Unkari Budapest, Pusta ja Balaton ryhmämatka

Pustan taikaa ja Balatonin kauneutta

Budapest tarjoaa sinulle fantastisen elämyksen jo lähestyessäsi kaupunkia lentokoneella. Yhdeksän kaunista siltaa levittäytyy Tonavan ylitse ja yhdistää Budan ja Pestin, harmaanvihertävä joki puolestaan sulkee syliinsä muutamia vihreitä saaria. Kaupungin kauneus piilee sen ainutlaatuisessa sijainnissa Tonavan molemmin puolin. Siellä idän suuri tasanko kohtaa lännen kumpuilevan maaston. Unkarilla ei ole merta, mutta vastineeksi sillä on Balaton, joka on Keski-Euroopan suurin järvi.

Lomahaku

Valitse matkasi yhdellä klikkauksella (tai useammalla)

Unkari Budapest, Pusta ja Balaton ryhmämatka

Pustan taikaa ja Balatonin kauneutta

Budapest tarjoaa sinulle upean elämyksen jo saapuessasi kaupungin ylle lentokoneella. Yhdeksän kaunista siltaa levittäytyy Tonavan ylitse ja yhdistää Budan ja Pestin, harmaanvihertävä joki puolestaan sulkee syliinsä muutamia vihreitä saaria. Kaupungin kauneus piilee sen ainutlaatuisessa sijainnissa Tonavan molemmin puolin. Siellä idän suuri tasanko kohtaa lännen kumpuilevan maaston. Unkarilla ei ole merta, mutta vastineeksi sillä on Balaton, joka on Keski-Euroopan suurin järvi.

Hintaesimerkkimme 5 pv: 995 € / hlö

Hintaan sisältyy:
* Lennot
* Majoitus kahdenhengen huoneissa (2 yötä Budapestissa ja 2 yötä Balatonilla)
* Aamiaiset hotellissa
* Bussikuljetukset matkaohjelman mukaan
* Matkaohjelman mukaiset retket
* Sisäänpääsymaksut (4)
* Suomenkielinen opastus
* 4 x lounasta, 1 x illallinen
* 1 x viininmaistajaiset
* Lounasristeily

Räätälöimme matkan toiveidenne mukaan.

Ryhmille minimi 20 henkilöä.

 

1. pv
Saapuminen Budapestiin. Kuljetus lentokentältä ja kaupunkikierros suomenkielisen oppaan kanssa.

Perinteinen kaupunkikierros- Kierros kattaa Budapestin kauneimmat kohteet ja tärkeimmät nähtävyydet, sisältäen pysähdyksen kuuluisalla Sankarten Aukiolla, josta jatketaan upeaa Andrássy Bulevardia pitkin ohi merkittävien nähtävyyksien, kuten Oopperatalon ja St. Stephanin Basilikan. Kierros jatkuu Budan puolelle, jonne ajetaan Tonavan yli, kaupungin vanhimmalle alueelle:  kohti Linnavuorta ja Budan kuninkaanlinnaa, jossa on lisämaksua vastaan mahdollisuus vierailla Kalastajalinnakkeella ja Matias-kirkossa. Täälta kierros jatkuu Gellért-vuorelle, jonka Citadella-terassilta aukeavat mahtavat näkymät yli koko kaupungin, ja jossa on myös pikainen pysähdys ja mahdollisuus ottaa valokuvia.

Lounas ravintola Aranyszarvasissa (Kultainen hirvi)
Perinteisen tunnelmallinen metsästyshenkinen unkarilainen ravintola aivan Budapestin historiallisen Linnavuoren juurella. Budapestin ensimmäinen ravintola avattiin 300 vuotta sitten, ja oli kuuluisa riistaruoistaan. Nykyään ravintola on tyylikäs, mutta samalla rento ja kodikas. Keittiö perustuu vanhoihin perinteisiin ja aina tuoreihin paikallisiin aineksiin, johon yhdistyvät uudet modernit teknologiat. Bussikuljetus hotelliin
Vapaa iltapäivä

2. pv
Aamiainen hotellissa

Puolipäiväretki Pustalle
Retki maaseudun rauhaan Unkarin tunnetulle tasankoalueelle, Pustalle, joka kattaa suuren osan koko Itä-Unkaria ja on kuuluisa moninaisesta kasvi- ja eläinkunnastaan. Bussikuljetus Budapestista (n. 1 tunti) ja saapumine suureen, perinteiseen maataloon (Tanyacsárda), jossa vieraat saavat tervetuliaissnapsit ja pääsevät nauttimaan hevoskärryajelusta sekä perinteisestä unkarilaisesta hevosnäytöksestä.

Lounas nautitaan pienessä, historiallisessa, kodikkaan tunnelmallisessa maatalossa Öreg Tanyassa. Itse maatalon isäntä, tunnettu keittiömestari, valmistaa perinteisen unkarilaisaterian, johon kuuluu perinteinen alkukeitto, valikoima unkarilaisia pääruoka-erikoisuuksia sekä kotitekoisia leivonnaisia, viiniä ja kahvi.

Lounaan jälkeen kuljetus takaisin Hotellille.
Vapaa iltapäivä

3. pv
Aamiainen hotellissa

Kuljetus Balatoniin
Tihany – Abby
Tihanyin pieni kylä sijaitsee Balaton järven pohjoisella rannalla, Tihanyin niemimaalla. Tihanyia sanotaan ei vain Balatonin, mutta myös koko Unkarin jalokiveksi. Sen viehätysvoima piilee historiallisissa ja kultuurisissa perinteissä, kuten luostari ja ainutlaatuinen maisema.
Lounas paikallisessa ravintolassa
Kuljetus hotelliin Balatonfüredissa
Illallinen paikallisessa ravintolassa ja mustalaismusiikkia

4. pv
Aamiainen hotellissa
Kuljetus Keszthelyiin
Linna on neljänneksi laajin – jossa 101 upeaa huonetta – ja myös yksi kauniimmisti kunnostettu ja sisustettu palatsi Unkarissa. Nykyään koko rakennus on pidetty perintönä ja toimii museona. Linnan puisto on suojeltu alue. Barokki-tyylinen platsi alettiin rakentamaan vuonna 1745, rahoittajana oli Kristóf Festetics. U-muotoista rakennusta oli laajentanut Kristóf Festeticsin poika Pál, jonka nimi liittyy nykymuseon sisäänkäyntiin. Pálin poika, György Festetics, on muuttanut kappelin ja rakennuttanut kirjastosiiven vuosina 1792-1804. Kirjaston alkuperäinen sisustus, jonka oli valmistanut paikallinen puuseppä, on edelleen koskematon.
Lounas ja viinimaistjaiset Szent Antal viinikellarissa Szigligetissä

Szigliget on yksi kauneimmista ja suosituimmista paikoista Tapolca-tasangolla, osa Badacsonyin viinialuetta. Pieni kylä ja keskiaikainen linna ympäröivien kukkuloiden suojassa, on ollut pitkästä aikaa suosittu turistipaikka. Paikalle tyypilliset viinirypälelajikkeet ovat kuuluisia johtuen uniikista luonnon kasvuympäristöstään. Antal kukkulan vanhin viinikellari, joka sijaitsee linnankukkulan naapuruudessa, rakennettiin vuonna 1887. Viininvalmistuksen perinne on kulkenut perheessä jo vuosikymmeniä. Viinikellarissa tarjotaan vieraille viinejä valmistettuja sekä modernilla että pernteisellä teknologialla.
Vapaa iltapäivä

5. pv
Aamiainen hotellissa
Kuljetus Budapestiin

Tonavan-risteily yksityislaivalla ja lounas
Majesteettinen Tonava virtaa Budapestin kaupungin keskustan halki ja tarjoaa kauniit näkymät kaupungin molemmille puolille. Risteilyn aikana vierailla on mahdollisuus nauttia upeista näkymistä ja kaupungin monista kiehtovista historiallisista rakennuksista. Laivalla on mahdollista nauttia lounas tai illallinen pöytiin tarjoiltuna tai buffet-pöydässä.
Vapaa aikaa keskustassa
Kuljetus lentokentälle

 

Hotellit vahvistuu tilausvaiheessa.

Matkavakuutus
Suosittelemme peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen ottamista heti varauksen yhteydessä.Vakuutukset saat helposti toimistostamme tai osoitteesta matkavakuutukset>>>

Eurooppalainen120x120

Unkari tunnetaan erinomaisesta ruoasta, vilkkaasta kaupunkielämästä sekä kukoistavasta maaseudustaan.
Pääkaupunki: Budapest
Virallinen kieli: Unkari
Valuutta: Unkarin forintti (HUF)
Passi ja viisumi: Suomen kansalainen tarvitsee matkustusasiakirjaksi passin tai henkilökortin.
Aikaero Suomeen: -1
Tiedot sitoumuksetta.

Nämä ovat hintaesimerkkejä räätälöimistämme matkoista. Hinnat ovat arviohintoja, lopullinen hinta muodostuu sesongin ja lentoyhtiön/laivayhtiön sekä lentoluokan mukaan. Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarkka tarjous omalle matkallesi klikkaamalla "Varaa matka"-painiketta! Teemme sinulle tarjouksen matkasta toiveidesi mukaan ja vasta saatuamme sinulta hyväksynnän alamme varata matkaa.