Valko-Venäjä Minsk tekemistä ja käyntikohteita

Minsk on Valko-Venäjän pääkaupunki joka sijaitsee Svisclach- ja Nyamihajokien risteyksessä, maan keskiosassa. Kaupungin ilmasto on hemiboreaalinen, eli kesät ovat lämpimiä ja talvet leutoja.
Kaupunki on hyvä matkakohde mikäli olet kiinnostunut Neuvostoliiton historiasta tai sen aikaisesta arkkitehtuurista.

Nämä näet Minskissä:
Valko-Venäjän Suuren isänmaallisen sodan historian valtionmuseo, Neitsyt Marian katedraali, Minskin eläintarha, Valko-Venäjän kansalliskirjasto, Voitonaukio, Valko-Venäjän tasavallan kansallinen taidemuseo.

* Neitsyt Marian Katedraali
Neitsyt Marian Katedraali on Minskin historiallisessa keskustassa sijaitseva kirkko jota rakennettiin vuodesta 1700 vuoteen 1710 jolloin se valmistui. Se on Valko-Venäjän katolisen kirkon ja sen Minskin ja Mahiljoun arkkihippakunnan pääkatedraali.

* Minskin eläintarha
Minskin kaakkoisosassa toimiva eläintarha perustettiin vuonna 1984, ja sille on varattu 42 hehtaarin alue. Eläintarhassa on yli 160 eri eläinlajia, joihin kuuluvat muun muassa huuhkajat, karhut, egyptinkoirakuonolepakot ja laamat. Tarhassa on mahdollista saada ratsastusopetusta. Täällä järjestetään monenlaisia aktiviteettejä, kuten teatteriesityksiä, kilpailuja, hevosnäytöksiä ja kyselyjä.

* Valko-Venäjän kansalliskirjasto
Kirjasto on vuonna 2006 käyttöön avattu, Minskin nähtävyyksiin kuuluva Valko-Venäjän kansalliskirjasto. Rakennus sijaitsee yhden Minskin pääkatujen varrella eli sinne on helppo löytää. Nykyinen kirjastorakennus pohjautuu vuonna 1989 kansainvälisen arkkitehtikilpailun voittaneeseen suunnitelmaan. Päätös kirjaston rakentamisesta tehtiin vuonna 2002.

* Voitonaukio
Voitonaukio on tunnettu nähtävyys Minskissä, aukion näkyvin symboli on 38-metrinen voiton monumentti jonka huipulle on sommiteltu Neuvostoliiton korkein toisen maailmansodan sotilasansiomerkki.
Monumentti vihittiin vuonna 1954, kun oli kulunut 10 vuotta kaupungin vapautumisesta Saksan vallasta.
Muistomerkin juurella palaa ikuinen liekki joka sytytettiin vuonna 1961.

* Valko-Venäjän tasavallan kansallinen taidemuseo:
Taidemuseo jatkaa vuonna 1939 perustetun kuvataiteen kansallisgallerian perintöä. Museon nykyinen rakennus valmistui vuonna 1957. Museon kokoelmiin kuuluu Valkovenäläistä antiikin taidetta, Venäläistä taidetta, Länsieurooppalaista taidetta sekä Itämaista taidetta.
Pysyvien kokoelmien ohella museossa on tyypillisesti esillä muutama vaihtuva näyttely.

* Shoppailu
Minskistä löytyy laaja valikoima erilaisia kauppoja ja puoteja, Minsk on edullinen muihin Euroopan pääkaupunkeihin verrattuna. Kaupungin keskustasta löytyy kauppakeskuksia jotka sisältävät monia merkki liikkeitä, ja jos viihtyy paremmin pienissä puodeissa tai toreilla niin niitäkin löytyy joka lähtöön.