USA Syvän Etelän kiertomatka opastettuna

Syvän Etelän kiertomatka opastettuna kiertomatkalla näet Uuden Etelän pääkaupungin Atlantan, kuin tyylikkään Savannahin ja iloisen New Orleansin.

Lomahaku

Valitse matkasi yhdellä klikkauksella (tai useammalla)

USA Syvän Etelän kiertomatka opastettuna

Atlantasta New Orleansiin

Yhdysvaltojen etelävaltiot ovat täynnä historiaa, kulttuuria ja omaleimaisia kaupunkeja. Matkalla vierailemme Syvän Etelän sydämessä, Alabamassa ja osavaltion pääkaupungissa Montgomeryssä. Katso koko huikea matkaohjelmamme Syvän Etelän kiertomatka, kohteisiin, joista olet kuullut puhuttavan.

Syvän Etelän kiertomatka opastettuna

Englanniksi opastetulla kiertomatkalla näet niin ’Uuden Etelän’ dynaamisen pääkaupungin Atlantan, kuin tyylikkään Savannahin ja iloisen New Orleansin. Pääset tutustumaan afrikkalais-amerikkalaisten kansalaisoikeustaistelun historiaan, Yhdysvaltain sisällissodan aikaiseen plantaasiin ja New Orleansin jazz-baareihin ja tietysti maukkaaseen ja aromaattisen mausteiseen kreoli- ja cajun-ruokakulttuuriin. Räätälöimme teemalliset Amerikan matkat yhteistyössä kanssanne!

Syvän Etelän kiertomatka opastettuna

Kymenmatkat Instagram>

 

Teemamatkat>

 

Hintaesimerkkimme 9 päivää: 2635 € /hlö

Matkan lähtöpäivät 2024: 20.4., 4.5., 18.5., 1.6., 22.6., 7.9., 21.9.

Saatavilla myös pidempi 14 pv kierros (lisänä mm. Memphis ja Nashville) – kysy tarjousta toimistoltamme!

1 pv Atlanta
Tervetuloa Atlantaan, Georgiaan! Sisällissodan aikana Atlanta oli eräs etelävaltioiden merkittävimpiä kaupunkeja teollisuutensa vuoksi. Vuonna 1864 Kenraali Sherman marssi joukkoineen Atlantaan polttaen koko kaupungin. Kaupunki toipui hävityksestä ja nousi erääksi etelän dynaamisimmista kaupungeista ja merkittäväksi kulttuurin ja liike-elämän keskukseksi. Majoittumisen jälkeen tapaat matkanjohtajasi.

2 pv Atlanta
Aamu aloitetaan kaupunkikierroksella, jonka aikana tutustut muun muassa erääseen kaupungin kuuluisimmista asukkaista, Margaret Mitchelliin. Vuonna 1936 hän julkaisi kirjansa Tuulen Viemää, joka kuvasi plantaasinomistajan tyttären elämää läpi Yhdysvaltain sisällissodan ja uudelleenrakennuksen. Tarina sijoittuu Atlantaan ja sen eteläpuolella sijaitsevaan pieneen Jonesboron kaupunkiin. Iltapäivällä vieraillaan Road to Tara –museossa ja Stately Oaks plantaasilla, joka oli esikuvana Scarlett O’Haran kotiplantaasille Taralle. Museossa näet muun muassa elokuvaan liittyviä esineitä, kuten päätähtien Clark Cablen ja Vivien Leigh:n käyttämiä rooliasuja. Kaupunkikierroksen aikana tutustutaan myös esimerkiksi kansalaisoikeustaistelija Martin Luther Kingin lapsuudenkotiin. Illalla on tervetuloillallinen.

3 pv Atlanta-Augusta-Charleston
Aamulla lähdetään Atlantasta länteen kohti Augustaa. Augusta on Georgian toiseksi vanhin kaupunki ja siellä pelataan merkittävä Masters golf-turnaus. Iltapäivällä vierailemme historiallisessa Charlestonissa, jossa on vapaata aikaa kuljeskella mukulakivikaduilla ja kauniisti entistetyissä vanhoissa kortteleissa omin päin.

4 pv Charleston-Beaufort-Savannah
Opastettu kiertoajelu tutustuttaa sinut Charlestoniin ja iltapäivällä voit nauttia kaupungista omatoimisesti. Luonnonmullistukset, Yhdysvaltain vapaussota ja sisällissota ovat vaikuttaneet tähänkin kaupunkiin, mutta siitä huolimatta se on säilynyt etelän historiallisena helmenä. Voit osallistua lisäretkelle Boone Hall Plantaasille ja nähdä sen kuuluisan tammien avenuen. Rakennus on näkynyt myös valkokankaalla, muun muassa elokuvassa ’North and South’. Matkalla Savannahiin pysähdytään Port Royal Islandilla ja Etelä-Carolinan toiseksi vanhimmassa kaupungissa Beaufortissa, jonka vaikuttava sisällissotaa edeltävää arkkitehtuuria on käytetty taustana monissa elokuvissa, joista tunnetuin lienee Forrest Gump.

5 pv Savannah
Savannah oli aikoinaan maailman suurin puuvillan vientisatama – huippuaikanaan Savannah hallitsi maailman puuvillamarkkinoita ja puuvillanhintaa Cotton Exchangelta käsin. Sisällissota tuhosi suurimman osan Georgiasta, mutta Savannah kuitenkin säästyi suurimmilta tuhoilta. Monet rakennukset ovatkin satoja vuosia vanhoja ja osa niistä ovat myös auki yleisölle. Joenrannan vanhat puuvillavarastot on nykyisin muutettu kaupoiksi ja pieniksi ravintoloiksi, joissa parveilevat niin paikalliset kuin turistitkin.

6 pv Savannah-Montgomery
Tänään matka jatkuu Syvän Etelän sydämeen, Alabamaan ja osavaltion pääkaupunkiin Montgomeryyn. Alabama oli eräs merkittävimpiä afrikkalais-amerikkalaisten kansalaisoikeustaistelun syntypaikkoja ja siellä kannattaa tutustua ainakin Rosa Parks Library and Museumiin, jossa opit lisää siitä, kuinka tavallinen ompelijatar antoi alkusysäyksen Montgomeryn bussiboikotille ja kansalaisoikeustaistelulle kieltäydyttyään antamasta istumapaikkaansa valkoiselle miehelle bussissa vuonna 1955.

7 pv Montgomery-Selma-New Orleans
Päivän ensimmäinen vierailukohde on Selma, joka oli merkittävä kaupunki kansalaisoikeustaistelun historiassa. Myöhemmin päivällä saavutaan New Orleansiin, joka on tunnettu kreoli-kulttuuristaan ja tunnelmallisista ranskalaiskorttelistaan. Kaupunki on ainutkertainen sekoitus espanjalaisia, ranskalaisia, karibialaisia, afrikkalaisia ja anglosaksisia perinteitä. Tämä näkyy niin ruoassa, arkkitehtuurissa kuin alueen juurevassa musiikissakin. Koe tämän sulatusuunin rytmit lisämaksullisella illallisristeilyllä jokilaivalla Dixieland-jazz bändin tahtiin.

8 pv New Orleans
New Orleans eli tuttavallisemmin The Big Easy. Voit viettää päivän tutkiskellen kaupungin lukuisia nähtävyyksiä. Vieraile ranskalaiskorttelin kapeilla mukulakivikujilla ihailemassa tyypillisiä takorautaparvekkeita ja pikkupuoteja. Voit myös osallistua lisämaksulliselle vierailulle toiminnassa olevalla plantaasille.

9 pv New Orleans
Matka päättyy ja on aika palata kotiin New Orleansin lentokentältä.


Tarvitsetko apua

Kaikki matkamme sopivat myös omatoimimatkoiksi, jotka räätälöidään yhdessä kanssanne.

Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.

Tämä matka sopii myös ryhmille
Suunnitteletko matkaa oman ryhmäsi kanssa?

Me suunnittelemme yhdessä kanssanne sinulle ja ryhmällesi sopivat matkapaketit. Olipa kyseessä kotimaan tai ulkomaan matka, risteily Tallinnaan tai Karibialle, junamatka Eurooppaan tai bussimatka toivomaanne kohteeseen, anna ammattitaitoisen myyntivirkailijamme auttaa matkasi suunnittelussa.
Puhelin 05 211 1600 tai kymenmatkat @ kymenmatkat.fi.

Tarvitsetko apua? Soita meille 05 211 1600

PYYDÄ RYHMÄTARJOUS >

Amerikan yhdysvallat on pääosin Pohjois-Amerikan keskiosassa sijaitseva perustuslaillinen liittovaltio, joka koostuu 50 osavaltiosta ja yhdestä liittovaltion hallinnollisesta piirikunnasta sekä useista erillisalueista.
Pääkaupunki: Washington D.C.
Virallinen kieli: Englanti
Valuutta:  Yhdysvaltain dollari
Passi ja viisumi: Useimmat suomalaiset eivät tarvitse viisumia Yhdysvaltoihin. Suomen kansalaisia, jotka täyttävät Visa Waiver Program (viisumivapaus) ehdot, kehotetaan matkustamaan ilman viisumia.
Yhdysvaltoihin saapuvilta matkustajilta vaaditaan maksullinen sähköinen matkustuslupa: ESTA (Electronic System for Travel Authorization). Matkustajan tulee tehdä ESTA-anomus Internetin kautta viimeistään 72 tuntia ennen matkaansa, tällä lomakkeella. Esta maksetaan luottokortilla.
Yhdysvaltojen viisumi, passi ja ESTA säädökset koskevat myös kauttakulkuliikennettä (esim. koneenvaihto Yhdysvalloissa).
Matkavakuutus: Pyydämme tarkistamaan, että sinulla on riittävän kattava matkavakuutus.
Matkadokumentit: Tarkasta aina ennen lähtöä matkakohteeseen vaadittavat selvitykset, dokumentit, rokotukset ja terveysselvitys, jotka sinulla tulee olla matkalla mukana. Kunkin matkustajan omalla vastuulla on huolehtia, että matkan alkaessa mukana on kaikki tarvittavat ja voimassaolevat matkustusasiakirjat.

Aikaero Suomeen  -7
Kesäaika: – 7
Ilmasto:  Lauhkea ilmasto vallitsee suurimmalla osaa maata, mutta esimerkiksi Floridassa ja Havaijilla vallitsee trooppinen ilmasto ja Alaskassa arktinen ilmasto. Maassa esiintyy myös erilaisia sääilmiöitä kuten tornadoja ja hurrikaaneja. Hurrikaanikausi on Atlantin alueella kesä-syyskuun välisenä aikana.
Lisätietoja: https://climateknowledgeportal.worldbank.org/country/united-states/climate-data-historical

Tiedot sitoumuksetta.

 

 

 

Varaa tapahtuma- ja urheiluliput>

Tapahtumien päivämäärät ja aikataulut voivat muuttua ilmoitetusta. Muutostilanteessa jo ostetut otteluliput siirtyvät automaattisesti uudelle päivälle, eikä tapahtuman ajankohdan muuttuminen oikeuta ostettujen lippujen peruutukseen tai muutokseen eikä lentojen/hotellin kuluttomaan muutokseen tai peruutukseen. Matkustajalla ei ole oikeutta takaisinmaksuun käyttämättä jättämistään palveluista.

Lippujen vastuullinen myyjä on: Sports Events 365
Voitteavarata liput suoraan linkin kautta, jolloin hintaan ei lisätä lipunvarauskulujamme.

*) Linkit muihin sivustoihin, lisätiedot>>>
Käyttäjä on velvollinen perehtymään ja noudattamaan niitä ehtoja, jotka on julkaistu näillä kolmannen osapuolen verkkosivustoilla.

Hintaesimerkkimme 9 päivää: 2469 €/hlö

Hintaan sisältyy:
* Reittilennot veroineen Helsinki-Atlanta / New Orleans-Helsinki
* Yksi ruumaan menevä matkalaukku, max 23 kg per matkustaja
* 8 yön majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa
* Ohjelmassa mainitut kuljetukset ja kaupunkikierrokset, vierailut ja sisäänpääsymaksut
* Lentokenttäkuljetus Atlantassa ja New Orleansissa
* Englanninkielinen opastus

Lisämaksusta:
* Lisäyöt matkan alussa ja/tai lopussa
* Yhden hengen huoneen lisämaksu
* Etukäteen varatut istumapaikat lennoille
* Liityntäkuljetukset muualta Suomesta

Matkan hinta / hintaesimerkkejä

Valmiit matkapaketit

Olemme paketoineet myyntiin valmiita matkapaketteja, joiden lähtöpäivämäärät  ja matkan hinta on merkitty sivuillemme. Useisiin näistä matkoista sisältyy opastus. Opastus on useimmissa perillä kohteessa, ei lentojen aikana, tämä on kerrottu hintaan sisältyy osiossa.

Hintalauseke koskien asiakkaan toimeksiannosta räätälöityjä matkapakettejamme

Nettisivuillamme on hintaesimerkkejä räätälöidyistä matkoistamme. Nämä matkat voivat olla opastettuja tai omatoimisia, tämä on kerrottu hintaan sisältyy osiossa. Lähtöpäivän ja matkareitin voit itse valita. Hinnat ovat esimerkkihintoja, joten lopullinen hinta muodostuu matka-ajan, reitin, kuljetushinnan, matkustusluokan sekä paikkatilanteen mukaan. Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarjous omalle matkallesi klikkaamalla ”Varaa matka/Pyydä tarjous” -painiketta! Teemme sinulle tarjouksen matkasta toiveidesi mukaan.

Varaamalla hyvissä ajoin säästät selvää rahaa!
Lähellä lähtöä varattaessa lento- ja hotellihinnat voivat olla jopa monikertaiset verrattuna siihen, jos matka varataan useita kuukausia etukäteen.

Matkaehdot

Räätälöityihin matkapaketteihin sovelletaan Kymenmatkat Oy:n erityisehtoja matkapaketeille 1.7.2018 alkaen.

Tapahtumaliput

Jalkapallo, jääkiekko, Formula1, MotoGP, urheilutapahtumien ja muiden tapahtumien, kuten konserttien päivämäärät ja aikataulut voivat muuttua ilmoitetusta, lopullinen aika vahvistetaan noin 1-2 viikkoa ennen ajankohtaa. Tapahtuman ajankohdan muuttuminen ei oikeuta ostettujen lippujen peruutukseen tai muutokseen eikä lentojen/hotellin kuluttomaan muutokseen tai peruutukseen. Muutostilanteessa usein jo ostetut tapahtumaliput siirtyvät uudelle päivälle. Linkit muihin sivustoihin – käyttäjä on velvollinen perehtymään ja noudattamaan niitä ehtoja, jotka on julkaistu näillä kolmannen osapuolen verkkosivustoilla.

Vakuuden alainen matkapaketti

Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti. Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Kymenmatkat Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta. Lisäksi Kymenmatkat Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että yrityksestä tulee maksukyvytön. Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista kohdasta:

Passi ja viisumi

Matkustajan velvollisuus on huolehtia siitä, että hänellä on matkaa varten tarvittavat matka-asiakirjat. Tarkista passia, viisumia ja mahdollisia muita asiakirjoja koskevat vaatimukset kohdemaan lähimmästä edustustosta.
Ajantasaiset maahantulosäädökset on hyvä tarkistaa hyvissä ajoin ennen matkavarausta kohdemaan viranomaisilta, esimerkiksi maan lähimmästä edustustosta.

Matkavakuutukset  

Suosittelemme riittävän ja kattavan matkavakuutuksen hankintaa jo matkavarauksen yhteydessä. Useiden maiden viranomaiset vaativat  maahan saapuvilta matkavakuutuksen, joka korvaa lääkärikäynnistä ja sairaudesta aiheutuneet kulut. Tarkasta tiedot maakohtaisesti.

Matkadokumentit – ohjeita matkan varanneille

Hyvä tietää – matkaohjeita

Suomen edustustot ulkomailla>> Ulkoministeriö

Ulkoministeriön hätänumero +358 9 1605 5555

Kaikki matkamme sopivat myös omatoimimatkoiksi, jotka räätälöidään yhdessä kanssanne.

Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.

Tämä matka sopii myös ryhmille
Suunnitteletko matkaa oman ryhmäsi kanssa?

Me suunnittelemme yhdessä kanssanne sinulle ja ryhmällesi sopivat matkapaketit. Olipa kyseessä kotimaan tai ulkomaan matka, risteily Tallinnaan tai Karibialle, junamatka Eurooppaan tai bussimatka toivomaanne kohteeseen, anna ammattitaitoisen myyntivirkailijamme auttaa matkasi suunnittelussa.
Puhelin 05 211 1600 tai kymenmatkat @ kymenmatkat.fi.

Tarvitsetko apua? Soita meille 05 211 1600

PYYDÄ RYHMÄTARJOUS >