Venetsia ryhmämatka

Venetsia on yksi maailman erikoisimmista kaupungeista  – onhan se rakennettu 118 laguunisaarelle! Kokoa pikkuryhmä ja lähde tutustumaan tähän Italian helmeen suomeksi opastetulla matkalla.

Lomahaku

Valitse matkasi yhdellä klikkauksella (tai useammalla)

Venetsia ryhmämatka

Venetsia on yksi maailman erikoisimmista kaupungeista  – onhan se rakennettu 118 laguunisaarelle, ja se kannattaa kokea ainakin kerran elämässä. Venetsia on tunnettu kanavistaa, mustista gondoleistaan ja karnevaaleista. Kaupunki ei ole liikaa muuttunut vuosisatojen kuluessa ja mahtavan menneisyyden muistot heijastuvat vielä tänäkin päivänä Venetsiaan: keskiajalla aristokraattisuvut rakensivat upeita yksityispalatsejaan Canal Granden varrelle ja San Marcon aukiolle pystytettiin mosaiikkikoristeinen Markuksen kirkko ja sen viereen herttuoiden marmorinen palatsi.

San Marcon alue kuhisee turisteja, mutta sieltä löytyy mukavia pieniä kahviloita ja bistroja, joissa nauttia tunnelmasta. Venetsian ja Veneton alueelle tyypillisiä ruokia ovat risotot ja merenelävät, joten matkailijankin kannattaa kokeilla esimerkiksi mustekalalla ryyditettyä mustaa risottoa (Risotto Nero) tai gnoccheja. Pikkunälkään voi nauttia cicchettejä, eli paikallisia tapaksia.

Venetsiassa on yli 170 kanaalia, joista Canal Grande on tunnetuin. Sen yli kulkee kaunis Rialton silta, jossa kannatta käydä nappaamassa valokuva tai pari muistoksi matkasta. Toinen maailmankuulu silta on San Marcon aukion lähellä sijaitseva Ponte dei Sospiri, eli Huokausten Silta. Se yhdistää tutkintotuomareiden toimitilat ja Dogen Palatsin sellit toisiinsa ja nimi juontaa juurensa tuomittujen huokauksista, joita he päästivät, kun he näkivät viimeisen vilauksen Venetsiasta ennen tuomionsa täytäntöön panoa.

Hintaesimerkkimme 4 pv: 539€/hlö

Hintaan sisältyy:
* Lennot, lentokenttäverot
* Yksi ruumaan menevä matkalaukku per matkustaja
* Lentokenttäkuljetukset
* Majoitus kahden hengen huoneessa aamiaisella

Hintaan ei sisälly: 
* Turistivero (n.1€/hlö/vrk)
* Ruokailut
* Sisäänpääsymaksut

Räätälöimme matkan toiveidesi mukaan.

Ryhmille minimi 10 henkilöä.

 

1. pv
Saapuminen lentokentälle. Yksityskuljetus veneellä hotellin läheisyyteen Venetsian keskustassa. Kävelyretki Venetsian keskustassa. Tärkeimmät nähtävyydet ovat keskittyneet Rialto-nimiselle pääsaarelle, jossa on mm. kuuluisa Markuksen tori. Kierroksen aikana näemmekin Markuksen torin laidalla olevan bysanttilaistyylisen, mosaiikkikoristeisen Markuksen kirkon ja sen vieressä marmorista rakennetun Herttuapalatsin (ulkoapäin) ja Huokausten sillan.  Toria reunustavat myös Sansovinon suunnittelema kirjastorakennus ja ns. prokuraattorirakennukset sekä erikoisen historian omaavat kellotornit!

Kanaalien reunustamia pieniä kujia pitkin kävelemme Markuksen torilta Rialton sillalle, joka on Canal Granden yli johtava kaunein ja suurin silta. Kierroksen aikana tutuksi tulevat myös tärkeimmät ostosalueet, jotka sijaitsevat  Rialton sillan ympäristössä ja ylellisellä Mercerie-kauppakadulla. Kierroksen jälkeen paluu hotelliin.

2. pv
Venetsian saarikierros/Murano– Burano
Tutustumme ensin lasinpuhallustaiteestaan tunnettuun Muranon saareen. Muranolla vieraillaan yhdessä saaren lukuisista lasipuhaltamoista, jossa lasinpuhallusesitys ja  mahdollisuus ostaa lasiesineitä. Matka jatkuu moottorialuksella  Buranon maalaukselliselle kalastajasaarelle. Kanaalien varsilla kalastajien vaimot aikoinaan  istuvat pitsiä virkkaamassa ja odottamassa miestensä paluuta kalastusretkiltä. Matkamuistoksi voi ostaa Buranolle tyypillisiä kauniita pitsiliinoja ja muita käsitöitä saaren monista liikkeistä. Vapaata aikaa tehdä ostoksia ja syödä lounasta. Paluu Venetsiaan lounaan jälkeen.

3. pv
Vapaapäivä tutustua Venetsiaan omatoimisesti.

4. pv
Aamiainen ja siirtyminen yksityisveneellä Venetsian lentokentälle.

Italia Venetsia Hotel Castello

Hotelli Castello sijaitsee Venetsian keskustassa, vain muutaman askeleen päässä Pyhän Markuksen aukiolta lähellä Huokausten siltaa ja Palazzo Ducalea. Kaikki huoneet on sisustettu tyypilliseen, venetsialaiseen tyyliin ja niissä on TV, puhelin, radio, minibaari ja ilmastointi.

Lue lisää

Italia: on maa, jolle on helppo menettää sydämensä. Italia yhtenä maailman kauneimmista ja romanttisimmista maista.
Pääkaupunki: Rooma
Virallinen kieli: Italia
Valuutta: Euro
Passi ja viisumi: Suomen kansalainen tarvitsee matkustusasiakirjaksi passin tai henkilökortin.
Aikaero Suomeen: -1
Kesäaika: -1

Italiassa peritään turistivero majoituksesta. Turistivero on noin 6 €/henkilö/yö. Vero on maksettava käteisellä suoraan ao. majoitusliikkeeseen.

Tiedot sitoumuksetta

Hintaesimerkkimme 4 pv: 539€/hlö

Hintaan sisältyy:
* Lennot, lentokenttäverot
* Yksi ruumaan menevä matkalaukku per matkustaja
* Lentokenttäkuljetukset
* Majoitus kahden hengen huoneessa aamiaisella
* Venetsian suomeksi opastettu kaupunkikierros (n.2h)
* Suomeksi opastettu Laguunisaarikierros (n.8h) sis. 24h lauttalipun

Hintaan ei sisälly: 
* Turistivero (n. 1 € / hlö / vrk)
* Ruokailut
* Sisäänpääsymaksut

Hintaesimerkkejä, matkaehdot matkapaketti, passi ja viisumi

Hintalauseke koskien räätälöityjä matkojamme

Nettisivuillamme on hintaesimerkkejä räätälöidyistä matkoistamme. Lähtöpäivän ja matkareitin voit itse valita. Hinnat ovat esimerkkihintoja, joten lopullinen hinta muodostuu matka-ajan, reitin, kuljetushinnan, matkustusluokan sekä paikkatilanteen mukaan.

Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarjous omalle matkallesi klikkaamalla ”Pyydä tarjous” -painiketta! Teemme sinulle tarjouksen matkasta toiveidesi mukaan. Kaikki matkat ovat omatoimisia.

Varaamalla hyvissä ajoin säästät selvää rahaa!
Lähellä lähtöä varattaessa lento- ja hotellihinnat voivat olla jopa monikertaiset verrattuna siihen, jos matka varataan useita kuukausia etukäteen.

HUOM!
Jalkapallo, jääkiekko, Formula1, MotoGP, urheilutapahtumien ja muiden tapahtumien, kuten konserttien päivämäärät ja aikataulut voivat muuttua ilmoitetusta, lopullinen aika vahvistetaan noin 1-2 viikkoa ennen ajankohtaa. Tapahtuman ajankohdan muuttuminen ei oikeuta ostettujen lippujen peruutukseen tai muutokseen eikä lentojen/hotellin kuluttomaan muutokseen tai peruutukseen. Muutostilanteessa usein jo ostetut tapahtumaliput siirtyvät uudelle päivälle.

Matkaehdot

Tähän matkaan sovelletaan

Kymenmatkat Oy:n erityisehtoja matkapaketeille 1.7.2018 alkaen

sekä

Yleisiä matkapakettiehtoja 1.7.2018 alkaen.

 

Vakuuden alainen matkapaketti

Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.

Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Kymenmatkat Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.

Lisäksi Kymenmatkat Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että yrityksestä tulee maksukyvytön.

Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista kohdasta:

 

Yleiset matkapakettiehdot 1/7/2018 alkaen.

 

Hyvä tietää: Passi, viisumi, matkavakuutus ja matkaterveys

Tarkasta ennen matkaasi voimassa olevat rokotusvaatimukset ja rajanylityksessä vaadittavat terveydelliset testitulokset.

Tarkista hyvissä ajoin ennen matkaasi että sinulla on voimassa oleva matka-asiakirja. Yleisten matkapakettiehtojen mukaan matkustajan on itse huolehdittava matkalla tarvittavista asiakirjoista.

Useat maat vaativat, että passin tulee olla voimassa vielä 3-6 kuukautta matkan päättymisestä.  Ajantasaiset maahantulosäädökset on hyvä tarkistaa hyvissä ajoin ennen matkavarausta kohdemaan viranomaisilta, esimerkiksi maan lähimmästä edustustosta.

Tarkista ennen matkavaraustasi tarvitaanko matkakohteeseesi tai mahdolliseen kauttakulkumaahan viisumia tai etukäteen haettavaa maahansaapumislupaa.

Huomaa! Matkavaraukseen tulee merkitä se etunimi, joka on ensimmäisenä passissa ja koko sukunimi. Tarkista, että passissa ja matkalipussa olevat nimet täsmäävät.

Passin kuvasivusta on hyvä ottaa matkalle mukaan kopio ja säilyttää sitä eri paikassa kuin alkuperäistä passia.

 

* Matkavakuutukset  

 

Suosittelemme riittävän ja kattavan matkavakuutuksen hankintaa jo matkavarauksen yhteydessä. Useiden maiden viranomaiset vaativat  maahan saapuvilta matkavakuutuksen, joka korvaa lääkärikäynnistä ja sairaudesta aiheutuneet kulut. Tarkasta tiedot maakohtaisesti.

Matkadokumentit – ohjeita matkan varanneille

 

* EU kansalaisten matkustusasiakirjat »  Sinun Eurooppasi

 

* Matkustusasiakirjat »  Rajavartiolaitos

 

* Matkustus ja  lähtöselvitys » Hyvä tietää lentomatkalla

 

* Matkailuterveys ja rokotukset »

 

* Tuontimääräykset » Tulli.fi

 

* Matkustusilmoitukset ja -tiedotteet»  Ulkoministeriö, matkustus ja maat

 

Suomen edustustot ulkomailla>> Ulkoministeriö

 

Ulkoministeriön hätänumero +358 9 1605 5555