Armenia Georgia yhdistelmämatka

Armenia Georgia yhdistelmämatkalla näemme Cave Townin muinaisen kiveen hakatun kaupungin Gorissa, suuren silkkitien jalanjäljillä. Varaa Armenian matka >

Lomahaku

Valitse matkasi yhdellä klikkauksella (tai useammalla)

Armenia Georgia yhdistelmämatka

Silkkitien maisemissa

Kaukasuksen jylhät vuoristomaisemat, Ararat vuori, jonka kerrotaan olevan Nooan arkin rantautumispaikka vedenpaisumuksen jälkeen, viinin syntypaikka, eri aikakausien tapahtumat ja uusi aika kulkevat täällä rinnakkain. Mustanmeren ja Kaspianmeren välissä sijaitsevan vuoriston kautta kulki  muinainen silkkitie. Armenian ja Georgian läpi kulki keskiajalla monia Silkkitien reiteistä. Armenia Georgia yhdistelmämatkalla kuulet hienoja tarinoita menneestä ajasta. Tule mukaan upealle, opastetulle matkallemme ja näe Armenian ja Georgian ainutlaatuisuus!

Matka Armeniaan ja matka Georgiaan

Jerevaniin saapumispäivänä vierailemme mm. paikallisille toreilla, joissa on tarjolla kansanperinteisiä käsitöitä ja taidetta.

Käymme Geghardin luolaluostarissa ja Garni – temppelissä ja Sevan – järvellä. Vertaansa vailla oleva kokemus on Geghardin luostari ja luolakirkko, jossa saamme nauttia hienosta akustiikasta. Sevanjärvi vuoristoisen Armenian keskellä on ainutlaatuinen, yksi maailman suurimmista korkealla vuoristossa olevista makean veden altaista.
Tutuksi tulevat myös Khor Virap ja Etchmiadzin, eli Armenian Vatikaani.

Yhdistetty Armenian matka ja Georgian matka

Matkamme jatkuu kohti Tbilisiä, jonka kapeilla kujilla näemme värikkäitä taloja, kuvioituja parvekkeita sekä hienoja näytteitä modernista arkkitehtuurista.
Tbilisin Mtskheta on muinainen pääkaupunki ja sen uskonnollinen keskus, josta löytyy mm UNESCOn  maailmanperintökohteita.
Vierailemme maan toiseksi suurimmassa kaupungissa Kutaisissa, jossa on myös kaksi UNESCOn  maailmanperintökohdetta, Gelatin katedraali ja loistava Bagratin katedraali.

Saamme myös nähdä Uplistsikhe Cave Townin, joka on muinainen kiveen hakattu kaupunki Gorissa jonka kautta kulki myös suuri silkkitie.

Armenia Georgia

Kymenmatkat FB>

Armenia opastettu matka>

Lähtöpäivät 2022: 12.3., 26.3., 09.04., 16.04., 30.04., 14.05., 04.06., 25.06., 23.07., 06.08., 27.08., 24.9., 15.10. 29.10., 05.11.

Hintaesimerkkimme 8 pv: 1249 € / hlö

Hinnat minimi 2 henkilön ryhmälle.

Yhden hengen huoneen lisämaksu 150 € / hlö

Kysy tarjoustamme valitsemallesi lähdölle!

1. Päivä:
Lento Helsingistä Moskovan kautta Jerevaniin. Perillä kuljetus hotellille ja majoittuminen.

2. Päivä:
Aamiainen nautitaan hotellilla
Kaupunkikierros Jerevanissa paikallisen oppaan johdolla
* Ajetaan Etšmiadzin:in kaupunkiin, joka on Armenian hengellinen keskus.
* Paluumatkalla Jerevaniin pysähdytään Zvartnots:in temppelin rauniolla
* Vieraillaan Tsitsernakaberd:in muistomerkkipuistossa ja käydään kansanmurhien uhrien museossa.
* Vieraillaan Cafesjian:in taidemuseon esittelytilassa ja Vernissage-torilla.

3. Päivä:
Aamiaisen jälkeen retkiohjelmamme:
Kiertoajelu Khor Virap:in ja Noravank:in luostareihin
* Khor Virap on pyhiinvaelluspaikka, jossa joka vuosi vierailee paljon ihmisiä. Kohokohta siellä on upea näkymä Mt. Ararat:ille.
* Noravank:in luostari on 1200-luvulla rakennettu uskonnon ja kulttuurin keskus. Se sijaitsee kapealla kanjoni-alueella, joka tunnetaan sen korkeista, pystysuorista ja tiilenpunaisista kallioistaan, jotka sijaitsevat luostaria vastapäätä.

4. Päivä:
Aamiaisen jälkeen: Sevan-järvi, Sevanavank:in luostari, Garni:in temppeli ja Geghard:in luostari
* Sevan-järvi on yksi maailman suurimmista makean veden vuoristojärvistä.
* Garni on ainoa alkuperäiseen muotoonsa restauroitu pakanatemppeli Armeniassa
* Temppeli on rakennettu jo 100-luvulla eKR. Armenialaisen pakanajumalan, Mitran kunniaksi
* Geghardin luostari on hyvä esimerkki keskiaikaisesta arkkitehtuurista Armeniassa ja pääkirkosta johtaa kallioon kaiverrettu käytävä luolakirkolle jossa akustiikan sanotaan olevan vertaansa vailla

5. Päivä:
Aamiainen nautitaan hotellilla
Kuljetus Jerevanista Tbilisiin
* Kiertoajelu Tbilisi:ssä, joka alkaa 1200 luvun Metekhi – kirkosta josta on upeat näkymät vanhaan Tbilisiin. Kapeilla kujilla näkee värikkäitä taloja, kuvioituja parvekkeita sekä hienoja näytteitä modernista arkkitehtuurista. Kierroksella näemme kaupungin tärkeimmät nähtävyydet, mm. Narikala linnoituksen.

6. Päivä:
Aamiaisen jälkeen ohjelmamme: Mtskheta, Dzvarin luostari, Svettitskhovelin katedraali ja Gori
* Mtskheta on Georgian ortodoksisenkirkon pääkaupunki ja kaupungin historialliset monumentit on otettu UNESCOn maailmanperintöluetteloon
* Dzvarin luostari rakennettiin 500-luvulla korkella kukkulalle kaupungin yläpuolelle Mtkvari- ja Aragvi-jokien yhtymäkohdassa
* Svetitskhovelin katedraali rakennettiin 1000-luvulla ja perimätiedon mukaan sinne on haudattu Kristuksen kaapu
*Gori, Neuvostoliiton johtaja Stalinin syntymäpaikka

7. Päivä:
Aamiaisen jälkeen ohjelmamme: Kakheti:n alue, Alaverdin luostari, Gremin luostari kompleksi ja perinteinen Georgialainen viinikellari.
* Kakheti:n alue on kuuluisa viineistään ja vieraanvaraisuudestaan. Siellä pääsee näkemään lumiset Kaukasusvuoret sekä hedelmälliset laaksot.
* Alaverdin luostari rakennettiin 500-luvulla ja se on toiminut myös Kakhetin kuninkaiden hautapaikkana
* Gremi oli Kakheti-kuningaskunnan pääkaupunki 1466–1616
* Myöhemmin vieraillaan Khareban viinitilatunnelissa, joka on kaiverrettu Kaukasuksen vuorijonon kallioon ja maistellaan viiniä.
* Lopuksi käydään
Tsinandalissa – kylässä, joka on tunnettu kartanosta ja sen historiallisesta viinitilasta, joka kuului aikoinaan 1800-luvun aristokraattiselle runoilijalle Alexander Chavchavadzelle.

8. Päivä:
Aamiainen hotellilla.
* Kulejetus Tbilisi:n lentokentälle
* Lento takaisin Helsinkiin


Armenia Georgia retkimahdollisuuksia

Viinikierros: Amberd:in linnoitus / Aakkospuisto / ArmAs viinitila

Päivä alkaa matkalla Amberdin linnoitukseen, joka rakennettiin 1000- ja 1200-luvuilla. Amberd, joka on rakennettu luonnollisesti hyvin suojatulle niemelle, on toiminut tärkeänä sotilaallisena linnoituksena. Tämän maallisen rakennuksen vieressä on vuonna 1026 herttua Vahram Pahlavunin rakennuttama kirkko.

Lähtö Aragatsotn:in alueelle. Vieraile Aakkospuistossa (Armenian aakkosten 1600. syntymäpäivän kunniaksi, se on ainoa aakkosto maailmassa, jolle on omistettu monumentti).

Jatka ArmAs Kartanolle, joka on ylpeä sen eri tyyppisten ja korkeatasoisten viinien tuotannosta.
Viinien maistelua lounaan kanssa.
Matka takaisin Jerevaniin.
Yö hotellissa Jerevanissa.

Hinnat sisältävät:
Kuljetuspalvelun
Opaspalvelun (englanninkielinen)
Lounaan ja viininmaistelun ArmAs Kartanolla

Vaeltaminen Tavush:in alueella

Aja Yenokavan:iin. Päivä alkaa retkellä Yenokavan kylään, joka sijaitsee Tavush:in alueen kauniilla ylängöillä. Täällä sinulla on tilaisuus viettää vapaa-aikaa ja osallistua Apaga Active Club:in extreme-aktiviteetteihin. Clubi antaa mahdollisuuden ottaa ohjattuja ratsastustunteja hevosilla ja ratsastaa Clubin alueella. Seikkailijoille on tarjolla mahdollisuus vaeltaa tai ratsastaa villissä luonnossa luonnolliselle Lastiver-luolalle. Sillä välin extreme:in rakastajat voivat mennä kokemaan lentämisen tunteen köysiradoilla. Seikkailuntäytteisen päivän jälkeen voit nauttia hyvän aterian paikallisista ja luonnollisista tuotteista. Matka takaisin Jerevaniin. Yö hotellissa Jerevanissa.

Vaellus Lastiver:ille (toukokuu-syyskuu) 40 euroa vaellusoppaasta.
*Vaihtoehtoinen: hevosratsastus, Yellpark, köysirata (lisämaksut)

Hinnat sisältävät:
Kuljetuspalvelun
Opaspalvelun (englanninkielinen)

Tsaghkadzor – Dilijan:in Kansallispuisto

Lähtö Tsaghkadzor:iin, jonka nimi tarkoittaa kuilun kukkasia ja joka on kylpyläkaupunki ja suosittu virkistymispaikka Armeniassa. Se sijaitsee pohjoisessa pääkaupunki Jerevanista katsottuna. Täällä voit osallistua parhaisiin vaellusreitteihin. Aja mahtavalle Dilijan:in metsäiselle alueelle, missä on mahdollisuus vaeltaa Dilijan:in kansallispuistossa (vaellusopastus 35 euroa). Voit kulkea museokadun läpi, jonka varrella olevat rakennukset on säilötty 1800-luvulta. Kadulta löytää myös keramiikkapajan ja puunveistäjien studion.

Hinnat sisältävät:
Kuljetuspalvelun
Opaspalvelun (englanninkielinen)

Jerevan/ Saghmosavank / Stepanavan Dendropark

Aikaisin aamulla lähtö Saghmosavank:iin, 1200-luvun armenialaiseen luostariin, joka sijaitsee Saghmosavan:in kylässä Aragatsotn:in provinssissa. Myöhemmin matkusta Lori:n alueelle, jossa sijaitsee keskiaikainen linnoituskaupunki Lori (Lori Berd), joka perustettiin 1000-luvulla. Stepanavan Dendropark on puulajipuisto, joka sijaitsee lähellä Gyulagarak-kylää Lori provinssissa. Puisto, joka sijaitsee noin 85km pohjoiseen pääkaupunki Jerevanista, perustettiin vuonna 1931 puolalaisen insinööri ja metsähoitaja Edmund Leonowics:in toimesta. Puulajipuisto on kokonaisuudessaan 35 hehtaaria, joista 17,5 hehtaatria koostuu luonnollisesta metsästä ja 15 hehtaaria koostuu koristepuista. Paluumatkalla voit vierailla Gntunik-leipomossa.

Hinnat sisältävät:
Kuljetuspalvelun
Opaspalvelun (englanninkielinen)

Tbilisi-Mtskheta – Stepantsminda – Tbilisi

Aja Georgian muinaiseen pääkaupunkiin ja uskonnolliseen keskukseen Mtskheta:an. Vieraile sen historiallisissa paikoissa: Jvari luostarissa (500-luku) ja Svetitskhoveli katedraalissa (1000-luku), jonne Kristuksen kaapu on haudattu. Molemmat Jvari ja Svetitskhoveli ovat UNESCO:n maailmanperintöluettelossa. Aja Georgian armeijan valtatietä ja matkalla vieraile Ananuri:n arkkitehtonisella rakennuskompleksilla (1600-lulu) Kirkoissa olevat veistokset ovat yksiä parhaimpia esimerkkejä georgialaisesta taiteesta. Maisemat Kaukasuksen läpi ajettaessa ovat hyvin luonnonkauniit. Ajo Tergi-joen rinnalla tuo meidät Stepantsninda:an (Kazbegi), alueen tärkeimpään kaupunkiin. Stepantsminda:sta kävelemme Gergeti Trinity kirkolle, joka sijaitsee 2170 metrissä (2.5 – 3 tuntia molempiin suuntiin). Sään salliessa, saatat nähdä vilaisun yhdestä Kaukasuksen korkeimmista jäätiköistä – Mt. Kazbek (5047 metriä). Aja takaisin Tbilisiin.

Armenia: tunnetaan etupäässä historiastaan ja omaperäisestä luonnostaan ja kasvillisuudestaan.
Pääkaupunki: Jerevan
Virallinen kieli: Armenia
Valuutta: Armenian dram
Passi ja viisumi: Suomen kansalainen tarvitsee matkustusasiakirjaksi passin.  Armenian viisumi n. 7 eur/henkilö, saa lentokentältä, maksettava käteisellä
Aikaero Suomeen: +2
Tiedot sitoumuksetta.

Georgia: on Kaukasuksen vuorten maisemissa sijaitseva maa, jossa Eurooppa ja Aasia kohtaavat. Georgia on maailman toiseksi vanhin kristillinen maa ja täällä on runsaasti kulttuurihistoriallisia jäänteitä kristinuskon varhaisilta vuosilta.
Pääkaupunki: Tbilisi
Virallinen kieli: Georgia
Valuutta: Lari (Valuutanvaihto onnistuu perillä kohteessa.)
Passi ja viisumi: Suomen kansalainen tarvitsee matkustusasiakirjaksi passin, jonka tulee olla voimassa vielä kuusi kuukautta matkan jälkeen. Suomen kansalainen ei tarvitse viisumia Georgiaan.
Aikaero Suomeen: +2
Kesäaika: +1

Tiedot sitoumuksetta

Hintaan sisältyy:
* Lennot Helsinki-Jerevan–Tbilisi-Helsinki
* Lentokenttäverot
* Majoitus 5 yön ajan Jerevanissa, kolmen tähden keskustahotellissa jaetussa kahden hengen huoneessa, esimerkiksi Silachi hotellissa. Hotelli vahvistuu lopullisesti n. 2 viikkoa ennen matkan alkua.
* Majoitus 3 yön ajan Tbilisissä, kolmen tähden keskustahotellissa jaetussa
kahden hengen huoneessa, esimerkiksi Astoria hotellissa. Hotelli vahvistuu
lopullisesti n. 2 viikkoa ennen matkan alkua.
* Majoitus 1 yön ajan Kutaisissa, majatalossa (mukavuudet)
* Aamiaiset hotellissa
* 1 päivällinen
* Lentokenttäkuljetukset
* Ohjelman mukaiset kuljetukset Armeniassa ja Georgiassa
* Paikallinen englanninkielentaitoinen kulttuuriopas mukana retkillä
* 1 mineraalivesipullo päivittäin/henkilö

Hintaesimerkkejä, matkaehdot matkapaketti, passi ja viisumi

Hintalauseke koskien räätälöityjä matkojamme

Nettisivuillamme on hintaesimerkkejä räätälöidyistä matkoistamme. Lähtöpäivän ja matkareitin voit itse valita. Hinnat ovat esimerkkihintoja, joten lopullinen hinta muodostuu matka-ajan, reitin, kuljetushinnan, matkustusluokan sekä paikkatilanteen mukaan.

Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarjous omalle matkallesi klikkaamalla ”Pyydä tarjous” -painiketta! Teemme sinulle tarjouksen matkasta toiveidesi mukaan. Kaikki matkat ovat omatoimisia.

Varaamalla hyvissä ajoin säästät selvää rahaa!
Lähellä lähtöä varattaessa lento- ja hotellihinnat voivat olla jopa monikertaiset verrattuna siihen, jos matka varataan useita kuukausia etukäteen.

HUOM!
Jalkapallo, jääkiekko, Formula1, MotoGP, urheilutapahtumien ja muiden tapahtumien, kuten konserttien päivämäärät ja aikataulut voivat muuttua ilmoitetusta, lopullinen aika vahvistetaan noin 1-2 viikkoa ennen ajankohtaa. Tapahtuman ajankohdan muuttuminen ei oikeuta ostettujen lippujen peruutukseen tai muutokseen eikä lentojen/hotellin kuluttomaan muutokseen tai peruutukseen. Muutostilanteessa usein jo ostetut tapahtumaliput siirtyvät uudelle päivälle.

Matkaehdot

Tähän matkaan sovelletaan

Kymenmatkat Oy:n erityisehtoja matkapaketeille 1.7.2018 alkaen

sekä  Yleisiä matkapakettiehtoja 1.7.2018 alkaen.

 

Vakuuden alainen matkapaketti

Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.

Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Kymenmatkat Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.

Lisäksi Kymenmatkat Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että yrityksestä tulee maksukyvytön.

Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista kohdasta:

 

Yleiset matkapakettiehdot 1/7/2018 alkaen.

 

Hyvä tietää: Passi, viisumi, matkavakuutus ja matkaterveys

Tarkasta ennen matkaasi voimassa olevat rokotusvaatimukset ja rajanylityksessä vaadittavat terveydelliset testitulokset.

Tarkista hyvissä ajoin ennen matkaasi että sinulla on voimassa oleva matka-asiakirja. Yleisten matkapakettiehtojen mukaan matkustajan on itse huolehdittava matkalla tarvittavista asiakirjoista.

Useat maat vaativat, että passin tulee olla voimassa vielä 3-6 kuukautta matkan päättymisestä.  Ajantasaiset maahantulosäädökset on hyvä tarkistaa hyvissä ajoin ennen matkavarausta kohdemaan viranomaisilta, esimerkiksi maan lähimmästä edustustosta.

Tarkista ennen matkavaraustasi tarvitaanko matkakohteeseesi tai mahdolliseen kauttakulkumaahan viisumia tai etukäteen haettavaa maahansaapumislupaa.

Huomaa! Matkavaraukseen tulee merkitä se etunimi, joka on ensimmäisenä passissa ja koko sukunimi. Tarkista, että passissa ja matkalipussa olevat nimet täsmäävät.

Passin kuvasivusta on hyvä ottaa matkalle mukaan kopio ja säilyttää sitä eri paikassa kuin alkuperäistä passia.

 

* Matkavakuutukset  

 

Suosittelemme riittävän ja kattavan matkavakuutuksen hankintaa jo matkavarauksen yhteydessä. Useiden maiden viranomaiset vaativat  maahan saapuvilta matkavakuutuksen, joka korvaa lääkärikäynnistä ja sairaudesta aiheutuneet kulut. Tarkasta tiedot maakohtaisesti.

Matkadokumentit – ohjeita matkan varanneille

 

* EU kansalaisten matkustusasiakirjat »  Sinun Eurooppasi

 

* Matkustusasiakirjat »  Rajavartiolaitos

 

* Matkustus ja  lähtöselvitys » Hyvä tietää lentomatkalla

 

* Matkailuterveys ja rokotukset »

 

* Tuontimääräykset » Tulli.fi

 

* Matkustusilmoitukset ja -tiedotteet»  Ulkoministeriö, matkustus ja maat

 

Suomen edustustot ulkomailla>> Ulkoministeriö

 

Ulkoministeriön hätänumero +358 9 1605 5555