Liettua Vilna opastettu kaupunkiloma

Vilna on sekoitus vanhaa ja modernia arkkitehtuuria, Barokin mestariteos on täynnä museoita, kulttuurinähtävyyksiä, teatteria, musiikkia ja taidetta. Vilnan matka >

Lomahaku

Valitse matkasi yhdellä klikkauksella (tai useammalla)

Liettua Vilna opastettu kaupunkiloma

Eksoottinen Baltian helmi

Liettuan pääkaupunki Vilna, tarjoaa upean arkkitehtuurin ja taiteen lisäksi kaikki modernin kaupungin mukavuudet ja mahdollisuudet. Vilna tarjoaa kokeneellekin matkaajalle uusia seikkailuja, kokemuksia ja historiallisia nähtävyyksiä.  Kaupungissa kannattaa viipyä pidempäänkin ja nauttia Vilnan koko tarjonnasta; oopperasta, katukarnevaaleista, arkkitehtuurista ja rentoutumisesta myös luonnon keskellä. Vilnan matkat sopivat myös ryhmämatkoiksi.

Vilnan Vanhakaupunki on Barokin mestariteos

Vanhankaupungin rakennukset on rakennettu useiden vuosisatojen saatossa, joten kaupunki on sekoitus eurooppalaisia arkkitehtonisia tyylejä. Vaikka Vilnaa kutsutaan usein barokkikaupungiksi, täältä löydät myös joitain goottilaista, renessanssilaista ja muita tyylisuuntia. Kaupungin tärkeimmät nähtävyydet ovat Gediminasin linna ja Tuomiokirkko, pääkaupungin symbolit. Vilnan vanhakaupunki on merkitty ainutlaatuisuutensa vuoksi Unescon maailmanperintöluetteloon.

Vanhaa kulttuuria

Vilnassa voit kokea moninaisen historian, arkkitehtuurin ja kulttuurin, johon sodat ja valloittajakansat ovat jättäneet jälkensä.  Vilna onkin täynnä museoita ja erilaisia kulttuurinähtävyyksiä, teatteria, musiikkia ja taidetta. Leimallista Vilnalle onkin, että siellä on jokin tapahtuma lähes jokaisena viikkona vuodessa.

Hintataso on Vilnassa kohtuullisen edullinen, illallinen viineineen, tuliaisostokset ja liikkuminen onnistuu pienemmälläkin matkabudjetilla. Ostosten tekijän kannattaa erityisesti etsiä liettualaista käsityötä, kuten villa-, puu- ja meripihkavalmisteita, joita Vilnassa onkin paljon tarjolla. Matkat Vilnaan räätälöimme toiveidesi mukaan.

Vilna opastettu kaupunkiloma

Kymenmatkat FB>

Harraste- ja kulttuurimatkat>

Hintaesimerkkimme 3 pv: 538 € / hlö
Yhdenhengen huoneessa 599 €
Hinta edellyttää minimi 7 hlöä.

1. päivä: Vilna
Lähdemme Helsinki-Vantaan lentokentältä kohti Vilnaa.
Saavuttuamme Vilnan kentälle, meitä on vastassa kuljettaja.
Siirrymme hotellille, jossa saamme huoneet.
Lounastamme paikallisessa ravintolassa 3 ruokalajin lounaan.
Iltapäivällä lähdemme oppaan johdolla Vilnan kaupunkikierrkselle. (3t, kävellen)

Kaupunkikierroksen aikana vierailemme Vilnan vanhassakaupungissa. Vilnan Vanhakaupunki kuuluu UNESCON Maailmanperintökohteisiin. Vanhakaupunki on kuin pienten katujen sokkelo, jonka keskellä seisoo kellotorninen katedraali. Vanhojen ja kapeiden katujen varrella näemme paljon historiallisia perintökohteita, kuten Pyhän Annan kirkon – goottiarkkitehtuurin jalokiven, yliopistorakennuksen, Pyhän Pietarin ja Pyhän Paavalin kirkon, kuten myös Ylemmän ja Alemman Linnoituksen rauniot.

Nautimme päivällisen hotellilla, 3 ruokalajin päivällinen ja lasi viiniä.
Yöpyminen hotellissa Vilnassa.

2. päivä: Vilna – Trakai – Vilna
Aamiainen hotellilla.
Lähdemme oppaan johdolla retkelle Trakaihin, joka on Liettuan entinen pääkaupunki.

Trakain linna sijaitsee Galve-järvellä olevalla saarella, kuvankauniissa järvimaisemassa. 1300-luvulla punaisesta tiilestä rakennettu linnassa toimii nykyään taidemuseo. Linnassa on pysyvä näyttely Liettuan historiasta sekä linnan uudelleen rakentamisesta 1950-luvulla. Museossa on nähtävissä 1500-1600 –luvulta peräisin olevia tavaroita mm. tiiliä, rahoja, saviastioita.
Trakain Linna edustaa pääosin goottilaista arkkitehtuuria ja on Liettuan suosituimpia turistikohteita etenkin kesäaikaan.

Lounastamme paikallisessa ravintolassa 3 ruokalajin lounaan.
Iltapäiväretkellä vierailemme Dziugas talossa, jossa saamme nauttia  liettualaisten juustojen maistelusta.
Pääset maistamaan 48, 36, 24, 18 ja 12 kuukautta kypsentynyttä kovaa juustoa. Juustojen lisäksi esitellään hienoja lisämausteita: hunajaa, erilaisia pähkinöitä, rypäleitä, päärynöitä, hilloja, brändättyjä makeisia, levitteitä, keksejä, grissini leipätikkuja kovalla juustolla ja tietysti brändättyä Dziugas viiniä. Opit Dziugas juuston pitkästä kypsyttämisestä ja antoisista lopputuloksista, jotka ilahduttavat suurimpiakin kulinaristeja Liettuassa ja maailmalla.

Päivällisen nautimme hotellilla. Meille on taas tarjolla 3 ruokalajin päivällinen ja lasi viiniä.
Yöpyminen hotellissa Vilnassa.

3. päivä: Lähtö
Aamiainen hotellilla.
Aamu vapaa-aikaa.
Siirtyminen lentokentälle kotiinlähtöä varten.
Palaamme Helsinki-Vantaan kentälle.


Liettua Vilna tekemistä ja käyntikohteita

* Vilnan vanhankaupungin on UNESCO nimennyt yhdeksi Euroopan kauneimmista kaupungeista ja siellä on Itä- ja Keski-Euroopan suurin barokkiajan vanhakaupunki. Vanhakaupunki on pikkukatuineen, kahviloineen ja puistoineen erittäin kaunis paikka ja nähtävyys jo itsessään. Liettuan pääkaupungin vanhinta osaa on muokannut kaupungin historia ja muuttuva kulttuuri, ja sen rakennukset on rakennettu useiden vuosisatojen aikana. Siksi sieltä löytyykin Euroopan mahtavimpien arkkitehtuurin suuntausten, kuten goottilaisen, renessanssin, uusklassisen ja barokin ajan, taidonnäytteitä

* Gediminasin torni sijaitsee katedraaliaukion takana kohoavalla kukkulalla, joka on Vilnan linnakompleksin 1300-luvulla rakennetun ylemmän linnan raunioiden ainoa jäljellä oleva osa. Nykyisin Gediminasin torni on yksi Vilnan kaupungin tärkeimmistä symboleista. Tornissa on esillä arkeologisia löytöjä kukkulalta ja ympäröiviltä alueilta, ja torni tarjoaa hienot panoraamanäkymät Vilnaan. Kukkulalle pääsee joko kävellen tai köysiradalla, ja sieltä on hieno näköala kaupunkiin.

* Vilnan kansanmurhan uhrien museo eli KGB:n vankilamuseo sijaitsee aivan Vilnan ydinkeskustassa entisen KGB:n päämajan rakennuksessa ja muutettiin museoksi vuonna 1992. Museo kertoo Neuvostoliiton miehityksen synkistä ajoista, ja rakennuksessa voi tutustua erilaisten, mm. salakuuntelusta ja vastarintatoiminnasta kertovien näyttelyiden lisäksi rakennuksen tyrmiin.

* Aamunkoiton portti tunnetaan pyhiinvaelluskohteena. Useita vuosisatoja sitten, 1500-luvulla, portti oli yksi kymmenestä Vilnaa ympäröivien suojamuurien porteista. Ammusten reiät portin ulkopuolella ovat näkyvä muisto näistä ajoista.

* Yliopisto on kautta aikain tullut tunnetuksi edistyksellisistä tieteellisistä saavutuksistaan ja älykkäistä opiskelijoistaan ja kuka tahansa yliopistolla vieraileva voi tuntea paikan mahtipontisen historian. Vilnan yliopiston arkitehuurinen kokonaisuus, johon kuuluvat pyhän Johanneksen kirkko kellotorneineen, kuuluu UNESCOn maailman perintö listalle, kuten muukin Vilnan vanha kaupunki.

* St. Anne’s Church Katolinen goottilaiskirkko 1500-luvulta

* Vilnan tuomiokirkko
on Liettuan katolisen kirkon katedraali, ja sijaitsee Vilnan vanhassakaupungissa. Rakennuksen nykyinen uusklassinen arkkitehtuurityyli on peräisin 1700-luvun lopulta, ja se on liettualaisen arkkitehdin Laurynas Stuoka-Gucevičiusin käsialaa. Kirkossa on sen historian aikana muun muassa vietetty Liettuan suuriruhtinaiden kruunajaisia.

*Trakain linna
on satumainen linna ja historiamuseo, joka sijaitsee Liettuan vanhassa pääkaupungissa Trakaissa, 27 kilometriä Vilnasta länteen. Trakain linna on 1300-luvulla rakennettu linna, joka sijaitsee Galve-järven saarella. Linna edustaa pääosin goottilaista arkkitehtuuria ja on Liettuan suosituimpia turistikohteita etenkin kesäaikaan.

Hotelli Panorama 3*

Siisti turistiluokan hotelli Vilnan vanhan kaupungin ja rautatieaseman välissä. Tilavat yleiset tilat ja perusmukavuuksilla varustellut huoneet, joissa sisustus on simppeliä, mutta siistiä. Lyhyt kävelymatka vanhaan kaupunkiin ja villkkaalla Gedimino ostoskadulle.

Osoite: Sodu Str 14  Vilna

Liettua tunnetaan parhaiten Latvian naapurimaana. Se on pieni maa vaikkakin se on Baltian kolmesta maasta suurin. Pääkaupunki Vilnassa on Unescon maailmanperintölistalle valittu, Euroopan laajin vanhakaupunki.
Pääkaupunki: Vilna
Virallinen kieli: Liettua
Valuutta: Euro
Passi ja viisumi: Suomen kansalainen tarvitsee matkustusasiakirjaksi passin tai henkilökortin.
Aikaero Suomeen: Ei aikaeroa.

Tiedot sitoumuksetta.

Hintaan sisältyy:
* Reittilennot veroineen Helsinki-Vilna-Helsinki
* Yksi ruumaan menevä matkalaukku, max 23 kg per matkustaja
* Majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa
* Aamiaiset hotellissa
* Lentokenttäkuljetukset
* Kaupunkikierros

Lisämaksusta:
* Opastetut retket kuljetuksin
* Trakai linnan sisäänpääsymaksu
* Dziugas-talon retki ja liettualaisen juuston maistelu
* Yhden hengen huoneen lisämaksu
* Etukäteen varatut istumapaikat lennoille
* Liityntäkuljetukset muualta Suomesta

Hintaesimerkkejä, matkaehdot matkapaketti, passi ja viisumi

Hintalauseke koskien räätälöityjä matkojamme

Nettisivuillamme on hintaesimerkkejä räätälöidyistä matkoistamme. Lähtöpäivän ja matkareitin voit itse valita. Hinnat ovat esimerkkihintoja, joten lopullinen hinta muodostuu matka-ajan, reitin, kuljetushinnan, matkustusluokan sekä paikkatilanteen mukaan.

Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarjous omalle matkallesi klikkaamalla ”Pyydä tarjous” -painiketta! Teemme sinulle tarjouksen matkasta toiveidesi mukaan. Kaikki matkat ovat omatoimisia.

Varaamalla hyvissä ajoin säästät selvää rahaa!
Lähellä lähtöä varattaessa lento- ja hotellihinnat voivat olla jopa monikertaiset verrattuna siihen, jos matka varataan useita kuukausia etukäteen.

HUOM!
Jalkapallo, jääkiekko, Formula1, MotoGP, urheilutapahtumien ja muiden tapahtumien, kuten konserttien päivämäärät ja aikataulut voivat muuttua ilmoitetusta, lopullinen aika vahvistetaan noin 1-2 viikkoa ennen ajankohtaa. Tapahtuman ajankohdan muuttuminen ei oikeuta ostettujen lippujen peruutukseen tai muutokseen eikä lentojen/hotellin kuluttomaan muutokseen tai peruutukseen. Muutostilanteessa usein jo ostetut tapahtumaliput siirtyvät uudelle päivälle.

Matkaehdot

Tähän matkaan sovelletaan

Kymenmatkat Oy:n erityisehtoja matkapaketeille 1.7.2018 alkaen

sekä  Yleisiä matkapakettiehtoja 1.7.2018 alkaen.

 

Vakuuden alainen matkapaketti

Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.

Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Kymenmatkat Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.

Lisäksi Kymenmatkat Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että yrityksestä tulee maksukyvytön.

Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista kohdasta:

 

Yleiset matkapakettiehdot 1/7/2018 alkaen.

 

Hyvä tietää: Passi, viisumi, matkavakuutus ja matkaterveys

Tarkasta ennen matkaasi voimassa olevat rokotusvaatimukset ja rajanylityksessä vaadittavat terveydelliset testitulokset.

Tarkista hyvissä ajoin ennen matkaasi että sinulla on voimassa oleva matka-asiakirja. Yleisten matkapakettiehtojen mukaan matkustajan on itse huolehdittava matkalla tarvittavista asiakirjoista.

Useat maat vaativat, että passin tulee olla voimassa vielä 3-6 kuukautta matkan päättymisestä.  Ajantasaiset maahantulosäädökset on hyvä tarkistaa hyvissä ajoin ennen matkavarausta kohdemaan viranomaisilta, esimerkiksi maan lähimmästä edustustosta.

Tarkista ennen matkavaraustasi tarvitaanko matkakohteeseesi tai mahdolliseen kauttakulkumaahan viisumia tai etukäteen haettavaa maahansaapumislupaa.

Huomaa! Matkavaraukseen tulee merkitä se etunimi, joka on ensimmäisenä passissa ja koko sukunimi. Tarkista, että passissa ja matkalipussa olevat nimet täsmäävät.

Passin kuvasivusta on hyvä ottaa matkalle mukaan kopio ja säilyttää sitä eri paikassa kuin alkuperäistä passia.

 

* Matkavakuutukset  

 

Suosittelemme riittävän ja kattavan matkavakuutuksen hankintaa jo matkavarauksen yhteydessä. Useiden maiden viranomaiset vaativat  maahan saapuvilta matkavakuutuksen, joka korvaa lääkärikäynnistä ja sairaudesta aiheutuneet kulut. Tarkasta tiedot maakohtaisesti.

Matkadokumentit – ohjeita matkan varanneille

 

* EU kansalaisten matkustusasiakirjat »  Sinun Eurooppasi

 

* Matkustusasiakirjat »  Rajavartiolaitos

 

* Matkustus ja  lähtöselvitys » Hyvä tietää lentomatkalla

 

* Matkailuterveys ja rokotukset »

 

* Tuontimääräykset » Tulli.fi

 

* Matkustusilmoitukset ja -tiedotteet»  Ulkoministeriö, matkustus ja maat

 

Suomen edustustot ulkomailla>> Ulkoministeriö

 

Ulkoministeriön hätänumero +358 9 1605 5555