Viro Tallinna lapsille ja lapsenmielisille

Tallinna lapsille matka tarjoaa mielenkiintoista nähtävää ja koettavaa koko perheelle, maalla, merellä ja avaruudessa. Lasten Tallinna >

Lomahaku

Valitse matkasi yhdellä klikkauksella (tai useammalla)

Viro Tallinna lapsille ja lapsenmielisille

Lasten Tallinna tarjoaa jännittäviä seikkailuja

Tallinnan sataman Lentosatamassa sijaitseva Viron interaktiivisessa merimuseossa on esillä todellinen sukellusvene Lembit, vuosisadan ikäinen jäänmurtaja Suur Tõll, vesilentokone Short 184, vanhimman virolaista alkuperää olevan laivan hylky ja niin 200 muuta, aitoa kiinnostavaa katsottavaa ja koettavaa näyttelyesinettä, jotka sopivat perhematkalle, Tallinna lapsille ja lapsenmielisille.

Lentosataman vesitasohalleissa – tarinoita veden alta, sen pinnalta ja yltä.

Tallinna lapsille matkalla voit kokeilla Maailmanympärysmatkaa sukellusveneellä ja valokuvausta meriväen asuissa. Tutuiksi tulevat myös  akvaario, simulaattorit, paperilennokkien lennätys, lastennurkkaus piirustusvälineiden, rakennuspalikoiden ja aidon purjeveneen kera. Viehättävä lisä on leikkikenttä ulkona. kaikki ohjelmat ja itsenäiseen vierailuun tarkoitetut materiaalit ovat leikkisiä ja avartavat sekä lasten että aikuisten maailmankatsomusta.

Höyryjäänmurtaja Suur Tõll

Höyryjäänmurtaja Suur Tõll seisoo Lentosataman laiturissa. Tämä Viron vanhin ja arvokkain museolaiva on yksi kolmesta Itämeren alueella säilyneestä 1900-luvun alun höyryjäänmurtajasta. Maailman tehokkaimpiin jäänmurtajiin kuulunut höyryalus on seilannut sekä tsaarinaikaisen Venäjän, Suomen, Neuvostoliiton että Viron tasavallan lipun alla ja sen niminä on ollut Tsaari Mihail Feodorovitsh, Volõnets, Wäinämöinen ja Suur Tõll.

PROTO – Sukella fantasian maailmaan!

Elämyskeskus PROTO kutsuu sinut matkalle interaktiiviseen  fantasiamaailmaan. Oletko koskaan miettinyt, miten jokin saadaan pysymään ilmassa? Tai halunnut kisata formula-autolla? Tai lentää jättipallolla? Keksintötehdas Protossa se ja kaikki muukin jännittävä on mahdollista. Täällä voit porautua maapallon ytimeen, kiitää itsekulkevan auton kyydissä ja tutkia valtameren pohjaa. Keksintötehdas toivottaa sinut ja perheesi tervetulleeksi virtuaalitodellisuuden taikamaailmaan – osallistu kymmeneen kiehtovaan seikkailuun ajassa ja tilassa sekä entisaikojen tieteilijöiden mielikuvitusmaailmaan.

Oivalla, puuhaa, opi ja käännä katse avaruuteen!

Energian oivalluskeskuksessa avaamme luonnon, elämän ja tieteen salaisuuksia yleistajuisesti. Puuhailemme valon, sähkön ja planeettojen maailmassa! Nostatamme myös hiuksia ja saamme silmät säteilemään. Energian oivalluskeskuksessa on myös kymmenen metriä leveä kupoliplanetaario. Tarjolla on keskuksen itse tuottamia sekä maailmalta valikoituja, yleistajuisia lyhytfilmejä niin avaruuden äärettömyyksistä kuin maaperän syvyyksistä.

Viron ulkomuseon elämää

Nykyään tuntuu aina vain tärkeämmältä pystyä elämään esivanhempiemme tavalla: luontoa säästäen, perhe- ja yhteisökeskeisesti, siirtämällä omaa osaamista sukupolvesta toiseen. Tule itse oppimaan ja opettamaan lapsia huomaamaan ja arvostamaan luontoa, vanhoja tapoja, yksinkertaisia töitä, mutta myös viettämään lepohetkiä ja iloitsemaan elämästä.Viron Ulkomuseossa on esillä vanhaa virolaista arkkitehtuuria, kuten tuulimyllyjä, seppien pajoja ja maatilojen asuinrakennuksia. Museon lähellä sijoitsee myös eläintarha.

Viro Tallinna lapsille ja lapsenmielisille

Kymenmatkat Instagram>

Harraste- ja kulttuurimatkat>

Hintaesimerkkimme 3 pv: 199 € / hlö
lapsi 6-16 v. lisävuoteella 159 €

1 pv

Lähdette satamasta meriteitse kohti Tallinnaa. Laivamatkan varaamme toiveidesi mukaan esimerkiksi Viking XPRS:llä klo 10.30–13.00.
Laivan saavuttua Tallinnaan, voitte siirtyä hotellillenne ja jättää taravat hotelliin.
Jatkatte matkaa Elämyskeskus PROTOon, joka kutsuu teidät matkalle interaktiiviseen  fantasiamaailmaan.

2 pv

Aamiainen hotellissa.
Aamiaisen jälkeen lähdette Lentosataman Merimuseoon, joka tarjoaa mielenkiintoista nähtävää ja koettavaa koko perheelle. Voitte käydä  lentosimulaattorissa ja Keltaisessa Sukellusveneessä, jossa pyörii n.15 min kestävä sukellusveneseikkailu. Loppupäivä vapaata.

3 pv

Aamiainen hotellissa.
Huoneiden luovutus on klo 12:00, voitte jättää tavarat hotellin matkatavarasäilytykseen.
Päivä vapaata aikaa vaikka tehdä ostoksia.
Iltapäivällä lähdette satamaan, josta laiva Helsinkiin lähtee.
Esim Viking XPRS lähtee klo 17.00. ja saapuu Helsinkiin klo 19.30.

 


Viro Tallinna tekemistä ja käyntikohteita

Matkaohjelmaehdotuksia

Kiinnostaisiko ryhmäänne marsipaanin teko ja maalaus Kalevin suklaapuodissa vai kaipaatteko vauhdikasta ohjelmaa karting-autojen ratissa? Upea historiallinen kartanokierros Lahemaalla tai viinikoulu kokeneen sommelierin johdolla? Ryhmämyyntimme tarjoaa teille laajan valikoiman erilaisia ohjelmavaihtoehtoja Tallinnassa ja muualla Virossa. Tutustu ohjelmiin ja ota yhteyttä!

Perinteinen kaupunkinkierros

Yhdistetyllä bussi– ja kävelykierroksella koette kattavan läpileikkauksen Tallinnasta mm. monien tarinoiden avulla. Tunnin kiertoajelun jälkeen kävelemme Vanhassakaupungissa oppaan johdolla.

Bastionin käytävät

Vanhassakaupungissa Toompean kukkulan alla risteilee 1600-luvulla rakennettuja salaperäisiä maanalaisia käytäviä. Käytävillä on nähty kummituskin, joka pelästytti kaksi työmiestä niin, etteivät he enää palanneet töihin.

Kadriorgin palatsi

Pietari I:n vuonna 1718 rakennuttamaa palatsia ja sen puistoa pidetään pohjolan barokkiarkkitehtuurin mestarinäytteenä. Vuonna 2012 restauroidussa palatsissa toimii ulkomaisen taiteen museo. Museossa on kahvila ja myymälä. Kesäisin vierailijoille avoinna oleva palatsin puisto on entisöity 1700-luvun tyyliin.

Kartanokierros Lahemaalla

Tämä retki vie Lahemaan upealle historialliselle kartanokierrokselle. Tallinnasta itään suuntautuvalla retkellä vieraillaan kolmessa kauniissa kartanossa.

Lahemaan
kansallispuistossa sijaitseva Palmsen kartano ja ulkomuseo on ensimmäinen täysin kunnostettu kartanokokonaisuus puistoineen, puutarhoineen ja historiallisine rakennuksineen. Vierailijat voivat tutustua näyttelyihin, työpajoihin, koulutuskeskukseen, palmutaloon, viinikellariin, romanttiseen kahvilaan ja kansanomaiseen kapakkaan.

Sagadin kartanokokonaisuus
sijaitsee Lahemaan kansallispuistossa. Sagadi on nykyään kuuluisa luonto-opetus-, kulttuuri- ja matkailukeskus. Sagadin kartano on harvinainen kokonaisuus: sivurakennuksia on paljon, ja tiet, puistokäytävät, puisto ja lammet on kunnostettu. Kartano kunnostettiin metsätalousjärjestelmän avulla, ja kartano on tälläkin hetkellä valtion metsähallituksen (Riigimetsa Majandamise Keskus, RMK) omistuksessa. Sagadin metsäkeskuksessa toimivat metsämuseo ja kartanomuseo, luontokoulu, hotelli, ravintola ja hostelli.

Lahemaan
kansallispuistossa sijaitsevan Vihulan kartanon rakennuttivat von Schubertit vuosina 1820–1880. Entistetyssä kartanossa toimivat nyt upea ravintola ja loistava kylpylähotelli. Kartanossa pidetään konsertteja ja kokouksia ja järjestetään vastaanottoja ja häitä.

Kalev suklaapuoti

Rotermannin korttelissa sijaitsevassa Kalev suklaapuodissa on mahdollisuus kääriä hihat, pukea essu päälle ja osallistua itse marsipaanin tekoon ja maalaukseen tai suklaan valmistuskurssille.

KGB-museo

Sokos Hotel Viru on avannut kaksi Neuvostoliiton turvallisuuspoliisin, KGB:n, salaista valvontahuonetta KGB-museoksi. Hotellin 23. kerroksesta agentit vakoilivat ihmisiä ja salakuuntelivat hotelliasukkaita.

Kuulsaal keilahalli

Kuulsaal Tallinnan keskustassa on mainio paikka järjestää työpaikan virkistyspäivä tai lähteä viettämään mukavia hetkiä ystäväporukalla. Hallista voi vuokrata pelkät radat tai tilata paketin, joka sisältää ratavuokran lisäksi pientä syötävää.

Kumu Taidemuseo

Kumu Art Museum sisältää laajan valikoiman virolaista ja kansainvälistä nykytaidetta. Suomalaisen Pekka Vapaavuoren suunnittelema museorakennus Kadriorgin puistossa on jo itsessään vaikuttava nähtävyys.

Luscher & Matiesenin viininmaistajaiset

Luscher & Matiesenin viinitehdas ja Viron juomakulttuurin museo Toompealla esittelee Toompean viinintuotannon historiaa aidoimmalla tavalla ja esittelee 100 vuotta vanhan viinitehtaan tarinan.  sis. viininmaistajaiset. Paikanpäältä voi ostaa talon viiniä. Korttimaksu käy ja tarvittaessa juomat toimitetaan hotelliin. Avoinna klo 10-18. Opastus paikanpäällä suomeksi. Ryhmän koko voi olla max. 60 henkilöä. Retken kesto 1,5 tuntia. Huom! Kohteeseen ei pääse perille bussilla, lähin pysäkki kirkon vieressä josta n. 10 min kävelymatka

Merikeskus Lennusadam (Lentosatama)

Merikeskus on Tallinnan suosikkinähtävyys! Tsaarin aikaisiin vesitasolentokonehangaareihin rakennettu kokonaisuus yllättää monimuotoisuudellaan. Museossa liikutaan kolmella tasolla: meren pohjassa, veden pinnalla ja ilmassa. Museon vetonauloja ovat mm. 1930-luvun sukellusvene Lembit sekä höyryjäänmurtaja Suur Töll. Museossa pääsee kokeilemaan sukellusveneen ja lentokoneen ohjaamista simulaattoreissa.

Nigulisten kirkko ja museo

1200-luvin alkupuolella rakennettu Nigulisten kirkko on Viron kauneimpia myöhäisgootilaisia rakennuksia. Pysyvässä näyttelyssä Pohjois-Euroopan paras uskonnollisen taiteen kokoelma 1400-luvulta.

Nõmmen seikkailupuisto

Seikkailupuisto herättää leikkimielisyyden. Koet onnistumisen iloa jännittävällä puiden latvassa kiipeilyllä, köysissä riippumisella ja verkkoihin hyppäämisellä liikkuessasi puissa tasanteelta toiselle.

Nõmmen paikallistori ja kauppahalli

Nõmmeen on matkaa noin 10 kilometriä ja se on auki 09.00-16.00. Suosittu tori, jossa ruokaa ja kauden tuotteita sekä mukava kahvila ja muutamia kauppoja.

Purjehdus Old City Marinassa

Tervetuloa viettämään tunnelmallista iltaa Tallinnan lahdella. Upea purjevene odottaa teitä Tallinnan keskustassa, Old City Marinassa. 1,5h purjehduksen aikana tarjoillaan kuohuviiniä, merimatka päättyy Noblessnerin satamaan jossa teitä odottaa kolmen ruokalajin illallinen satamaravintola Cafe Noblen viihtyisällä terassilla. Paketin voi liittää kaikkiin Tallinnan ryhmiimme. Kysy lisää toimistoltamme.

Triobet Kartingkeskus

Järjestä Grand Prix ryhmällesi! Triobet Kartingkeskus on ympärivuotisesti elämyksiä tarjoava moderni sisäkartingkeskus vain 20 minuutin ajomatkan päässä Tallinnan keskustasta.

TV-torni

Tallinnan maamerkki, 300 m korkea TV-torni Piritan sataman läheisyydessä on jälleen avattu yleisölle. Koe huikeat näkymät 170 metrin korkeudesta näköalatasanteelta.

Viinikoulu Sokos Hotel Viru

Viinikoulu tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden kehittää makuaisteja sekä viettää mielenkiintoinen ja antoisa tunti viinimaailmassa kokeneen ja tunnustetun sommelierin johdolla.

Viron maut

Lähiruoka ja virolaiset ruokaperinteet puhuttavat Virossakin.
Viron maut – retkellä kuulet, miten eri maiden ruokakulttuurit ovat vaikuttaneet virolaiseen ruokaperinteeseen.

 

 

Viro Tallinna Hestia Hotel Barons

Jugendtyylinen, korkeatasoinen ja monipuolinen boutiquehotelli sijaitsee Tallinnan Vanhankaupungin ytimessä. Ehdottoman tyylikäs ja samalla kuitenkin kodikas boutique-hotelli sopii hyvin ikimuistoisten hetkien viettämiseen.

Lue lisää
Viro Tallinna Metropol hotelli

Kylpylähotelli Metropol sijaitsee Tallinnan keskustassa, noin 5 minuutin kävelymatkan päässä historiallisesta vanhasta kaupungista.

Lue lisää
Viro Tallinna Park Inn by Radisson Meriton Conference & Spa Hotel Tallinn

Tyylikäs ja moderni Park Inn by Radisson Meriton Conference & Spa Hotel Tallinn sijaitsee 400 metrin päässä Tallinnan keskustasta, aivan Toompean linnan ja puiston lähellä. Hotellissa on myös ylellinen spa, jossa on myös poreallas. Kaikissa tiloissa on ilmainen WiFi.

Lue lisää
Viro

Virosta puhuttaessa mieleen tulee ensimmäisenä Tallinna sekä maan lukuisat kylpylät. Tunnettuja kohteita ovat lisäksi Tartto, Narva, Pärnu ja Haapsalu.
Pääkaupunki: Tallinna
Virallinen kieli: Viro
Valuutta:  Euro
Passi ja viisumi: Matkalla mukana tulee olla virallinen matkustusasiakirja, jollaisia ovat vain passi sekä poliisin myöntämä kuvallinen henkilökortti. Ajokortti tai esim. kuvallinen Kela-kortti eivät ole hyväksyttäviä matkustusasiakirjoja!
Aikaero Suomeen: Ei aikaeroa.

Tiedot sitoumuksetta.

Hintaan sisältyy:

* Laivamatkat Helsinki – Tallinna – Helsinki
* Majoitus 2 hengen huoneessa
* Aamiaiset hotellissa
* Vierailu Proto Avastustehas (keksintötehdas)
* Vierailu Lentosataman Merimuseossa

Kaikki matkamme sopivat myös omatoimimatkoiksi  tai ryhmämatkoiksi, jotka räätälöidään kanssanne.
S
uunnitteletko matkaa oman ryhmäsi kanssa?

Anna ammattitaitoisen myyntivirkailijamme auttaa matkasi suunnittelussa.
Puhelin 05 211 1600 tai kymenmatkat @ kymenmatkat.fi

Matkan hinta / hintaesimerkkejä

Valmiit matkapaketit

Olemme paketoineet myyntiin matkapaketteja, joiden lähtöpäivämäärät  ja matkan hinta on merkitty sivuillemme. Näihin matkoihin yleensä sisältyy opastus. Opastus on useimmissa matkoissa perillä kohteessa, tämä on kerrottu hintaan sisältyy osiossa.

Hintalauseke koskien asiakkaan toimeksiannosta räätälöityjä matkapakettejamme

Nettisivuillamme on hintaesimerkkejä räätälöidyistä matkoistamme. Nämä matkat voivat olla opastettuja tai omatoimisia, tämä on kerrottu hintaan sisältyy osiossa. Lähtöpäivän ja matkareitin voit itse valita. Hinnat ovat esimerkkihintoja, joten lopullinen hinta muodostuu matka-ajan, reitin, kuljetushinnan, matkustusluokan sekä paikkatilanteen mukaan.

Ryhmämatkojen hintaesimerkit

Hinnat ovat arviohintoja, lopullinen hinta muodostuu sesongin ja kuljetusyhtiön sekä matkustusluokan mukaan. Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarkka tarjous omalle ryhmällesi klikkaamalla tarjouslomakettamme! Ryhmähinnat ovat yleensä voimassa alkaen 10 hengen ryhmille, ellei toisin mainita.

Matkadokumentit ja hyvä tietää matkaohjeita

Tutustu ennen matkaasi>