Valamon saari on kokonaisuudessaan nähtävyys, sen vaikuttava luonto, Laatokka järvi ja luostarin rakennukset saavat matkaajankin aistimaan saaren tunnelman. Joka puolelta veden ympäröimänä, kaukana maailman huolista, se on kuin luotu hiljaista, mietiskelevää munkkielämää varten.
Valamon saari sijaitsee keskellä Pohjois-Laatokkaa noin 40 kilometriä Sortavalasta etelään, se muodostaa Sortavalan piiriin kuuluvan Valamon asutushallintoalueen Karjalan tasavallassa.
Valamon saaristo käsittää noin 52 saarta, joista suurin on Valamo (ven. Valaam). Se on tunnettu ortodoksisesta Laatokan Valamon luostaristaan. Lisäksi luostari on pyhiinvaelluskohde.
Järjestämme suosittuja yhden päivän retkiä ammattitaitoisten suomenkielisten oppaiden johdolla. Suosituimpia Valamon retkeistä ovat mm.
— 2 tunnin kierroksella tutustumme pääluostarin alueeseen.
Valamon luostarin keskus on 43 metriä korkea pääkirkko, jonka kellotapuli on 71 metrinen. Valamon Pääkirkko koostuu ylä- ja alakirkosta. Pääkirkon yläkerta on korkea ja avara, kauniisti kaartuva temppeli. Matala alakirkko on Valamon luostarin elävin ja tunnelmallisin rukoushuone, ja se on täysin kunnostettu ja jatkuvasti käytössä. Hienoksi kunnostetun luostarin portin yläpuolella on Valamon ikonimuseo.
— kokopäiväretkeen kuuluu 2 kierrosta pääluostarin alueella ja Uuden Jerusalemin skiitta, lounas Uuden Jerusalemin skiitan trapesassa sekä kirkkolaulukonsertti.
Kiertokävelyn reitti kulkee seudulla, joka sai 1900-luvulla nimen Uusi Jerusalem. Sen keskus on korkealla Laatokan rannalla sijaitseva Uuden Jerusalemin skiitta, jonka alakirkon takaosassa on Jerusalemin pyhän haudan esikuvan mukainen Kristuksen hautaluola.
Uuden Jerusalemin skiitalta vie metsätie kohti Getsemanen istutettua puutarhaa, jossa eteläisten lehtipuulajikkeiden ja luonnonkauniiden syreenipensaiden keskellä sijaitsee pieni ja kodikas Getsemanen skiitta ja sen puinen Neitsyt Marian kuolonuneen nukkumisen kirkko.
Retki päättyy Öljymäelle, missä Herran Taivaaseen astumisen kappelin luota avautuu yksi runollisimmista näkymistä Laatokalle.
Kierroksella seurataan 1900-luvun alun suosittua venäläisten pyhiinvaeltajien reittiä.
Retket tehdään yleensä kantasiipialuksella Sortavalasta tai Käkisalmesta.