Armenia opastettu matka

Armenian matka on parasta aloittaa Jerevanista, maan pääkaupungista. Jerevan on tunnelmaltaan varsin eurooppalainen kaupunki, jonka kahvilat ja museot sopivat matkan ensimmäisten päivien ohjelmaksi.

Lomahaku

Valitse matkasi yhdellä klikkauksella (tai useammalla)

Armenia opastettu matka

Tule kaupunkilomalle ihastuttavaan Armeniaan – elämysten maahan!

Armeniaan meillä on ohjelmallinen matka, jolla teillä on oma opas mukana matkan aikana.

Kaunis ja karu Armenia Silkkitien varrella tarjoaa matkailijalle unohtumattomia matkaelämyksiä. Etelä-Kaukasuksen sykähdyttävä luonto, Ararat-vuori, kristallinkirkas Sevan-järvi ja ikivanhat luostarit kruunaavat maisemallisen nautinnon. Syksyllä sadonkorjuun aikaan maaperä on kauniin keltainen kuuman kesän jäljiltä, ja tuoreet hedelmät hivelevät makuhermoja.

Pääkaupunki Jerevan on yksi maailman vanhimmista kaupungeista, silti tunnelmaltaan varsin eurooppalainen kaupunki, jonka kahvilat ja museot sopivat matkan ensimmäisten päivien ohjelmaksi.

Lähtöpäivät aina perjantaisin 2020:
27.3., 10.4., 01.5., 22.5., 05.6., 26.6., 24.7., 07.8., 28.8., 25.9., 16.10. ja 30.10.

Hintaesimerkkimme 6 pv: 829 € / hlö
minimi 2 henkilön ryhmälle.

Yhden hengen huoneen lisämaksu 100 € / hlö

Kysy tarjoustamme valitsemallesi lähdölle!

1. Päivä:
Lento Helsingistä Moskovan kautta Jerevaniin. Perillä kuljetus hotellille ja majoittuminen.

2. Päivä:
Aamiainen nautitaan hotellilla.
Kaupunkikierros Jerevanissa paikallisen oppaan johdolla ja Echmiadzi
* Tutustutaan Jerevanin historiaan ja vieraillaan mm. Kansanmurhien uhrien museossa
*  Vieraillaan mm. hedelmätorilla ja kirpputorilla, jossa  kansanperinteisiä käsitöitä ja taidetta, unohtamatta nykypäivää *
*Echmiadzin (= Armenian Vatikaani)
* Vieraillaan Echmiadzinissa joka toimii Armenian Apostolisen kirkon keskuksena ja on yksi ensimmäisiä kristillisiä kirkkoja maailmassa * Paluumatkalla käydään Zvartnotsin temppelissä
* matkaa n. 120 km
* kesto n. 6 – 7 h

3. Päivä:
Aamiaisen jälkeen ohjelma paikallisen oppaan johdolla:
Khor Virap ja Noravank
* Khor-Virap on Armenian kristinuskon keidas ja se sijaitsee muutaman sadan metrin matkan päässä Turkin rajasta
* Noravankin luostari 13. vuosisadalta sijaitsee noin 122 kilometrin päässä Jerevanista
* matkaa n. 250 km
* kesto n. 7 – 8 h

4. Päivä:
Aamiaisen jälkeen retkiohjelmamme:
Geghardin luolaluostari, Garni – temppeli ja Sevan – järvi, paikallisen oppaan johdolla
* Garni on ainoa alkuperäiseen muotoonsa restauroitu pakanatemppeli Armeniassa
* Temppeli on rakennettu jo 100-luvulla eKR. Armenialaisen pakanajumalan, Mitran kunniaksi
* Geghardin luostari on hyvä esimerkki keskiaikaisesta arkkitehtuurista Armeniassa ja pääkirkosta johtaa kallioon kaiverrettu käytävä luolakirkolle jossa akustiikan sanotaan olevan vertaansa vailla
* Kristallinkirkas Sevan järvi sijaitsee noin 2000 m korkeudessa
* Vierailu myös Sevanavankin luostarissa
*  matkaa n. 250 km
* kesto n. 6 – 7 h

5. Päivä:
Aamiainen nautitaan hotellilla.
Omaa aikaa.
* mahdollisuus lisämaksullisiin retkiin

6. PÄIVÄ:
Aamiaisen jälkeen auto noutaa hotellilta.
* kuljetus lentokentälle
* lento takaisin Helsinkiin.


Armenia Jerevan retkimahdollisuuksia

* Parajanov Museo: Yksi parhaimmista museoista Jerevanissa, Parajanov on pieni ja omalaatuinen ja se on kuuluisan neuvostolaisen elokuvantekijän Sergei Parajanov:in (1924-1990) viimeinen koti. Museo on kuuluisa taiteilijan hienoista kollaaseista, jotka houkuttelevat kaikkia sen vieraita.

* Ararat Brandytehdas: Armenialaisen brandyn tuotanto voidaan jäljittää vuoteen 1887, kun ylemmän killan myyjä nimeltään Nerses Tairyants rakensi maan ensimmäisen yhdistetyn viinitilan ja tislaamon Jerevanin entisen linnoituksen alueelle. Kierrosten aikana vierailijoille tarjotaan käyntiä tehtaan museoon ja maistiaisia kolmesta eri brandy:stä.

* Armenian historian museo: Perustettu vuonna 1919, tämä uniikki museo vangitsee kaikkien vierailijoidensa huomion. Täällä voi nähdä aidon armenialaisen sielun ja hengen, kyvyn elää ja selvitä läpi tuhansien julmien vuosisatojen. Museolla, joka sijaitsee keskellä Jerevania, on noin 400 000 näyttelyä, joista yli 5000 on pysyvästi esillä. Vähän aikaa sitten kokoelma valmistui maailman vanhimmalla kengällä, joka on tehty lehmänvuodasta ja parkittu kasvin tai vihanneksen öljyllä. Se on noin 5500 vuotta vanha, vanhempi kuin Stonehenge tai Egyptin pyramiidit, sanovat tutkijat.

* Jerevanin historian museo: Jerevanin kaupungin historian museo perustettiin vuonna 1931. Nykyään museoon on sijoitettu yli 89700 esinettä, jotka esittävät pääkaupungin materiaalista ja hengellistä kulttuuria muinaisilta ajoilta meidän aikaamme asti.

Armenia Jerevan Silachi

Nauti olostasi kauniissa vieraanvaraisessa hotelli Jerevanissa, Armeniassa. Hotelli Silachissa yhdistyvät vuosisatoja vanhat perinteet, laadukkaaseen ja mukavaan oleskeluun.

Täällä voit nauttia todellisesta Armenialaisesta vieraanvaraisuudesta, sekä laadukkaasta ja ystävällisestä palvelusta.

Lue lisää

Armenia: tunnetaan etupäässä historiastaan ja omaperäisestä luonnostaan ja kasvillisuudestaan.
Pääkaupunki: Jerevan
Virallinen kieli: Armenia
Valuutta: Armenian dram
Passi ja viisumi: Suomen kansalainen tarvitsee matkustusasiakirjaksi passin.  Armenian viisumi n. 7 eur/henkilö, saa lentokentältä, maksettava käteisellä
Aikaero Suomeen: +2
Tiedot sitoumuksetta.

* Lennot Helsinki-Jerevan-Helsinki
* Lentokenttäverot
* Majoitus 5 yön ajan kolmen tähden keskustahotellissa jaetussa kahden hengen huoneessa, esimerkiksi Silachi hotellissa. Hotelli vahvistuu lopullisesti n. 2 viikkoa ennen matkan alkua.
* Aamiaiset hotellissa
* Lentokenttäkuljetukset meno-paluuna Jerevanissa
* Ohjelman mukaiset kuljetukset Armeniassa
* Paikallinen englanninkielentaitoinen kulttuuriopas mukana kohteissa
* 1 mineraalivesipullo päivittäin/henkilö

Hintalauseke koskien räätälöityjä matkojamme

Nettisivuillamme on hintaesimerkkejä räätälöidyistä matkoistamme. Lähtöpäivän ja matkareitin voit itse valita. Hinnat ovat esimerkkihintoja, joten lopullinen hinta muodostuu matka-ajan, reitin, kuljetushinnan, matkustusluokan sekä paikkatilanteen mukaan. Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarjous omalle matkallesi klikkaamalla ”Pyydä tarjous” -painiketta! Teemme sinulle tarjouksen matkasta toiveidesi mukaan. Kaikki matkat ovat omatoimisia.

Varaamalla hyvissä ajoin säästät selvää rahaa!
Lähellä lähtöä varattaessa lento- ja hotellihinnat voivat olla jopa monikertaiset verrattuna siihen, jos matka varataan useita kuukausia etukäteen.

HUOM!
Jalkapallo, jääkiekko, Formula1, MotoGP, urheilutapahtumien ja muiden tapahtumien, kuten konserttien päivämäärät ja aikataulut voivat muuttua ilmoitetusta, lopullinen aika vahvistetaan noin 1-2 viikkoa ennen ajankohtaa. Tapahtuman ajankohdan muuttuminen ei oikeuta ostettujen lippujen peruutukseen tai muutokseen eikä lentojen/hotellin kuluttomaan muutokseen tai peruutukseen. Muutostilanteessa usein jo ostetut tapahtumaliput siirtyvät uudelle päivälle.

Matkaehdot

Tähän matkaan sovelletaan Kymenmatkat Oy:n erityisehtoja matkapaketeille 1.7.2018 alkaen sekä Yleisiä matkapakettiehtoja 1.7.2018 alkaen.

Vakuuden alainen matkapaketti

Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.

Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Kymenmatkat Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.

Lisäksi Kymenmatkat Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että yrityksestä tulee maksukyvytön.

Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista kohdasta Yleiset matkapakettiehdot 1/7/2018 alkaen.

Hyvä tietää: Passi, viisumi, matkavakuutus ja matkaterveys

Tarkista hyvissä ajoin ennen matkaasi että sinulla on voimassa oleva matka-asiakirja. Yleisten matkapakettiehtojen mukaan matkustajan on itse huolehdittava matkalla tarvittavista asiakirjoista.

Useat maat vaativat, että passin tulee olla voimassa vielä 3-6 kuukautta matkan päättymisestä.  Ajantasaiset maahantulosäädökset on hyvä tarkistaa hyvissä ajoin ennen matkavarausta kohdemaan viranomaisilta, esimerkiksi maan lähimmästä edustustosta.

Tarkista ennen matkavaraustasi tarvitaanko matkakohteeseesi tai mahdolliseen kauttakulkumaahan viisumia tai etukäteen haettavaa maahansaapumislupaa.

Huomaa! Matkavaraukseen tulee merkitä se etunimi, joka on ensimmäisenä passissa ja koko sukunimi. Tarkista, että passissa ja matkalipussa olevat nimet täsmäävät.

Passin kuvasivusta on hyvä ottaa matkalle mukaan kopio ja säilyttää sitä eri paikassa kuin alkuperäistä passia.

* Matkavakuutukset   Suosittelemme riittävän ja kattavan matkavakuutuksen hankintaa jo matkavarauksen yhteydessä. Useiden maiden viranomaiset vaativat  maahan saapuvilta matkavakuutuksen, joka korvaa lääkärikäynnistä ja sairaudesta aiheutuneet kulut. Tarkasta tiedot maakohtaisesti.

Matkadokumentit – ohjeita matkan varanneille
* EU kansalaisten matkustusasiakirjat »  Sinun Eurooppasi
* Matkustusasiakirjat »  Rajavartiolaitos
* Matkustus ja  lähtöselvitys » Hyvä tietää lentomatkalla
* Matkailuterveys ja rokotukset »
* Tuontimääräykset » Tulli.fi
* Matkustustiedotteet ja matkustusilmoitukset »  Ulkoministeriö, matkustus ja maat

Suomen edustustot ulkomailla>> Ulkoministeriö
Ulkoministeriön hätänumero +358 9 1605 5555

Oma sijaintini
Hae ajo-ohjeet