Viro Tartto joulumatka 23-26.12.23

Tällä jouluisella matkalla tutustumme Viron perinteisiin, virolaiseen elämäntyylin ja kulttuurihistoriaan, teemme jouluostoksia ja käymme Joulukirkossa.

Lomahaku

Valitse matkasi yhdellä klikkauksella (tai useammalla)

Viro Tartto joulumatka 23-26.12.23

Tervetuloa  Joulumatkalle Tarttoon

Tuhatvuotisen historian omaava, Viron toiseksi suurin kaupunki Tartto on viehättävä, historiallinen hansakaupunki, jonka kulttuurinähtävyydet ovat vertaansa vailla. Kaupunkia pidetään Viron kulttuurin ja sivistyksen pääkaupunkina, ja kaupungissa toimiikin mm. Viron vanhin ja suurin yliopisto, vanhin vironkielinen teatteri Vanemuine, Viron opetusministeriö, korkein oikeus ja Viron kansallismuseo. Muita tunnettuja nähtävyyksiä ovat mm. Toomemägi, Paulusen kirkko, Raatihuoneentori ja vanhat puutaloalueet. Raatihuoneentori on kaupungin keskipiste, jossa järjestetään vuosittain useita tapahtumia. Joulun tunnelman löytää täältä.

Viro Tartto joulumatka 23-26.12.23

Tällä jouluisella matkalla tutustumme Viron perinteisiin, virolaiseen elämäntyylin ja kulttuurihistoriaan. Meillä on mahdollisuus tehdä viime hetken jouluostoksia ja käydä Joulukirkossa. Aattoiltana nautimme Jouluaaton illallisen.

Tutuksi tulee myös Setunmaa ja setukaisten kansa jolla on tähän päivään saakka säilynyt oma kulttuuri ja elämäntavat. Retkellä nautimme lounaan, joka sisältää myös setukaisten perinneruokia. Paluumatkalla Tarttoon pysähdymme mielenkiintouisella Moosten kartanolla, jossa voi ostaa paikallisia käsityötuotteita. Kotimatkalla piipahdamme vielä Tallinnan joulutorilla.

Tartto Euroopan kulttuuripääkaupunki 2024

Tartto on hyvin tiivis kaupunki, sillä suurin osa nähtävyyksistä, ravintoloista ja yöelämästä keskittyy kahden kadun varrelle. Tartto on Viron toiseksi suurin kaupunki ja luovan ja tieteellisen kulttuurin keskus, joten sieltä löytyy aina kiinnostavia tapahtumia teatteriesityksistä konsertteihin ja festivaaleihin.

Tarttossa tapahtuu

Tarton kesä on täynnä vilskettä. Autovapauden puistotie, Hansamarkkinat (8.-9.8.) ja Tarton Ruoka- ja viinifestivaali (4.-6.8.) tarjoavat erilaisia elämyksiä. Rally Estonia (20.-23.7.) kerää Tarttoon rallihuiput ympäri maailmaa ja kulttuuria on tarjolla joka käänteessä.

Viro Tartto joulumatka 23-26.12.23

Kuvapankki: Visit-Tartu-Village-of-Light-and-Ice-Rink-on-Town-Hall-Square-©️-Raigo-Pajula
Sivupalkin kuvat:
1. Visit-Tartu-Village-of-Light-and-Ice-Rink-on-Town-Hall-Square-©️-Raigo-Pajula
2. Visit-Tartu-Village-of-Light-and-Ice-Rink-on-Town-Hall-Square-©️-Eva-Maria-Tartu
3. Visit-TartuChristmas-City-Tartu-©️-Eva-Maria-Tartu
4. Visit-Tartu-Ice-Rink-Pirogovs-Park-and-Metal-Ox-Ice-Sculpture-©️-Kaarel-Kovatu

Teemamatkat>>

Kymenmatkat Facebookissa>>

 

Helsinki – Tallinna Tallink My Star klo 10.30 – 12.30
Tallinna – Helsinki Tallink Megastar klo 16.30 – 18.30

Hotelli Soho, kolme tähteä superior
Matkan hinta: 515 €/hlö
Yhden hengen huoneessa 630 €/hlö

Hotelli Lydia, neljä tähteä
Matkan hinta: 580 €/hlö
Yhden hengen huoneessa 730 €/hlö

 

Matkaohjelma

 

Lauantai 23.12.

Tallinnaan saapuessa bussi ja opas odottavat satamaterminaalin edessä. Siitä lähdetään matkalle kohti Tarttoa. Tarttoon on reilun tunnin ajomatka.

Tutustuminen Viron kansallismuseoon, joka sijaitsee entisen Raadin lentotukikohdan ja Raadin kartanon alueella. Uuden museorakennuksen ovat suunnitelleet ranskalaisen arkkitehtitoimiston nuoret suunnittelijat. Mahtava rakennus on peräti 350 metriä pitkä ja sen pinta-ala on lähes 40 000m2. Museossa on kaksi päänäyttelyä. yksi näyttely on Viron historiasta, virolaisesta elämäntyylistä ja maan kulttuurista kertova näyttely ja toinen pysyvä näyttely kertoo suomalais-ugrilaisten kansojen kulttuurihistoriasta. Museovierailun jälkeen päivällinen ja majoittuminen hotelleihin. Lydia hotellin asiakkailla mahdollisuus allasosaston käyttöön.

Sunnuntai 24.12. Jouluaatto

Aamiainen. Sen jälkeen kiertoajelu Tartossa, jonka aikana nähdään tämän viehättävän hansakaupungin historiallisia rakennuksia ja tunnetuimpia nähtävyyksiä kuten Toomemäki, Kuningas Kustaa II Adolfin perustettu yliopisto, mahtava Pauluksen kirkko, ym.

Mahdollisuus tehdä jouluostoksia ja käydä Joulukirkossa. Illalla nautimme Jouluaaton illallisen.

Maanantai 25.12. Joulupäivä

Aamiaisen jälkeen lähdemme puolen päivän retkelle  Setunmaalle. Setukaiset ovat kansa jolla on tähän saakka säilynyt oma kulttuuri ja elämäntavat. Kaakkois-Virossa ja Luoteis-Venäjällä asuvat setot eli setukaiset ovat etninen ja kielellinen vähemmistö, joka tunnetaan ja jota rakastetaan heidän lauluperinteensä sekä perinteisten kylien ja maistuvien ruokien tähden.

Setukaisten kulttuurin katsotaan sijaitsevan kahden maailman rajalla. Halutessasi tutustua vanhaan, alkuperäiseen eurooppalaiseen kulttuuriin, suuntaa askeleesi Viron kaakkoisrajalle, perinteisiin Setomaan kyliin.

Setukaiset ovat säilyttäneet vahvan yhteyden juuriinsa ja heillä on oma ainutlaatuinen elämäntapansa, kielensä ja pukeutumistyylinsä. Setukaiset tunnetaan myös vanhasta moniäänisestä lauluperinteestään, joka on pysynyt elinvoimaisena sekä vanhojen että nuorten sukupolvien ansiosta. Retkellä vieraillaan Setukaisten suurimmassa keskuksessa Värskassa, jossa tutustumme heidän elämään Setomaan museossa. Lisäksi katsotaan myös setukaisten rukoustalo- Tsässona ja nauditaan paikallinen lounas, joka sisältää myös setukaisten perinneruokia. Paluumatkalla Tarttoon pysähdymme mielenkiintoisella Moosten kartanolla. Siellä näemme alueen, jossa sijaitsee tarkkaan entisöity toiminnassa oleva kartano, josta mukaan voi ostaa paikallisia käsityötuotteita. Iltapäivä omatoimista tutustumista Tartoon.

Tiistai 26.12. Tapaninpäivä

Aamiainen, huoneiden luovutus, jonka jälkeen lähdemme paluumatkalle Tallinnaan. Tallinnassa käymme joulutorilla. Omakustanteinen kahvitauko matkalla Tallinnaan.

Hotel Soho

sijaitsee Tartossa 100 metrin päässä Tarton raatihuoneelta. Majoituspaikassa on ravintola, baari ja maksullinen asiakaspysäköinti. Hotellin lähellä sijaitseviin nähtävyyksiin lukeutuvat Tarton yliopiston kasvitieteellinen puutarha, Tarton kaupunginmuseo ja Tarton tuomiokirkko. Hotellin henkilökunta voi järjestää lentokenttäkuljetuksen. Hotellin kautta voi myös vuokrata auton. Kaikissa huoneissa on taulu-tv, ilmastointi ja oma kylpyhuone, jossa on suihku ja hiustenkuivaaja. Joissakin huoneissa on oleskelualue. Huoneissa on myös liinavaatteet ja pyyhkeet. Asiakkaat voivat aloittaa aamunsa buffetaamiaisella. Hotel Sohon lähellä sijaitsevia suosittuja kohteita ovat muun muassa Tarton taidemuseo, Tarton vanha observatorio ja Inglisild-silta.

 

Hotelli Lydia

sijaitsee historiallisessa ympäristössä Tarton vanhassa kaupungissa. Nykyaikaista arkkitehtuuria edustavassa hotellissa on hyvin varustettu kuntosali ja spa-lounge, jossa on erilaisia ​​saunoja. Lydia Hotel koostuu kahdesta osasta. Huoneet sijaitsevat uudessa siivessä ja historiallisessa siivessä. Kaikki huoneet ovat ilmastoituja, ja niistä on näkymä Toomemäelle, Pirogov-puistoon, raatihuoneelle tai Ülikooli-kadulle. Historiallisessa siivessä sijaitsevissa tilavissa Executive-huoneissa on parkettilattia sekä allergiatestatut vuoteet. Hõlm-ravintolasta saa aamiaista, ja iltaisin siellä on tarjolla monipuolinen valikoima kansainvälisiä ruokia. Avokeittiön ansiosta asiakkaat voivat seurata ruoanlaittoa. Ravintolaan suositellaan tekemään pöytävaraus etukäteen. Raatihuoneelle on 50 metriä ja Tarton yliopistolle 250 metriä hotellilta.


Visit-Tart-Village-of-Light-in-Town-Hall-Square-©️-Eva-Maria-Tartu-51717381138


Tartto tekemistä ja käyntikohteita

Tarton yliopisto ja sen taidemuseo

Retken aikana vieraillaan yliopistolla ja sen taidemuseossa. Taidemuseo sijaitsee yliopiston historiallisessa päärakennuksessa, ja vierailu alkaa kauniista aulasta. Museon kiehtova sisustus on Pompeiji-tyylistä. Antiikkihenkisen perusnäyttelyn muodostavat veistokset – kreikkalaisen, klassisen ja hellenistisen taiteen parhaiden töisen alkuperäiskoossa olevat kipsijäljennökset. Nähtävillä on myös paljon vanhoja alkuperäisesineitä: kolikoita, maljakkoja, savilamppuja ja nuolenpääkirjoitustauluja. Erityisen mystinen paikka on museon osana toimiva muumiokammio, jossa on aito egyptiläinen muumio. Museovierailuun kuuluvat myös käynti yliopiston päärakennuksessa ja karsserissa-paikassa johon sääntöjä rikkoneet opiskelijat laitettiin vielä 1800 luvun loppuun asti.

 

Peipsin seutu ja vanhauskoiset  

Retkellä tutustutaan Viron omaperäisimpään alueeseen, vanhauskoisten kyliin Peipsijärven rannalla. Heidän tapoihin tutustutaan Varnjan samovaritalolla – siellä nautitaan paikallista teetä, maistellaan sipulipiirakkaa ja makeisia. Poiketaan myös Kolkjan vanhauskoisten vierailukeskuksessa, jossa  on esillä vanhoja ikoneja. Vanhauskoiset ovat olleet vuosisatoja tunnettuja ikonimaalareita. Matkalla  pysähdys Hirveojan viinitilalla, jossa saa maistella viinejä, ja ostaa niitä myös mukaan.

Viro

Virosta puhuttaessa mieleen tulee ensimmäisenä Tallinna sekä maan lukuisat kylpylät. Tunnettuja kohteita ovat lisäksi Tartto, Narva, Pärnu ja Haapsalu.
Pääkaupunki: Tallinna
Virallinen kieli: Viro
Valuutta:  Euro
Passi ja viisumi: Matkalla mukana tulee olla virallinen matkustusasiakirja, jollaisia ovat vain passi sekä poliisin myöntämä kuvallinen henkilökortti. Ajokortti tai esim. kuvallinen Kela-kortti eivät ole hyväksyttäviä matkustusasiakirjoja!
Aikaero Suomeen: Ei aikaeroa.

Tiedot sitoumuksetta.

Hintaan sisältyy:

* Laivamatka Helsinki-Tallinna-Helsinki kansipaikoin
* Matkatavarahytit
* Suomenkielinen opas, bussi ja kuljettaja matkan aikana
* Matkaohjelman mukaiset retket
* 1 x jouluillallinen, 1 x päivällinen, 1 x lounas
* Hotelli Lydiassa allasosaston vapaa käyttö

Lisämaksusta:

* Ateriat laivamatkan aikana
* Muu ateriat matkan aikana
* Ruokajuomat

Hintaan ei sisälly matkavakuutusta.

Kaikki matkamme sopivat myös omatoimimatkoiksi  tai ryhmämatkoiksi, jotka räätälöidään kanssanne.
S
uunnitteletko matkaa oman ryhmäsi kanssa?

Anna ammattitaitoisen myyntivirkailijamme auttaa matkasi suunnittelussa.
Puhelin 05 211 1600 tai kymenmatkat @ kymenmatkat.fi

Matkan hinta / hintaesimerkkejä

Valmiit matkapaketit

Olemme paketoineet myyntiin matkapaketteja, joiden lähtöpäivämäärät  ja matkan hinta on merkitty sivuillemme. Näihin matkoihin yleensä sisältyy opastus. Opastus on useimmissa matkoissa perillä kohteessa, tämä on kerrottu hintaan sisältyy osiossa.

Hintalauseke koskien asiakkaan toimeksiannosta räätälöityjä matkapakettejamme

Nettisivuillamme on hintaesimerkkejä räätälöidyistä matkoistamme. Nämä matkat voivat olla opastettuja tai omatoimisia, tämä on kerrottu hintaan sisältyy osiossa. Lähtöpäivän ja matkareitin voit itse valita. Hinnat ovat esimerkkihintoja, joten lopullinen hinta muodostuu matka-ajan, reitin, kuljetushinnan, matkustusluokan sekä paikkatilanteen mukaan.

Ryhmämatkojen hintaesimerkit

Hinnat ovat arviohintoja, lopullinen hinta muodostuu sesongin ja kuljetusyhtiön sekä matkustusluokan mukaan. Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarkka tarjous omalle ryhmällesi klikkaamalla tarjouslomakettamme! Ryhmähinnat ovat yleensä voimassa alkaen 10 hengen ryhmille, ellei toisin mainita.

Matkadokumentit ja hyvä tietää matkaohjeita

Tutustu ennen matkaasi>