Viro kartanot omalla autolla

Kartanokierros tarjoaa keskiaikaisia elämyksiä, historiallisia käyntikohteita, sekä mukavia pikku putiikkeja matkan varrella Viro kartanot >

Viro kartanot omalla autolla

Kiehtovat kartanot Viron maalla

Viron kiehtovat kartanot kiertomatka omalla autolla tarjoaa keskiaikaisia elämyksiä, historiallisia kartanoita sekä mukavia pikku putiikkeja matkan varrella. Tallinnan Vanhassakaupungissa on matkaajalle tarjolla komeaa arkkitehtuuria, goottilaisia torneja ja kiemurtelevia mukulakivikatuja, joiden varrella voi ihailla keskiaikaisia kivikirkkoja ja mahtavien kauppiaiden taloja. Tallinnan Vanhastakaupungista nauttivat niin paikalliset asukkaat kuin matkailijatkin. Pikkubutiikit, museot ja galleriat sekä ravintolat ja baarit ovat osa tätä nykyäänkin vilkasta, historiallista kaupunkia.
Tämä Viron matka sopii hyvin myös ryhmille.

Viron kartanot omalla autolla kiertomatka

Aja omalla autollasi Tallinnan vanhassa kaupungissa, tee kierros vanhankaupungin muurin ympäri ja jatka matkaa Palmsen ja Sagadin kautta Vihulaan, täältä jatkatte matkaanne Tartoon Onion Roadia pitkin. Tartto on vihreä yliopistokaupunki, jossa on vilkas yöelämä. Saapuessasi Tarttoon sinut ottaa raatihuoneentorilla vastaan suutelevien opiskelijoiden patsas. Läheltä löytyy paljon museoita, kahviloita ja Toomemäen ympärille levittäytyvä puisto. Tartosta matka jatkuu Otepään ja Sangasten linnan kautta Helmen piispanlinnan rauniolle.

Viljandi – Tallinna

Viehättävässä Viljandin kaupungissa sijaitsee liiviläisen ritarikunnan mahtavan linnan rauniot. Läheisen järven ja puutaloarkkitehtuurin ansiosta Viljandi on suosittu matkailukohde niin luonnossa liikkujien että kulttuurin harrastajien keskuudessa. Viljandista matka jatkuu Viljandiin Olustveren kautta, missä pääset näkemään Keilan vesiputouksen ja linnan. Täältä lähdetään kotimatkalle Tallinnan kautta Suomeen.

Viro kartanot omalla autolla

Kymenmatkat FB>

 

Teemamatkat>

Hintaesimerkkimme kahden hengen huoneessa:
12.-15.5.  325 €/hlö
09.-12.6.  325 €/hlö
14.-17.7.  325 €/hlö
18.-21.8.  325 €/hlö

1. Päivä

Lähtö Helsingin satamasta kohti Tallinnaa toivomallanne laivayhteydellä. Saapuminen Tallinnan satamaan, josta ajomatka Lahemaan kansallispuistoon, Narva roadia pitkin.

Suosittelemme teille seuraavia nähtävyyksiä ja vierailukohteita:
Käsmu penincular, joss voit käydä kävelyllä ihanan Suomenlahden rannoilla.
* Vieraile Palmsen kartanossa    sisäänpääsy kuuluu paketin hintaan.

* Vieraile Sagadin kartanossa

* Vieraile Viinistu taidegalleriassa   joka koostuu Mr. Jaan Manitskin yksityisestä taidekokoelmasta.
Viinistun kylässä syntynyt Manitski pakeni perheineen veneellä Ruotsiin, jossa hän varttui ja teki töitä legendaarisen ABBA-yhtyeen managerina. Palattuaan Viroon hän toimi ulkoministerinä ja lopulta muutti takaisin kotiseudulleen ja perusti Viinistu taidemuseon.  (pääsymaksu noin  5 €)

Majoitus on Vihulan kartanossa. Vierailu kylpylä- ja saunakeskukseen sisältyy hintaan.

2. pv

Aamiaisen jälkeen on lähtö ajomatkalle Tartuun Onion Roadia pitkin.
Nähtävyyksiä ja vierailukohteita:

* Rakveren piispanlinna  (pääsymaksu noin 12 €)

* Alatskivin linna (Pääsymaksu noin  7 €)
Lounas nautitaan linnan ravintolassa.
Ajomatka jatkuu kohti Vanhauskoisten kyliä Peipsijärven rannalla. Matka majoituspaikkaan taittuu pitkin Onion Roadia.
Majoitus Tartto Villa Margarethassa.

3. Päivä

Aamiainen nautitaan Villa Margarethassa ja sieltä jatketaaan matkaa kohti Sangastea ja Taageperaa.

Nähtävyyksiä ja vierailukohteita:

* Viron kansallismuseossa suuri Fenno Ugri näyttely.
* Otepää
* Sangasten linna ja kartanonpuisto  (pääsymaksu  noin 5 €)
* Helmen piispanlinnan rauniot.
* Barclay De Tollyn mausoleumi Jõgevestessä – sisäänpääsy edellyttää ennakkovarausta.  Kävely mausoleumilla maksutta.
Majoitus romanttisessa luksuskylpylähotellissa ”Wagenküll” Taageperan linnassa.

4. pv

Aamiaisen jälkeen alkaa paluumatka kohti Tallinnaa.
Nähtävyydet ja vierailukohteita:
* Viljandi
* Olustveren kartano
* Toosikannun peurapuisto – edellyttää ennakkovarauksen.
* Keilan vesiputous ja Keilan linna – erinomainen sijainti kahvitauolle. (pääsymaksu noin 9 €)

Lähtö laivalla takaisin Helsinkiin.

 

Viro Tallinna tekemistä ja käyntikohteita

Matkaohjelmaehdotuksia

Kiinnostaisiko ryhmäänne marsipaanin teko ja maalaus Kalevin suklaapuodissa vai kaipaatteko vauhdikasta ohjelmaa karting-autojen ratissa? Upea historiallinen kartanokierros Lahemaalla tai viinikoulu kokeneen sommelierin johdolla? Ryhmämyyntimme tarjoaa teille laajan valikoiman erilaisia ohjelmavaihtoehtoja Tallinnassa ja muualla Virossa. Tutustu ohjelmiin ja ota yhteyttä!

Perinteinen kaupunkinkierros

Yhdistetyllä bussi– ja kävelykierroksella koette kattavan läpileikkauksen Tallinnasta mm. monien tarinoiden avulla. Tunnin kiertoajelun jälkeen kävelemme Vanhassakaupungissa oppaan johdolla.

Bastionin käytävät

Vanhassakaupungissa Toompean kukkulan alla risteilee 1600-luvulla rakennettuja salaperäisiä maanalaisia käytäviä. Käytävillä on nähty kummituskin, joka pelästytti kaksi työmiestä niin, etteivät he enää palanneet töihin.

Kadriorgin palatsi

Pietari I:n vuonna 1718 rakennuttamaa palatsia ja sen puistoa pidetään pohjolan barokkiarkkitehtuurin mestarinäytteenä. Vuonna 2012 restauroidussa palatsissa toimii ulkomaisen taiteen museo. Museossa on kahvila ja myymälä. Kesäisin vierailijoille avoinna oleva palatsin puisto on entisöity 1700-luvun tyyliin.

Kartanokierros Lahemaalla

Tämä retki vie Lahemaan upealle historialliselle kartanokierrokselle. Tallinnasta itään suuntautuvalla retkellä vieraillaan kolmessa kauniissa kartanossa.

Lahemaan
kansallispuistossa sijaitseva Palmsen kartano ja ulkomuseo on ensimmäinen täysin kunnostettu kartanokokonaisuus puistoineen, puutarhoineen ja historiallisine rakennuksineen. Vierailijat voivat tutustua näyttelyihin, työpajoihin, koulutuskeskukseen, palmutaloon, viinikellariin, romanttiseen kahvilaan ja kansanomaiseen kapakkaan.

Sagadin kartanokokonaisuus
sijaitsee Lahemaan kansallispuistossa. Sagadi on nykyään kuuluisa luonto-opetus-, kulttuuri- ja matkailukeskus. Sagadin kartano on harvinainen kokonaisuus: sivurakennuksia on paljon, ja tiet, puistokäytävät, puisto ja lammet on kunnostettu. Kartano kunnostettiin metsätalousjärjestelmän avulla, ja kartano on tälläkin hetkellä valtion metsähallituksen (Riigimetsa Majandamise Keskus, RMK) omistuksessa. Sagadin metsäkeskuksessa toimivat metsämuseo ja kartanomuseo, luontokoulu, hotelli, ravintola ja hostelli.

Lahemaan
kansallispuistossa sijaitsevan Vihulan kartanon rakennuttivat von Schubertit vuosina 1820–1880. Entistetyssä kartanossa toimivat nyt upea ravintola ja loistava kylpylähotelli. Kartanossa pidetään konsertteja ja kokouksia ja järjestetään vastaanottoja ja häitä.

Kalev suklaapuoti

Rotermannin korttelissa sijaitsevassa Kalev suklaapuodissa on mahdollisuus kääriä hihat, pukea essu päälle ja osallistua itse marsipaanin tekoon ja maalaukseen tai suklaan valmistuskurssille.

KGB-museo

Sokos Hotel Viru on avannut kaksi Neuvostoliiton turvallisuuspoliisin, KGB:n, salaista valvontahuonetta KGB-museoksi. Hotellin 23. kerroksesta agentit vakoilivat ihmisiä ja salakuuntelivat hotelliasukkaita.

Kuulsaal keilahalli

Kuulsaal Tallinnan keskustassa on mainio paikka järjestää työpaikan virkistyspäivä tai lähteä viettämään mukavia hetkiä ystäväporukalla. Hallista voi vuokrata pelkät radat tai tilata paketin, joka sisältää ratavuokran lisäksi pientä syötävää.

Kumu Taidemuseo

Kumu Art Museum sisältää laajan valikoiman virolaista ja kansainvälistä nykytaidetta. Suomalaisen Pekka Vapaavuoren suunnittelema museorakennus Kadriorgin puistossa on jo itsessään vaikuttava nähtävyys.

Luscher & Matiesenin viininmaistajaiset

Luscher & Matiesenin viinitehdas ja Viron juomakulttuurin museo Toompealla esittelee Toompean viinintuotannon historiaa aidoimmalla tavalla ja esittelee 100 vuotta vanhan viinitehtaan tarinan.  sis. viininmaistajaiset. Paikanpäältä voi ostaa talon viiniä. Korttimaksu käy ja tarvittaessa juomat toimitetaan hotelliin. Avoinna klo 10-18. Opastus paikanpäällä suomeksi. Ryhmän koko voi olla max. 60 henkilöä. Retken kesto 1,5 tuntia. Huom! Kohteeseen ei pääse perille bussilla, lähin pysäkki kirkon vieressä josta n. 10 min kävelymatka

Merikeskus Lennusadam (Lentosatama)

Merikeskus on Tallinnan suosikkinähtävyys! Tsaarin aikaisiin vesitasolentokonehangaareihin rakennettu kokonaisuus yllättää monimuotoisuudellaan. Museossa liikutaan kolmella tasolla: meren pohjassa, veden pinnalla ja ilmassa. Museon vetonauloja ovat mm. 1930-luvun sukellusvene Lembit sekä höyryjäänmurtaja Suur Töll. Museossa pääsee kokeilemaan sukellusveneen ja lentokoneen ohjaamista simulaattoreissa.

Nigulisten kirkko ja museo

1200-luvin alkupuolella rakennettu Nigulisten kirkko on Viron kauneimpia myöhäisgootilaisia rakennuksia. Pysyvässä näyttelyssä Pohjois-Euroopan paras uskonnollisen taiteen kokoelma 1400-luvulta.

Nõmmen seikkailupuisto

Seikkailupuisto herättää leikkimielisyyden. Koet onnistumisen iloa jännittävällä puiden latvassa kiipeilyllä, köysissä riippumisella ja verkkoihin hyppäämisellä liikkuessasi puissa tasanteelta toiselle.

Nõmmen paikallistori ja kauppahalli

Nõmmeen on matkaa noin 10 kilometriä ja se on auki 09.00-16.00. Suosittu tori, jossa ruokaa ja kauden tuotteita sekä mukava kahvila ja muutamia kauppoja.

Purjehdus Old City Marinassa

Tervetuloa viettämään tunnelmallista iltaa Tallinnan lahdella. Upea purjevene odottaa teitä Tallinnan keskustassa, Old City Marinassa. 1,5h purjehduksen aikana tarjoillaan kuohuviiniä, merimatka päättyy Noblessnerin satamaan jossa teitä odottaa kolmen ruokalajin illallinen satamaravintola Cafe Noblen viihtyisällä terassilla. Paketin voi liittää kaikkiin Tallinnan ryhmiimme. Kysy lisää toimistoltamme.

Triobet Kartingkeskus

Järjestä Grand Prix ryhmällesi! Triobet Kartingkeskus on ympärivuotisesti elämyksiä tarjoava moderni sisäkartingkeskus vain 20 minuutin ajomatkan päässä Tallinnan keskustasta.

TV-torni

Tallinnan maamerkki, 300 m korkea TV-torni Piritan sataman läheisyydessä on jälleen avattu yleisölle. Koe huikeat näkymät 170 metrin korkeudesta näköalatasanteelta.

Viinikoulu Sokos Hotel Viru

Viinikoulu tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden kehittää makuaisteja sekä viettää mielenkiintoinen ja antoisa tunti viinimaailmassa kokeneen ja tunnustetun sommelierin johdolla.

Viron maut

Lähiruoka ja virolaiset ruokaperinteet puhuttavat Virossakin.
Viron maut – retkellä kuulet, miten eri maiden ruokakulttuurit ovat vaikuttaneet virolaiseen ruokaperinteeseen.

 

 

Viro

Virosta puhuttaessa mieleen tulee ensimmäisenä Tallinna sekä maan lukuisat kylpylät. Tunnettuja kohteita ovat lisäksi Tartto, Narva, Pärnu ja Haapsalu.
Pääkaupunki: Tallinna
Virallinen kieli: Viro
Valuutta:  Euro
Passi ja viisumi: Matkalla mukana tulee olla virallinen matkustusasiakirja, jollaisia ovat vain passi sekä poliisin myöntämä kuvallinen henkilökortti. Ajokortti tai esim. kuvallinen Kela-kortti eivät ole hyväksyttäviä matkustusasiakirjoja!
Aikaero Suomeen: Ei aikaeroa.

Tiedot sitoumuksetta.

Hintaan sisältyy:
* Laivamatkat Helsinki-Tallinna-Helsinki kansipaikoin
* Henkilöauton lauttaus Helsinki-Tallinna-Helsinki
* Majoitukset hyvätasoisissa hotelleissa
* Aamiaiset
* Matkaohjelma

Lisämaksusta:
1-hengen huoneen lisämaksu 107 €/hlö
Retket, lounaat, illalliset, opastukset

 

Kaikki matkamme sopivat myös omatoimimatkoiksi  tai ryhmämatkoiksi, jotka räätälöidään kanssanne.
S
uunnitteletko matkaa oman ryhmäsi kanssa?

Anna ammattitaitoisen myyntivirkailijamme auttaa matkasi suunnittelussa.
Puhelin 05 211 1600 tai kymenmatkat @ kymenmatkat.fi

Matkan hinta / hintaesimerkkejä

Valmiit matkapaketit

Olemme paketoineet myyntiin matkapaketteja, joiden lähtöpäivämäärät  ja matkan hinta on merkitty sivuillemme. Näihin matkoihin yleensä sisältyy opastus. Opastus on useimmissa matkoissa perillä kohteessa, tämä on kerrottu hintaan sisältyy osiossa.

Hintalauseke koskien asiakkaan toimeksiannosta räätälöityjä matkapakettejamme

Nettisivuillamme on hintaesimerkkejä räätälöidyistä matkoistamme. Nämä matkat voivat olla opastettuja tai omatoimisia, tämä on kerrottu hintaan sisältyy osiossa. Lähtöpäivän ja matkareitin voit itse valita. Hinnat ovat esimerkkihintoja, joten lopullinen hinta muodostuu matka-ajan, reitin, kuljetushinnan, matkustusluokan sekä paikkatilanteen mukaan.

Ryhmämatkojen hintaesimerkit

Hinnat ovat arviohintoja, lopullinen hinta muodostuu sesongin ja kuljetusyhtiön sekä matkustusluokan mukaan. Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarkka tarjous omalle ryhmällesi klikkaamalla tarjouslomakettamme! Ryhmähinnat ovat yleensä voimassa alkaen 10 hengen ryhmille, ellei toisin mainita.

Matkadokumentit ja hyvä tietää matkaohjeita

Tutustu ennen matkaasi>