Qatar tekemistä ja käyntikohteita

The Pearl-Qatar
Tekosaaren moderni kaupunginosa

Katara – The Cultural Village Foundation
Viihdekeskittymä ja merinäköala, yksi upeimpia Dohan nähtävyyksiä. Paikka on laaja, vanhan kylän tapaisesti rakennettu alue, josta löytyy runsaasti erilaisia paikallisia rakennuksia esittelemässä modernia, että vanhaa kulttuuria. Voit tutustua muun muassa: Moskeijoihin,Roomalaistyyliseen amfiteatteriin, Vanhanaikaisiin käsityöläispajoihin,Erilaisiin ravintoloihin ja toreihin.
Alueelta löytyy lisäksi uimaranta, jonne pitää maksaa pääsymaksu ja jossa huomioon tulee ottaa paikallinen pukukoodi – eli uimaan ei saa mennä kuin olkapäät ja polvet peitettynä!

Doha Corniche
Kävelykatu lahden rannalla

National Museum of Qatar
Arkkitehtuuriltaan merkittävä museo. 2019 avattu museo on todella upea arkkitehtuurillisesti, mutta lisäksi sen kiehtovat näyttelyt kertovat alueen historiasta kattavasti. Maksullinen ja opastettu kiertue kannattaa ehdottomasti, mikäli englanti vain luonnistuu!

Islamilaisen taiteen museo
Islamilaisen taiteen museo on keinotekoisella saarella Dohassa, Qatarissa toimiva taidemuseo. Kalkkikivestä tehdyn rakennuksen suunnitteli arkkitehti I. M. Pei. Museo avattiin vuonna 2008, jolloin siellä oli esillä 800 taiteellista työtä ja historiallista esinettä kolmesta maanosasta. Avajaisiin osallistuneiden joukossa oli Robert de Niro. Islamilaisen taiteen museon kokoelmiin kuuluu islamilaisissa kulttuuripiireissä luotuja töitä, joista monet ovat uskontoon liittymättömiä. Esiteltäviä töitä on 1 100 vuoden ajalta. Islamilaisen taiteen museon yhteydessä toimii Alain Ducassen ensimmäinen Lähi-idässä sijaitseva ravintola, IDAM.

Fanar Islamic Cultural Center
Upea rakennus, joka esittelee kaunista islamilaista kulttuuria ja uskontoa on Fanar Islamic Cultural Center. Rakennus on kaunis varsinkin illan hämärässä. Lisäksi keskus tarjoaa runsaasti mielenkiintoista tekemistä, sillä siellä tapahtuu jatkuvasti erilaisia tapahtumia erilaisten näyttelyiden ja kurssien muodossa. Lisäksi keskuksen yhteydessä olevaan moskeijaan pääsevät tutustumaan myös muut kuin muslimit.

Aspire Park
Puisto

Gondolania
Huvipuisto, vuoristorata, luistelu ja huvipuistolaite
Jungle Zone

Huvipuisto

Hotel Park –puisto
Puistot ovat upeita nähtävyyksiä Dohassa, varsinkin kun kaupunki on keskellä aavikkoa ja korkeiden pilvenpiirtäjien täyttämä, jolloin vehreät puistot luovat erikoista tunnelmaa lomapäiviin maisemiensa ansiosta. Puistoista keskustan Hotel Park, kuuluisan Sheraton hotellin takana, on yksi kauneimmista. Alueelta löytyy laajoja viherkenttiä sekä runsaasti upeita kukkaistutuksia. Lisäksi erilaisia suihkulähteitä on siellä täällä viihdyttämään niin lapsia että aikuisia.

Dhal Al Misfir
Luola ja luonto
EAST-WEST / WEST-EAST by Richard Serra
Kuvanveisto, aavikko, installaatio ja taide

The Torch Doha –pilvenpiirtäjä
Upeannäköinen on myöskin The Torch Doha pilvenpiirtäjä, jossa toimii hotelli. Qatarin korkein pilvenpiirtäjä kohoaa yli 300 metriin. Sen 51. kerroksesta löytyy kaunis näköalaravintola, jossa kannattaa käydä katselemassa maisemia ja nauttia melko edullinen sekä maistuva ateria. Pilvenpiirtäjän läheltä löytyy lisäksi upea Villaggio Mall –kauppakeskus – monet kaupungin ostoskeskukset ovatkin jo itsessään varsinaisia nähtävyyksiä arkkitehtuurinsa ansiosta!