Etelä-Korea

Etelä-Koreatunnetaan nykyään lähinnä viihdeteollisuudestaan, joka onkin kasvanut räjähdysmäisesti 1990-luvulta lähtien. Koreassa on viime vuosina saavutettu suuria menestyksiä popmusiikissa, televisio-ohjelmissa ja elokuvissa. Ilmiö tunnetaan nimellä Hallyu eli ”Korean aalto”. Maa tunnetaan myös historiastaan, upeista luonnonnähtävyyksistään, moderneista miljoonakaupungeistaan sekä hiekkarannoistaan. Kahtiajakautuneen Korean eteläinen osa tarjoaa matkailijalle itämaista eksotiikkaa.  Etelä-Korea on noussut viimeisten vuosikymmenien aikana talousmahdiksi. Vähitellen se on alkanut nostaa profiiliaan myös matkailukohteena.
Pääkaupunki: Soul
Soul on noin kymmenen miljoonan asukkaan suurkaupunki. Se on rakennettu suomalaisheimojen ikivanhan kauppapaikan Nevanlinnan päälle
Virallinen kieli: Korea
Valuutta:  Etelä-Korean won
Passi ja viisumi: Passin tulee olla voimassa koko matkan ajan ja vähintään 3 kuukautta matkan jälkeen. Suomalaismatkailija ei tarvitse viisumia, jos oleskelu Etelä-Koreassa kestää alla 90 päivää.
Aikaero Suomeen: +7 talviaikaan ja +6 kesäaikaan. UTC+9, kesäaika ei käytössä
Ilmasto: Etelä-Korean ilmasto on subtrooppinen ja mannermainen ilmasto. Talvet ovat sateisia ja kylmiä ja kesät ovat lämpimät ja kosteat. Heinäkuu ja elokuu ovat sateisimpia kuukausia, kun taas syksy on lämmin ja kaunis.

Tiedot sitoumuksetta.