Viro Tartto ryhmämatka + teatteriesitykset

Tartto on Euroopan kulttuuripääkaupunki vuonna 2024. Varaa nyt matkasi Tarttoon >

Viro Tartto ryhmämatka + teatteriesitykset

Vehreä yliopistokaupunki

Tarton vehreä opiskelijoiden, älymystön ja taiteilijoiden kaupunki tuo mieleen paljon mukavia nuoruusmuistoja kaikille, jotka ovat opiskeluaikanaan pyöräilleet sen kaduilla. Pohjoisen Euroopan yhdessä vanhimmassa yliopistokaupungissa Tartossa on runsaasti museoita (esimerkiksi Viron kansallismuseo) ja sykkivä yöelämä. Saapuessasi Tarttoon sinut ottaa klassisismin raatihuoneentorilla vastaan suutelevien opiskelijoiden patsas, jonka läheltä löytyy museoita, kahviloita ja Toomemäen ympärille levittäytyvä puisto.

Tartto Euroopan kulttuuripääkaupunki 2024

Tartto on hyvin tiivis kaupunki, sillä suurin osa nähtävyyksistä, ravintoloista ja yöelämästä keskittyy kahden kadun varrelle. Tartto on Viron toiseksi suurin kaupunki ja luovan ja tieteellisen kulttuurin keskus, joten sieltä löytyy aina kiinnostavia tapahtumia teatteriesityksistä konsertteihin ja festivaaleihin.

Tarttossa tapahtuu

Tarton kesä on täynnä vilskettä. Autovapauden puistotie, Hansamarkkinat (8.-9.8.) ja Tarton Ruoka- ja viinifestivaali (4.-6.8.) tarjoavat erilaisia elämyksiä. Rally Estonia (20.-23.7.) kerää Tarttoon rallihuiput ympäri maailmaa ja kulttuuria on tarjolla joka käänteessä.

Ryhmämatkat>

Kymenmatkat FB>

Hintaesimerkkimme 3 pv: 395 €

470 € yhden hengen huoneessa

Hinta edellyttää mini 10 hengen ryhmää.

Hintaan sisältyy:

* Laivamatkat Helsinki-Tallinna-Helsinki kansipaikoin
* 2 yön majoitus valitussa huonetyypissä aamiaisella
* Bussi ja opas Tallinnasta lähtien
* Matkaohjelman mukaiset käyntikohteet
* 1 x illallinen, 1 x lounas ja 1 x viinimaistelu

Lisämaksusta:

* Ateriat laivamatkojen aikana
* Ruokajuomat

 

Matkaohjelma

1 päivä

Lähtö aamulla laivalla Helsingistä Tallinnaan. Opas ja bussi vastassa satamassa. Lähtö Tarttoon, jonne matkaa noin 180 km. Matkalla omakustanteinen kahvitauko. Vierailu perillä Tartossa Viron laulujuhlamuseossa. Se toimii 1800 luvun alkupuoliskolla klassiseen tyyliin rakennetussa talossa, jossa toimi 1870–1903 Vanemuisen seura. Seura aloitti vuonna 1865 Viron laulujuhlaperinteen. Lisäksi talossa esitettiin Lydia Koidulan näytelmää ”Saarenmaa onupoeg”- eli Saarenmaan serkkupoika. Näytelmän esittämistä vuonna 1870 pidetään virolaisen teatterin syntyhetkenä ja Vanemuine teatterin alkuna.  Laulujuhlamuseon näyttely kertoo talon historiasta ja laulujuhlaperinteestä ja kansallisteatterin synnystä. Majoittuminen ja illallinen.

2 päivä

Aamiaisen jälkeen lähdetään kiertoajelulle bussilla, jonka aikana nähdään tämän viehättävän hansakaupungin historiallisia rakennuksia ja tunnetuimpia nähtävyyksiä, kuten Kustaa Vaasan perustama yliopisto ja raatihuoneen tori, Toomemäki .  Osa kierroksesta kävellen. Nähdään talot, joissa Venäjä-Suomi- ja Viro-Venäjä-rauhansopimukset allekirjoitettiin. Poiketaan suomalaisten avustusten avulla remontoidussa mahtavassa Eliel Saarisen suunnittelemassa Paavalin kirkossa. Yhteinen lounas retken aikana. Iltaa vapaa. Vanemuine-teatterissa on upea ohjelma koko syksyn aikana.

Päivä 3

Aamiaisen jälkeen lähdetään paluumatkalle Tallinnaan. Matkalla nautitaan virolaisia viinejä Põltsamaan linnan pihalla sijaitsevassa viinikellarissa. Tallinnassa jää pari tuntia ostosten tekoon riippuen laivan lähtöajasta. Laivamatka Tallinna-Helsinki.

Musikaali Les Mirables esitykset Vanemuine-teatterissa syksyllä 2023: 18.11, 24.11, 25.11, 03.12.

Lisäksi heillä on useita suosittuja oopperoita:

Don Giovanni, Madame Butterfly, operetti Viiniläisverta, ja musikaali Nunnia ja Konnia.

 

 

Hotelli Dorpat

Tartossa sijaitsevan Dorpat-hotellin huoneissa on kaapeli-tv ja ilmainen WiFi. Lisäksi Dorpat-hotellin huoneissa on työpöytä ja oma kylpyhuone, jossa on suihku ja hiustenkuivaaja. Hotellin ravintolassa tarjoillaan eurooppalaisia ruokia. Aamuisin on saatavilla buffetaamiainen. Vanhakaupunki on 600 metrin päässä hotellista. Tarton linja-autoasema on vain 100 metrin päässä ja kaupungin suurin ostoskeskus 50 metrin päässä Dorpatista. Viron kirjallisuusmuseo sijaitsee 1,2 km:n päässä. Tarton tuomiokirkko on 1,4 km:n päässä ja tiedekeskus AHHAA vain muutaman sadan metrin päässä Dorpatista.

 


Tartto tekemistä ja käyntikohteita

Tarton yliopisto ja sen taidemuseo

Retken aikana vieraillaan yliopistolla ja sen taidemuseossa. Taidemuseo sijaitsee yliopiston historiallisessa päärakennuksessa, ja vierailu alkaa kauniista aulasta. Museon kiehtova sisustus on Pompeiji-tyylistä. Antiikkihenkisen perusnäyttelyn muodostavat veistokset – kreikkalaisen, klassisen ja hellenistisen taiteen parhaiden töisen alkuperäiskoossa olevat kipsijäljennökset. Nähtävillä on myös paljon vanhoja alkuperäisesineitä: kolikoita, maljakkoja, savilamppuja ja nuolenpääkirjoitustauluja. Erityisen mystinen paikka on museon osana toimiva muumiokammio, jossa on aito egyptiläinen muumio. Museovierailuun kuuluvat myös käynti yliopiston päärakennuksessa ja karsserissa-paikassa johon sääntöjä rikkoneet opiskelijat laitettiin vielä 1800 luvun loppuun asti.

 

Peipsin seutu ja vanhauskoiset  

Retkellä tutustutaan Viron omaperäisimpään alueeseen, vanhauskoisten kyliin Peipsijärven rannalla. Heidän tapoihin tutustutaan Varnjan samovaritalolla – siellä nautitaan paikallista teetä, maistellaan sipulipiirakkaa ja makeisia. Poiketaan myös Kolkjan vanhauskoisten vierailukeskuksessa, jossa  on esillä vanhoja ikoneja. Vanhauskoiset ovat olleet vuosisatoja tunnettuja ikonimaalareita. Matkalla  pysähdys Hirveojan viinitilalla, jossa saa maistella viinejä, ja ostaa niitä myös mukaan.


Tarvitsetko apua

Kaikki matkamme sopivat myös omatoimimatkoiksi, jotka räätälöidään yhdessä kanssanne.

Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.

Tämä matka sopii myös ryhmille
Suunnitteletko matkaa oman ryhmäsi kanssa?

Me suunnittelemme yhdessä kanssanne sinulle ja ryhmällesi sopivat matkapaketit. Olipa kyseessä kotimaan tai ulkomaan matka, risteily Tallinnaan tai Karibialle, junamatka Eurooppaan tai bussimatka toivomaanne kohteeseen, anna ammattitaitoisen myyntivirkailijamme auttaa matkasi suunnittelussa.
Puhelin 05 211 1600 tai kymenmatkat @ kymenmatkat.fi.

Tarvitsetko apua? Soita meille 05 211 1600

PYYDÄ RYHMÄTARJOUS >

Viro

Virosta puhuttaessa mieleen tulee ensimmäisenä Tallinna sekä maan lukuisat kylpylät. Tunnettuja kohteita ovat lisäksi Tartto, Narva, Pärnu ja Haapsalu.
Pääkaupunki: Tallinna
Virallinen kieli: Viro
Valuutta:  Euro
Passi ja viisumi: Matkalla mukana tulee olla virallinen matkustusasiakirja, jollaisia ovat vain passi sekä poliisin myöntämä kuvallinen henkilökortti. Ajokortti tai esim. kuvallinen Kela-kortti eivät ole hyväksyttäviä matkustusasiakirjoja!
Aikaero Suomeen: Ei aikaeroa.

Tiedot sitoumuksetta.

Kaikki matkamme sopivat myös omatoimimatkoiksi  tai ryhmämatkoiksi, jotka räätälöidään kanssanne.
S
uunnitteletko matkaa oman ryhmäsi kanssa?

Anna ammattitaitoisen myyntivirkailijamme auttaa matkasi suunnittelussa.
Puhelin 05 211 1600 tai kymenmatkat @ kymenmatkat.fi

Matkan hinta / hintaesimerkkejä

Valmiit matkapaketit

Olemme paketoineet myyntiin matkapaketteja, joiden lähtöpäivämäärät  ja matkan hinta on merkitty sivuillemme. Näihin matkoihin yleensä sisältyy opastus. Opastus on useimmissa matkoissa perillä kohteessa, tämä on kerrottu hintaan sisältyy osiossa.

Hintalauseke koskien asiakkaan toimeksiannosta räätälöityjä matkapakettejamme

Nettisivuillamme on hintaesimerkkejä räätälöidyistä matkoistamme. Nämä matkat voivat olla opastettuja tai omatoimisia, tämä on kerrottu hintaan sisältyy osiossa. Lähtöpäivän ja matkareitin voit itse valita. Hinnat ovat esimerkkihintoja, joten lopullinen hinta muodostuu matka-ajan, reitin, kuljetushinnan, matkustusluokan sekä paikkatilanteen mukaan.

Ryhmämatkojen hintaesimerkit

Hinnat ovat arviohintoja, lopullinen hinta muodostuu sesongin ja kuljetusyhtiön sekä matkustusluokan mukaan. Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarkka tarjous omalle ryhmällesi klikkaamalla tarjouslomakettamme! Ryhmähinnat ovat yleensä voimassa alkaen 10 hengen ryhmille, ellei toisin mainita.

Matkadokumentit ja hyvä tietää matkaohjeita

Tutustu ennen matkaasi>