Uusi-Seelanti

Uusi-Seelanti,  on Tyynen valtameren lounaisosassa sijaitseva saarivaltio, joka koostuu kahdesta pääsaaresta – Etelä- ja Pohjoissaaresta – sekä lukuisista pienemmistä saarista.
Pääkaupunki: Wellington
Virallinen kieli: englannin kieli, maorin kieli, uusiseelantilainen viittomakieli
Valuutta: Uuden-Seelannin dollari
Passi ja viisumi: Suomalaiset eivät tarvitse viisumia Uuteen-Seelantiin, jos matka kestää alle 90 pv. Passin on oltava voimassa, suositus 6 kk matkan jälkeen. Uuteen Seelantiin anotaan sähköinen NZeTA- matkustuslupa, joka anotaan  viimeistään 10 päivää ennen matkaa: https://nzeta.immigration.govt.nz/
Tulosta hyväksytty NZeTA-matkustuslupa mukaan matkalle. Vaaditaan myös  paluulentolippu. Matkustusluvan hinta on noin 58 NZD (n. 33€) ja lupa on voimassa 2 vuotta. Matkustuslupaa voit hakea myös sovelluksen kautta (App Store tai Google Play). Matkustusluvan hinta on tällöin n. 52 NZD (n. 30€).
Matkustusselvitys täytetään täällä: https://www.travellerdeclaration.govt.nz
Matkavakuutus: Pyydämme tarkistamaan, että sinulla on riittävän kattava matkavakuutus.
Matkadokumentit: Tarkasta aina ennen lähtöä matkakohteeseen vaadittavat selvitykset, dokumentit, rokotukset ja terveysselvitys, jotka sinulla tulee olla matkalla mukana. Kunkin matkustajan omalla vastuulla on huolehtia, että matkan alkaessa mukana on kaikki tarvittavat ja voimassaolevat matkustusasiakirjat.

Aikaero Suomeen +9 Kesäaika ei ole käytössä
Ilmasto: vaihtelee trooppisesta vuoriston pakkaseen. Meren vaikutus sekä suuret korkeuserot ovat syynä tähän. Länsirannikko on sateisinta aluetta ja vain 100 kilometriä itään vuoristojen takana on Uuden-Seelannin kuivinta aluetta. Keskilämpötila on maassa +10 ja +16 asteen välillä, ja vuodenaikaisvaihtelut ovat suhteellisen vähäisiä. Lämmin aika on tammi-helmikuussa ja kylmintä on heinäkuussa.

Tiedot sitoumuksetta.