USA Syvän Etelän kiertomatka opastettuna

Syvän Etelän kiertomatka opastettuna kiertomatkalla näet Uuden Etelän pääkaupungin Atlantan, kuin tyylikkään Savannahin ja iloisen New Orleansin.

Lomahaku

Valitse matkasi yhdellä klikkauksella (tai useammalla)

USA Syvän Etelän kiertomatka opastettuna

Atlantasta New Orleansiin

Yhdysvaltojen etelävaltiot ovat täynnä historiaa, kulttuuria ja omaleimaisia kaupunkeja. Matkalla vierailemme Syvän Etelän sydämessä, Alabamassa ja osavaltion pääkaupungissa Montgomeryssä. Katso koko huikea matkaohjelmamme Syvän Etelän kiertomatka, kohteisiin, joista olet kuullut puhuttavan.

Syvän Etelän kiertomatka opastettuna

Englanniksi opastetulla kiertomatkalla näet niin ’Uuden Etelän’ dynaamisen pääkaupungin Atlantan, kuin tyylikkään Savannahin ja iloisen New Orleansin. Pääset tutustumaan afrikkalais-amerikkalaisten kansalaisoikeustaistelun historiaan, Yhdysvaltain sisällissodan aikaiseen plantaasiin ja New Orleansin jazz-baareihin ja tietysti maukkaaseen ja aromaattisen mausteiseen kreoli- ja cajun-ruokakulttuuriin. Räätälöimme teemalliset Amerikan matkat yhteistyössä kanssanne!

Syvän Etelän kiertomatka opastettuna

Kymenmatkat Instagram>

 

Teemamatkat>

 

Hintaesimerkkimme 9 päivää: 2690 € /hlö

Matkan lähtöpäivät 2023: 22.4., 6.5., 20.5., 3.6., 9.9., 23.9.

Saatavilla myös pidempi 14 pv kierros (lisänä mm. Memphis ja Nashville) – kysy tarjousta toimistoltamme!

1 pv Atlanta
Tervetuloa Atlantaan, Georgiaan! Sisällissodan aikana Atlanta oli eräs etelävaltioiden merkittävimpiä kaupunkeja teollisuutensa vuoksi. Vuonna 1864 Kenraali Sherman marssi joukkoineen Atlantaan polttaen koko kaupungin. Kaupunki toipui hävityksestä ja nousi erääksi etelän dynaamisimmista kaupungeista ja merkittäväksi kulttuurin ja liike-elämän keskukseksi. Majoittumisen jälkeen tapaat matkanjohtajasi.

2 pv Atlanta
Aamu aloitetaan kaupunkikierroksella, jonka aikana tutustut muun muassa erääseen kaupungin kuuluisimmista asukkaista, Margaret Mitchelliin. Vuonna 1936 hän julkaisi kirjansa Tuulen Viemää, joka kuvasi plantaasinomistajan tyttären elämää läpi Yhdysvaltain sisällissodan ja uudelleenrakennuksen. Tarina sijoittuu Atlantaan ja sen eteläpuolella sijaitsevaan pieneen Jonesboron kaupunkiin. Iltapäivällä vieraillaan Road to Tara –museossa ja Stately Oaks plantaasilla, joka oli esikuvana Scarlett O’Haran kotiplantaasille Taralle. Museossa näet muun muassa elokuvaan liittyviä esineitä, kuten päätähtien Clark Cablen ja Vivien Leigh:n käyttämiä rooliasuja. Kaupunkikierroksen aikana tutustutaan myös esimerkiksi kansalaisoikeustaistelija Martin Luther Kingin lapsuudenkotiin. Illalla on tervetuloillallinen.

3 pv Atlanta-Augusta-Charleston
Aamulla lähdetään Atlantasta länteen kohti Augustaa. Augusta on Georgian toiseksi vanhin kaupunki ja siellä pelataan merkittävä Masters golf-turnaus. Iltapäivällä vierailemme historiallisessa Charlestonissa, jossa on vapaata aikaa kuljeskella mukulakivikaduilla ja kauniisti entistetyissä vanhoissa kortteleissa omin päin.

4 pv Charleston-Beaufort-Savannah
Opastettu kiertoajelu tutustuttaa sinut Charlestoniin ja iltapäivällä voit nauttia kaupungista omatoimisesti. Luonnonmullistukset, Yhdysvaltain vapaussota ja sisällissota ovat vaikuttaneet tähänkin kaupunkiin, mutta siitä huolimatta se on säilynyt etelän historiallisena helmenä. Voit osallistua lisäretkelle Boone Hall Plantaasille ja nähdä sen kuuluisan tammien avenuen. Rakennus on näkynyt myös valkokankaalla, muun muassa elokuvassa ’North and South’. Matkalla Savannahiin pysähdytään Port Royal Islandilla ja Etelä-Carolinan toiseksi vanhimmassa kaupungissa Beaufortissa, jonka vaikuttava sisällissotaa edeltävää arkkitehtuuria on käytetty taustana monissa elokuvissa, joista tunnetuin lienee Forrest Gump.

5 pv Savannah
Savannah oli aikoinaan maailman suurin puuvillan vientisatama – huippuaikanaan Savannah hallitsi maailman puuvillamarkkinoita ja puuvillanhintaa Cotton Exchangelta käsin. Sisällissota tuhosi suurimman osan Georgiasta, mutta Savannah kuitenkin säästyi suurimmilta tuhoilta. Monet rakennukset ovatkin satoja vuosia vanhoja ja osa niistä ovat myös auki yleisölle. Joenrannan vanhat puuvillavarastot on nykyisin muutettu kaupoiksi ja pieniksi ravintoloiksi, joissa parveilevat niin paikalliset kuin turistitkin.

6 pv Savannah-Montgomery
Tänään matka jatkuu Syvän Etelän sydämeen, Alabamaan ja osavaltion pääkaupunkiin Montgomeryyn. Alabama oli eräs merkittävimpiä afrikkalais-amerikkalaisten kansalaisoikeustaistelun syntypaikkoja ja siellä kannattaa tutustua ainakin Rosa Parks Library and Museumiin, jossa opit lisää siitä, kuinka tavallinen ompelijatar antoi alkusysäyksen Montgomeryn bussiboikotille ja kansalaisoikeustaistelulle kieltäydyttyään antamasta istumapaikkaansa valkoiselle miehelle bussissa vuonna 1955.

7 pv Montgomery-Selma-New Orleans
Päivän ensimmäinen vierailukohde on Selma, joka oli merkittävä kaupunki kansalaisoikeustaistelun historiassa. Myöhemmin päivällä saavutaan New Orleansiin, joka on tunnettu kreoli-kulttuuristaan ja tunnelmallisista ranskalaiskorttelistaan. Kaupunki on ainutkertainen sekoitus espanjalaisia, ranskalaisia, karibialaisia, afrikkalaisia ja anglosaksisia perinteitä. Tämä näkyy niin ruoassa, arkkitehtuurissa kuin alueen juurevassa musiikissakin. Koe tämän sulatusuunin rytmit lisämaksullisella illallisristeilyllä jokilaivalla Dixieland-jazz bändin tahtiin.

8 pv New Orleans
New Orleans eli tuttavallisemmin The Big Easy. Voit viettää päivän tutkiskellen kaupungin lukuisia nähtävyyksiä. Vieraile ranskalaiskorttelin kapeilla mukulakivikujilla ihailemassa tyypillisiä takorautaparvekkeita ja pikkupuoteja. Voit myös osallistua lisämaksulliselle vierailulle toiminnassa olevalla plantaasille.

9 pv New Orleans
Matka päättyy ja on aika palata kotiin New Orleansin lentokentältä.


Apua

Tämä matka sopii myös ryhmille
Suunnitteletko matkaa oman ryhmäsi kanssa?

Me suunnittelemme yhdessä kanssanne sinulle ja ryhmällesi sopivat matkapaketit. Olipa kyseessä kotimaan tai ulkomaan matka, risteily Tallinnaan tai Karibialle, junamatka Eurooppaan tai bussimatka toivomaanne kohteeseen, anna ammattitaitoisen myyntivirkailijamme auttaa matkasi suunnittelussa.
Puhelin 05 211 1600 tai kymenmatkat @ kymenmatkat.fi.

Tarvitsetko apua? Soita meille 05 211 1600

Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.

PYYDÄ RYHMÄTARJOUS >

Amerikan yhdysvallat on pääosin Pohjois-Amerikan keskiosassa sijaitseva perustuslaillinen liittovaltio, joka koostuu 50 osavaltiosta ja yhdestä liittovaltion hallinnollisesta piirikunnasta sekä useista erillisalueista.
Pääkaupunki: Washington D.C.
Virallinen kieli: Englanti
Valuutta:  Yhdysvaltain dollari
Passi ja viisumi: Useimmat suomalaiset eivät tarvitse viisumia Yhdysvaltoihin. Suomen kansalaisia, jotka täyttävät Visa Waiver Program (viisumivapaus) ehdot, kehotetaan matkustamaan ilman viisumia.
Aikaero Suomeen  -7
Kesäaika: – 7
Tiedot sitoumuksetta.

 

Yhdysvaltoihin saapuvilta matkustajilta vaaditaan maksullinen sähköinen matkustuslupa: ESTA (Electronic System for Travel Authorization). Matkustajan tulee tehdä ESTA-anomus Internetin kautta viimeistään 72 tuntia ennen matkaansa, tällä lomakkeella. Esta maksetaan luottokortilla.

Yhdysvaltojen viisumi, passi ja ESTA säädökset koskevat myös kauttakulkuliikennettä (esim. koneenvaihto Yhdysvalloissa).

 

Varaa tapahtuma- ja urheiluliput>

Tapahtumien päivämäärät ja aikataulut voivat muuttua ilmoitetusta. Muutostilanteessa jo ostetut otteluliput siirtyvät automaattisesti uudelle päivälle, eikä tapahtuman ajankohdan muuttuminen oikeuta ostettujen lippujen peruutukseen tai muutokseen eikä lentojen/hotellin kuluttomaan muutokseen tai peruutukseen. Matkustajalla ei ole oikeutta takaisinmaksuun käyttämättä jättämistään palveluista.

Lippujen vastuullinen myyjä on: Sports Events 365
Voitteavarata liput suoraan linkin kautta, jolloin hintaan ei lisätä lipunvarauskulujamme.

*) Linkit muihin sivustoihin, lisätiedot>>>
Käyttäjä on velvollinen perehtymään ja noudattamaan niitä ehtoja, jotka on julkaistu näillä kolmannen osapuolen verkkosivustoilla.

Hintaesimerkkimme 9 päivää: 2469 €/hlö

Hintaan sisältyy:
* Reittilennot veroineen Helsinki-Atlanta / New Orleans-Helsinki
* Yksi ruumaan menevä matkalaukku, max 23 kg per matkustaja
* 8 yön majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa
* Ohjelmassa mainitut kuljetukset ja kaupunkikierrokset, vierailut ja sisäänpääsymaksut
* Lentokenttäkuljetus Atlantassa ja New Orleansissa
* Englanninkielinen opastus

Lisämaksusta:
* Lisäyöt matkan alussa ja/tai lopussa
* Yhden hengen huoneen lisämaksu
* Etukäteen varatut istumapaikat lennoille
* Liityntäkuljetukset muualta Suomesta

Hintaesimerkkejä, matkaehdot matkapaketti, passi ja viisumi

Hintalauseke koskien räätälöityjä matkojamme

Nettisivuillamme on hintaesimerkkejä räätälöidyistä matkoistamme. Lähtöpäivän ja matkareitin voit itse valita. Hinnat ovat esimerkkihintoja, joten lopullinen hinta muodostuu matka-ajan, reitin, kuljetushinnan, matkustusluokan sekä paikkatilanteen mukaan.

Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarjous omalle matkallesi klikkaamalla ”Pyydä tarjous” -painiketta! Teemme sinulle tarjouksen matkasta toiveidesi mukaan. Kaikki matkat ovat omatoimisia.

Varaamalla hyvissä ajoin säästät selvää rahaa!
Lähellä lähtöä varattaessa lento- ja hotellihinnat voivat olla jopa monikertaiset verrattuna siihen, jos matka varataan useita kuukausia etukäteen.

HUOM!
Jalkapallo, jääkiekko, Formula1, MotoGP, urheilutapahtumien ja muiden tapahtumien, kuten konserttien päivämäärät ja aikataulut voivat muuttua ilmoitetusta, lopullinen aika vahvistetaan noin 1-2 viikkoa ennen ajankohtaa. Tapahtuman ajankohdan muuttuminen ei oikeuta ostettujen lippujen peruutukseen tai muutokseen eikä lentojen/hotellin kuluttomaan muutokseen tai peruutukseen. Muutostilanteessa usein jo ostetut tapahtumaliput siirtyvät uudelle päivälle.

Matkaehdot

Tähän matkaan sovelletaan

Kymenmatkat Oy:n erityisehtoja matkapaketeille 1.7.2018 alkaen

sekä  Yleisiä matkapakettiehtoja 1.7.2018 alkaen.

 

Vakuuden alainen matkapaketti

Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.

Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Kymenmatkat Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.

Lisäksi Kymenmatkat Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että yrityksestä tulee maksukyvytön.

Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista kohdasta:

 

Yleiset matkapakettiehdot 1/7/2018 alkaen.

 

Hyvä tietää: Passi, viisumi, matkavakuutus ja matkaterveys

Tarkasta ennen matkaasi voimassa olevat rokotusvaatimukset ja rajanylityksessä vaadittavat terveydelliset testitulokset.

Tarkista hyvissä ajoin ennen matkaasi että sinulla on voimassa oleva matka-asiakirja. Yleisten matkapakettiehtojen mukaan matkustajan on itse huolehdittava matkalla tarvittavista asiakirjoista.

Useat maat vaativat, että passin tulee olla voimassa vielä 3-6 kuukautta matkan päättymisestä.  Ajantasaiset maahantulosäädökset on hyvä tarkistaa hyvissä ajoin ennen matkavarausta kohdemaan viranomaisilta, esimerkiksi maan lähimmästä edustustosta.

Tarkista ennen matkavaraustasi tarvitaanko matkakohteeseesi tai mahdolliseen kauttakulkumaahan viisumia tai etukäteen haettavaa maahansaapumislupaa.

Huomaa! Matkavaraukseen tulee merkitä se etunimi, joka on ensimmäisenä passissa ja koko sukunimi. Tarkista, että passissa ja matkalipussa olevat nimet täsmäävät.

Passin kuvasivusta on hyvä ottaa matkalle mukaan kopio ja säilyttää sitä eri paikassa kuin alkuperäistä passia.

 

* Matkavakuutukset  

 

Suosittelemme riittävän ja kattavan matkavakuutuksen hankintaa jo matkavarauksen yhteydessä. Useiden maiden viranomaiset vaativat  maahan saapuvilta matkavakuutuksen, joka korvaa lääkärikäynnistä ja sairaudesta aiheutuneet kulut. Tarkasta tiedot maakohtaisesti.

Matkadokumentit – ohjeita matkan varanneille

 

* EU kansalaisten matkustusasiakirjat »  Sinun Eurooppasi

 

* Matkustusasiakirjat »  Rajavartiolaitos

 

* Matkustus ja  lähtöselvitys » Hyvä tietää lentomatkalla

 

* Matkailuterveys ja rokotukset »

 

* Tuontimääräykset » Tulli.fi

 

* Matkustusilmoitukset ja -tiedotteet»  Ulkoministeriö, matkustus ja maat

 

Suomen edustustot ulkomailla>> Ulkoministeriö

 

Ulkoministeriön hätänumero +358 9 1605 5555

Hei, tarvitsetko apua? Soita 05 211 1600

Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.

Suunnitteletko matkaa oman ryhmäsi kanssa tähän kohteeseen?

Me suunnittelemme yhdessä kanssanne sinulle ja ryhmällesi sopivat matkapaketit. Tiedäthän, että meiltä voit varata kaikki matkat pienille ja suurille ryhmille, anna ammattitaitoisen myyntivirkailijamme auttaa matkasi suunnittelussa.
Puhelin 05 211 1600 tai kymenmatkat@kymenmatkat.fi.

PYYDÄ RYHMÄTARJOUS >