USA Alaskan ihmeet kiertomatka

Tervetuloa Anchorageen, paikkaan, joka on kuin tehty seikkailunhaluisille ihmisille! Nouda vuokra-autosi ja siirry hotellillesi. Koe Alaskan ihmeet!

Lomahaku

Valitse matkasi yhdellä klikkauksella (tai useammalla)

USA Alaskan ihmeet kiertomatka

Koe todellinen Villi Pohjola

Lähde tutustumaan Villiin Pohjolaan ja näe Alaskan ihmeet! Alaskan kierroksen huippukohtia ovat kauniit maisemat, ikiaikaiset jäätiköt ja vaikuttava luonto, osavaltion suurin kaupunki Anchorage, maisemareitti Seward Highway, näkymä Denalille (Mt. McKinley) – Pohjois-Amerikan korkeimmalle huipulle, Denalin kansallispuisto ja luonnonsuojelualue. Koe upeita luontoelämyksiä ja nauti ainutlaatuisen Anchoragen kaupungin ravintoloista.

Matka alkaa ja päättyy Anchorageen 8 päivää / 7 yötä

Alaskan ihmeet

Kierroksen huippukohtia ovat kauniit maisemat, ikiaikaiset jäätiköt ja vaikuttava luonto, Alaskan suurin kaupunki Anchorage, maisemareitti Seward Highway, näkymä Denalille (Mt. McKinley) – Pohjois-Amerikan korkeimmalle huipulle, Denalin kansallispuisto ja luonnonsuojelualue.

Alaskan ihmeet

 

Kymenmatkat Instagram>

 

Harraste- ja kulttuurimatkat>

Hintaesimerkkimme 8 pv:  1559 € / hlö

1 pv Saapuminen Anchorageen

Tervetuloa Anchorageen, paikkaan, joka on kuin tehty seikkailunhaluisille ihmisille! Nouda vuokra-autosi ja siirry hotellillesi. Anchorage, Alaskan suurin kaupunki sijaitsee Chugach –vuoren juurella, vuorten ja lahden välissä. Kaupunkia ympäröivät kansallispuistot ja villieläimet, ja Anchorage yhdistääkin kaikki Alaskan parhaat puolet: kaupungin mukavuudet ja erämaan tunnelman. Tutustu Anchoragen puistoihin ja ravintoloihin, tai lähde pyöräretkelle rannikolle.

2 pv Anchorage-Seward

Päivän ajomatka Sewardin rannikkokylään alkaa upeilla maisemilla. Aja pitkin Seward Highwaytä – maisemareittiä, jossa on upeita näkymiä joka mutkan takana, kulkeehan reitti Turnagain Armin rannikon ja Chugach vuorien rosoisten huippujen välissä. 900 metrin korkuiset huiput ja laajat, jopa 4 mailia leveät Turnagain Armin tasangot tuntuvat jatkuvan silmänkantamattomiin. Muista pysähtyä Beluga Pointin näköalapaikalla, jossa voit nähdä ainutlaatuisen ja dramaattisen vuoksiaallon ja beluga-valaita. Jatka Kenain nimen kautta Sewardin pieneen rantakaupunkiin, joka on eräs Alaskan vanhimpia yhteisöjä. Seward on portti Kenai Fjords National Parkiin ja mainio paikka, josta aloittaa vaelluksia ja tutustumisretkiä, tai vaikka vain rentoutua luonnonrauhassa.

3 pv Seward

Vietä päiväsi tutustuen Sewardin satama-alueeseen ja rannikkoon, sen viehättäviin kauppoihin ja gallerioihin tai tutustu Exit Glacieriin, erääseen osavaltion suosituimmista jäätiköistä, jonne pääsee autolla. Jos olet kiinnostunut vuonoista, kimmeltävistä vesistä, korkeista ikiaikaisista jäätiköistä ja monimuotoisesta luonnosta, sinun kannattaa lähteä risteilylle Kenai Fjordsin kansallispuistoon ja Fox Islandille.

4 pv Seward-Talkeetna

Aamulla lähde takaisin Anchoragen suuntaan ja kohti Talkeetnan pikkukaupunkia, viehättävää pikkukaupunkia, josta on upeat näkymät Denalille (Mt. McKinley). Talkeetna on myös kolmen suuren jäätikköjoen yhtymäkohta ja suosittelemmekin, että lähdet vaijeriliuku-retkelle tai vesijettikierrokselle. Matkalla Talkeetnaan kannattaa myös tehdä pieni lenkki ja ajaa läpi Anton Anderson Memorial Tunnelin, joka on eräs Pohjois-Amerikan pisimmistä tietunneleista.

5 pv Talkeetna-Denali

Vaikka et ehkä koskaan kiipeä itse Denalin huipulle, niin mikäli sää sallii, suosittelemme osallistumaan lentokierrokselle Denalin yllä. Ilmasta käsin näkymät ovat huikaisevan upeat ja suosittelemme lisäämään lentomatkaan laskeutumisen jäätikölle, jotta voit todella ymmärtää alueen laajuuden. Myöhemmin lähde Talkeetnasta ajelulle Denalin kansallispuistoon ja luonnonsuojelualueelle, joka on USA:n kolmanneksi suurin puisto ja Alaskan kruununjalokivi. Denali on paljon enemmän kuin pelkkä vuori: se on myös kuusi miljoonaa aaria erämaata, jonka halkaisee vain yksi tie. Tiellä ajaessa huomaa, kuinka matala taigakasvusto muuttuu vuoristotundraksi ja lumisiksi huipuiksi, joista korkein on Denali, Pohjois-Amerikan korkein huippu.

6 pv Denali

Tänään pääset matkustamaan Denalin sydämeen, paikkaan joka on säilynyt muuttumattomana tuhansien vuosien ajan. Puiston ainoa tie, 92 mailia pitkä Denali Park Road sivuaa Alaskavuoristoa ja kulkee halki matalien laaksojen ja korkeiden solien. Matkan varrella näkyy uskomattomia maisemia sekä monenlaisia eläimiä ja kasveja. Denali-vuori näkyy jo kaukaa, mikäli se ei ole pilvien peitossa. Kesäaikaan yksityisautot voivat kulkea vain ensimmäiset 15 mailia tietä myöten – sen jälkeen tie muuttuu sorateksi ja vain bussit saavat kulkea siellä. Siksi suosittelemmekin, että lähdet joko kiertoajelubussin tai puistoon menevän hop on, hop off –bussin kyytiin, jotta pääset tutustumaan kansallispuistoon laajemmin.

7 pv Denali-Anchorage

Jos haluat tutustua Denaliin muutenkin kuin tietä myöten ja haluat kokea unohtumattoman elämyksen, suosittelemme, että varaat paikan jokiretkelle Nenana River –jäätikköjoelle. Nauti upeista maisemista, mahdollisista villieläinbongauksista ja joko villistä koskenlaskusta tai rauhallisemmasta lipumisesta jokea pitkin. Kumman tahansa vaihtoehdon valitsetkin, pääset nauttimaan villistä luonnosta ja Alaskasta ainutlaatuisella tavalla, jota ei voi muuten kokea. Palattuasi Anchorageen, suosittelemme, että testaat kaupungin kukoistava ravintolaelämää ja maistat ainakin tuoretta kalaa –olethan Alaskassa, jossa tuore kala on päivän sana!

8 pv Lähtö Anchoragesta

Palauta vuokra-auto lentokentälle, kun joudut jättämään Alaskan taaksesi ja palaamaan kotiin.

USA-Alaska-anchorage-3-1280

Amerikan yhdysvallat on pääosin Pohjois-Amerikan keskiosassa sijaitseva perustuslaillinen liittovaltio, joka koostuu 50 osavaltiosta ja yhdestä liittovaltion hallinnollisesta piirikunnasta sekä useista erillisalueista.
Pääkaupunki: Washington D.C.
Virallinen kieli: Englanti
Valuutta:  Yhdysvaltain dollari
Passi ja viisumi: Useimmat suomalaiset eivät tarvitse viisumia Yhdysvaltoihin. Suomen kansalaisia, jotka täyttävät Visa Waiver Program (viisumivapaus) ehdot, kehotetaan matkustamaan ilman viisumia.
Aikaero Suomeen  -7
Kesäaika: – 7
Tiedot sitoumuksetta.

 

Yhdysvaltoihin saapuvilta matkustajilta vaaditaan maksullinen sähköinen matkustuslupa: ESTA (Electronic System for Travel Authorization). Matkustajan tulee tehdä ESTA-anomus Internetin kautta viimeistään 72 tuntia ennen matkaansa, tällä lomakkeella. Esta maksetaan luottokortilla.

Yhdysvaltojen viisumi, passi ja ESTA säädökset koskevat myös kauttakulkuliikennettä (esim. koneenvaihto Yhdysvalloissa).

* Lennot Helsinki-Anchorage-Helsinki
* 7 yön majoitus kahden hengen huoneissa, 3* hotellissa ohjelman mukaan
* Autonvuokraus Nissan Versa tai vastaava.
Autonvuokraus sisältää verot ja lisämaksut, täyden vakuutuksen, 2.kuljettajan ja tankillisen polttoainetta.

Hintaan ei sisälly:
* Risteily Kenai Fjordsin kansallispuistossa
* Vaijeriliukuretki tai vesijettiretki Talkeetnassa
* Lentokierros Denalissa
* Kiertoajelu Denalin kansallispuistossa
* Jokiretki Nenana Riverillä

Hotellit:
Hilton Anchorage ****
Breeze Inn **
Talkeetna Alaskan Lodge ***
Grande Denali Lodge ****
Mikäli hotellissa ei ole saatavuutta, pidätämme oikeuden varata vastaava majoitus.

Hintaesimerkkejä, matkaehdot matkapaketti, passi ja viisumi

Hintalauseke koskien räätälöityjä matkojamme

Nettisivuillamme on hintaesimerkkejä räätälöidyistä matkoistamme. Lähtöpäivän ja matkareitin voit itse valita. Hinnat ovat esimerkkihintoja, joten lopullinen hinta muodostuu matka-ajan, reitin, kuljetushinnan, matkustusluokan sekä paikkatilanteen mukaan.

Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarjous omalle matkallesi klikkaamalla ”Pyydä tarjous” -painiketta! Teemme sinulle tarjouksen matkasta toiveidesi mukaan. Kaikki matkat ovat omatoimisia.

Varaamalla hyvissä ajoin säästät selvää rahaa!
Lähellä lähtöä varattaessa lento- ja hotellihinnat voivat olla jopa monikertaiset verrattuna siihen, jos matka varataan useita kuukausia etukäteen.

HUOM!
Jalkapallo, jääkiekko, Formula1, MotoGP, urheilutapahtumien ja muiden tapahtumien, kuten konserttien päivämäärät ja aikataulut voivat muuttua ilmoitetusta, lopullinen aika vahvistetaan noin 1-2 viikkoa ennen ajankohtaa. Tapahtuman ajankohdan muuttuminen ei oikeuta ostettujen lippujen peruutukseen tai muutokseen eikä lentojen/hotellin kuluttomaan muutokseen tai peruutukseen. Muutostilanteessa usein jo ostetut tapahtumaliput siirtyvät uudelle päivälle.

Matkaehdot

Tähän matkaan sovelletaan

Kymenmatkat Oy:n erityisehtoja matkapaketeille 1.7.2018 alkaen

sekä

Yleisiä matkapakettiehtoja 1.7.2018 alkaen.

 

Vakuuden alainen matkapaketti

Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.

Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Kymenmatkat Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.

Lisäksi Kymenmatkat Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että yrityksestä tulee maksukyvytön.

Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista kohdasta:

 

Yleiset matkapakettiehdot 1/7/2018 alkaen.

 

Hyvä tietää: Passi, viisumi, matkavakuutus ja matkaterveys

Tarkasta ennen matkaasi voimassa olevat rokotusvaatimukset ja rajanylityksessä vaadittavat terveydelliset testitulokset.

Tarkista hyvissä ajoin ennen matkaasi että sinulla on voimassa oleva matka-asiakirja. Yleisten matkapakettiehtojen mukaan matkustajan on itse huolehdittava matkalla tarvittavista asiakirjoista.

Useat maat vaativat, että passin tulee olla voimassa vielä 3-6 kuukautta matkan päättymisestä.  Ajantasaiset maahantulosäädökset on hyvä tarkistaa hyvissä ajoin ennen matkavarausta kohdemaan viranomaisilta, esimerkiksi maan lähimmästä edustustosta.

Tarkista ennen matkavaraustasi tarvitaanko matkakohteeseesi tai mahdolliseen kauttakulkumaahan viisumia tai etukäteen haettavaa maahansaapumislupaa.

Huomaa! Matkavaraukseen tulee merkitä se etunimi, joka on ensimmäisenä passissa ja koko sukunimi. Tarkista, että passissa ja matkalipussa olevat nimet täsmäävät.

Passin kuvasivusta on hyvä ottaa matkalle mukaan kopio ja säilyttää sitä eri paikassa kuin alkuperäistä passia.

 

* Matkavakuutukset  

 

Suosittelemme riittävän ja kattavan matkavakuutuksen hankintaa jo matkavarauksen yhteydessä. Useiden maiden viranomaiset vaativat  maahan saapuvilta matkavakuutuksen, joka korvaa lääkärikäynnistä ja sairaudesta aiheutuneet kulut. Tarkasta tiedot maakohtaisesti.

Matkadokumentit – ohjeita matkan varanneille

 

* EU kansalaisten matkustusasiakirjat »  Sinun Eurooppasi

 

* Matkustusasiakirjat »  Rajavartiolaitos

 

* Matkustus ja  lähtöselvitys » Hyvä tietää lentomatkalla

 

* Matkailuterveys ja rokotukset »

 

* Tuontimääräykset » Tulli.fi

 

* Matkustusilmoitukset ja -tiedotteet»  Ulkoministeriö, matkustus ja maat

 

Suomen edustustot ulkomailla>> Ulkoministeriö

 

Ulkoministeriön hätänumero +358 9 1605 5555