USA Syvä Etelä Atlantasta New Orleansiin opastettu

Syvä Etelä kiertomatka opastettuna kiertomatkalla näet Uuden Etelän pääkaupungin Atlantan, kuin tyylikkään Savannahin ja iloisen New Orleansin.

USA Syvä Etelä Atlantasta New Orleansiin opastettu

Etelävalioiden kierto

Yhdysvaltojen etelävaltiot ovat täynnä historiaa, kulttuuria ja omaleimaisia kaupunkeja. Matkalla vierailemme Syvän Etelän sydämessä, Alabamassa ja osavaltion pääkaupungissa Montgomeryssä. Katso koko huikea matkaohjelmamme Syvän Etelän kiertomatka, kohteisiin, joista olet kuullut puhuttavan.

Syvä Etelä Atlantasta New Orleansiin

Englanniksi opastetulla kiertomatkalla näet niin ’Uuden Etelän’ dynaamisen pääkaupungin Atlantan, kuin tyylikkään Savannahin ja iloisen New Orleansin. Pääset tutustumaan afrikkalais-amerikkalaisten kansalaisoikeustaistelun historiaan, Yhdysvaltain sisällissodan aikaiseen plantaasiin ja New Orleansin jazz-baareihin ja tietysti maukkaaseen ja aromaattisen mausteiseen kreoli- ja cajun-ruokakulttuuriin. Räätälöimme teemalliset Amerikan matkat yhteistyössä kanssanne!

USA Syvä Etelä Atlantasta New Orleansiin opastettu

Kymenmatkat Instagram>

 

Teemamatkat>

 

Hintaesimerkkimme 9 päivää: 2635 € /hlö

Matkan lähtöpäivät 2024: 20.4., 4.5., 18.5., 1.6., 22.6., 7.9., 21.9.

Matkan kesto 9 päivää/ 8 yötä + lennot
Matka päättyy New Orleansiin.

1 pv Atlanta
Tervetuloa Atlantaan, Georgiaan! Sisällissodan aikana Atlanta oli eräs etelävaltioiden merkittävimpiä kaupunkeja teollisuutensa vuoksi. Vuonna 1864 Kenraali Sherman marssi joukkoineen Atlantaan polttaen koko kaupungin. Kaupunki toipui hävityksestä ja nousi erääksi etelän dynaamisimmista kaupungeista ja merkittäväksi kulttuurin ja liike-elämän keskukseksi. Majoittumisen jälkeen tapaat matkanjohtajasi.

2 pv Atlanta
Aamu aloitetaan kaupunkikierroksella, jonka aikana tutustut muun muassa erääseen kaupungin kuuluisimmista asukkaista, Margaret Mitchelliin. Vuonna 1936 hän julkaisi kirjansa Tuulen Viemää, joka kuvasi plantaasinomistajan tyttären elämää läpi Yhdysvaltain sisällissodan ja uudelleenrakennuksen. Tarina sijoittuu Atlantaan ja sen eteläpuolella sijaitsevaan pieneen Jonesboron kaupunkiin. Iltapäivällä vieraillaan Road to Tara –museossa ja Stately Oaks plantaasilla, joka oli esikuvana Scarlett O’Haran kotiplantaasille Taralle. Museossa näet muun muassa elokuvaan liittyviä esineitä, kuten päätähtien Clark Cablen ja Vivien Leigh:n käyttämiä rooliasuja. Kaupunkikierroksen aikana tutustutaan myös esimerkiksi kansalaisoikeustaistelija Martin Luther Kingin lapsuudenkotiin. Illalla on tervetuloillallinen.

3 pv Atlanta-Augusta-Charleston
Aamulla lähdetään Atlantasta länteen kohti Augustaa. Augusta on Georgian toiseksi vanhin kaupunki ja siellä pelataan merkittävä Masters golf-turnaus. Iltapäivällä vierailemme historiallisessa Charlestonissa, jossa on vapaata aikaa kuljeskella mukulakivikaduilla ja kauniisti entistetyissä vanhoissa kortteleissa omin päin.

4 pv Charleston-Beaufort-Savannah
Opastettu kiertoajelu tutustuttaa sinut Charlestoniin ja iltapäivällä voit nauttia kaupungista omatoimisesti. Luonnonmullistukset, Yhdysvaltain vapaussota ja sisällissota ovat vaikuttaneet tähänkin kaupunkiin, mutta siitä huolimatta se on säilynyt etelän historiallisena helmenä. Voit osallistua lisäretkelle Boone Hall Plantaasille ja nähdä sen kuuluisan tammien avenuen. Rakennus on näkynyt myös valkokankaalla, muun muassa elokuvassa ’North and South’. Matkalla Savannahiin pysähdytään Port Royal Islandilla ja Etelä-Carolinan toiseksi vanhimmassa kaupungissa Beaufortissa, jonka vaikuttava sisällissotaa edeltävää arkkitehtuuria on käytetty taustana monissa elokuvissa, joista tunnetuin lienee Forrest Gump.

5 pv Savannah
Savannah oli aikoinaan maailman suurin puuvillan vientisatama – huippuaikanaan Savannah hallitsi maailman puuvillamarkkinoita ja puuvillanhintaa Cotton Exchangelta käsin. Sisällissota tuhosi suurimman osan Georgiasta, mutta Savannah kuitenkin säästyi suurimmilta tuhoilta. Monet rakennukset ovatkin satoja vuosia vanhoja ja osa niistä ovat myös auki yleisölle. Joenrannan vanhat puuvillavarastot on nykyisin muutettu kaupoiksi ja pieniksi ravintoloiksi, joissa parveilevat niin paikalliset kuin turistitkin.

6 pv Savannah-Montgomery
Tänään matka jatkuu Syvän Etelän sydämeen, Alabamaan ja osavaltion pääkaupunkiin Montgomeryyn. Alabama oli eräs merkittävimpiä afrikkalais-amerikkalaisten kansalaisoikeustaistelun syntypaikkoja ja siellä kannattaa tutustua ainakin Rosa Parks Library and Museumiin, jossa opit lisää siitä, kuinka tavallinen ompelijatar antoi alkusysäyksen Montgomeryn bussiboikotille ja kansalaisoikeustaistelulle kieltäydyttyään antamasta istumapaikkaansa valkoiselle miehelle bussissa vuonna 1955.

7 pv Montgomery-Selma-New Orleans
Päivän ensimmäinen vierailukohde on Selma, joka oli merkittävä kaupunki kansalaisoikeustaistelun historiassa. Myöhemmin päivällä saavutaan New Orleansiin, joka on tunnettu kreoli-kulttuuristaan ja tunnelmallisista ranskalaiskorttelistaan. Kaupunki on ainutkertainen sekoitus espanjalaisia, ranskalaisia, karibialaisia, afrikkalaisia ja anglosaksisia perinteitä. Tämä näkyy niin ruoassa, arkkitehtuurissa kuin alueen juurevassa musiikissakin. Koe tämän sulatusuunin rytmit lisämaksullisella illallisristeilyllä jokilaivalla Dixieland-jazz bändin tahtiin.

8 pv New Orleans
New Orleans eli tuttavallisemmin The Big Easy. Voit viettää päivän tutkiskellen kaupungin lukuisia nähtävyyksiä. Vieraile ranskalaiskorttelin kapeilla mukulakivikujilla ihailemassa tyypillisiä takorautaparvekkeita ja pikkupuoteja. Voit myös osallistua lisämaksulliselle vierailulle toiminnassa olevalla plantaasille.

9 pv New Orleans
Matka päättyy ja on aika palata kotiin New Orleansin lentokentältä.


Tarvitsetko apua

Kaikki matkamme sopivat myös omatoimimatkoiksi, jotka räätälöidään yhdessä kanssanne.

Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.

Tämä matka sopii myös ryhmille
Suunnitteletko matkaa oman ryhmäsi kanssa?

Me suunnittelemme yhdessä kanssanne sinulle ja ryhmällesi sopivat matkapaketit. Olipa kyseessä kotimaan tai ulkomaan matka, risteily Tallinnaan tai Karibialle, junamatka Eurooppaan tai bussimatka toivomaanne kohteeseen, anna ammattitaitoisen myyntivirkailijamme auttaa matkasi suunnittelussa.
Puhelin 05 211 1600 tai kymenmatkat @ kymenmatkat.fi.

Tarvitsetko apua? Soita meille 05 211 1600

PYYDÄ RYHMÄTARJOUS >

USA

Amerikan yhdysvallat on pääosin Pohjois-Amerikan keskiosassa sijaitseva perustuslaillinen liittovaltio, joka koostuu 50 osavaltiosta ja yhdestä liittovaltion hallinnollisesta piirikunnasta sekä useista erillisalueista.
Pääkaupunki: Washington D.C.
Virallinen kieli: Englanti
Valuutta:  Yhdysvaltain dollari
Passi ja viisumi: Useimmat suomalaiset eivät tarvitse viisumia Yhdysvaltoihin. Suomen kansalaisia, jotka täyttävät Visa Waiver Program (viisumivapaus) ehdot, kehotetaan matkustamaan ilman viisumia.
Yhdysvaltoihin saapuvilta matkustajilta vaaditaan maksullinen sähköinen matkustuslupa: ESTA (Electronic System for Travel Authorization). Matkustajan tulee tehdä ESTA-anomus Internetin kautta viimeistään 72 tuntia ennen matkaansa, tällä lomakkeella. Esta maksetaan luottokortilla.
Yhdysvaltojen viisumi, passi ja ESTA säädökset koskevat myös kauttakulkuliikennettä (esim. koneenvaihto Yhdysvalloissa).
Matkavakuutus: Pyydämme tarkistamaan, että sinulla on riittävän kattava matkavakuutus.
Matkadokumentit: Tarkasta aina ennen lähtöä matkakohteeseen vaadittavat selvitykset, dokumentit, rokotukset ja terveysselvitys, jotka sinulla tulee olla matkalla mukana. Kunkin matkustajan omalla vastuulla on huolehtia, että matkan alkaessa mukana on kaikki tarvittavat ja voimassaolevat matkustusasiakirjat.

Aikaero Suomeen  -7
Kesäaika: – 7
Ilmasto:  Lauhkea ilmasto vallitsee suurimmalla osaa maata, mutta esimerkiksi Floridassa ja Havaijilla vallitsee trooppinen ilmasto ja Alaskassa arktinen ilmasto. Maassa esiintyy myös erilaisia sääilmiöitä kuten tornadoja ja hurrikaaneja. Hurrikaanikausi on Atlantin alueella kesä-syyskuun välisenä aikana.
Lisätietoja: https://climateknowledgeportal.worldbank.org/country/united-states/climate-data-historical

Tiedot sitoumuksetta.

 

 

Hintaan sisältyy:

* Reittilennot veroineen Helsinki-Atlanta / New Orleans-Helsinki
* Yksi ruumaan menevä matkalaukku, max 23 kg per matkustaja
* 8 yön majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa
* Ohjelmassa mainitut kuljetukset ja kaupunkikierrokset, vierailut ja sisäänpääsymaksut
* Lentokenttäkuljetus Atlantassa ja New Orleansissa
* Englanninkielinen opastus

Lisämaksusta:

* Lisäyöt matkan alussa ja/tai lopussa
* Yhden hengen huoneen lisämaksu
* Etukäteen varatut istumapaikat lennoille
* Liityntäkuljetukset muualta Suomesta

Kaikki matkamme sopivat myös omatoimimatkoiksi  tai ryhmämatkoiksi, jotka räätälöidään kanssanne.
S
uunnitteletko matkaa oman ryhmäsi kanssa?

Anna ammattitaitoisen myyntivirkailijamme auttaa matkasi suunnittelussa.
Puhelin 05 211 1600 tai kymenmatkat @ kymenmatkat.fi

Matkan hinta / hintaesimerkkejä

Valmiit matkapaketit

Olemme paketoineet myyntiin matkapaketteja, joiden lähtöpäivämäärät  ja matkan hinta on merkitty sivuillemme. Näihin matkoihin yleensä sisältyy opastus. Opastus on useimmissa matkoissa perillä kohteessa, tämä on kerrottu hintaan sisältyy osiossa.

Hintalauseke koskien asiakkaan toimeksiannosta räätälöityjä matkapakettejamme

Nettisivuillamme on hintaesimerkkejä räätälöidyistä matkoistamme. Nämä matkat voivat olla opastettuja tai omatoimisia, tämä on kerrottu hintaan sisältyy osiossa. Lähtöpäivän ja matkareitin voit itse valita. Hinnat ovat esimerkkihintoja, joten lopullinen hinta muodostuu matka-ajan, reitin, kuljetushinnan, matkustusluokan sekä paikkatilanteen mukaan.

Ryhmämatkojen hintaesimerkit

Hinnat ovat arviohintoja, lopullinen hinta muodostuu sesongin ja kuljetusyhtiön sekä matkustusluokan mukaan. Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarkka tarjous omalle ryhmällesi klikkaamalla tarjouslomakettamme! Ryhmähinnat ovat yleensä voimassa alkaen 10 hengen ryhmille, ellei toisin mainita.

Matkadokumentit ja hyvä tietää matkaohjeita

Tutustu ennen matkaasi>