Viro kartanokierros ryhmämatka

Viro kartanokierros ryhmämatka vie teidät Viron ihastuttaviin puutarhoihin ja viehättäviin kartanoihin ja maistelemaan paikallisia herkkuviinejä.

Viro kartanokierros ryhmämatka

Viehättävät Viron kartanot

Tule mukaan tutustumaan Viron ihastuttaviin puutarhoihin ja viehättäviin kartanoihin. Tallinnaan saavuttuamme teemme kävelykierroksen Tallinnan vanhassa kaupungissa ja Kadriorgin puiston japanilaisessa puutarhassa. Viro kartanokierros on suunniteltu ryhmämatkaksi.

Viron kartanokierros ryhmämatka

Neljän päivän matkamme aikana näemme Keski- ja Etelä Viron kauniita kartanoita ja maistelemme paikallisia tilaviinejä. Näemme Viron kulttuuripääkaupunki Viljandin, kuuluisan hiihtokeskuksen Otepäässä sekä Tarton yliopistokaupungin, Virunmaan pääkaupungin Rakveren sekä hiljattain loistokuntoon remontoidun Vihulan kartanon.

Viro kartanokierros ryhmämatka

Ryhmämatkat>

Kymenmatkat FB>

Hintaesimerkkimme 4 pv:
430 €/hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
530 €/hlö yhden hengen huoneessa

Kartanokierros Matkaohjelma:

1. Päivä:
Laivamatkan jälkeen Tallinnan satamassa odottavat matkaopas ja bussi. Tallinnaan saavuttuamme teemme kävelykierroksen Tallinnan vanhassa kaupungissa ja Kadriorgin puiston japanilaisessa puutarhassa. Tämän jälkeen matka vie päivän ensimmäiseen kartanoon – Sauen kartanoon, joka onkin Tallinnan lähiseudun kauniimpia kartanoita ja klassismin parhaita esimerkkejä Virossa. Kartano ja sitä ympäröivät rakennukset ovat hienosti entisöity.

Sauelta matka jatkuu Pirgun kartanoon, joka oli ensimmäisiä entisöityjä kartanoita Virossa.  Pirgussa maistellaan saman maakunnan Valtun viinitehtaan marjaviinejä ja nautitaan lounas.

Matka jatku Viljandinmaalle tai toisin sanoin Mulgimaalle – kuten sitä kutsutaan Viroksi. Ensin tutustutaan von Fersenien aatelisuvulle kuuluneseen Olustveren kartanoon ja nähdään hieno päärakennus puistoineen. Olustveresta ajetaan Viron kulttuuripääkaupunkiin Viljandiin, jossa yöpyminen Viljandin keskustassa Centrum*** hotellissa.

2. Päivä:
Aamiaisen jälkeen teemme kierroksen jo vuonna 1283  kaupunkioikeudet saaneessa Hansakaupunki Viljandissa.  Saksalaiset rakennuttivat maalauksellisen Viljandin järven rannalle ritarilinnan, joka nyt on kyllä raunioina, mutta edelleenkin houkuttelee turisteja romanttisille kävelyille. Kaupungissa järjestetään mm. tunnetut Viljandi Folk perinnemusiikkifestivaalit. Kiertoajelulla nähdään ritarilinnan rauniot, kuuluisa riippusilta, Ugala teatteri, Raatihuone ja kaupungin laidalla sijaitseva Heimtalin kartano.

Jatketaan matkaa kohti Viron talvipääkaupunkia Otepäätä. Ajetaan Karksin kauniiden maisemien halki, katsotaan vuosilta 1907-1912 peräisin oleva jugendia ja suomalaista kansallis-romanttista tyyliä edustavaa Taageperan kartanoa, joka mahtavana seisoo metsien keskellä. Taageperän mailla on vuonna 1886 syntynyt mm tunnettu suomalainen kirjailija ja poliitikko Hella Wuolijoki.

Taageperasta matka jatkuu Sangasten kauniin punatiiliseen linnaan, jonka rakennutti 1800 – luvun lopussa Fr. G. M. Berg, kuuluisin Viron aatelinen. Kreivin jälkeläisiä asuu nykyisin myös Suomessa. Kreivin maihin tutustumien jälkeen ajetaan Otepäälle. Matkalla poiketaan Meelis Kasen viinitilalle, jossa maistellaan erilaisia kotitarhan marjoista valmistettuja viinejä.

Otepäässä Katsotaan Otepään kirkko, jossa Viron sini-musta-valkoinen lippu vihittiin käyttöön, kosketaan Dalai laman siunaama energiapylvästä, kävellään kauniin Pyhajärven rannalla ja nähdään kuuluisa Otepään hiihtokeskus.  Yöpyminen Otepään kupeilla Cantervillan linnassa sijaitsevassa hotellissa tai Tartossa Dorpat Hotellissa.

3. Päivä:
Aamiaisen jälkeen tutustutaan kauniin Cantervillan linnaan ja siitä matka jatkuu yliopistokaupunkiin Tarttoon. Jos yövytään Tartossa, päivä aloitetaan Tarton kiertoajelulla, jonka aikana nähdään vanha kaupunki ja raatitori, yliopisto, kiivetään Toomemäelle sekä poiketaan mielenkiintoisalle Antoniuksen käsityöpihalle. Tartossa jätetään myös omatoimista aikaa ostosten tekoon ja kaupunkiin tutustumiseen.

Lounaan jälkeen matka jatkuu viimeiseen yöpymispaikkaan – Sakan kartanolle. Matkalla vieraillaan hyvin kauniissa Alatskivin linnassa. Von Nolckenien suvun rakentama Alatskiven linna on Skotlannissa sijaitsevan Balmoralin linnan pienoismalli. Alatskiveltä ajetaan vanhauskoisten kylien Raja, Kasepää, Kolkja kautta Sakaan ja majoitutaan kartanohotelliin, jossa yövytään. Lyhyt tutustuminen /mikäli aika riittää myös Kukrusen kartanoon/ Oppaan johdolla illansuussa kierros Sakan kartanolla.

4. Päivä:
Aamiaisen jälkeen jatketaan Virunmaan pääkaupunkiin Rakvereen. Tehdään kaupunkikierros, jonka aikana nähdään kaupungin symbolit; Tarvan-patsas ja Ritarilinna. Linnassa maistellaan keskiajan ritarien lempijuomaa – Malvaasian viiniä. Rakveren linnoitus on yksi parhaiten restauroituja ritarilinnoja Virossa.

Rakveresta matka jatkuu Vihulan kartanolle. Vihula on kartano, joka on entisöity ihan entiseen kuntoon viimeisen viiden vuoden aikana. Viron vanhimpiin kuuluva kartano on perustettu v 1219, loistelijas päärakennus on 1800 luvulta, jolloin kartanon omistajina oli von Schubertien suku.  Vihulasta ajetaan toistuvasti Viron kauneimmaksi valittulle-Palmsen kartanolle. Siellä tutustuminen ja lounas. Palmsesta bussilla Tallinnaan, jossa jää lyhyt aikaa ostosten tekoon jossakin ostoskeskuksessa. Kuljetus satamaan, josta laivalla Suomeen.


Viro Pohjois-Viron kartanot

 

Kiiun kartanon rakennus on esimerkki jugendbarokin sekatyylistä. Päärakennuksen portaiden eteen vie klassinen kehätie. Kartanorakennuksen takana on pieni vapaamuotoinen puisto. Neuvostoaikaan kartanossa toimi kolhoosin konttori ja nyt siellä toimii Kuusalun kunnanhallitus.

Lahemaan kansallispuistossa sijaitseva Palmsen kartano ja ulkomuseo on ensimmäinen täysin kunnostettu kartanokokonaisuus puistoineen, puutarhoineen ja historiallisine rakennuksineen. Vierailijat voivat tutustua näyttelyihin, työpajoihin, koulutuskeskukseen, palmutaloon, viinikellariin, romanttiseen kahvilaan ja kansanomaiseen kapakkaan.

Sagadin kartanokokonaisuus sijaitsee Lahemaan kansallispuistossa. Sagadi on nykyään kuuluisa luonto-opetus-, kulttuuri- ja matkailukeskus. Sagadin kartano on harvinainen kokonaisuus: sivurakennuksia on paljon, ja tiet, puistokäytävät, puisto ja lammet on kunnostettu. Kartano kunnostettiin metsätalousjärjestelmän avulla, ja kartano on tälläkin hetkellä valtion metsähallituksen (Riigimetsa Majandamise Keskus, RMK) omistuksessa. Sagadin metsäkeskuksessa toimivat metsämuseo ja kartanomuseo, luontokoulu, hotelli, ravintola ja hostelli.

Lahemaan kansallispuistossa sijaitsevan Vihulan kartanon rakennuttivat von Schubertit vuosina 1820–1880. Entistetyssä kartanossa toimivat nyt upea ravintola ja loistava kylpylähotelli. Kartanossa pidetään konsertteja ja kokouksia ja järjestetään vastaanottoja ja häitä.

Rakveren lähellä sijaitseva Mädapean kartanon yksikerroksinen punatiilinen puuverantainen historiallistyylinen kartano rakennettiin 1850. Nykyisin kartanossa on esillä virolaista nykytaidetta ja käsitöitä. Perusnäyttelynä ovat Aivar Juhansonin sarssit, joita on esillä yli 800 kuvaa. Kartanossa järjestetään markkinoita, koulutusta ja kursseja.

Hotelli Centrum Viljandi

Moderni Centrum-hotelli sijaitsee Viljandin keskustassa Centrum-ostoskeskuksen 3. kerroksessa. Hotelli sopii majoituspaikkana sekä liikematkustajalle, että matkailijalle. Valoisien vakiohuoneiden lisäksi hotellissa on liikuntaesteisille ja allergikoille tarkoitettuja huoneita. Centrum-hotelli on sijainniltaan ja pysäköintimahdollisuuksiltaan paras hotelli Viljandissa.

Cantervillan linna Otepää

Pikajärven kartano, joka tunnetaan myös Cantervillan linnan nimellä, on todennäköisesti yksi Viron viihtyisimpiä kartanoita. Kartanon päärakennus (valmistunut 1908) värikkäistä luonnonkivistä valmistettuine sivurakennuksineen sijaitsee kauniissa mäkisessä maastossa järven rannalla. Katseen vangitsevan päärakennuksen käytävien seiniä koristavat maisemamaalaukset ja muotokuvat, antiikkihuonekalut ja kattokruunujen valo tuovat tiloihin juhlallisuutta ja romantiikkaa. Nykyään kartano on yksityisomistuksessa ja toimii juhlatapahtumien pitopaikkana ja majoituslaitoksena.

Dorpat hotel Tartto

Dorpat on Tarton ja Etelä-Viron suurin hotelli, jossa on viihtyisä ravintola, josta on kaunis näköala, wellness-kylpylä ja monitoiminen konferenssi- ja juhlakeskus. Hotelli sijaitsee Tarton keskustassa, Emajoen liikekorttelissa. Hotellin välittömässä läheisyydessä sijaitsevat Tarton suosituimmat matkailukohteet Aura-vesipuisto ja Ahhaa-tiedekeskus. Vain muutaman askeleen päässä hotellista on lisäksi Vanhakaupunki, Tarton yliopiston päärakennus, teatteri ja ostoskeskuksia. Standard-luokan huoneessa (20,5 m²)  on puhelin, LCD-televisio, satelliittikanavat, WIFI ja kiinteä internetyhteys, suihkuhuoneessa suihku ja hiustenkuivaaja.

Sakan kartano Saka Cliff hotelli

Sakan kartano, törmärannikon helmi. Paikka, jossa korkealla äyräällä kohtaavat kulttuuri- ja luontoperintö: raunioista kohonnut uusrenessanssinen herraintalo ja Viron kansalliseksi symboliksi valittu törmärannikko.
Saka on eräs harvoista Viron kartanokokonaisuuksista, joka on entisöity kokonaisuudessaan. Sekä italialaisen renessanssiarkkitehtuurin näytteeksi sopiva herraintalo että kartanon alueella sijaitsevat myöhemmät rakennukset ja niitä ympäröivä puisto on kunnostettu huolella. Sakan kartano sopii ainutlaatuisen sijaintinsa, yksityisyyden ja erilaisten mahdollisuuksiensa ansiosta yhtä hyvin sekä lomailuun, työtapaamisiin että jopa 100 osallistujan juhlallisten vastaanottojen ja häiden järjestämiseen. Vierailijoiden käytössä on sekä ylellistä majoitusta tarjoava herraintalo että 33 huoneen hotelli, kesäaikaan myös leirintämökki, karavaanari- ja telttailualue.

Viro

Virosta puhuttaessa mieleen tulee ensimmäisenä Tallinna sekä maan lukuisat kylpylät. Tunnettuja kohteita ovat lisäksi Tartto, Narva, Pärnu ja Haapsalu.
Pääkaupunki: Tallinna
Virallinen kieli: Viro
Valuutta:  Euro
Passi ja viisumi: Matkalla mukana tulee olla virallinen matkustusasiakirja, jollaisia ovat vain passi sekä poliisin myöntämä kuvallinen henkilökortti. Ajokortti tai esim. kuvallinen Kela-kortti eivät ole hyväksyttäviä matkustusasiakirjoja!
Aikaero Suomeen: Ei aikaeroa.

Tiedot sitoumuksetta.

Hintaan sisältyy:
* Laivamatkat kansipaikoin Helsinki-Tallinna-Helsinki
* Majoitus 3 yötä, Viljandissa hotelli Centrum 3***
* Majoitus Otepäässä Centervillan linna 3***  tai Tartossa Dorpat htl 3***
* Majoitus Sakassa kartano hotelli  Saka Cliff 3***+
* Matkan aikana 4 lounasta, 1 illallinen, 3 kahvitusta
* Bussikuljetus alkaen ja päättyen Tallinnaan, opas ja ohjelmassa mainitut tutustumiskohteet ja sisäänpääsyt.
Ryhmän minimikoko: 10 matkustajaa.

Räätälöimme matkan toiveidesi mukaan, katso matkaohjelmaamme ja valitse niistä parhaat linnat, joissa haluat ryhmäsi kanssa vierailla.

Kaikki matkamme sopivat myös omatoimimatkoiksi  tai ryhmämatkoiksi, jotka räätälöidään kanssanne.
S
uunnitteletko matkaa oman ryhmäsi kanssa?

Anna ammattitaitoisen myyntivirkailijamme auttaa matkasi suunnittelussa.
Puhelin 05 211 1600 tai kymenmatkat @ kymenmatkat.fi

Matkan hinta / hintaesimerkkejä

Valmiit matkapaketit

Olemme paketoineet myyntiin matkapaketteja, joiden lähtöpäivämäärät  ja matkan hinta on merkitty sivuillemme. Näihin matkoihin yleensä sisältyy opastus. Opastus on useimmissa matkoissa perillä kohteessa, tämä on kerrottu hintaan sisältyy osiossa.

Hintalauseke koskien asiakkaan toimeksiannosta räätälöityjä matkapakettejamme

Nettisivuillamme on hintaesimerkkejä räätälöidyistä matkoistamme. Nämä matkat voivat olla opastettuja tai omatoimisia, tämä on kerrottu hintaan sisältyy osiossa. Lähtöpäivän ja matkareitin voit itse valita. Hinnat ovat esimerkkihintoja, joten lopullinen hinta muodostuu matka-ajan, reitin, kuljetushinnan, matkustusluokan sekä paikkatilanteen mukaan.

Ryhmämatkojen hintaesimerkit

Hinnat ovat arviohintoja, lopullinen hinta muodostuu sesongin ja kuljetusyhtiön sekä matkustusluokan mukaan. Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarkka tarjous omalle ryhmällesi klikkaamalla tarjouslomakettamme! Ryhmähinnat ovat yleensä voimassa alkaen 10 hengen ryhmille, ellei toisin mainita.

Matkadokumentit ja hyvä tietää matkaohjeita

Tutustu ennen matkaasi>