Saksa Hampuri tekemistä ja käyntikohteita

* Hampuri on Saksan toiseksi suuri kaupunki ja maan tärkein satamakaupunki. Se sijaitsee Pohjois-Saksassa Elben alajuoksun varrella. Hampuri on merellisen olemuksensa takia erilainen kuin muut Saksan suuret metropolit. Hampurissa riittää nähtävää etenkin HafenCityssä ja satama-alueilla, jotka on otettu uuteen käyttöön ja joihin koko ajan kohoaa merkittävää arkkitehtuuria.

* Hampurin taidehalli

* Alsterin vesialue: Alsterin vesialue on Hampurin keskellä sijaitseva vesialue joka on oikeastaan Elbe-joen sivujoki, johon kuuluu kaksi tekojärveä. Alster on kaunis vesialue ja sen ranta on myös suosittu lenkkeily ja rentoutumisalue. Hampuriin voi tutustua vesiltä käsin esimerkiksi hyppäämällä Alster-höyrylaivaan, joka lähtee useita kertoja päivässä Jungfernstiegista.

* Hampurin Satama: Hampurin Satama-alue toimi aikoinaan porttina jonka kautta tavarat ja myös ihmiset pääsivät tai joutuivat pois Saksasta. Hampurin historialliseen satama alueeseen voi myös tutustua museolaivan kyydissä, jossa samalla voi tutustua paremmin sataman historiaan.

* Miniatur Wunderland –pienoismaailma: Hampurin vanhassa kaupungissa sijaitseva pienoisrautatie ja –maailma perustuu liikkuvista autoista, vedessä kulkevista laivoista, junista ja rakennuksista. Kulkuvälineiden liikkuminen toimii pitkälti automatisoidusti, ainoastaan laivaliikennettä ohjaa henkilökunta.

* Hagenbeckin eläintarha: Eläintarha sijaitsee Hampurin pohjoisosassa ja pitää sisällään valtavan määrän eläimiä. Eläintarhassa voi esimerkiksi katsella elefantteja, kirahveja, apinoita ja tiikereitä. Monia eläimiä voi myös syöttää hedelmillä ja vihanneksilla. Eläintarhaan kuuluu myös trooppinen akvaario jossa voi tutustua tuhansiin vedeneläviin.

* Planten un Blomen ja Japanilainen puutarha: Puistoalue sijaitsee Hampurin keskustassa. Planten un Blomenissa kasvaa lukuisia kasvi- ja kukkalajeja. Puistoon kuuluu myös kasvihuone ja suuri Japanilainen puutarha, patsaita ja vesialueita. Puistossa järjestetään paljon ulkoilmatapahtumia kuten musiikkikonsertteja ja teatteriesityksiä.

* Kaupungin puisto ja planetaario: Kaupungin puisto on täydellinen paikka rauhalliselle piknikille tai polkuveneilylle. Puiston vetonaula on sen planetaario, jonka yötaivasta ja tähtiä varten rakennettu kattokupoli on Euroopan suurin. Planetaariossa järjestetään muun muassa tähtitaivaaseen ja avaruuteen liittyviä esityksiä, ja myös musiikki- ja teatteriesityksiä.