Armenia Georgia yhdistelmämatka opastettuna

Armenia Georgia yhdistelmämatkalla näemme Cave Townin muinaisen kiveen hakatun kaupungin Gorissa, suuren silkkitien jalanjäljillä. Varaa Armenian matka >

Armenia Georgia yhdistelmämatka opastettuna

Silkkitien maisemissa

Kaukasuksen jylhät vuoristomaisemat, Ararat vuori, jonka kerrotaan olevan Nooan arkin rantautumispaikka vedenpaisumuksen jälkeen, viinin syntypaikka, eri aikakausien tapahtumat ja uusi aika kulkevat täällä rinnakkain. Mustanmeren ja Kaspianmeren välissä sijaitsevan vuoriston kautta kulki  muinainen silkkitie. Armenian ja Georgian läpi kulki keskiajalla monia Silkkitien reiteistä. Armenia Georgia yhdistelmämatkalla kuulet hienoja tarinoita menneestä ajasta. Tule mukaan upealle, opastetulle matkallemme ja näe Armenian ja Georgian ainutlaatuisuus!

Georgia vanha sivilisaaatio

Georgia on yksi maailman vanhimmista sivilisaatioista, joka sijaitsee Kaukasuksen alueella, Euroopan ja Aasian risteyksessä. Tämä ainutlaatuinen sijainti on antanut sille rikkaan ja monimuotoisen historian, joka ulottuu tuhansien vuosien taakse. Georgialaiset ovat tunnettuja vieraanvaraisuudestaan ja ystävällisyydestään. Heidän kulttuurinsa on syvästi juurtunut perinteisiin, arvoihin ja uskontoon. Georgia on myös tunnettu ainutlaatuisesta keittiöstään, jossa yhdistyvät eri kulttuurien vaikutteet. Maan ruokakulttuuri on rikas ja monipuolinen, tarjoten lukuisia herkullisia ruokia, kuten khinkalia, khachapuria ja churchkhelaa.

Georgia on tunnettu myös sen upeista maisemista. Maan pohjoisosassa sijaitsevat lumihuippuiset Kaukasuksen vuoret tarjoavat upeat puitteet vaellukselle ja talviurheilulle. Etelässä voit vierailla subtrooppisissa sademetsissä ja kauniissa rannikkokaupungeissa, kuten Batumissa. Georgian historia on yhtä monipuolinen kuin sen maisemat. Maassa on lukuisia historiallisia kohteita, kuten Uplistsikhen luolakaupunki, Mtskhetan vanha pääkaupunki ja Tbilisin nykypääkaupunki, jossa perinteet ja moderni elämäntapa kohtaavat.

Georgia on myös tunnettu viinintuotannostaan, joka on yksi maailman vanhimmista. Georgialaiset ovat viljelleet viinirypäleitä ja valmistaneet viiniä jo yli 8000 vuotta. Maan viinikulttuuri on niin ainutlaatuinen, että se on listattu UNESCO:n maailmanperintöluetteloon.

Kaiken kaikkiaan Georgia on maa, joka tarjoaa jotain jokaiselle. Sen rikas historia, kiehtova kulttuuri, herkullinen ruoka ja upeat maisemat tekevät siitä unohtumattoman matkakohteen. Toivomme, että voimme tarjota teille mahdollisuuden kokea tämän ainutlaatuisen maan itse.

Armenia – omaperäisiä maisemia Silkkitien varrella

Armenia on pieni, mutta kiehtova maa, jonka rikas historia ja kulttuuri, upea luonto ja vieraanvaraiset ihmiset tekevät siitä erityisen matkakohteen. Armenia on yksi maailman vanhimmista maista ja sen historia ulottuu yli 3000 vuoden taakse. Se on tunnettu myös maailman ensimmäisenä maana, joka otti kristinuskon viralliseksi uskonnokseen vuonna 301. Tämä on jättänyt pysyvän jäljen maan kulttuuriin ja sen lukuisiin historiallisiin kohteisiin, kuten luostareihin ja kirkkoihin, jotka ovat UNESCOn maailmanperintökohteita.

Luonnon ystäville Armenia tarjoaa monia mahdollisuuksia. Sen maastoa hallitsevat vuoret, joissa on lukuisia vaellusreittejä. Lisäksi siellä on kauniita järviä, kuten Sevan-järvi, joka on yksi maailman suurimmista korkealla sijaitsevista järvistä. Armenialainen keittiö on myös erittäin houkutteleva. Se on täynnä tuoreita vihanneksia, hedelmiä, yrttejä ja mausteita, ja sen ruoat ovat usein täynnä makuja. Erityisen tunnettuja ovat esimerkiksi lavash-leipä ja dolma, viininlehtiin kääritty riisi- tai lihaseos.

Armenialaiset ovat tunnettuja vieraanvaraisuudestaan. He ovat ylpeitä maastaan ja kulttuuristaan, ja he jakavat mielellään tarinoita ja perinteitä vierailijoiden kanssa. Armenia on maa, joka yllättää ja ihastuttaa vierailijansa monipuolisuudellaan ja rikkaalla historiallaan. Se on maa, joka tarjoaa unohtumattomia kokemuksia ja jossa jokainen päivä on uusi seikkailu. Tervetuloa Armeniaan – maahan, joka jättää jäljen sydämeesi.

Yhdistetty Armenian ja Georgian matka

Jerevaniin saapumispäivänä vierailemme mm. paikallisille toreilla, joissa on tarjolla kansanperinteisiä käsitöitä ja taidetta.

Käymme Geghardin luolaluostarissa ja Garni – temppelissä ja Sevan – järvellä. Vertaansa vailla oleva kokemus on Geghardin luostari ja luolakirkko, jossa saamme nauttia hienosta akustiikasta. Sevanjärvi vuoristoisen Armenian keskellä on ainutlaatuinen, yksi maailman suurimmista korkealla vuoristossa olevista makean veden altaista. Tutuksi tulevat myös Khor Virap ja Etchmiadzin, eli Armenian Vatikaani.

Matkamme jatkuu kohti Tbilisiä, jonka kapeilla kujilla näemme värikkäitä taloja, kuvioituja parvekkeita sekä hienoja näytteitä modernista arkkitehtuurista. Tbilisin Mtskheta on muinainen pääkaupunki ja sen uskonnollinen keskus, josta löytyy mm UNESCOn  maailmanperintökohteita. Vierailemme maan toiseksi suurimmassa kaupungissa Kutaisissa, jossa on myös kaksi UNESCOn  maailmanperintökohdetta, Gelatin katedraali ja loistava Bagratin katedraali. Saamme myös nähdä Uplistsikhe Cave Townin, joka on muinainen kiveen hakattu kaupunki Gorissa jonka kautta kulki myös suuri silkkitie.

Armenia Georgia

Kymenmatkat FB>

Armenia opastettu matka>

Hintaesimerkkimme 10 pv: 1999 € / hlö

Hinnat minimi 2 hengen varaukselle.
Yhden hengen huoneen lisämaksu 325 € / hlö

Lähtöpäivät:

Tiistaisin 26.03., 30.04., 04.06., 30.7., 03.09.,
Perjantaisin 08.03., 23.03 la., (Pääsiäisloma)
17.05., 21.06., 12.07., 16.08., 20.09., 11.10., 25.10.

Kysy tarjoustamme valitsemallesi lähdölle!
*****************************************

Matkaohjelma

Päivä 1. Lähtö kotimaasta

Lähtö Helsinki-Vantaan lentokentältä kohti Jerevania.
Saapuminen Zvartnotsin lentokentälle, josta kuljetus hotelliin.
Majoitus hotellissa.

Päivä 2
Jerevanin kaupunkikierros – Muistopuisto – Hedelmätori – Vernissage (~60 km)

Aamiainen hotellilla.

Aamiaisen jälkeen alkaa kaupungin tutkiminen. Armeniassa sijaitseva pääkaupunki on yksi maailman vanhimmista kaupungeista, vielä vanhempi kuin Rooma, perustettu jo vuonna 782 eKr. Tänään se on kukoistava kaupunki, jossa on modernin kosmopoliittisen pääkaupungin tuoma jännitys, vilinää ja vilskettä.
Aloitamme kierroksemme Tasavallan aukiolta, arkkitehti Alexander Tamanianin mestariteokselta ja jatkamme Cascade Complexiin, modernin taiteen ulkoilmamuseoon.

Kompleksi yhdistää keskustan asuinalueeseen massiivisten portaiden avulla, jotka johtavat ylös Victory Parkiin ja tarjoavat upean näköalan koko kaupungin keskustaan. Äiti Armenian monumentti seisoo ylväänä puistossa, huolellisesti vartioiden kaupunkia ylhäältä. Seuraavaksi vierailemme Oopperatalossa, joka on merkittävä esimerkki urbaanista arkkitehtuurista ja kaupungin vilkkaasta solmukohdasta. Oopperan takana sijaitsee Vapauden aukio puistojen ja ulkokahviloiden ympäröimänä, täällä on suosittuja ja mukavia paikkoja viettää kesäiltoja.

Kierroksesi aikana saat mahdollisuuden nauttia  Jerevanin keskustan kauneudesta ja vierailemme myös Tsitsernakaberdissa, jossa voimme kävellä Memorial Parkin läpi ja näemme Kansanmurhan uhrien muistomerkin.

Jos haluat maistaa Armenian herkkuja ja deli-tuotteita, kuten kuivattuja hedelmiä, sujukhia, basturmaa, aromaattisia yrttejä ja tuoreita tuotteita, Jerevanin hedelmätori on silloin oikea paikka vierailla.

Vierailemme myös Vernissagen kirpputorilla, jossa voimme ihailla Armenian kansallisten perinteiden, taiteen ja käsityön yhdistelmää nykyaikaiseen makuun sovitettuna. Kuka tietää, ehkä haluat ostaa mukaan muiston tai kaksi?
Yöpyminen Jerevanin hotellissa.

Päivä 3
Jerevan – Sevanjärvi – Sevanavank – Garni – Geghard – Jerevan (~185 km)

Aamiainen hotellilla.

Hotellilla nautitun täyttävän aamiaisen jälkeen suuntaamme kohti Sevanjärveä, Armenian smaragdia ja maailman toiseksi suurinta alppijärveä. Sevan-järvi on yksi suurimmista makean veden vesistä Alppien vuoristojärvien maailmassa. Kaunis maisema ja kristallinkirkas vesi tarjoavat hyvät edellytykset erinomaiselle levähdykselle. Käymme myös Sevanavankin luostarikompleksissa. Sevanavankin luostarin perusti vuonna 874 prinsessa Mariam. Järven pintaa laskettiin Josef Stalinin aikakaudella, tämän seurauksena vedenpinta laski noin 20 metriä ja saaresta muodostui niemimaa.

 

Lähdemme Garnin kylään ja vierailemme Garnin temppelissä, jonka rakennutti ensimmäisellä vuosisadalla jKr. Armenian kuningas Tiridates. Garnin temppeli on ainoa alkuperäiseen muotoonsa restauroitu pakanatemppeli Armeniassa, se on rakennettu jo 100-luvulla eKr armenialaisen pakanajumalan, Mitran kunniaksi. Tämä temppeli, on ainutlaatuinen säilynyt esimerkki pakanakulttuurista Armeniassa. Kristinuskon hyväksymisen jälkeen vuonna 301, pakanallinen temppeli menetti merkityksensä ja Garnin linnoituksesta tuli kuninkaiden kesäasunto. Garnin koillispuolella, korkeammalla Azat-joen laaksossa, sijaitsee upea keskiaikaisen armenialaisen arkkitehtuurin monumentti, UNESCO:n maailmanperintöluetteloon kuuluva Geghardin luostari.

Geghard on toinen uskomaton muinainen armenialainen luostari, joka on osittain kaiverrettu vuoren sisään. Geghardin luostari on 1200-luvun armenialaisen arkkitehtuurin ylittämätön mestariteos. Jotkut kirkoista on mestarillisesti hakattu valtavaan kallioon, pääkirkosta johtaa kallioon kaiverrettu käytävä luolakirkolle jossa akustiikan sanotaan olevan vertaansa vailla. Kirkoissa on runsaasti hienovaraisia veistoksellisia koristeita ja monia kauniita khachkareja (ristikiviä). Paluu Jerevaniin.

Yövymme hotellissa Jerevanissa.

Päivä 4
Jerevan – Echmiadzin – Zvartnots – Khor Virap (~130 km)

Aamiainen hotellilla.

Aloitamme päivän vierailulla Echmiadzinin katedraalissa, joka on yksi vanhimmista yhä pystyssä olevista kirkoista kristikunnassa ja on koko Armenian äitikirkko. Echmiadzin = Armenian Vatikaani.
Vierailemme Echmiadzinissa joka toimii Armenian Apostolisen kirkon keskuksena ja on yksi ensimmäisiä kristillisiä kirkkoja maailmassa. Pyhä Echmiadzin on koko armenialaisten hengellinen keskus ja yksi tärkeistä kristinuskon keskuksista maailmassa. Katedraali rakennettiin vuonna 303 jKr. paganistisen temppelin päälle, symboloimaan kääntymistä paganismin sijaan kristinuskoon. Useimpien tutkijoiden mukaan se oli ensimmäinen katedraali, joka rakennettiin muinaisessa Armeniassa, ja sitä pidetään usein maailman vanhimpana katedraalina.

Sen jälkeen vierailemme UNESCO:n maailmanperintöluetteloon kuuluvissa Zvartnotsin katedraalin raunioissa, jotka ovat täydellinen esimerkki 7. vuosisadan armenialaisesta arkkitehtuurista. Suureelliset rauniot, jotka olivat kerran Armenian kirkon magnifinen keskus, josta on näköala Araratin vuorelle.

Teemme retken Khor Virapin luostariin ja uppoudumme tutkimaan sen viehättävää arkkitehtuuria ja rikasta historiaa, sekä uskonnollista että kulttuurista. Khor Virap sijaitsee Araratin laaksossa raamatullisen Araratin vuoren taustaa vasten, jossa Nooan arkki laski ankkurinsa.
Yöpyminen Jerevanin hotellissa.

Päivä 5
Sadakhlo – Tbilisi (75 km)

Aamiaisen jälkeen ajamme Georgian ja Armenian rajalle. Täällä suoritamme tarvittavat rajamuodollisuudet, vaihdamme kulkuvälineen ja oppaan, ja jatkamme matkaamme Georgiaan. Saapuminen Tbilisiin. Vapaata aikaa lounaalle. Jatkamme matkaa Georgian kansallismuseoon, jossa vierailemme ”Kultainen Aarre” -näyttelyssä, joka on poikkeuksellinen matka Georgian rikkaan historian ja kulttuuriperinnön läpi. Tämä kiehtova näyttely esittelee loistavan valikoiman kultaisia esineitä, koruja ja reliikkejä, jotka kattavat tuhansia vuosia. Kävely Rustaveli-avenyella. Yöpyminen hotellissa Tbilisissä.

Päivä 6
Tbilisi –  Kaupunkikierros – Mtskheta – Tbilisi (80 km)

Hotellilla nautitun aamiaisen jälkeen alkaa muutaman unohtumattoman tunnin kestoinen tutustuminen pääkaupunkiin. Tbilisi on viehättävä kaupunki, joka on rakennettu 5. vuosisadalla Mtkvari-joen mutkittelevaan laaksoon. Kaikki nähtävyydet ovat hyvin lähellä toisiaan, vain muutaman minuutin kävelymatkan päässä toisistaan. Aloitamme kierroksemme Metekhin tasanteelta, ennen kuin saavumme Narikala-linnakkeeseen, joka hallitsee vanhan kaupungin siluettia. Jatkamme tutkimusmatkaamme tiilikaarisissa maanalaisissa luonnollisten kuumien mineraalivesien alueella sijaitsvissa rikkivesikylpylöissä. Kävelemme kahvilakadulla, Shardenin synagogassa, Sionin katedraalissa ja Tbilisin vanhimmassa basilikassa Anchiskhatissa. Kävelemme Rauhan sillan yli, joka on sekä upea tyyliltään että kätevä yhteys vasta rakennetun Rike-puiston ja vanhan kaupungin välillä. Vapaata aikaa lounaalle.

Sitten ajamme Mtskhetaan, Georgian vanhaan pääkaupunkiin, tärkeään uskonnolliseen keskukseen ja kaupunginmuseoon, joka on Unescon maailmanperintöluettelossa. Matkalla pysähdymme vierailemaan Jvari-luostarissa, joka sijaitsee vuoren huipulla, Mtkvari- ja Aragvi-jokien yhtymäkohdassa. Tämän jälkeen suuntaamme Svetitskhovelin katedraaliin, joka tunnetaan paikkana, johon Kristuksen viitta haudattiin. Kävelemme Mtskhetan kapeilla kaduilla, joilla on mahdollisuus ostaa matkamuistoja. Lopuksi palaamme Tbilisiin. Yöpyminen Tbilisin hotellissa.

Päivä 7
Tbilisi – Ananuri – Gudauri – Gergeti – Stepantsminda – Tbilisi (320 km)

Aamiaisen jälkeen aloitamme ajomatkan erittäin kauniiden maisemia katsellen korkeiden Kaukasuksen vuorten halki, reitttiä, joka kulkee Georgian sotilastietä pitkin Kazbegi-alueelle. Matkalla vierailemme 17. vuosisadan Ananurin arkkitehtonisessa kompleksissa, joka sijaitsee Aragvi-joen varrella olevan tekojärven yläpuolella. Matkamme jatkuu Jvari-solan (2 395m.) läpi, Tergi-joen vartta Stepantsmindaan – tämän alueen pääkaupunkiin. Stepantsmindan keskustasta matkaamme hyvällä nelivetoisella autolla kauniiden laaksojen ja metsien halki, jotka johdattavat meidät Gergetin Pyhän Kolminaisuuden kirkkoon, joka sijaitsee upealla kukkulalla (2170 m.) ja josta avautuu näkymä ympäröiviin Kaukasuksen vuorten lumihuippuisiin vuoriin. Täällä nautimme ainutlaatuisesta luonnosta ja kauniista panoraamanäkymistä Kaukasukselle, mukaan lukien Kazbegi-vuori (5047m.). Illalla ajamme Tbilisiin.
Yöpyminen hotellissa Tbilisissä.

Päivä 8
Tbilisi – Vardisubani – Gremi – Alaverdi – Tbilisi (310 km)

Hotellilla nautitun aamiaisen jälkeen suuntaamme Kakhetin alueelle – Georgian tärkeimmälle viinintuotantoalueelle, joka on myös koti sadoille historiallisille ja arkkitehtonisille monumenteille. Matkaamme Vardisubanin kylään ja osallistumme Qvevrin valmistusprosessiin. Tapaamme paikallisen käsityöläisen, joka on neljännen sukupolven Qvevri-valmistaja, ja hänen poikansa, joka jatkaa perinnettä. Vierailijat voivat seurata koko prosessia, jossa valmistetaan perinteinen Qvevri (munanmuotoinen saviruukku, jossa viiniä käytetään ja säilytetään kylissä ja kaupungeissa kautta Georgian. (UNESCO:n aineeton kulttuuriperintö vuodesta 2013).

Tämän jälkeen vierailemme Alaverdin luostarissa. Se rakennettiin 11. vuosisadalla ja oli aikansa korkeimpia rakennuksia. Ympäröivä piha on viinitarhojen koti, jossa paikalliset munkit valmistavat omaa viiniään. Tämän jälkeen suuntaamme vierailulle Gremiin, joka oli Kakhetin kuningaskunnan pääkaupunki. Gremi oli kulttuurisesti kukoistava kaupunki, mutta sisäisten riitojen ja Shah Abbasin hyökkäyksen vuoksi kaupunki tuhoutui. Illalla ajamme takaisin Tbilisiin.
Yöpyminen Tbilisin hotellissa.

Päivä 9. Lähtö (20 km)

Aika sanoa näkemiin Georgialle ja suunnata takaisin Suomeen. Kuljetus lentoasemalle ja lehto Helsinkiin. Aamiainen ei sisälly tähän päivään.

Armenia

Armenia: tunnetaan etupäässä historiastaan ja omaperäisestä luonnostaan ja kasvillisuudestaan.
Pääkaupunki: Jerevan
Virallinen kieli: Armenia
Valuutta: Armenian dram
Passi ja viisumi: Suomen kansalainen tarvitsee matkustusasiakirjaksi passin.  Armenian viisumi n. 7 eur/henkilö, saa lentokentältä, maksettava käteisellä
Aikaero Suomeen: +2
Tiedot sitoumuksetta.

Georgia

Georgia: on Kaukasuksen vuorten maisemissa sijaitseva maa, jossa Eurooppa ja Aasia kohtaavat. Georgia on maailman toiseksi vanhin kristillinen maa ja täällä on runsaasti kulttuurihistoriallisia jäänteitä kristinuskon varhaisilta vuosilta.
Pääkaupunki: Tbilisi
Virallinen kieli: Georgia
Valuutta: Lari (Valuutanvaihto onnistuu perillä kohteessa.)
Passi ja viisumi: Suomen kansalainen tarvitsee matkustusasiakirjaksi passin, jonka tulee olla voimassa vielä kuusi kuukautta matkan jälkeen. Suomen kansalainen ei tarvitse viisumia Georgiaan.
Aikaero Suomeen: +2
Kesäaika: +1

Tiedot sitoumuksetta

Armenia Georgia retkimahdollisuuksia

Viinitila: Amberd-linnoitus – Aakkospuisto – Armenia Wine -tehdas

Päivä alkaa ajelulla Amberd-linnoitukseen, joka rakennettiin 11.-13. vuosisatojen aikana. Luonnostaan hyvin puolustetulle niemelle rakennettu Amberd toimi tärkeänä sotilaslinnoituksena. Tämän maallisen rakennuksen vieressä on kirkko, jonka herttua Vahram Pahlavuni rakensi vuonna 1026.
Lähtö Aragatsotnin alueelle. Käynti Aakkospuistossa (Armenian aakkosten 1600-vuotisjuhlan muistoksi, se on ainoa aakkosto maailmassa, jolle on omistettu monumentti.). Siirtyminen Sasunikiin, vierailu Armenia Wine -tehtaassa, joka on modernin viininvalmistuksen ikoni, tasapainottaen muinaisia perinteitä uusimman teknologian kanssa. Yritys on myös paikallisen markkinan johtaja laatuviinisektorilla sekä Armenian viinivientien johtaja. Armenia Wine -viinitilan historiallinen museo on äskettäin avattu. Massiivisten ovien läpi, jotka viittaavat Armenian eepokseen ”David Sasunilainen”, siirrytään kallioluolaan, joka on kaivettu 6,5 m syvyyteen basalttikallioon. Juuri tällaisissa kellareissa viiniä säilytettiin muinaisina aikoina. Palattuamme ylös portaita, siirrymme maistelemaan Armenia Wine -tehtaan viiniä, joka tuottaa myös konjakkia. Tehtaalla voit tutustua viininvalmistuksen prosessiin.
Ajo takaisin Jerevaniin.
Yöpyminen hotellissa Jerevanissa.

Hintaan sisältyy:

Museolipun
Viininmaistelun Armenia Wine -tehtaassa
Kuljetuspalvelun
Opaspalvelun (englanniksi puhuva)

 

Vaeltaminen Tavush:in alueella

Aja Yenokavan:iin. Päivä alkaa retkellä Yenokavan kylään, joka sijaitsee Tavush:in alueen kauniilla ylängöillä. Täällä sinulla on tilaisuus viettää vapaa-aikaa ja osallistua Apaga Active Club:in extreme-aktiviteetteihin. Clubi antaa mahdollisuuden ottaa ohjattuja ratsastustunteja hevosilla ja ratsastaa Clubin alueella. Seikkailijoille on tarjolla mahdollisuus vaeltaa tai ratsastaa villissä luonnossa luonnolliselle Lastiver-luolalle. Sillä välin extreme:in rakastajat voivat mennä kokemaan lentämisen tunteen köysiradoilla. Seikkailuntäytteisen päivän jälkeen voit nauttia hyvän aterian paikallisista ja luonnollisista tuotteista. Matka takaisin Jerevaniin. Yö hotellissa Jerevanissa.

Vaellus Lastiver:ille (toukokuu-syyskuu) lisämaksu vaellusoppaasta.
* Vaihtoehtoinen: hevosratsastus, Yellpark, köysirata (lisämaksut)

Hintaan sisältyy:

Kuljetuspalvelu
Opaspalvelu (englanninkielinen)

Tsaghkadzor – Dilijan:in Kansallispuisto

Lähtö Tsaghkadzor:iin, jonka nimi tarkoittaa kuilun kukkasia ja joka on kylpyläkaupunki ja suosittu virkistymispaikka Armeniassa. Se sijaitsee pohjoisessa pääkaupunki Jerevanista katsottuna. Täällä voit osallistua parhaisiin vaellusreitteihin. Aja mahtavalle Dilijan:in metsäiselle alueelle, missä on mahdollisuus vaeltaa Dilijan:in kansallispuistossa (vaellusopastus 35 euroa). Voit kulkea museokadun läpi, jonka varrella olevat rakennukset on säilötty 1800-luvulta. Kadulta löytää myös keramiikkapajan ja puunveistäjien studion.

Hintaan sisältyy:
Kuljetuspalvelu
Opaspalvelu (englanninkielinen)

Jerevan/ Saghmosavank / Stepanavan Dendropark

Aikaisin aamulla lähtö Saghmosavank:iin, 1200-luvun armenialaiseen luostariin, joka sijaitsee Saghmosavan:in kylässä Aragatsotn:in provinssissa. Myöhemmin matkusta Lori:n alueelle, jossa sijaitsee keskiaikainen linnoituskaupunki Lori (Lori Berd), joka perustettiin 1000-luvulla. Stepanavan Dendropark on puulajipuisto, joka sijaitsee lähellä Gyulagarak-kylää Lori provinssissa. Puisto, joka sijaitsee noin 85km pohjoiseen pääkaupunki Jerevanista, perustettiin vuonna 1931 puolalaisen insinööri ja metsähoitaja Edmund Leonowics:in toimesta. Puulajipuisto on kokonaisuudessaan 35 hehtaaria, joista 17,5 hehtaatria koostuu luonnollisesta metsästä ja 15 hehtaaria koostuu koristepuista. Paluumatkalla voit vierailla Gntunik-leipomossa.

Hintaan sisältyy:
Kuljetuspalvelu
Opaspalvelu (englanninkielinen)

Gyumri – kävelykierros

Lähde lyhyelle junamatkalle Gyumriin, Armeniaan toiseksi suurimpaan kaupunkiin. Gyumri on yksi Armenian vanhimmista asutusalueista 3000 vuoden historian kera, ja se on merkittävä kohde vierailla ja ihailla. Se on tunnettu erityisesti hyvin säilyneestä vanhasta kaupungistaan. Nauti kaupunkikierroksesta, jossa voit oppia Gyumrin historiasta ja arkkitehtuurista. Vieraile Kansallisen arkkitehtuurin ja kaupunkielämän museossa. Kuuluisan talon rakensi rikas kauppias, Petros Dzitoghtsyan, vuonna 1872. Nyt voit nähdä hyvin säilyneitä huonekaluja, taideteoksia, mattoja ja käsityötä Gyumrista, kaikki esineet ovat tyypillisiä rikkaalle Gyumrin perheelle 1800-luvun lopulla.

Hintaan sisältyy:
Junalippu, museolippu
Opaspalvelu (englanninkielinen)

Hintaan sisältyy:

* Reittilennot veroineen Helsinki – Jerevan ja  Tbilisi – Helsinki
* Yksi ruumaan menevä matkalaukku, max 23 kg per matkustaja
* Majoitus 5 yön ajan Jerevanissa, ***tähden hotellissa jaetussa kahden hengen huoneessa. Hotelli vahvistuu lopullisesti n. 2 viikkoa ennen matkan alkua.
* Majoitus 4 yön ajan Tbilisissä, ***tähden hotellissa jaetussa kahden hengen huoneessa. Hotelli vahvistuu lopullisesti n. 2 viikkoa ennen matkan alkua.
* Ohjelmassa mainitut ateriat: hotelliaamiainen, paitsi päivänä 9.
*
Kuljetuksen matkaohjelman mukaisesti
* 4×4-ajoneuvo Gergetin kirkolle
* Sisäänpääsyliput: Etchmiadzinin aarrekammion museo, Zvartnots, Garnin temppeli
* Englanninkielisen opaspalvelun päivinä 2, 3, 4 Armeniassa
* Englanninkielisen opaspalvelun Georgiassa
* Pääsymaksut ohjelman mukaisesti: Gremi, Vardisubani, Uplistsikhe, Kansallismuseo
* Lentokenttäkuljetukset
* 1 mineraalivesipullo päivittäin/henkilö

Lisämaksusta:

* Yhden hengen huoneen lisämaksu
* Etukäteen varatut istumapaikat lennoille
* Liityntäkuljetukset muualta Suomesta
* Lisämaksusta ateriat: lounas/päivällinen

Kaikki matkamme sopivat myös omatoimimatkoiksi  tai ryhmämatkoiksi, jotka räätälöidään kanssanne.
S
uunnitteletko matkaa oman ryhmäsi kanssa?

Anna ammattitaitoisen myyntivirkailijamme auttaa matkasi suunnittelussa.
Puhelin 05 211 1600 tai kymenmatkat @ kymenmatkat.fi

Matkan hinta / hintaesimerkkejä

Valmiit matkapaketit

Olemme paketoineet myyntiin matkapaketteja, joiden lähtöpäivämäärät  ja matkan hinta on merkitty sivuillemme. Näihin matkoihin yleensä sisältyy opastus. Opastus on useimmissa matkoissa perillä kohteessa, tämä on kerrottu hintaan sisältyy osiossa.

Hintalauseke koskien asiakkaan toimeksiannosta räätälöityjä matkapakettejamme

Nettisivuillamme on hintaesimerkkejä räätälöidyistä matkoistamme. Nämä matkat voivat olla opastettuja tai omatoimisia, tämä on kerrottu hintaan sisältyy osiossa. Lähtöpäivän ja matkareitin voit itse valita. Hinnat ovat esimerkkihintoja, joten lopullinen hinta muodostuu matka-ajan, reitin, kuljetushinnan, matkustusluokan sekä paikkatilanteen mukaan.

Ryhmämatkojen hintaesimerkit

Hinnat ovat arviohintoja, lopullinen hinta muodostuu sesongin ja kuljetusyhtiön sekä matkustusluokan mukaan. Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarkka tarjous omalle ryhmällesi klikkaamalla tarjouslomakettamme! Ryhmähinnat ovat yleensä voimassa alkaen 10 hengen ryhmille, ellei toisin mainita.

Matkadokumentit ja hyvä tietää matkaohjeita

Tutustu ennen matkaasi>

Opastetut kierrokset

Viinitila: Amberd-linnoitus – Aakkospuisto – Armenia Wine -tehdas

Päivä alkaa ajelulla Amberd-linnoitukseen, joka rakennettiin 11.-13. vuosisatojen aikana. Luonnostaan hyvin puolustetulle niemelle rakennettu Amberd toimi tärkeänä sotilaslinnoituksena. Tämän maallisen rakennuksen vieressä on kirkko, jonka herttua Vahram Pahlavuni rakensi vuonna 1026.
Lähtö Aragatsotnin alueelle. Käynti Aakkospuistossa (Armenian aakkosten 1600-vuotisjuhlan muistoksi, se on ainoa aakkosto maailmassa, jolle on omistettu monumentti.). Siirtyminen Sasunikiin, vierailu Armenia Wine -tehtaassa, joka on modernin viininvalmistuksen ikoni, tasapainottaen muinaisia perinteitä uusimman teknologian kanssa. Yritys on myös paikallisen markkinan johtaja laatuviinisektorilla sekä Armenian viinivientien johtaja. Armenia Wine -viinitilan historiallinen museo on äskettäin avattu. Massiivisten ovien läpi, jotka viittaavat Armenian eepokseen ”David Sasunilainen”, siirrytään kallioluolaan, joka on kaivettu 6,5 m syvyyteen basalttikallioon. Juuri tällaisissa kellareissa viiniä säilytettiin muinaisina aikoina. Palattuamme ylös portaita, siirrymme maistelemaan Armenia Wine -tehtaan viiniä, joka tuottaa myös konjakkia. Tehtaalla voit tutustua viininvalmistuksen prosessiin.
Ajo takaisin Jerevaniin.
Yöpyminen hotellissa Jerevanissa.

Hintaan sisältyy:

Museolipun
Viininmaistelun Armenia Wine -tehtaassa
Kuljetuspalvelun
Opaspalvelun (englanniksi puhuva)

 

Vaeltaminen Tavush:in alueella

Aja Yenokavan:iin. Päivä alkaa retkellä Yenokavan kylään, joka sijaitsee Tavush:in alueen kauniilla ylängöillä. Täällä sinulla on tilaisuus viettää vapaa-aikaa ja osallistua Apaga Active Club:in extreme-aktiviteetteihin. Clubi antaa mahdollisuuden ottaa ohjattuja ratsastustunteja hevosilla ja ratsastaa Clubin alueella. Seikkailijoille on tarjolla mahdollisuus vaeltaa tai ratsastaa villissä luonnossa luonnolliselle Lastiver-luolalle. Sillä välin extreme:in rakastajat voivat mennä kokemaan lentämisen tunteen köysiradoilla. Seikkailuntäytteisen päivän jälkeen voit nauttia hyvän aterian paikallisista ja luonnollisista tuotteista. Matka takaisin Jerevaniin. Yö hotellissa Jerevanissa.

Vaellus Lastiver:ille (toukokuu-syyskuu) lisämaksu vaellusoppaasta.
* Vaihtoehtoinen: hevosratsastus, Yellpark, köysirata (lisämaksut)

Hintaan sisältyy:

Kuljetuspalvelu
Opaspalvelu (englanninkielinen)

Tsaghkadzor – Dilijan:in Kansallispuisto

Lähtö Tsaghkadzor:iin, jonka nimi tarkoittaa kuilun kukkasia ja joka on kylpyläkaupunki ja suosittu virkistymispaikka Armeniassa. Se sijaitsee pohjoisessa pääkaupunki Jerevanista katsottuna. Täällä voit osallistua parhaisiin vaellusreitteihin. Aja mahtavalle Dilijan:in metsäiselle alueelle, missä on mahdollisuus vaeltaa Dilijan:in kansallispuistossa (vaellusopastus 35 euroa). Voit kulkea museokadun läpi, jonka varrella olevat rakennukset on säilötty 1800-luvulta. Kadulta löytää myös keramiikkapajan ja puunveistäjien studion.

Hintaan sisältyy:
Kuljetuspalvelu
Opaspalvelu (englanninkielinen)

Jerevan/ Saghmosavank / Stepanavan Dendropark

Aikaisin aamulla lähtö Saghmosavank:iin, 1200-luvun armenialaiseen luostariin, joka sijaitsee Saghmosavan:in kylässä Aragatsotn:in provinssissa. Myöhemmin matkusta Lori:n alueelle, jossa sijaitsee keskiaikainen linnoituskaupunki Lori (Lori Berd), joka perustettiin 1000-luvulla. Stepanavan Dendropark on puulajipuisto, joka sijaitsee lähellä Gyulagarak-kylää Lori provinssissa. Puisto, joka sijaitsee noin 85km pohjoiseen pääkaupunki Jerevanista, perustettiin vuonna 1931 puolalaisen insinööri ja metsähoitaja Edmund Leonowics:in toimesta. Puulajipuisto on kokonaisuudessaan 35 hehtaaria, joista 17,5 hehtaatria koostuu luonnollisesta metsästä ja 15 hehtaaria koostuu koristepuista. Paluumatkalla voit vierailla Gntunik-leipomossa.

Hintaan sisältyy:
Kuljetuspalvelu
Opaspalvelu (englanninkielinen)

Gyumri – kävelykierros

Lähde lyhyelle junamatkalle Gyumriin, Armeniaan toiseksi suurimpaan kaupunkiin. Gyumri on yksi Armenian vanhimmista asutusalueista 3000 vuoden historian kera, ja se on merkittävä kohde vierailla ja ihailla. Se on tunnettu erityisesti hyvin säilyneestä vanhasta kaupungistaan. Nauti kaupunkikierroksesta, jossa voit oppia Gyumrin historiasta ja arkkitehtuurista. Vieraile Kansallisen arkkitehtuurin ja kaupunkielämän museossa. Kuuluisan talon rakensi rikas kauppias, Petros Dzitoghtsyan, vuonna 1872. Nyt voit nähdä hyvin säilyneitä huonekaluja, taideteoksia, mattoja ja käsityötä Gyumrista, kaikki esineet ovat tyypillisiä rikkaalle Gyumrin perheelle 1800-luvun lopulla.

Hintaan sisältyy:
Junalippu, museolippu
Opaspalvelu (englanninkielinen