Viron puutarhamatka ryhmämatka

Viron puutarhamatka ryhmille vie teidän tutustumaan Viron lumoaviin puutarhoihin ja ruusutarhoihin. Varaa ryhmämatka Viroon >

Viron puutarhamatka ryhmämatka

Puutarhoja ja ruusutarhoja

Uusittu puutarhamatkamme tarjoaa ryhmällenne ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua Viron lumoaviin puutarhoihin ja nauttia matkan aikana maaseudun kauniista luonnosta. Viron Puutarhamatka on suunniteltu erityisesti puutarhanhoidon ystäville ja luonnonkauneuden arvostajille. Matkan aikana pääset tutustumaan virolaiseen puutarhakulttuuriin, näkemään monipuolisia kasveja ja oppimaan uusia puutarhanhoitotaitoja paikallisten asiantuntijoiden opastuksella.

Viron puutarhamatka

Matkamme alkaa Tallinnasta, josta matkamme jatkuu maaseudulle, jossa tutustumme perinteisiin virolaisiin maatilapuutarhoihin ja myös moderniin puutarhasuunnitteluun. Viron Puutarhamatka on täydellinen yhdistelmä rentoutumista, oppimista ja upeita elämyksiä. Se tarjoaa mahdollisuuden nauttia luonnon kauneudesta, tutustua uusiin ihmisiin ja kerätä inspiraatiota omaan puutarhaasi. Tältä matkalta palaat mukanasi uusia ideoita, tietoa ja taitoa, jota voit hyödyntää, kun suunnittelet omaa pihaasi. Tule mukaan ja koe Viron puutarhojen lumo!

Viron puutarhamatka ryhmämatka

Ryhmämatkat>

Kymenmatkat FB>

Hintaesimerkkimme 3 pv: 365 € / hlö 
Yhden hengen huoneessa 470 €/hlö

Hinta edellyttää minimi 20 matkustajaa.

Viron puutarhat ja Euroopan kulttuuripääkaupunki Tartto

Laiva-aikataulu:

Helsinki-Tallinna klo 09.00–11.15 Eckerö Line
Tallinna – Helsinki klo 18.30–21.00 Eckerö Line

Matkaohjelma

1 päivä

Laivamatka Helsingistä Tallinnaan. Saapuminen Tallinnan satamaan, opas ja bussi vastassa. Matkamme jatkuu kauniille Atlan kartanolle. Taiteilija Raivi Juks perheineen asustaa 1770-1780 luvuilla rakennettua kartanoa. Kartanolla toimii keramiikkapaja ja se on tunnetuimpia Virossa. Perhe valmistaa myös erilaisia säilykkeitä ja hilloja. Tuotteita voi ostaa mukaan. Päivän seuraava kohteemme on kaunis Anne ja Aarne Ojasalun kotitarha. Maatila on perustettu 1800- luvun lopulla. Talo on vuodelta 1936 ja sen ympärillä on kaunis, kuuteen eri osaan jaettu puutarha. Maatilan emännällä on Viron suurin kahvikuppien kokoelma. Ojasalun puutarhan jälkeen matka jatkuu Põltsamaalle. Matkan aika vieraillaan vielä Põltsamaan viinikellarissa, jossa maistelemme kauden marjaviinejä ja nautitaan lounas. Tartossa majoitumme hyvätasoiseen keskustahotelliin nimeltään Dorpat.

2 päivä

Aamiaisen nautittuamme lähdemme Tarton kaupunkikierrokselle. Kierroksella näemme Tarton symbolit Toomemäen, vuonna 1630 kuningas Kustaa II Adolfin perustaman Tarton yliopiston, Raatitorin, talot, joissa aikoinaan solmittiin Viro-Venäjä ja Suomi-Venäjä väliset rauhansopimukset. Perusteellisemmin vierailemme Tarton Yliopiston kasvitieteellisessä puutarhassa. Seuraavaksi vierailemme yhdessä Tarton kaupungin kauniissa palkitussa kotitarhassa ja kaupungin lähellä, Sulev Savisaaren kokoelmatarhassa. Tarhassa on yli 2000 harvinaista perinnekukka, tämä on Baltian ja Pohjoismaitten suurin sipulikukkien kokoelmatarha. Lounas päivän aikana. Iltapäivällä omatoimista aikaa Tartossa, mahdollisuus vierailla Viron Kansallismuseossa.

3 päivä

Aamiaisen jälkeen lähdemme matkalle kohti Tallinnaa. Pysähdymme ensin tutustumaan kauniisti entisöityyn Puurmannin kartanoon, joka on valittu Viron kauneimmaksi kartanokouluksi. Seuraavat kohteet ovat hyvin kauniit ja monipuoliset puutarhat, joista on mahdollisuus ostaa mukaan kasveja. Käydään Roogojan tilalla, joka on tunnettu kärhöistään ja viinirypäleistään, joita Kivistikien perhe on jalostanut jo vuosikymmenien ajan.

Seuraava tutustumiskohteemme on lähellä sijaitseva Sadeväljan kotipuutarha, joka tunnetaan lajirikkaana ja useasti palkittuna puutarhana. Täältä jatkamme matkaa Rosmakorin ruusutilalle, joka tunnetaan Viron suurimpana ruusutilana ja laadukkaimpana ruusujen jalostajana. Iltapäivällä saavumme Tallinnan satamaan, josta matka koti-Suomeen. Kahvitauko ja pientä purtava päivän aikana. Laivamatka Tallinnasta Helsinkiin.

Hotelli DORPAT

Tartossa sijaitsevan Dorpat-hotellin huoneissa on kaapeli-tv ja ilmainen WiFi. Lisäksi Dorpat-hotellin huoneissa on työpöytä ja oma kylpyhuone, jossa on suihku ja hiustenkuivaaja. Hotellin ravintolassa tarjoillaan eurooppalaisia ruokia. Aamuisin on saatavilla buffetaamiainen. Vanhakaupunki on 600 metrin päässä hotellista. Tarton linja-autoasema on vain 100 metrin päässä ja kaupungin suurin ostoskeskus 50 metrin päässä Dorpatista. Viron kirjallisuusmuseo sijaitsee 1,2 km:n päässä. Tarton tuomiokirkko on 1,4 km:n päässä ja tiedekeskus AHHAA vain muutaman sadan metrin päässä Dorpatista.


Viro Tallinna tekemistä ja käyntikohteita

Matkaohjelmaehdotuksia

Kiinnostaisiko ryhmäänne marsipaanin teko ja maalaus Kalevin suklaapuodissa vai kaipaatteko vauhdikasta ohjelmaa karting-autojen ratissa? Upea historiallinen kartanokierros Lahemaalla tai viinikoulu kokeneen sommelierin johdolla? Ryhmämyyntimme tarjoaa teille laajan valikoiman erilaisia ohjelmavaihtoehtoja Tallinnassa ja muualla Virossa. Tutustu ohjelmiin ja ota yhteyttä!

Perinteinen kaupunkinkierros

Yhdistetyllä bussi– ja kävelykierroksella koette kattavan läpileikkauksen Tallinnasta mm. monien tarinoiden avulla. Tunnin kiertoajelun jälkeen kävelemme Vanhassakaupungissa oppaan johdolla.

Bastionin käytävät

Vanhassakaupungissa Toompean kukkulan alla risteilee 1600-luvulla rakennettuja salaperäisiä maanalaisia käytäviä. Käytävillä on nähty kummituskin, joka pelästytti kaksi työmiestä niin, etteivät he enää palanneet töihin.

Kadriorgin palatsi

Pietari I:n vuonna 1718 rakennuttamaa palatsia ja sen puistoa pidetään pohjolan barokkiarkkitehtuurin mestarinäytteenä. Vuonna 2012 restauroidussa palatsissa toimii ulkomaisen taiteen museo. Museossa on kahvila ja myymälä. Kesäisin vierailijoille avoinna oleva palatsin puisto on entisöity 1700-luvun tyyliin.

Kartanokierros Lahemaalla

Tämä retki vie Lahemaan upealle historialliselle kartanokierrokselle. Tallinnasta itään suuntautuvalla retkellä vieraillaan kolmessa kauniissa kartanossa.

Lahemaan
kansallispuistossa sijaitseva Palmsen kartano ja ulkomuseo on ensimmäinen täysin kunnostettu kartanokokonaisuus puistoineen, puutarhoineen ja historiallisine rakennuksineen. Vierailijat voivat tutustua näyttelyihin, työpajoihin, koulutuskeskukseen, palmutaloon, viinikellariin, romanttiseen kahvilaan ja kansanomaiseen kapakkaan.

Sagadin kartanokokonaisuus
sijaitsee Lahemaan kansallispuistossa. Sagadi on nykyään kuuluisa luonto-opetus-, kulttuuri- ja matkailukeskus. Sagadin kartano on harvinainen kokonaisuus: sivurakennuksia on paljon, ja tiet, puistokäytävät, puisto ja lammet on kunnostettu. Kartano kunnostettiin metsätalousjärjestelmän avulla, ja kartano on tälläkin hetkellä valtion metsähallituksen (Riigimetsa Majandamise Keskus, RMK) omistuksessa. Sagadin metsäkeskuksessa toimivat metsämuseo ja kartanomuseo, luontokoulu, hotelli, ravintola ja hostelli.

Lahemaan
kansallispuistossa sijaitsevan Vihulan kartanon rakennuttivat von Schubertit vuosina 1820–1880. Entistetyssä kartanossa toimivat nyt upea ravintola ja loistava kylpylähotelli. Kartanossa pidetään konsertteja ja kokouksia ja järjestetään vastaanottoja ja häitä.

Kalev suklaapuoti

Rotermannin korttelissa sijaitsevassa Kalev suklaapuodissa on mahdollisuus kääriä hihat, pukea essu päälle ja osallistua itse marsipaanin tekoon ja maalaukseen tai suklaan valmistuskurssille.

KGB-museo

Sokos Hotel Viru on avannut kaksi Neuvostoliiton turvallisuuspoliisin, KGB:n, salaista valvontahuonetta KGB-museoksi. Hotellin 23. kerroksesta agentit vakoilivat ihmisiä ja salakuuntelivat hotelliasukkaita.

Kuulsaal keilahalli

Kuulsaal Tallinnan keskustassa on mainio paikka järjestää työpaikan virkistyspäivä tai lähteä viettämään mukavia hetkiä ystäväporukalla. Hallista voi vuokrata pelkät radat tai tilata paketin, joka sisältää ratavuokran lisäksi pientä syötävää.

Kumu Taidemuseo

Kumu Art Museum sisältää laajan valikoiman virolaista ja kansainvälistä nykytaidetta. Suomalaisen Pekka Vapaavuoren suunnittelema museorakennus Kadriorgin puistossa on jo itsessään vaikuttava nähtävyys.

Luscher & Matiesenin viininmaistajaiset

Luscher & Matiesenin viinitehdas ja Viron juomakulttuurin museo Toompealla esittelee Toompean viinintuotannon historiaa aidoimmalla tavalla ja esittelee 100 vuotta vanhan viinitehtaan tarinan.  sis. viininmaistajaiset. Paikanpäältä voi ostaa talon viiniä. Korttimaksu käy ja tarvittaessa juomat toimitetaan hotelliin. Avoinna klo 10-18. Opastus paikanpäällä suomeksi. Ryhmän koko voi olla max. 60 henkilöä. Retken kesto 1,5 tuntia. Huom! Kohteeseen ei pääse perille bussilla, lähin pysäkki kirkon vieressä josta n. 10 min kävelymatka

Merikeskus Lennusadam (Lentosatama)

Merikeskus on Tallinnan suosikkinähtävyys! Tsaarin aikaisiin vesitasolentokonehangaareihin rakennettu kokonaisuus yllättää monimuotoisuudellaan. Museossa liikutaan kolmella tasolla: meren pohjassa, veden pinnalla ja ilmassa. Museon vetonauloja ovat mm. 1930-luvun sukellusvene Lembit sekä höyryjäänmurtaja Suur Töll. Museossa pääsee kokeilemaan sukellusveneen ja lentokoneen ohjaamista simulaattoreissa.

Nigulisten kirkko ja museo

1200-luvin alkupuolella rakennettu Nigulisten kirkko on Viron kauneimpia myöhäisgootilaisia rakennuksia. Pysyvässä näyttelyssä Pohjois-Euroopan paras uskonnollisen taiteen kokoelma 1400-luvulta.

Nõmmen seikkailupuisto

Seikkailupuisto herättää leikkimielisyyden. Koet onnistumisen iloa jännittävällä puiden latvassa kiipeilyllä, köysissä riippumisella ja verkkoihin hyppäämisellä liikkuessasi puissa tasanteelta toiselle.

Nõmmen paikallistori ja kauppahalli

Nõmmeen on matkaa noin 10 kilometriä ja se on auki 09.00-16.00. Suosittu tori, jossa ruokaa ja kauden tuotteita sekä mukava kahvila ja muutamia kauppoja.

Purjehdus Old City Marinassa

Tervetuloa viettämään tunnelmallista iltaa Tallinnan lahdella. Upea purjevene odottaa teitä Tallinnan keskustassa, Old City Marinassa. 1,5h purjehduksen aikana tarjoillaan kuohuviiniä, merimatka päättyy Noblessnerin satamaan jossa teitä odottaa kolmen ruokalajin illallinen satamaravintola Cafe Noblen viihtyisällä terassilla. Paketin voi liittää kaikkiin Tallinnan ryhmiimme. Kysy lisää toimistoltamme.

Triobet Kartingkeskus

Järjestä Grand Prix ryhmällesi! Triobet Kartingkeskus on ympärivuotisesti elämyksiä tarjoava moderni sisäkartingkeskus vain 20 minuutin ajomatkan päässä Tallinnan keskustasta.

TV-torni

Tallinnan maamerkki, 300 m korkea TV-torni Piritan sataman läheisyydessä on jälleen avattu yleisölle. Koe huikeat näkymät 170 metrin korkeudesta näköalatasanteelta.

Viinikoulu Sokos Hotel Viru

Viinikoulu tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden kehittää makuaisteja sekä viettää mielenkiintoinen ja antoisa tunti viinimaailmassa kokeneen ja tunnustetun sommelierin johdolla.

Viron maut

Lähiruoka ja virolaiset ruokaperinteet puhuttavat Virossakin.
Viron maut – retkellä kuulet, miten eri maiden ruokakulttuurit ovat vaikuttaneet virolaiseen ruokaperinteeseen.

 

 

Viro Tartto Dorpat hotelli

Dorpat hotelli sijaitsee Tarton keskustassa, Emajoen liikekorttelissa. Vain muutaman askeleen päässä hotellista on Vanhakaupunki, teatteri ja ostoskeskuksia.

Lue lisää
Viro

Virosta puhuttaessa mieleen tulee ensimmäisenä Tallinna sekä maan lukuisat kylpylät. Tunnettuja kohteita ovat lisäksi Tartto, Narva, Pärnu ja Haapsalu.
Pääkaupunki: Tallinna
Virallinen kieli: Viro
Valuutta:  Euro
Passi ja viisumi: Matkalla mukana tulee olla virallinen matkustusasiakirja, jollaisia ovat vain passi sekä poliisin myöntämä kuvallinen henkilökortti. Ajokortti tai esim. kuvallinen Kela-kortti eivät ole hyväksyttäviä matkustusasiakirjoja!
Aikaero Suomeen: Ei aikaeroa.

Tiedot sitoumuksetta.

Hintaan sisältyy:

* Laivamatka Helsinki-Tallinna-Helsinki kansipaikoin Eckerö Line
* Oppaan palvelut ja bussin Tallinnasta alkaen
* Matkaohjelman mukaiset tutustumiskohteet
* Majoitus valitussa huonetyypissä aamiaisella
* 2 x lounas ja 1 x kahvitauko eli kahvit ja pientä purtavaa

Lisämaksusta:

* Matkatavarahytti 38 € /hytti/suunta
* Aamiainen laivalla 17 €/ henkilö
* Illallinen laivalla 34 € /henkilö
* Matkavakuutus
* Kuljetus kotimaassa

Pyydä juuri sinun ryhmällesi räätälöity tarjous.

Kaikki matkamme sopivat myös omatoimimatkoiksi  tai ryhmämatkoiksi, jotka räätälöidään kanssanne.
S
uunnitteletko matkaa oman ryhmäsi kanssa?

Anna ammattitaitoisen myyntivirkailijamme auttaa matkasi suunnittelussa.
Puhelin 05 211 1600 tai kymenmatkat @ kymenmatkat.fi

Matkan hinta / hintaesimerkkejä

Valmiit matkapaketit

Olemme paketoineet myyntiin matkapaketteja, joiden lähtöpäivämäärät  ja matkan hinta on merkitty sivuillemme. Näihin matkoihin yleensä sisältyy opastus. Opastus on useimmissa matkoissa perillä kohteessa, tämä on kerrottu hintaan sisältyy osiossa.

Hintalauseke koskien asiakkaan toimeksiannosta räätälöityjä matkapakettejamme

Nettisivuillamme on hintaesimerkkejä räätälöidyistä matkoistamme. Nämä matkat voivat olla opastettuja tai omatoimisia, tämä on kerrottu hintaan sisältyy osiossa. Lähtöpäivän ja matkareitin voit itse valita. Hinnat ovat esimerkkihintoja, joten lopullinen hinta muodostuu matka-ajan, reitin, kuljetushinnan, matkustusluokan sekä paikkatilanteen mukaan.

Ryhmämatkojen hintaesimerkit

Hinnat ovat arviohintoja, lopullinen hinta muodostuu sesongin ja kuljetusyhtiön sekä matkustusluokan mukaan. Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarkka tarjous omalle ryhmällesi klikkaamalla tarjouslomakettamme! Ryhmähinnat ovat yleensä voimassa alkaen 10 hengen ryhmille, ellei toisin mainita.

Matkadokumentit ja hyvä tietää matkaohjeita

Tutustu ennen matkaasi>