Viron puutarhamatka ja Tartto kulttuuripääkaupunki

Viron puutarhamatka ja Tartto kulttuuripääkaupunki tarjoaa värikkäitä kukkaloistoja, historiallisia rakennuksia ja mielenkiintoisia taideinstallaatioita.

Viron puutarhamatka ja Tartto kulttuuripääkaupunki

Puutarhoja ja kulttuuria

Viro on tänä päivänä yhä useamman matkailijan suosiossa. Sen vehreät puutarhat ja kulttuuripääkaupunki Tartto tarjoavat unohtumattomia elämyksiä jokaiselle vierailijalle. Viron puutarhoissa pääsee nauttimaan luonnon kauneudesta, rentoutumaan ja inspiroitumaan. Maan puutarhakulttuuri on rikas ja monipuolinen, heijastaen sen historiaa ja kulttuuria. Viron puutarhamatka tarjoaa värikkäitä kukkaloistoja, historiallisia rakennuksia ja mielenkiintoisia taideinstallaatioita. Viron puutarhat tarjoavat monipuolisia elämyksiä niin paikallisille asukkaille kuin matkailijoillekin.

Viron puutarhamatka ja kulttuuripääkaupunki Tartto

Tarton kaupunki, Viron kulttuurin ja sivistyksen kehto, on puolestaan tunnettu sen rikkaasta historiasta, kukoistavasta taide-elämästä ja nuorekkaasta ilmapiiristä. Tarton yliopisto, yksi vanhimmista yliopistoista Pohjois-Euroopassa, on muokannut kaupungin ilmapiiriä ja kulttuurielämää jo vuosisatojen ajan. Tarton kulttuuritarjonta on monipuolinen: museoita, gallerioita, teattereita ja musiikkitapahtumia on tarjolla ympäri vuoden.

Tarton yliopiston kasvitieteellinen puutarha on Viron vanhin, se on ollut toiminnassa jo yli 200 vuotta, ja sen kokoelmiin kuuluu noin 6500 kasvilajia. Puutarha on avoinna ympäri vuoden, ja sen kasvihuoneissa voi ihailla eksoottisia kasveja myös talvella.

Viron puutarhat ovat paitsi kauniita, myös opettavaisia. Ne tarjoavat mahdollisuuden tutustua erilaisiin kasveihin, niiden hoitoon ja käyttöön. Lisäksi puutarhat ovat tärkeitä paikkoja paikallisen luonnon monimuotoisuuden säilyttämiseksi. Viron puutarhat ovat siis ehdottomasti vierailun arvoisia kohteita kaikille luonnon ystäville. Niissä voi nauttia kauniista maisemista, rentoutua ja oppia uutta. Joten miksi et ottaisi hetken hengähdystaukoa ja sukeltaisi Viron puutarhojen rauhoittavaan maailmaan?

Viron puutarhamatka ja Tartto kulttuuripääkaupunki 27-30.06.24

Kymenmatkat FB>

Teemamatkat>

Hintaesimerkkimme 4 pv: 449 €/hlö

VIRON PUUTARHAT JA EUROOPAN KULTTUURIPÄÄKAUPUNKI  TARTTO

1 pv

Saavumme Tallinnan satamaan, jossa meitä on opas ja bussi vastassa. Matkamme jatkuu kauniille Atlan kartanolle. Taiteilija Raivi Juks perheineen asustaa 1770-1780 luvuilla rakennettua kartanoa. Kartanolla toimii keramiikkapaja, joka on Viron tunnetuimpia pajoja. Perhe valmistaa myös erilaisia säilykkeitä ja hilloja. Tuotteita voi ostaa mukaan. Päivän seuraava kohdemme on kaunis Anne ja Aarne Ojasalun kotitarha. Maatila on perustettu 1800- luvun lopulla. Talo on vuodelta 1936 ja sen ympärillä on kaunis, kuuteen eri osaan jaettu puutarha. Emännällä on Viron suurin kahvikuppien kokoelma. Ojasalun puutarhan jälkeen matka jatkuu Põltsamaalle.

Matkan aika vieraillemme vielä Põltsamaan viinikellarissa, jossa maistelemme kauden marjaviinejä ja nautimme lounaan. Tartossa majoitumme hyvätasoiseen Dorpat keskustahotelliin.

2. pv

Aamiaisen nautittuamme lähdemme Tarton kaupunkikierrokselle. Kierroksella näemme Tarton symbolit Toomemäen, vuonna 1630 kuningas Kustaa II Adolfin perustaman Tarton yliopiston, Raatitorin, talot, joissa aikoinaan solmittiin Viro-Venäjä ja Suomi-Venäjä väliset rauhansopimukset. Ensiksi vierailemme Tarton Yliopiston kasvitieteellisessä puutarhassa Seuraavaksi vierailemme yhdessä Tarton kaupungin kauniissa palkitussa kotitarhassa ja kaupungin lähellä sijaitsevassa Sulev Savisaaren kokoelmatarhassa. Tarhassa on yli 2000 harvinaista perinnekukkaa, tämä on Baltian ja Pohjoismaiden suurin sipulikukkien kokoelmatarha. Lounas päivän aikana.

Iltapäivällä omatoimista aika Tartossa, mahdollisuus vierailla Viron Kansallismuseossa.

3. pv

Aamiaisen jälkeen Vieraillaan Tarton ja Põlvamaan kauniissa tarhoissa. Ensimmäinen vierailupaikkamme on Andi Normetin kotitarha. Tarhassa kasvaa noin hehtaarin alueella sipulikukkia. Pääosaltaan narsisseja ja liljoja, joita on n 130 eri lajikettä. Osa tarhasta on kaunista rhododendronpuistoa. Kasveja ja sipulia saa ostaa mukaan.

Seuraavaksi vierailemme useasti palkitussa Teresa Lepikovin tarhassa. Tarhan perustaminen aloitettiin v 1985. Teresan tarhassa on hyvin yhdistettynä vihannestarha eli tarhan osa josta saa ruoka-aineksia sekä kukkatarha. Perinnekukkia on yli 1000 lajiketta. Kahden hehtaarin alueelle levittäytyvässä  kukkatarhassa kasvaa iiriksia, päiväliljoja sekä muita sipulikukkia. Päivän kolmas tarha, jossa vierailemme, on Sirje Kuken Uibun tilan kaunis englantilaityylinen, hyvin suunniteltu tarha, jossa kasvaa n 135 lajiketta havupuita, lehtipuita ja perinnekukkia.

Kesällä kukkivat klematikset, kevällä erilaiset sipulikukat. Tarhassa väriloisto alkaa jo lumen sulaamisesta varhaisin keväällä, jatkuen aina myöhäissyksyyn saakka. Palaamme Tarttoon, jossa omatoiminen iltapäivä.  Lounas retken päätteeksi.

4. pv

 Aamiaisen jälkeen lähdemme  matkalle kohti Tallinnaa. Pysähdymme ensin tutustumaan kauniisti entisöityyn Puurmannin kartanoon joka on valittu Viron kauneimmaksi kartanokouluksi. Seuraavat kohteet ovat hyvin kauniit ja monipuoliset puutarhat, joista on mahdollisuus ostaa mukaan kasveja. Käydään  Roogojan tilalla, joka on tunnettu kärhöistään ja viinirypäleistään, joita Kivistikien perhe on jalostanut jo vuosikymmenien ajan. Naapuritarhassa Roosojalla on Viron suurin ruusukokoelma ja ruusujen jalostamo, josta saa ostaa ruusuja mukaan.

Seuraava tutustumiskohteemme on lähellä sijaitseva Sadeväljan kotipuutarha, joka tunnetaan lajirikkaana ja useasti palkittuna puutarhana.  Iltapäivällä saavumme Tallinnan satamaan, josta matka koti-Suomeen.

Kahvitauko ja pientä purtavaa päivän aikana.

Viro Tartto Dorpat hotelli

Dorpat hotelli sijaitsee Tarton keskustassa, Emajoen liikekorttelissa. Vain muutaman askeleen päässä hotellista on Vanhakaupunki, teatteri ja ostoskeskuksia.

Lue lisää
Viro

Virosta puhuttaessa mieleen tulee ensimmäisenä Tallinna sekä maan lukuisat kylpylät. Tunnettuja kohteita ovat lisäksi Tartto, Narva, Pärnu ja Haapsalu.
Pääkaupunki: Tallinna
Virallinen kieli: Viro
Valuutta:  Euro
Passi ja viisumi: Matkalla mukana tulee olla virallinen matkustusasiakirja, jollaisia ovat vain passi sekä poliisin myöntämä kuvallinen henkilökortti. Ajokortti tai esim. kuvallinen Kela-kortti eivät ole hyväksyttäviä matkustusasiakirjoja!
Aikaero Suomeen: Ei aikaeroa.

Tiedot sitoumuksetta.

Hintaan sisältyy:

* Laivamatkat Helsinki-Tallinna-Helsinki Viking Linella kansipaikoilla
* Matkaohjelman mukaiset kuljetukset Virossa virolaisella tilausajobussilla
* Majoitus Tarttossa hotelli Dorpatissa**** jaetuissa 2-hengen huoneissa
* Hotelliaamiaiset
* 3 Lounasta, 1 kahvitauko
* Matkaohjelman mukaiset kuljetukset, opastukset ja vierailumaksut
* Suomenkielisen oppaan palvelut

Lisämaksusta:

* Yhden hengen huoneen lisämaksu 115 €
* Ateriat ja hytit laivalla, kysy lisää toimistostamme

Hintaan ei sisälly:

* Matkustajavakuutus

 

Maksuehdot:
 Ennakkomaksu 100 €/henkilö kahden viikon sisällä varauksesta.
Loppusuoritus 40 päivää ennen lähtöpäivää.

Peruutusehdot:

Peruutus aikaisemmin kuin 31 vrk ennen matkaa, toimistokulut ennakkomaksu.
Peruutus 31–21 vrk ennen matkaa, kulut 50% matkan hinnasta.
Peruutus 20–14 vrk ennen matkaa, kulut 75 % matkan hinnasta.
Peruutus myöhemmin kuin 14 vrk ennen matkaa, kulut koko matkan hinta.

Kaikki matkamme sopivat myös omatoimimatkoiksi  tai ryhmämatkoiksi, jotka räätälöidään kanssanne.
S
uunnitteletko matkaa oman ryhmäsi kanssa?

Anna ammattitaitoisen myyntivirkailijamme auttaa matkasi suunnittelussa.
Puhelin 05 211 1600 tai kymenmatkat @ kymenmatkat.fi

Matkan hinta / hintaesimerkkejä

Valmiit matkapaketit

Olemme paketoineet myyntiin matkapaketteja, joiden lähtöpäivämäärät  ja matkan hinta on merkitty sivuillemme. Näihin matkoihin yleensä sisältyy opastus. Opastus on useimmissa matkoissa perillä kohteessa, tämä on kerrottu hintaan sisältyy osiossa.

Hintalauseke koskien asiakkaan toimeksiannosta räätälöityjä matkapakettejamme

Nettisivuillamme on hintaesimerkkejä räätälöidyistä matkoistamme. Nämä matkat voivat olla opastettuja tai omatoimisia, tämä on kerrottu hintaan sisältyy osiossa. Lähtöpäivän ja matkareitin voit itse valita. Hinnat ovat esimerkkihintoja, joten lopullinen hinta muodostuu matka-ajan, reitin, kuljetushinnan, matkustusluokan sekä paikkatilanteen mukaan.

Ryhmämatkojen hintaesimerkit

Hinnat ovat arviohintoja, lopullinen hinta muodostuu sesongin ja kuljetusyhtiön sekä matkustusluokan mukaan. Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarkka tarjous omalle ryhmällesi klikkaamalla tarjouslomakettamme! Ryhmähinnat ovat yleensä voimassa alkaen 10 hengen ryhmille, ellei toisin mainita.

Matkadokumentit ja hyvä tietää matkaohjeita

Tutustu ennen matkaasi>