Viron puutarhamatka ja Tartto kulttuuripääkaupunki 27-30.06.24

Viron puutarhamatka ja Tartto kulttuuripääkaupunki tarjoaa värikkäitä kukkaloistoja, historiallisia rakennuksia ja mielenkiintoisia taideinstallaatioita.

Lomahaku

Valitse matkasi yhdellä klikkauksella (tai useammalla)

Viron puutarhamatka ja Tartto kulttuuripääkaupunki 27-30.06.24

Puutarhoja ja kulttuuria

Viro on tänä päivänä yhä useamman matkailijan suosiossa. Sen vehreät puutarhat ja kulttuuripääkaupunki Tartto tarjoavat unohtumattomia elämyksiä jokaiselle vierailijalle. Viron puutarhoissa pääsee nauttimaan luonnon kauneudesta, rentoutumaan ja inspiroitumaan. Maan puutarhakulttuuri on rikas ja monipuolinen, heijastaen sen historiaa ja kulttuuria. Viron puutarhamatka tarjoaa värikkäitä kukkaloistoja, historiallisia rakennuksia ja mielenkiintoisia taideinstallaatioita. Viron puutarhat tarjoavat monipuolisia elämyksiä niin paikallisille asukkaille kuin matkailijoillekin.

Viron puutarhamatka ja kulttuuripääkaupunki Tartto

Tarton kaupunki, Viron kulttuurin ja sivistyksen kehto, on puolestaan tunnettu sen rikkaasta historiasta, kukoistavasta taide-elämästä ja nuorekkaasta ilmapiiristä. Tarton yliopisto, yksi vanhimmista yliopistoista Pohjois-Euroopassa, on muokannut kaupungin ilmapiiriä ja kulttuurielämää jo vuosisatojen ajan. Tarton kulttuuritarjonta on monipuolinen: museoita, gallerioita, teattereita ja musiikkitapahtumia on tarjolla ympäri vuoden.

Tarton yliopiston kasvitieteellinen puutarha on Viron vanhin, se on ollut toiminnassa jo yli 200 vuotta, ja sen kokoelmiin kuuluu noin 6500 kasvilajia. Puutarha on avoinna ympäri vuoden, ja sen kasvihuoneissa voi ihailla eksoottisia kasveja myös talvella.

Viron puutarhat ovat paitsi kauniita, myös opettavaisia. Ne tarjoavat mahdollisuuden tutustua erilaisiin kasveihin, niiden hoitoon ja käyttöön. Lisäksi puutarhat ovat tärkeitä paikkoja paikallisen luonnon monimuotoisuuden säilyttämiseksi. Viron puutarhat ovat siis ehdottomasti vierailun arvoisia kohteita kaikille luonnon ystäville. Niissä voi nauttia kauniista maisemista, rentoutua ja oppia uutta. Joten miksi et ottaisi hetken hengähdystaukoa ja sukeltaisi Viron puutarhojen rauhoittavaan maailmaan?

Viron puutarhamatka ja Tartto kulttuuripääkaupunki 27-30.06.24

Kymenmatkat FB>

Teemamatkat>

Matkan hinta: 447 €/hlö

Matkapäivät: 27 – 30.06.2024

 

Laiva-aikataulu:
27.6. Helsinki – Tallinna        1030 – 1315 Viking XPRS
30.6. Tallinna – Helsinki        1530 – 1800 Viking XPRS

VIRON PUUTARHAT JA EUROOPAN KULTTUURIPÄÄKAUPUNKI  TARTTO

1 pv

Saavumme Tallinnan satamaan, jossa meitä on opas ja bussi vastassa. Matkamme jatkuu kauniille Atlan kartanolle. Taiteilija Raivi Juks perheineen asustaa 1770-1780 luvuilla rakennettua kartanoa. Kartanolla toimii keramiikkapaja, joka on Viron tunnetuimpia pajoja. Perhe valmistaa myös erilaisia säilykkeitä ja hilloja. Tuotteita voi ostaa mukaan. Päivän seuraava kohdemme on kaunis Anne ja Aarne Ojasalun kotitarha. Maatila on perustettu 1800- luvun lopulla. Talo on vuodelta 1936 ja sen ympärillä on kaunis, kuuteen eri osaan jaettu puutarha. Emännällä on Viron suurin kahvikuppien kokoelma. Ojasalun puutarhan jälkeen matka jatkuu Põltsamaalle.

Matkan aika vieraillemme vielä Põltsamaan viinikellarissa, jossa maistelemme kauden marjaviinejä ja nautimme lounaan. Tartossa majoitumme hyvätasoiseen Dorpat keskustahotelliin.

2. pv

Aamiaisen nautittuamme lähdemme Tarton kaupunkikierrokselle. Kierroksella näemme Tarton symbolit Toomemäen, vuonna 1630 kuningas Kustaa II Adolfin perustaman Tarton yliopiston, Raatitorin, talot, joissa aikoinaan solmittiin Viro-Venäjä ja Suomi-Venäjä väliset rauhansopimukset. Ensiksi vierailemme Tarton Yliopiston kasvitieteellisessä puutarhassa Seuraavaksi vierailemme yhdessä Tarton kaupungin kauniissa palkitussa kotitarhassa ja kaupungin lähellä sijaitsevassa Sulev Savisaaren kokoelmatarhassa. Tarhassa on yli 2000 harvinaista perinnekukkaa, tämä on Baltian ja Pohjoismaiden suurin sipulikukkien kokoelmatarha. Lounas päivän aikana.

Iltapäivällä omatoimista aika Tartossa, mahdollisuus vierailla Viron Kansallismuseossa.

3. pv

Aamiaisen jälkeen Vieraillaan Tarton ja Põlvamaan kauniissa tarhoissa. Ensimmäinen vierailupaikkamme on Andi Normetin kotitarha. Tarhassa kasvaa noin hehtaarin alueella sipulikukkia. Pääosaltaan narsisseja ja liljoja, joita on n 130 eri lajikettä. Osa tarhasta on kaunista rhododendronpuistoa. Kasveja ja sipulia saa ostaa mukaan.

Seuraavaksi vierailemme useasti palkitussa Teresa Lepikovin tarhassa. Tarhan perustaminen aloitettiin v 1985. Teresan tarhassa on hyvin yhdistettynä vihannestarha eli tarhan osa josta saa ruoka-aineksia sekä kukkatarha. Perinnekukkia on yli 1000 lajiketta. Kahden hehtaarin alueelle levittäytyvässä  kukkatarhassa kasvaa iiriksia, päiväliljoja sekä muita sipulikukkia. Päivän kolmas tarha, jossa vierailemme, on Sirje Kuken Uibun tilan kaunis englantilaityylinen, hyvin suunniteltu tarha, jossa kasvaa n 135 lajiketta havupuita, lehtipuita ja perinnekukkia.

Kesällä kukkivat klematikset, kevällä erilaiset sipulikukat. Tarhassa väriloisto alkaa jo lumen sulaamisesta varhaisin keväällä, jatkuen aina myöhäissyksyyn saakka. Palaamme Tarttoon, jossa omatoiminen iltapäivä.  Lounas retken päätteeksi.

4. pv

 Aamiaisen jälkeen lähdemme  matkalle kohti Tallinnaa. Pysähdymme ensin tutustumaan kauniisti entisöityyn Puurmannin kartanoon joka on valittu Viron kauneimmaksi kartanokouluksi. Seuraavat kohteet ovat hyvin kauniit ja monipuoliset puutarhat, joista on mahdollisuus ostaa mukaan kasveja. Käydään  Roogojan tilalla, joka on tunnettu kärhöistään ja viinirypäleistään, joita Kivistikien perhe on jalostanut jo vuosikymmenien ajan. Naapuritarhassa Roosojalla on Viron suurin ruusukokoelma ja ruusujen jalostamo, josta saa ostaa ruusuja mukaan.

Seuraava tutustumiskohteemme on lähellä sijaitseva Sadeväljan kotipuutarha, joka tunnetaan lajirikkaana ja useasti palkittuna puutarhana.  Iltapäivällä saavumme Tallinnan satamaan, josta matka koti-Suomeen.

Kahvitauko ja pientä purtavaa päivän aikana.

Viro Tartto Dorpat hotelli

Dorpat hotelli sijaitsee Tarton keskustassa, Emajoen liikekorttelissa. Vain muutaman askeleen päässä hotellista on Vanhakaupunki, teatteri ja ostoskeskuksia.

Lue lisää

Virosta puhuttaessa mieleen tulee ensimmäisenä Tallinna sekä maan lukuisat kylpylät. Tunnettuja kohteita ovat lisäksi Tartto, Narva, Pärnu ja Haapsalu.
Pääkaupunki: Tallinna
Virallinen kieli: Viro
Valuutta:  Euro
Passi ja viisumi: Matkalla mukana tulee olla virallinen matkustusasiakirja, jollaisia ovat vain passi sekä poliisin myöntämä kuvallinen henkilökortti. Ajokortti tai esim. kuvallinen Kela-kortti eivät ole hyväksyttäviä matkustusasiakirjoja!
Aikaero Suomeen: Ei aikaeroa.

Tiedot sitoumuksetta.

 

Varaa tapahtuma- ja urheiluliput>

Tapahtumien päivämäärät ja aikataulut voivat muuttua ilmoitetusta. Muutostilanteessa jo ostetut otteluliput siirtyvät automaattisesti uudelle päivälle, eikä tapahtuman ajankohdan muuttuminen oikeuta ostettujen lippujen peruutukseen tai muutokseen eikä lentojen/hotellin kuluttomaan muutokseen tai peruutukseen. Matkustajalla ei ole oikeutta takaisinmaksuun käyttämättä jättämistään palveluista.

Lippujen vastuullinen myyjä on: Sports Events 365
Voitteavarata liput suoraan linkin kautta, jolloin hintaan ei lisätä lipunvarauskulujamme.

*) Linkit muihin sivustoihin, lisätiedot>>>
Käyttäjä on velvollinen perehtymään ja noudattamaan niitä ehtoja, jotka on julkaistu näillä kolmannen osapuolen verkkosivustoilla.

Hintaan sisältyy:

* Laivamatkat Helsinki-Tallinna-Helsinki Viking Linella kansipaikoilla
* Matkaohjelman mukaiset kuljetukset Virossa virolaisella tilausajobussilla
* Majoitus Tarttossa hotelli Dorpatissa**** jaetuissa 2-hengen huoneissa
* Hotelliaamiaiset
* 3 Lounasta, 1 kahvitauko
* Matkaohjelman mukaiset kuljetukset, opastukset ja vierailumaksut
* Suomenkielisen oppaan palvelut

Lisämaksusta:

* Yhden hengen huoneen lisämaksu 115 €
* Ateriat ja hytit laivalla, kysy lisää toimistostamme

Hintaan ei sisälly:

* Matkustajavakuutus

 

Maksuehdot:
 Ennakkomaksu 100 €/henkilö kahden viikon sisällä varauksesta.
Loppusuoritus 40 päivää ennen lähtöpäivää.

Peruutusehdot:

Peruutus aikaisemmin kuin 31 vrk ennen matkaa, toimistokulut ennakkomaksu.
Peruutus 31–21 vrk ennen matkaa, kulut 50% matkan hinnasta.
Peruutus 20–14 vrk ennen matkaa, kulut 75 % matkan hinnasta.
Peruutus myöhemmin kuin 14 vrk ennen matkaa, kulut koko matkan hinta.

Matkan hinta / hintaesimerkkejä

Valmiit matkapaketit

Olemme paketoineet myyntiin valmiita matkapaketteja, joiden lähtöpäivämäärät  ja matkan hinta on merkitty sivuillemme. Useisiin näistä matkoista sisältyy opastus. Opastus on useimmissa perillä kohteessa, ei lentojen aikana, tämä on kerrottu hintaan sisältyy osiossa.

Hintalauseke koskien asiakkaan toimeksiannosta räätälöityjä matkapakettejamme

Nettisivuillamme on hintaesimerkkejä räätälöidyistä matkoistamme. Nämä matkat voivat olla opastettuja tai omatoimisia, tämä on kerrottu hintaan sisältyy osiossa. Lähtöpäivän ja matkareitin voit itse valita. Hinnat ovat esimerkkihintoja, joten lopullinen hinta muodostuu matka-ajan, reitin, kuljetushinnan, matkustusluokan sekä paikkatilanteen mukaan. Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarjous omalle matkallesi klikkaamalla ”Varaa matka/Pyydä tarjous” -painiketta! Teemme sinulle tarjouksen matkasta toiveidesi mukaan.

Varaamalla hyvissä ajoin säästät selvää rahaa!
Lähellä lähtöä varattaessa lento- ja hotellihinnat voivat olla jopa monikertaiset verrattuna siihen, jos matka varataan useita kuukausia etukäteen.

Matkaehdot

Räätälöityihin matkapaketteihin sovelletaan Kymenmatkat Oy:n erityisehtoja matkapaketeille 1.7.2018 alkaen.

Tapahtumaliput

Jalkapallo, jääkiekko, Formula1, MotoGP, urheilutapahtumien ja muiden tapahtumien, kuten konserttien päivämäärät ja aikataulut voivat muuttua ilmoitetusta, lopullinen aika vahvistetaan noin 1-2 viikkoa ennen ajankohtaa. Tapahtuman ajankohdan muuttuminen ei oikeuta ostettujen lippujen peruutukseen tai muutokseen eikä lentojen/hotellin kuluttomaan muutokseen tai peruutukseen. Muutostilanteessa usein jo ostetut tapahtumaliput siirtyvät uudelle päivälle. Linkit muihin sivustoihin – käyttäjä on velvollinen perehtymään ja noudattamaan niitä ehtoja, jotka on julkaistu näillä kolmannen osapuolen verkkosivustoilla.

Vakuuden alainen matkapaketti

Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti. Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Kymenmatkat Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta. Lisäksi Kymenmatkat Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että yrityksestä tulee maksukyvytön. Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista kohdasta:

Passi ja viisumi

Matkustajan velvollisuus on huolehtia siitä, että hänellä on matkaa varten tarvittavat matka-asiakirjat. Tarkista passia, viisumia ja mahdollisia muita asiakirjoja koskevat vaatimukset kohdemaan lähimmästä edustustosta.
Ajantasaiset maahantulosäädökset on hyvä tarkistaa hyvissä ajoin ennen matkavarausta kohdemaan viranomaisilta, esimerkiksi maan lähimmästä edustustosta.

Matkavakuutukset  

Suosittelemme riittävän ja kattavan matkavakuutuksen hankintaa jo matkavarauksen yhteydessä. Useiden maiden viranomaiset vaativat  maahan saapuvilta matkavakuutuksen, joka korvaa lääkärikäynnistä ja sairaudesta aiheutuneet kulut. Tarkasta tiedot maakohtaisesti.

Matkadokumentit – ohjeita matkan varanneille

Hyvä tietää matkaohjeita

Suomen edustustot ulkomailla>> Ulkoministeriö

Ulkoministeriön hätänumero +358 9 1605 5555

Kaikki matkamme sopivat myös omatoimimatkoiksi, jotka räätälöidään yhdessä kanssanne.

Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.

Tämä matka sopii myös ryhmille
Suunnitteletko matkaa oman ryhmäsi kanssa?

Me suunnittelemme yhdessä kanssanne sinulle ja ryhmällesi sopivat matkapaketit. Olipa kyseessä kotimaan tai ulkomaan matka, risteily Tallinnaan tai Karibialle, junamatka Eurooppaan tai bussimatka toivomaanne kohteeseen, anna ammattitaitoisen myyntivirkailijamme auttaa matkasi suunnittelussa.
Puhelin 05 211 1600 tai kymenmatkat @ kymenmatkat.fi.

Tarvitsetko apua? Soita meille 05 211 1600

PYYDÄ RYHMÄTARJOUS >