Itävalta Wien kaupunkiloma

Wien, suurten säveltäjien, wienervalssin ja suklaisen Sacherkakun kotikaupunki huokuu keisarillista loistoa ja Wienervalsin tahteja! Varaa matka Wieniin >

Lomahaku

Valitse matkasi yhdellä klikkauksella (tai useammalla)

Itävalta Wien kaupunkiloma

Wienervals ja aateliset linnat

Wien on varmaankin kuuluisin valssistaan ja uudenvuodenpäivän konsertistaan – hevosharrastajat tunnistanevat kaupungin myös Espanjalaisesta ratsastuskoulusta. Wien tarjoaakin kävijälleen hyvin monenlaista koettavaa: se on musiikkikaupunki, missä esim. Brahms ja Mozart ovat vaikuttaneet ja näin musiikki näkyykin arkipäivässä konsertteina ja museoina. Wienissä on asunut kuninkaallisia ja aatelisia, joten kaupunki on täynnä toinen toistaan hienompia linnoja ja näiden puistoja. Matkat Wieniin räätälöimme toiveidesi mukaan.

Itävalta Wien kaupunkiloma

Suurten säveltäjien, wienervalssin ja suklaisen Sacherkakun kotikaupunki huokuu keisarillista loistoa. Musiikin suurista nimistä mm. Mozart, Beethoven ja Strauss ovat asuneet kaupungissa. Habsburgien suvun keisarilliset palatsit Belvedere, Hofburg ja Schönbrunn sekä Stephansdomin katedraali ovat maailmankuuluja nähtävyyksiä.

Heräävä Wien – sen sydän löi sykkien meille

Kaupungissa on ostosmahdollisuuksia, museoita ja taidenautintoja sekä viehättäviä kahviloita, joissa voi nauttia perinteisestä suklaaherkusta – Sacher kakusta. Wien on erinomainen ostoskaupunki, sieltä löytyy marketteja, putiikkeja ja toreja ja basaareja  jokaista makua miellyttämään.  Sama pätee ruokaan ja ravintoloihin. Vaikka voit toki nauttia perinteisen wieninleikkeen, tai kokeilepa vaikka itävaltalaista versiota gulassista. Ja Wienin kävijän tulee ehdottomasti pistäytyä paikalliseen kahvilaan nauttimaan suussa sulavista itävaltalaisista leivoksista, kuten Sacherkakusta.

Itävalta Wien kaupunkiloma - foto Peter Burgstaller

Kymenmatkat FB>

Harraste- ja kulttuurimatkat>

 

Alustava matkaohjelma esimerkiksi ryhmille alk 10 hlöä

Kaupunkikiertoajelu n. 2,5 h  virallisen suomenkielisen oppaan kanssa

Kiertoajelun aikana näemme kaupungin tärkeimpiä nähtävyyksiä, kuten Hundertwasserhaus,Prater, Uno-city ja Tonavan alueen, Ring-Straße kehäkadun varrella sijaitsevat upeat historismin aikaiset rakennukset, kuten Valtionooppera, Parlamenttitalo, Kaupungintalo, Taidehistoriallinen ja luonnonhistoriallinen museo, Yliopisto ja Hofburgin talvipalatsi. Ajamme  myös Karlsplatz –aukion halki jossa sijaitsee Musikvereinin konserttitalo, Kaarlen barokkikirkko ja Secession taidenäyttelytalo. Näemme myös hedelmä-ja vihannestori Naschmarktin, lukuisia puistoja ja vanhoja Wieniläiskahviloita.

Vanhankaupungin Kävelykierros 2 h

Liikumme Pyhän Tapanin tuomiokirkon,Mozartin asuintalon, Valtionoopperatalon, Albertina-aukion ja Hofburgin-talvipalatsin alueella.

Näemme myös Wienin kuuluisat ostos/kävelykadut Kärntnerstrasse, Graben ja Kohlmarkt, sekä lukuisia vanhoja Wieniläiskahviloita ja ravintoloita. Kuulemme oppaalta mielenkiintoisia tarinoita kaupungin historiasta.Kierroksen jälkeen on helpompi tutustua kaupunkiin ominpäin.

Schönbrunnin kesälinna  3h

Ajamme Wienin keskustan ulkopuolella sijaitsevan Schönbrunnin kesäpalatsin luo. Täällä Habsburgien keisariperhe asui aina kesäaikaan huhtikuusta-lokakuuhun.

Näemme mm. Keisari Franz Josephin ja hänen puolisonsa Keisarinna Elisabethin, eli Sisin aikaisia huoneita. Kierroksen loppupuolella näemme myös 1750-luvulta peräisin olevia Keisarinna Maria Theresian aikaisia rokokoo tyylisiä huoneita, mm.linnan  upean suuren juhlasalin.

Iltaretki Grinzingin viininviljelyskylään 4 h

Ajamme bussilla ensin Wienerwaldin kukkuloille ihailemaan Wieniä ylhäältä käsin ja sitten Grinzingin viininviljelyskylään nauttimaan tuhtia illallista perinteiseen viinitupaan. Wienin kaupungin alueella on n. 700 ha viiniviljelyksiä ja lukuisia kodikkaita viinitupia. Viinituvissa on rustikaalinen sisustus, pitkät puupöydät ja viiniä nautitaan yleensä lasikolpakko mukeista rennossa tunnelmassa.

Puolipäiväretki Klosterneuburgin pikkukaupunkiin ja luostariin 4 h

Klosterneuburg sijaitsee Tonavan rannalla, viininviljelysrinteiden alapuolella, n. 20 km matkan päässä Wienistä.

Vierailemme Stift Klosterneuburgin luostarissa. Näemme keskiaikaisen ristikäytävän ja luostarin barokkiaikaisen kirkon. Vierailemme myös Keisarillisissä huoneissa, jotka Kaarle VI rakennutti 1730-luvulla. Hän halusi rakentaa itselleen Residenssin luostarin yhteyteen, mutta linnasta valmistui vain 1 siipi, hänen kuoltuaan 1740 vuonna.  Napoleonkin vieraili 1800-luvun alussa linnassa.

Kierroksen päätteeksi maistelemme luostarin viinejä Vinotekissä. Luostari on itävallan suurin yksityinen viininviljelijä, heillä on 108 ha viininviljelysalueita omistuksessaan ja luostarin omistuksessa on myös Itävallan vanhin viininviljelys koulu , joka perustettiin 1860-luvulla.


Schlosshof 5h

Lähdemme hotellista kohti upeaa Schlosshofin barokkiaikaista linnaa, joka sijaitsee n. 50 km matkan päässä Wienistä, lähellä Itävallan ja Slovakian rajaa.  Linnakierros aikoinaan Prinz Eugen  von Savoyen nimisen herran rakennuttamassa linnassa, jonka keisarinna Maria Theresia osti kesä- asunnokseen.  www.schlosshof.at  Linnaan kuuluu upea laaja puutarha sekä pieni eläintarha, jossa pidetään 1700 luvun tyypillisiä koti-eläimiä.


Puolen päivän retki Wienerwald – Heiligenkreuzin luostari ja Baden 5h

Ajamme kohti eteläistä Wienerwaldia. Matkamme kulkee kauniiden pikku kylien ja metsäalueiden halki, mm Hinterbrühlin kylän ohi, jossa Schubert seurueineen vieraili. Ensimmäinen tutustumiskohteemme on Heiligenkreuzin keskiaikainen sistersiläisluostari, näemme mm luostarin kauniin ristikäytävän. Nautimme lounaan luostarin ravintolassa.

Ajamme kauniin, kapean ja mutkittelevan Helenental –laakson läpi kohti Badenin kylpyläkaupunkia.

Täällä on lukuisia kauniita Biedermeier-aikaisia taloja ja myös  Kiesari Franz II/I tällä kesiä. Myös Mozart  ja Beethoven viihtyivät Badenissa. Kävelemme mm. Beethovenin entisen asunnon ohi, missä hänen 9. sinfonia syntyi.

Koko päiväretki Burgenland, Neusiedler See järvi

Vierailemme viehättävässä  Eisenstadtin kaupungissa ja Esterházy-suvun omistamassa linnassa. Joseph Haydn oli vuosikymmeniä suvun palveluksessa ja linnakierroksella näemme myös Haydnsaal konserttisalin, jonka kehutaan olevan yksi akustiikaltaan parhaista itävallassa.

Eisenstadtissa sijaitsee myös Bergkirche kirkko, jonne Joseph Haydn on haudattu.

Nautimme lounasta järvialueella olevalla  viinitilalla. Näemme myös ihastuttavia järven rannalla sijaitsevia pikku kyliä, kuten Rust ja Mörbisch, joka on kuuluisa joka kesäisitä operetti-juhlistaan.

Wachau- Tonavan jokilaakso, kokopäiväretki 8h

Ajamme kohti länttä ja Melkin viehättävää pikku kaupunkia. Vierailemme upeassa barokkiaikaisessa benediktiiniläisluostarissa Stift Melkissä, joka on rakennettu 60 m korkean kallionkielekkeen päälle 3 joen risteyskohtaan. Luostarikierroksen jälkeen lähdemme tutustumaan  Unescon suojelukohteena olevaan 35 km pitkää Tonavan jokilaaksoon, Wachaun alueeseen. Tonava mutkittelee romanttisen viininvilelysalueen halki ja alueelle on tunnusomaista lukuisat kirkot, linnanrauniot ja luostarit. Jyrkillä rinteillä kasvavat terasseittain  Wachaun viiniköynnökset sekä aprikoosiviljelmät. Nautimme lounaan Wachaun alueella.

Teemme myös kävelykierroksen Dürnsteinin romanttisessa pikku kylässä, jonka yläpuolella olevan rauniolinnan tiloissa 1100-luvulla englannin kuningasta Rikhard Leijonamieltä pidettiin vankina. Dürnstein on tunnettu vaaleansinisestä kirkontornistaan. Upeita maisemia…

SCHNEEBERG-VUORI, Alppielämyksiä  ja patikointia  Wienin lähi-alpeilla

Aamiaisen jälkeen ajamme Wienin lähimmälle yli 2000 m korkealle vuorelle. Tänne on matkaa Wienistä n. 90 km. Nousemme ensin hammasratasjunalla 1750 m korkeuteen ja sieltä jatkamme jalkaisin kohti vuoren korkeinta huippua (2076 m). Nautimme lounaan alppimajassa .Pääteasemalta-vuoren korkeimmalle huipulle ja takaisin patikoi  n. 2,5 h = n. 6 km

BRATISLAVA JA KOTIINLÄHTÖ

Aamiaisen jälkeen check out ja lähtö päiväretkelle Bratislavaan. Slovakian pääkaupunki sijaitsee noin 60 km:n päässä Wienistä, Tonavan rannalla. Bratislavaan saavuttuamme teemme kävelykierroksen vanhassakaupungissa, jonka aikana näemme muun muuassa Pyhän Martinin kruunaiaiskirkon, raatihuoneen, Mikaelin tornin, arkipiispan palatsin, keskiaikaisen yliopiston, kansallisteatterin ja muita hienoja vanhoja rakennuksia ja palatseja. Lounas.

Kierroksen päätteeksi aikaa vapaaseen kiertelyyn tai ostosten tekoon.


Itävalta Wien tekemistä ja käyntikohteita

* Wienin raatihuone
sijaitsee Wienin 1. kaupunginosassa, Innere Stadtissa, Vanhankaupungin alueella. Mahtava raatihuone on valmistunut vuonna 1883.

* Wienin taidehistoriallinen museo
Vuonna 1891 juhlavasti avattu Wienin taidehistoriallinen museo esittelee Habsburg-suvun loisteliaan taidekokoelman italialaiseen renessanssityyliin rakennetussa monumentaalisessa rakennuksessa.

* Hofburg-palatsikompleksi
Habsburg-suvun asuinpaikkana vuosisatojen ajan toiminut Hofburg on useiden palatsien yhteensulautuma, jonka eri osat edustavat useita eri arkkitehtoorisia tyylisuuntia keskiajalta 1900-luvulle.

* Karlskirche
Kaarlenkirkko on yksi Euroopan näyttävimpiä barokkikirkkoja ja suosittu nähtävyys Wienissä. Karlskirche sijaitsee Karlsplatzilla, melko lähellä Vanhaakaupunkia.

* Espanjalainen ratsastuskoulu
Wienin kuuluisa espanjalainen ratsastuskoulu on maailman vanhin vielä toimiva perinteistä kouluratsastusta opettava ratsastuskoulu.

* Prater-huvipuisto ja planetaario
Leopoldstadtin kaupunginosassa sijaitseva Prater-huvipuisto on kuuluisa varsinkin vanhan maailmanpyöränsä ansiosta.

* Schönbrunnin kesälinna
Wienin keskustan alueen ulkopuolella sijaitseva Schönbrunnin kesäpalatsissa Habsburgien keisariperhe asui aina kesäaikaan huhtikuusta-lokakuuhun.

Kesäpalatsissa on mm. Keisari Franz Josephin ja hänen puolisonsa Keisarinna Elisabethin, eli Sisin aikaisia huoneita. Tutustumiskierroksella nähdään myös 1750-luvulta peräisin olevia Keisarinna Maria Theresian aikaisia rokokoo tyylisiä huoneita, mm. linnan  upean suuren juhlasalin ja linnan upea puutarha.


Apua

Tämä matka sopii myös ryhmille
Suunnitteletko matkaa oman ryhmäsi kanssa?

Me suunnittelemme yhdessä kanssanne sinulle ja ryhmällesi sopivat matkapaketit. Olipa kyseessä kotimaan tai ulkomaan matka, risteily Tallinnaan tai Karibialle, junamatka Eurooppaan tai bussimatka toivomaanne kohteeseen, anna ammattitaitoisen myyntivirkailijamme auttaa matkasi suunnittelussa.
Puhelin 05 211 1600 tai kymenmatkat @ kymenmatkat.fi.

Tarvitsetko apua? Soita meille 05 211 1600

Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.

PYYDÄ RYHMÄTARJOUS >

Holiday Inn Vienna City ****

Hotelli sijaitsee Wienin keskustassa, lähellä Pyhän Tapanin katedraalia, Ringstrassea ja ostosaluetta.
Hotellissa on 24h vastaanotto, ravintola, bistrobaari, kuntosali, maksullinen parkkihalli ja kokoustilat.
Huoneissa on kylpyhuone/suihku, hiustenkuivain, TV, puhelin, kahvin/teenkeitin ja minibaari.
Hotellin osoite:
Margaretenstrasen 53, 1050 Wien.

Itävalta tunnetaan lukuisista tapahtumistaan ja festivaaleistaan sekä mahtavista Alpeista, patikoinnista ja laskettelusta.
Pääkaupunki:
Wien
Virallinen kieli: 
Saksa
Valuutta: Euro
Passi ja viisumi: Suomen kansalainen tarvitsee matkustusasiakirjaksi passin tai henkilökortin.
Aikaero Suomeen: -1

Tiedot sitoumuksetta.

 

Varaa tapahtuma- ja urheiluliput>

Tapahtumien päivämäärät ja aikataulut voivat muuttua ilmoitetusta. Muutostilanteessa jo ostetut otteluliput siirtyvät automaattisesti uudelle päivälle, eikä tapahtuman ajankohdan muuttuminen oikeuta ostettujen lippujen peruutukseen tai muutokseen eikä lentojen/hotellin kuluttomaan muutokseen tai peruutukseen. Matkustajalla ei ole oikeutta takaisinmaksuun käyttämättä jättämistään palveluista.

Lippujen vastuullinen myyjä on: Sports Events 365
Voitteavarata liput suoraan linkin kautta, jolloin hintaan ei lisätä lipunvarauskulujamme.

*) Linkit muihin sivustoihin, lisätiedot>>>
Käyttäjä on velvollinen perehtymään ja noudattamaan niitä ehtoja, jotka on julkaistu näillä kolmannen osapuolen verkkosivustoilla.

Hintaan sisältyy:

* Reittilennot veroineen Helsinki-Wien-Helsinki
* Yksi ruumaan menevä matkalaukku, max 23 kg per matkustaja
* Majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa
* Aamiaiset hotellissa
* Ohjelman mukaiset kuljetukset
* Suomenkielinen opastus retkillä

Lisämaksusta:
* Vaihtoehtoiset retket
* Yhden hengen huoneen lisämaksu
* Etukäteen varatut istumapaikat lennoille
* Liityntäkuljetukset muualta Suomesta

Hintaesimerkkejä, matkaehdot matkapaketti, passi ja viisumi

Hintalauseke koskien räätälöityjä matkojamme

Nettisivuillamme on hintaesimerkkejä räätälöidyistä matkoistamme. Lähtöpäivän ja matkareitin voit itse valita. Hinnat ovat esimerkkihintoja, joten lopullinen hinta muodostuu matka-ajan, reitin, kuljetushinnan, matkustusluokan sekä paikkatilanteen mukaan.

Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarjous omalle matkallesi klikkaamalla ”Pyydä tarjous” -painiketta! Teemme sinulle tarjouksen matkasta toiveidesi mukaan. Kaikki matkat ovat omatoimisia.

Varaamalla hyvissä ajoin säästät selvää rahaa!
Lähellä lähtöä varattaessa lento- ja hotellihinnat voivat olla jopa monikertaiset verrattuna siihen, jos matka varataan useita kuukausia etukäteen.

HUOM!
Jalkapallo, jääkiekko, Formula1, MotoGP, urheilutapahtumien ja muiden tapahtumien, kuten konserttien päivämäärät ja aikataulut voivat muuttua ilmoitetusta, lopullinen aika vahvistetaan noin 1-2 viikkoa ennen ajankohtaa. Tapahtuman ajankohdan muuttuminen ei oikeuta ostettujen lippujen peruutukseen tai muutokseen eikä lentojen/hotellin kuluttomaan muutokseen tai peruutukseen. Muutostilanteessa usein jo ostetut tapahtumaliput siirtyvät uudelle päivälle.

Matkaehdot

Tähän matkaan sovelletaan

Kymenmatkat Oy:n erityisehtoja matkapaketeille 1.7.2018 alkaen

sekä  Yleisiä matkapakettiehtoja 1.7.2018 alkaen.

 

Vakuuden alainen matkapaketti

Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.

Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Kymenmatkat Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.

Lisäksi Kymenmatkat Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että yrityksestä tulee maksukyvytön.

Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista kohdasta:

 

Yleiset matkapakettiehdot 1/7/2018 alkaen.

 

Hyvä tietää: Passi, viisumi, matkavakuutus ja matkaterveys

Tarkasta ennen matkaasi voimassa olevat rokotusvaatimukset ja rajanylityksessä vaadittavat terveydelliset testitulokset.

Tarkista hyvissä ajoin ennen matkaasi että sinulla on voimassa oleva matka-asiakirja. Yleisten matkapakettiehtojen mukaan matkustajan on itse huolehdittava matkalla tarvittavista asiakirjoista.

Useat maat vaativat, että passin tulee olla voimassa vielä 3-6 kuukautta matkan päättymisestä.  Ajantasaiset maahantulosäädökset on hyvä tarkistaa hyvissä ajoin ennen matkavarausta kohdemaan viranomaisilta, esimerkiksi maan lähimmästä edustustosta.

Tarkista ennen matkavaraustasi tarvitaanko matkakohteeseesi tai mahdolliseen kauttakulkumaahan viisumia tai etukäteen haettavaa maahansaapumislupaa.

Huomaa! Matkavaraukseen tulee merkitä se etunimi, joka on ensimmäisenä passissa ja koko sukunimi. Tarkista, että passissa ja matkalipussa olevat nimet täsmäävät.

Passin kuvasivusta on hyvä ottaa matkalle mukaan kopio ja säilyttää sitä eri paikassa kuin alkuperäistä passia.

 

* Matkavakuutukset  

 

Suosittelemme riittävän ja kattavan matkavakuutuksen hankintaa jo matkavarauksen yhteydessä. Useiden maiden viranomaiset vaativat  maahan saapuvilta matkavakuutuksen, joka korvaa lääkärikäynnistä ja sairaudesta aiheutuneet kulut. Tarkasta tiedot maakohtaisesti.

Matkadokumentit – ohjeita matkan varanneille

 

* EU kansalaisten matkustusasiakirjat »  Sinun Eurooppasi

 

* Matkustusasiakirjat »  Rajavartiolaitos

 

* Matkustus ja  lähtöselvitys » Hyvä tietää lentomatkalla

 

* Matkailuterveys ja rokotukset »

 

* Tuontimääräykset » Tulli.fi

 

* Matkustusilmoitukset ja -tiedotteet»  Ulkoministeriö, matkustus ja maat

 

Suomen edustustot ulkomailla>> Ulkoministeriö

 

Ulkoministeriön hätänumero +358 9 1605 5555

Hei, tarvitsetko apua? Soita 05 211 1600

Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.

Suunnitteletko matkaa oman ryhmäsi kanssa tähän kohteeseen?

Me suunnittelemme yhdessä kanssanne sinulle ja ryhmällesi sopivat matkapaketit. Tiedäthän, että meiltä voit varata kaikki matkat pienille ja suurille ryhmille, anna ammattitaitoisen myyntivirkailijamme auttaa matkasi suunnittelussa.
Puhelin 05 211 1600 tai kymenmatkat@kymenmatkat.fi.

PYYDÄ RYHMÄTARJOUS >