Espanja Sevilla tekemistä ja käyntikohteita

Andalusian pääkaupungilla Sevillalla on takanaan monituhatvuotinen historia. Nykyisin Sevilla tunnetaan flamencon ja tapasten syntypaikkana.

Sevillassa riittää paljon nähtävää kulttuurin nälkäisille, sillä siellä on monia katedraaleja ja palatseja. Yksi upeimmista on Alcázarin palatsi, joka perustettiin roomalaisen linnoituksen tilalle, maurilaisen Almohadan palatsin yhteyteen 1100-luvulla. Palatsia ympäröi upea puutarha. Nykyään palatsi toimii museona. Alcázar on tuttu myös Star Wars elokuvasta. Sevillaa halkoo leveä Guadalquivirjoki.

Sevillan katedraalin La Giraldan tornissa kannattaa vierailla, koska sieltä avautuvat upeat näkymät yli koko Sevillan kaupungin. Katedraali on maailman kolmanneksi suurin kullattuine alttaritauluineen. Sisällä katedraalissa on Kristoffer Kolumbuksen hautakammio.

Barrio Santa Cruz, oli ennen juutalaiskortteli, mutta nykyisin siellä on paljon pieniä, tunnelmallisia liikkeitä, kahviloita sekä ravintoloita, joissa voi viettää aikaa katsellen ja nauttia vaikkapa kupillisen kahvia.

Plaza de Toros de la Maestranza on yksi maailman vanhimmista härkätaisteluareenoista, ja siellä pääsee tutustumaan härkätaistelun historiaan.

Omatoimisesti kaupunkiin kannattaa tutustua myös kävelyretkellä kaupungin viheralueilla Maria Luisa Parkissa, joka tunnetaan yhtenä Euroopan kauneimpana puistona. Puiston reunalla sijaitsee vaikuttava Plaza de España joka rakennettiin vuoden 1929 kansainvälistä näyttelyä varten.

Parhaimmillaan Sevillan todellisen juhlahumun pääsee kokemaan pääsiäisenä, kun kaupungissa alkaa Semana Santa (pyhä viikko) tai hieman sen jälkeen Feria de Abrilin aikaan.