Venäjä Kaliningrad tekemistä ja käyntikohteita

Kaliningradin alueellinen meripihkamuseo

Museo sijaitsee Venäjän Kaliningradin kaupungissa ja on omistettu meripihka taideteosten esittelylle. Museo sijaitsee kaupungin keskustassa Verkhneye-järven rannalla.

Merimuseo ja tutkimuskeskus

Suuri merimuseo ja tutkimuskeskus, jossa voi tutustua laivoihin, vesitasoihin ja sukellusveneeseen.

Königsbergin katedraali

Goottilaistyylinen muistomerkki Kneiphofin saarella Pregel-joessa. Se on entisen Königsbergin kaupungin merkittävin säilynyt rakennus, joka tuhoutui suurelta osin toisessa maailmansodassa.

Fort Friedrichsburg

Fort Friedrichsburg tai Feste Friedrichsburg oli linnake Königsbergissä. Ainoa jäännös entisestä linnoituksesta on Friedrichsburgin portti Kaliningradissa.

King’s Gate

Kuninkaan portti on yksi entisistä kuudesta portista, jotka rakennettiin 1800-luvulla Kaliningradin ympärille. Kuninkaan portti oli alun perin Gumbinnenin portti, joka rakennettiin vuonna 1765 Neue Sorgen alueen reunalle. Vuonna 1811 se nimettiin uudelleen Kuninkaan portiksi ja se oli Königstraßen bulevardin pääte.

Kaliningradin alueellinen historian ja taiteen museo

Museo sijaitsee Ala-lammen varrella Kaliningradissa. Rakennuksen rakensi vuonna 1912 Berliiniläinen arkkitehti Richard Zeil, alunperin se rakennettiin kaupungintaloksi ja myöhemmin esittävän taiteen keskukseksi Königsbergissä.

Fort № 5 ”Frederick William III”

Upea 1800 -luvun puolustusrakennelma, jonka Neuvostoliiton joukot valloittivat. Linnoituksen sisällä ja ulkopuolella on näyttelyitä linnoitusvyön luomisen historiasta, valokuvanäyttely ”Königsbergin myrsky” ja sotatarvikkeiden näyttely.

Immanuel Kantin hauta

Historiallinen maamerkki Kaliningradissa. Vuosina 1873–1881 kerättiin rahaa Kantin hautamuistomerkin rakentamiseksi. Hänen hautansa pilareineen lähellä Königsbergin katedraalia Pregoljajoen varrella on yksi harvoja saksalaisajan muistoja, jotka neuvostoliittolaiset säästivät vallattuaan kaupungin vuonna 1945. Kantin alkuperäinen hauta tuhoutui pommituksessa aiemmin samana vuonna. Kantin mukaan nimetyn yliopiston edessä seisovan uuden Kantin patsaan lahjoittivat saksalaiset vuonna 1991.