Wien_The Waltz King Johann Strauss Monument in the Stadtpark400x300
Itävalta Wien

Suurten säveltäjien, wienervalssin ja suklaisen Sacherkakun kotikaupunki huokuu keisarillista loistoa. Musiikin suurista nimistä mm. Mozart, Beethoven ja Strauss ovat asuneet kaupungissa. Habsburgien suvun keisarilliset palatsit Belvedere, Hofburg ja Schönbrunn sekä Stephansdomin katedraali ovat maailmankuuluja nähtävyyksiä. Kaupungissa on ostosmahdollisuuksia, museoita ja taidenautintoja sekä viehättäviä kahviloita, joissa voi nauttia perinteisestä suklaaherkusta – Sacher kakusta.

Lomahaku

Valitse matkasi yhdellä klikkauksella (tai useammalla)

Itävalta Wien

Itävallan pääkaupunki Wien

on varmaankin kuuluisin valssistaan ja uudenvuodenpäivän konsertistaan – hevosharrastajat tunnistanevat kaupungin myös Espanjalaisesta ratsastuskoulusta.

Wien tarjoaakin kävijälleen hyvin monenlaista koettavaa: se on musiikkikaupunki, missä esim. Brahms ja Mozart ovat vaikuttaneet ja näin musiikki näkyykin arkipäivässä konsertteina ja museoina. Wienissä on asunut kuninkaallisia ja aatelisia, joten kaupunki on täynnä toinen toistaan hienompia linnoja ja näiden puistoja.

Ostosmahdollisuuksiltaan Wien on erinomainen ja sieltä löytyy marketteja, putiikkeja ja toreja ja basaareja  jokaista makua miellyttämään.  Sama pätee ruokaan ja ravintoloihin. Vaikka voit toki nauttia perinteisen wieninleikkeen, niin kokeilepa vaikka itävaltalaista versiota gulassista. Ja Wienin kävijän tulee ehdottomasti pistäytyä paikalliseen kahvilaan nauttimaan suussa sulavista itävaltalaisista leivoksista, kuten Sacherkakusta.

Hintaesimerkkimme 3 pv: 365 € / hlö

Hintaan sisältyy:
*Lennot turistiluokassa m/p
*Lentokenttäverot ja matkustajamaksu
*Majoitus jaetussa 2 hengen huoneessa


Itävalta Wien

* Wienin raatihuone
sijaitsee Wienin 1. kaupunginosassa, Innere Stadtissa, Vanhankaupungin alueella. Mahtava raatihuone on valmistunut vuonna 1883.

* Wienin taidehistoriallinen museo
Vuonna 1891 juhlavasti avattu Wienin taidehistoriallinen museo esittelee Habsburg-suvun loisteliaan taidekokoelman italialaiseen renessanssityyliin rakennetussa monumentaalisessa rakennuksessa.

* Hofburg-palatsikompleksi
Habsburg-suvun asuinpaikkana vuosisatojen ajan toiminut Hofburg on useiden palatsien yhteensulautuma, jonka eri osat edustavat useita eri arkkitehtoorisia tyylisuuntia keskiajalta 1900-luvulle.

* Karlskirche
Kaarlenkirkko on yksi Euroopan näyttävimpiä barokkikirkkoja ja suosittu nähtävyys Wienissä. Karlskirche sijaitsee Karlsplatzilla, melko lähellä Vanhaakaupunkia.

* Espanjalainen ratsastuskoulu
Wienin kuuluisa espanjalainen ratsastuskoulu on maailman vanhin vielä toimiva perinteistä kouluratsastusta opettava ratsastuskoulu.

* Prater-huvipuisto ja planetaario
Leopoldstadtin kaupunginosassa sijaitseva Prater-huvipuisto on kuuluisa varsinkin vanhan maailmanpyöränsä ansiosta.

* Schönbrunnin kesälinna 3h
Wienin keskustan alueen ulkopuolella sijaitseva Schönbrunnin kesäpalatsissa Habsburgien keisariperhe asui aina kesäaikaan huhtikuusta-lokakuuhun.

Kesäpalatsissa on mm. Keisari Franz Josephin ja hänen puolisonsa Keisarinna Elisabethin, eli Sisin aikaisia huoneita. Tutustumiskierroksella näemme myös 1750-luvulta peräisin olevia Keisarinna Maria Theresian aikaisia rokokoo tyylisiä huoneita, mm. linnan  upean suuren juhlasalin. Tutustumme myös linnan upeaan puutarhaan.

* Wienerwald – Heiligenkreuzin luostari ja Baden 6h
Ajomatka alkaa eteläistä Wienerwaldia, matkamme kulkee kauniiden pikku kylien ja metsäalueiden halki, mm Hinterbrühlin kylän ohi, jossa Schubert seurueineen vieraili. Ensimmäinen tutustumiskohteemme on Heiligenkreuzin keskiaikainen sistersiläisluostari, näemme mm luostarin kauniin ristikäytävän. Ajamme kauniin, kapean ja mutkittelevan Helenental –laakson läpi kohti Badenin kylpyläkaupunkia. Nautimme lounaan retken aikana.

* Burgenland, Neusiedler See järvi 8h
Burgenland on Itävallan pienin ja tilastojen mukaan myös aurinkoisin liittovaltio, joka sijaitsee aivan idässä unkarin rajalla. Alueella vallitsee jo lämpimämpi pannooninen ilmasto ja  punaviini viihtyy hyvin kostealla ja lämpimällä Neusiedler-see järven kansallsipuiston alueella. Kansallispuisto on muuttolintujen suosimaa pesimä aluetta ja mm. haikaran palaavat vuosi vuodelta pesimään järvialueen talojen katoille rakentamiinsa pesiin.

Vierailemme viehättävässä  Eisenstadtin kaupungissa ja Esterházy-suvun omistamassa linnassa. Joseph Haydn oli vuosikymmeniä suvun palveluksessa ja linnakierroksella näemme myös Haydnsaal konserttisalin, jonka kehutaan olevan yksi akustiikaltaan parhaista Itävallassa.

Eisenstadtissa sijaitsee myös Bergkirche kirkko, jonne Joseph Haydn on haudattu.

Nautimme lounasta paikallisessa kylässä olevassa viiniravintolassa. Näemme myös ihastuttavia järven rannalla sijaitsevia pikku kyliä, kuten Rust ja Mörbisch, joka on kuuluisa joka kesäisistä operetti-juhlistaan.

Holiday Inn Vienna City ****

Hotelli sijaitsee Wienin keskustassa, lähellä Pyhän Tapanin katedraalia, Ringstrassea ja ostosaluetta.
Hotellissa on 24h vastaanotto, ravintola, bistrobaari, kuntosali, maksullinen parkkihalli ja kokoustilat.
Huoneissa on kylpyhuone/suihku, hiustenkuivain, TV, puhelin, kahvin/teenkeitin ja minibaari.
Hotellin osoite:
Margaretenstrasen 53, 1050 Wien.

Itävalta tunnetaan lukuisista tapahtumistaan ja festivaaleistaan sekä mahtavista Alpeista, patikoinnista ja laskettelusta.
Pääkaupunki:
Wien
Virallinen kieli: 
Saksa
Valuutta: Euro
Passi ja viisumi: Suomen kansalainen tarvitsee matkustusasiakirjaksi passin tai henkilökortin.
Aikaero Suomeen: -1

Tiedot sitoumuksetta.

Hintalauseke
Nämä ovat hintaesimerkkejä räätälöimistämme matkoista. Hinnat ovat arviohintoja, lopullinen hinta muodostuu sesongin ja kuljetusyhtiön sekä matkustusluokan mukaan. Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarkka tarjous omalle matkallesi klikkaamalla ”Varaa matka”-painiketta! Teemme sinulle tarjouksen matkasta toiveidesi mukaan ja vasta saatuamme sinulta hyväksynnän alamme varata matkaa.