Etelä-Afrikka

Etelä-Afrikka sijaitsee aivan Afrikan mantereen eteläkärjessä. Täällä voit kokea siirtomaa-ajan henkeä sekä afrikkalaista kulttuuria upeiden maisemien ympäröimänä. EteläAfrikan upeimpia elämyksiä on safari Krugerin kansallispuistossa. Kolmen miljoonan asukkaan Kapkaupungissa nautit rannoista ja kulttuurista. 
Pääkaupunki: Kapkaupunki, Pretoria, Bloemfontein
Virallinen kieli: afrikaans, englanti, zulu, xhosa, swazi, ndebele, eteläinen sotho, pohjoinen sotho, tsonga, tswana ja venda
Valuutta: Etelä-Afrikan randi
Passi ja viisumi: Suomen kansalainen saa oleskella Etelä-Afrikassa turistina viisumitta enintään 90 päivää. Koneluettavan passin tulee olla voimassa vähintään 6kk maahan saavuttaessa.
Aikaero Suomeen: 1 tunti
Matkavakuutus: Pyydämme tarkistamaan, että sinulla on riittävän kattava matkavakuutus.
Matkadokumentit: Tarkasta aina ennen lähtöä matkakohteeseen vaadittavat selvitykset, dokumentit, rokotukset ja terveysselvitys, jotka sinulla tulee olla matkalla mukana.
Terveysselvitys: Terveysselvityksen tarpeellisuus kannattaa tarkistaa omasta vakuutusyhtiöstäsi.  (vakuutusyhtiö saattaa vaatia terveysselvitystä ja rajata sen perusteella korvausvastuuta hoidoissa, jotka liittyvät jo ennen matkaa olemassa olleeseen sairauteen)

Ilmasto: Etelä-Afrikan ilmasto on lämmin ja vähäsateinen. Talvikausi on lyhyt, noin kolme kuukautta, mutta tällöin etenkin yöt ovat hyvin kylmiä. Asuintalojen lämpöeristys on jokseenkin kehnonlainen, ja tästä syystä talvikautena sisällä on viileää. Päivälämpötilat ovat talvellakin miellyttäviä.
Maan ilmasto jakautuu kahteen keskenään vastakkaiseen alueeseen. Maan länsi- ja eteläosissa sadekausi osuu talveen, kun taas koillis- ja itäosissa sadekausi kestää yli kesän. Talvella sateet Pretoriassa ovat erittäin harvinaisia.
Kapkaupungin kesäkausi on lyhyempi kuin Pretoriassa: joulu–maaliskuu. Talvella Kapkaupungissa on tuulista – myrskytuulet yleisiä – ja sateista.

Tiedot sitoumuksetta.