terveys- ja lämminvesikylpylä. Kylpylässä on sekä sisä- että ulkoaltaita.

* Pyhän Tapanin kirkko on Budapestin suurin kirkko. Se sijaitsee Lipótvárosin kaupunginosassa.

* Budan Linnavuorella sijaitseva Kalastajanlinnake on Budapestin vanhan kaupunginmuurin päälle tehty rakennelma ja tunnettu näköalapaikka. Kalastajanlinnake ja sen vieressä oleva Matiaksenkirkko ovat Linnavuoren suosituimmat nähtävyydet.

* Matiaksenkirkko on Budapestin tunnetuimpia maamerkkejä Linnavuorella. Tämä katolinen, keskiajalta peräisin olevan kirkon päätorni näkyy kaupungin kattojen yllä.

* Széchenyin ketjusilta oli ensimmäinen pysyvä siltä Tonavan yli, ja se avattiin käyttöön 1849. Silta on riippusilta, joka ylittää Tonavan Budasta Pestiin.

* Margitinsaaressa Tonavalla  on paljon puistoja, ja se onkin suosittu virkistäytymisalue.

* Unkarin parlamenttitalo on Budapestin ja koko Unkarin tunnetuimpia rakennuksia. Siellä kokoontuu Unkarin parlamentti eli kansalliskokous.

* Unkarin valtionooppera sijaitsee Budapestin 6. kaupunginosassa eli Terézvárosissa Andrássy út -kadun varrella.

* Terrorin talo kertoo Unkarin synkästä historiasta fasismin ja kommunismin aikoina 1900-luvulla.

Näe Budapest uudella tavalla

Kokeile jotain aivan erilaista?

* Monsterroller
Monsterroller on sähköskootteri, jonka leveät renkaat ja hydrauliset jarrut tarjoavat mukavan ajonautinnon, riippumatta maaperän pinnanmuodoista ja katujen päällysteestä. Sen lisäksi ne näyttävät todella cooleilta!

* Airwheel tai Segway
Airwheel ja Segway ovat kumpikin motorisoituja kulkuvälineitä, jonka tasapainottavat järjestelmät estävät niitä kaatumasta. Niillä on helppo liikkua ja ne ovat hauskoja.

* TukTuk
TukTukit ovat kolmipyöräisiä motorisoituja riksoja, joita käytetään paljon Thaimaassa ja Intiassa. Nyt voit kokeilla niitä myös Budapestissä ja tutkia kaupungin kaikkia kolkkia.
* Trabant
Hyppää Trabantin nostalgiseen kyytiin. Tämä ikoninen ja ihastuttava itäsaksalainen auto on muisto menneestä ajasta ja joukko värikkäitä Trabanteja kruisailemassa kaupungilla saa hymyn kenen tahansa huulille.

* Turistihölkkä
Oletko urheilullinen ja rakastat juoksemista? Tutustu Budapestiin ja sen kuuluisiin nähtävyyksiin turistihölkän avulla. Tämä on täydellinen valinta niille, jotka haluavat parantaa kuntoaan ja samalla nauttia kaupungin tunnelmasta ja kulttuurista.

 

 

Hotellit vahvistuu tilausvaiheessa.

Unkari

Unkari: Tunnetaan erinomaisesta ruoasta, vilkkaasta kaupunkielämästä sekä kukoistavasta maaseudustaan.
Pääkaupunki: Budapest
Virallinen kieli:
Unkari
Valuutta: Unkarin forintti (HUF)
Passi ja viisumi: Suomen kansalainen tarvitsee matkustusasiakirjaksi passin tai henkilökortin.
Aikaero Suomeen: -1
Tiedot sitoumuksetta.

 Hintaan sisältyy:
* Lennot
* Majoitus kahdenhengen huoneissa (2 yötä Budapestissa ja 2 yötä Balatonilla)
* Aamiaiset hotellissa
* Bussikuljetukset matkaohjelman mukaan
* Matkaohjelman mukaiset retket
* Sisäänpääsymaksut (4)
* Suomenkielinen opastus
* 4 x lounasta, 1 x illallinen
* 1 x viininmaistajaiset
* Lounasristeily

Räätälöimme matkan toiveidenne mukaan.

Ryhmille minimi 20 henkilöä.

Kaikki matkamme sopivat myös omatoimimatkoiksi  tai ryhmämatkoiksi, jotka räätälöidään kanssanne.
S
uunnitteletko matkaa oman ryhmäsi kanssa?

Anna ammattitaitoisen myyntivirkailijamme auttaa matkasi suunnittelussa.
Puhelin 05 211 1600 tai kymenmatkat @ kymenmatkat.fi

Matkan hinta / hintaesimerkkejä

Valmiit matkapaketit

Olemme paketoineet myyntiin matkapaketteja, joiden lähtöpäivämäärät  ja matkan hinta on merkitty sivuillemme. Näihin matkoihin yleensä sisältyy opastus. Opastus on useimmissa matkoissa perillä kohteessa, tämä on kerrottu hintaan sisältyy osiossa.

Hintalauseke koskien asiakkaan toimeksiannosta räätälöityjä matkapakettejamme

Nettisivuillamme on hintaesimerkkejä räätälöidyistä matkoistamme. Nämä matkat voivat olla opastettuja tai omatoimisia, tämä on kerrottu hintaan sisältyy osiossa. Lähtöpäivän ja matkareitin voit itse valita. Hinnat ovat esimerkkihintoja, joten lopullinen hinta muodostuu matka-ajan, reitin, kuljetushinnan, matkustusluokan sekä paikkatilanteen mukaan.

Ryhmämatkojen hintaesimerkit

Hinnat ovat arviohintoja, lopullinen hinta muodostuu sesongin ja kuljetusyhtiön sekä matkustusluokan mukaan. Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarkka tarjous omalle ryhmällesi klikkaamalla tarjouslomakettamme! Ryhmähinnat ovat yleensä voimassa alkaen 10 hengen ryhmille, ellei toisin mainita.

Matkadokumentit ja hyvä tietää matkaohjeita

Tutustu ennen matkaasi>