Rio de Janeiro tekemistä ja käyntikohteita

Rio de Janeiron tunnetuin nähtävyys on Corcovadon Kristus-patsas, joka suojelee koko Rio de Janeiroa Corcovado-kukkulan laelta. Rio tunnetaan varmaankin parhaiten kuuluisista Rion sambakarnevaaleista, joita vietetään helmikuussa.

Riossa metro on turvallinen, siisti ja nopea liikkumismuoto keskustan alueella ja sillä pääsee myös Copacabanan rannalle.

Corcovado kukkula

Useissa elokuvissakin nähty Corcovado-kukkula nousee 710 metrin korkeuteen, jossa sijaitsee käsiään levittävä 38 metriä korkea Kristus-patsas.

Copacabana ja Ipanema
Valkeat Copacabanan hiekkarannat on yksi Rio de Janeiron ehdottomista nähtävyyksistä. Ipanema on toinen, aallokkoisempi hiekkaranta.

Sokeritoppavuori
Tutustu Rio de Janeiron keskustan nähtävyyksiin ja lähde köysirata-ajelulle Sokeritoppa-vuorelle, jonka huipulta voi nauttia upeista näköaloista.

Santa Teresan rappuset
Yksi kaupungin värikkäimmistä nähtävyyksistä on Escadaria de Selarón jyrkkä portaikko, joka on päällystetty värikkäillä laatoilla. Portaikko johtaa Santa Teresasta Lapaan.

Samba
Rio de Janeiron sambakarnevaaleja vietetään vuosittain helmi- maaliskuun vaihteessa.
Sambakarnevaalin päätapahtumapaikka sambódromo sijaitsee Praça Onzen metroaseman lähettyvillä. Jos ei ole karnevaalin aika, voi samban vietäväksi heittäytyä esimerkiksi Lapan kaupunginosan sambaklubeilla.

Jalkapallo
Maracanã on yksi maailman suurimmista jalkapallostadioneista. Matkailijan kannattaa käydä aidossa brasilialaisessa jalkapallo-ottelussa, jossa on tunnelmaa, mutta kannattaa myös muistaa että, myös Brasiliassa tavataan jalkapallohuliganismia.