Armenia Georgia yhdistelmämatka opastettuna

Armenia Georgia yhdistelmämatkalla näemme Cave Townin muinaisen kiveen hakatun kaupungin Gorissa, suuren silkkitien jalanjäljillä. Varaa Armenian matka >

Lomahaku

Valitse matkasi yhdellä klikkauksella (tai useammalla)

Armenia Georgia yhdistelmämatka opastettuna

Silkkitien maisemissa

Kaukasuksen jylhät vuoristomaisemat, Ararat vuori, jonka kerrotaan olevan Nooan arkin rantautumispaikka vedenpaisumuksen jälkeen, viinin syntypaikka, eri aikakausien tapahtumat ja uusi aika kulkevat täällä rinnakkain. Mustanmeren ja Kaspianmeren välissä sijaitsevan vuoriston kautta kulki  muinainen silkkitie. Armenian ja Georgian läpi kulki keskiajalla monia Silkkitien reiteistä. Armenia Georgia yhdistelmämatkalla kuulet hienoja tarinoita menneestä ajasta. Tule mukaan upealle, opastetulle matkallemme ja näe Armenian ja Georgian ainutlaatuisuus!

Matka Armeniaan ja matka Georgiaan

Jerevaniin saapumispäivänä vierailemme mm. paikallisille toreilla, joissa on tarjolla kansanperinteisiä käsitöitä ja taidetta.

Käymme Geghardin luolaluostarissa ja Garni – temppelissä ja Sevan – järvellä. Vertaansa vailla oleva kokemus on Geghardin luostari ja luolakirkko, jossa saamme nauttia hienosta akustiikasta. Sevanjärvi vuoristoisen Armenian keskellä on ainutlaatuinen, yksi maailman suurimmista korkealla vuoristossa olevista makean veden altaista.
Tutuksi tulevat myös Khor Virap ja Etchmiadzin, eli Armenian Vatikaani.

Yhdistetty Armenian matka ja Georgian matka

Matkamme jatkuu kohti Tbilisiä, jonka kapeilla kujilla näemme värikkäitä taloja, kuvioituja parvekkeita sekä hienoja näytteitä modernista arkkitehtuurista.
Tbilisin Mtskheta on muinainen pääkaupunki ja sen uskonnollinen keskus, josta löytyy mm UNESCOn  maailmanperintökohteita.
Vierailemme maan toiseksi suurimmassa kaupungissa Kutaisissa, jossa on myös kaksi UNESCOn  maailmanperintökohdetta, Gelatin katedraali ja loistava Bagratin katedraali.

Saamme myös nähdä Uplistsikhe Cave Townin, joka on muinainen kiveen hakattu kaupunki Gorissa jonka kautta kulki myös suuri silkkitie.

Armenia Georgia

Kymenmatkat FB>

Armenia opastettu matka>

Lähtöpäivät 2023:
10.3., 24.3., 07.4., 21.4., 05.5., 19.5., 02.6., 16.6., 07.7., 21.7., 04.8.,
25.8., 08.9., 22.9., 06.10., 21.10., 04.11.

Hintaesimerkkimme 10 pv: 1999 € / hlö

Hinnat minimi 2 henkilön ryhmälle.
Yhden hengen huoneen lisämaksu 325 € / hlö
Lisämaksusta ateriat:
25 € / hlö lounas
31 € / hlö illallinen

Kysy tarjoustamme valitsemallesi lähdölle!
*****************************************

Vuoden 2023 matkaohjelma 10 pv

Päivä 1. Lähtö kotimaasta

Saapuminen Zvartnotsin lentokentälle. Majoitus hotellissa.

Päivä 2. Saapuminen / Jerevanin kaupunkikierros / Etchmiadzin / Zvartnots (120 km)

Retkien kesto – 6–7 tuntia / Sisältää aamiaisen

Aamiaisen jälkeen tapaamme oppaan ja lähdemme Jerevanin kaupunkikierrokselle. Jatkamme tämän jälkeen autolla Echmiadziniin – kaupunki ”jonne Jumalan ainut poika laskeutui”. Pyhä Echmiadzin on henkinen keskus niin armenialaisille kuin kristinuskoisille ympäri maailmaa. Paluumatkalla Jerevaniin pysähdymme Zvartnotsin temppelin raunioilla, 600-luvun arkkitehtuurin helmellä, joka on listattu Unescon maailmanperintökohteeksi. Seuraavaksi omakustanteinen lounas, jonka jälkeen vierailemme Tsitsernakaberdissa. Vierailemme Tsitsernakaberdissa, jossa voimme kävellä Memorial Parkin läpi ja vierailla kansanmurhan uhrien museossa. Vierailemme myös Cafesjian Show Roomissa ja Vernissagen kirpputorilla, jossa voimme ihailla Armenian kansallisten perinteiden, taiteen ja käsityön yhdistelmää nykyaikaiseen makuun sovitettuna. Yöpyminen Jerevanissa.

 

Päivä 3. Sun Guymri (20 km)

Retkien kesto 6–7 tuntia. Sisältää aamiaisen.

Tänään matkustamme junalla Gyumriin, muinaiseen kaupunkiin, joka on kuuluisa asukkaidensa huumorista ja aitojen perinteidensä säilyttämisestä, sekä myös monista nähtävyyksistään. Gyumri on Armenian toiseksi suurin kaupunki. Aloitamme tutustumisen Gyumriin kävellen tilavalta Vapaudenaukiolta. Pääaukion laidoilla on nähtävillä merkittäviä kirkkoja. Yksi näistä on komea mustatuffirakennus, joka on Pyhän Jumalanäidin kirkko tai toiselta nimeltään Seitsemän haavaa. Se eroaa useimmista armenialaisista kirkoista rikkaan ikonostaasinsa avulla. Kaupungin kaduilta löytyy myös moderneja ​​khachkareja. Näiden monimutkaisten ja yksityiskohtaisten kiviristi kaiverrosten tekemisen taito on sisällytetty Unescon aineettoman kulttuuriperinnön luetteloon. Jatkamme kävelyä Mestareiden kadulla ja vierailemme Dzitoghtsyan-museossa. Tämä museo oli varakkaan Dzitoghtsyan-perheen koti, mutta on nyt omistettu esittelemään Gyumrin rikasta kulttuuria ja elämää 1800-luvulla. Palaamme Jerevaniin junalla ja yövymme hotellissa Jerevanissa.

 

Päivä 4. Jerevan / Khor Virap / Noravank / Jerevan (250 km)

Retkien kesto 7–8 tuntia, sisältää aamiaisen

Lähdemme kiertoajelulle merkittävään Khor Virapin luostariin, jolla on yhteys Pyhään Gregorios Valontuojaan, Armenian apostolisen kirkon perustajaan. Luostari on upea mestariteos, joka sijaitsee kukkulan päällä. Se on pyhiinvaelluspaikka, jossa vierailee vuosittain paljon niin turisteja kuin paikallisiakin asukkaita. Khor Virap näyttää linnalta, jonka kauneutta voit ihailla samalla, kun istut ja unelmoit katsellen jylhiä maisemia. Retken kohokohta on, kun silmiemme eteen aukeaa näkymä raamatulliselle Ararat-vuorelle. Tämän jälkeen on aikaa omakustanteiselle lounaalle.

Kierroksemme jatkuu Noravankin luostariin, joka on 1200-luvun uskonnon ja kulttuurin keskus. Luostari sijaitsee kapeassa rotkossa, joka tunnetaan korkeista, jyrkistä, tiilenpunaisista kallioistaan, jotka kohoavat kohti taivasta ​​suoraan luostaria vastapäätä. Tätä luostaria arvostavat tuhannet kävijät paitsi sen arkkitehtuurin ja historian vuoksi, niin myös sen harmonisen yhdessäolon ympäröivän upean luonnon kanssa. Tämän jälkeen suuntaamme takaisin pääkaupunkiin. Yöpyminen Jerevanissa.

 

Päivä 5. Jerevan / Sevanjärvi / Garni / Geghard / Jerevan / (250 km)

Retken kesto 6–7 tuntia / sisältää aamiaisen

Aamiaisen jälkeen lähdemme Sevan-järvelle, joka on yksi maailman suurimmista makeanveden vuoristojärvistä. Kaunis maisema ja kristallinkirkas vesi tarjoavat hyvät mahdollisuudet rentoutumiselle. Vierailemme myös Sevanavankin luostarissa ja Garnin temppelissä. Garnin temppeli, joka sijoittuu kolmionmuotoiselle kielekkeelle, on ainutlaatuinen selvinnyt pala pakanakulttuuria Armeniassa. Kristinuskon leviämisen jälkeen vuonna 301, pakanallinen temppeli menetti merkityksensä ja Garnin linnoituksesta tuli kuninkaallisten kesäasunto. Seuraavaksi on aikaa omakustanteiselle lounaalle.

Lähdemme taas tienpäälle ja ajamme Geghardin luostariin, joka on yksi Unescon maailmanperintökohteista. Geghardin luostari on 1200-luvun armenialaisen arkkitehtuurin ylittämätön mestariteos. Osa kompleksista on mestarillisesti hakattu valtavaan kallioon. Kompleksissa on runsaasti hienovaraisia ​​veistoksellisia koristeita ja monia silmiinpistäviä khachkareja (ristikiviä). Paluu Jerevaniin. Yöpyminen hotellissa Jerevanissa.

 

Päivä 6. Jerevan / Tbilisi (300 km)

Sisältää aamiaisen

Aamiainen hotellissa. Lähdemme kohti Georgiaa ja ajamme suoraan Armenian ja Georgian rajalle Sadakhloon. Georgian rajalla tapaamme paikallisen oppaan ja kuljettajan ja lähdemme kohti Georgian pääkaupunkia. Tänään vierailemme Georgian pääkaupungissa Tbilisissä, joka rakennettiin 400-luvulla. Aloitamme kierroksemme tutustumalla keskiaikaiseeen Metekhin kirkkoon (1200-luvulta), sitten kiipeämme Narikalan linnoitukseen, josta on erinomaiset näkymät kaupungin vanhaan kortteliin. Jatkamme vanhan kaupungin tutkimista ja sen rikkikylpyläaluetta (1600-luku), jonka mukaan kaupunki on saanut nimensä – ”Tbili” tarkoittaa georgiaksi kuumaa. Sitten vierailemme Sionin katedraalissa ja Anchiskhatissa (500-luvulta), joka on kaupungin vanhin kirkko. Kävelemme Rustaveli Avenuella, joka on kaupungin pääkatu. Yöpyminen hotellissa Tbilisissä.

 

Päivä 7. Tbilisi / Tsinandali / Kvareli / Gremi / Alaverdi / Tbilisi (300 km)

Sisältää aamiaisen

Aamiainen hotellissa. Tämä päivä on omistettu maan itäpuolella sijaitsevan Kakheti-viinialueen tutkimiselle. Alue on tunnettu vieraanvaraisuudestaan, mutta ennen kaikkea sen viinit ovat tunnettuja kaikkialla maailmassa. Ensin vierailemme Tsinandali-museossa, joka oli ruhtinaskunnan asuinpaikka 1800-luvulla. Talo puutarhoineen ja viinikellareineen kertoo meille tarinan Georgian aatelisperheestä. Suuntaamme kohti viinitila Kvarelissa (Khareba). Vierailu kartanolla paljastaa niin historiallisesti rikkaan, kansallisen viininviljelyn perinteen kuin myös nykyaikaisen huippuluokan viininvalmistusteknologian. Täällä on mahdollisuus maistaa Georgian parhaita viinejä. Ajamme sitten Gremin luostarikompleksille, Kakhetin valtakunnan entiselle pääkaupungille (1466–1616). Matkalla takaisin Tbilisiin vierailemme Alaverdin luostarissa (1000-luvulla). 55 metriä korkeana se on Georgian toiseksi korkein uskonnollinen rakennus Sameban katedraalin jälkeen. Sitä ympäröivät paikallisten munkkien ylläpitämät viinitarhat, joilla tuotetaan myös omaa viiniä. Illalla palaamme  Tbilisiin. Yöpyminen hotellilla.

 

Päivä 8. Tbilisi / Mtskheta / Gori / Uplistsikhe / Gudauri (270 km)

Sisältää aamiaisen

Aamiainen hotellissa. Varhain aamulla lähdemme kohti UNESCOn maailmanperintölistalla olevaa muinaista pääkaupunkia Mtskhetaa. Vierailemme Jvarin luostarissa (500-luvulta), josta on upeat näkymät Kvari-vuorelle ja Aragvi-joille sekä Svetitskhovelin katedraalille (1000-luvulta), joka on yksi Georgian pyhimmistä paikoista, koska siellä säilytetään Kristuksen tunikaa. Kävelemme pitkin Mtskhetan kapeita mukulakivikatuja ja  jatkamme matkaa seuraavaksi Goriin, Stalinin syntymäpaikkaan. Pysähdymme ottamaan kuvia Stalinin talon ja museon edessä. Sitten saavutamme Uplistsikheen (1. vuosituhat eKr.), joka on yksi Georgian vanhimmista luolakaupungeista, ”Jumalan kaupunki”, jossa on 150 luolaa ja tunnelia: muinainen teatteri, apteekki, viinikellareita, palatsi jne. Nähtävyys, jota ei kannata ohittaa. Jatkamme vielä Gudauriin, talviurheilukeskukseen Suur-Kaukasuksen vuorijonon etelärinteellä. Yöpyminen Gudaurissa.

 

 

Päivä 9. Gudauri / Kazbegi / Ananuri / Tbilisi (190 km)

Sisältää aamiaisen

Aamulla ylitämme Crossin solan ja suuntaamme kohti vaikuttavan Mount Kazbekin juurella sijaitsevaa Stepantsmindan kylää, joka toimii rajana Venäjän ja Georgian välillä. 1,5 tunnin kävelymatkan jälkeen vierailemme 13-luvulla rakennetun Guergetin kolminaisuuden luostarissa ja istahdamme 2 170 metrin korkeudessa ihastelemaan mahtavaa näkymää Suur-Kaukasuksen vuorille. Tämän jälkeen lähdemme paluumatkalle Tbilisiä kohti. Matkalla pysähdymme katsomaan Aragvi-järven rannalla sijaitsevaa 1600-lukulaista Ananurin linnoitusta. Lopuksi saavumme pääkaupunki Tbilisiin. Tämän viimeisen illan voi käyttää pääkaupungista nauttimiseen. Yöpyminen hotellissa Tbilisissä.

 

Päivä 10. Lähtö (20 km)

Aika sanoa näkemiin Georgialle ja suunnata takaisin Suomeen. Aamiainen ei sisälly tähän päivään.


Armenia Georgia retkimahdollisuuksia

Viinikierros: Amberd:in linnoitus / Aakkospuisto / ArmAs viinitila

Päivä alkaa matkalla Amberdin linnoitukseen, joka rakennettiin 1000- ja 1200-luvuilla. Amberd, joka on rakennettu luonnollisesti hyvin suojatulle niemelle, on toiminut tärkeänä sotilaallisena linnoituksena. Tämän maallisen rakennuksen vieressä on vuonna 1026 herttua Vahram Pahlavunin rakennuttama kirkko.

Lähtö Aragatsotn:in alueelle. Vieraile Aakkospuistossa (Armenian aakkosten 1600. syntymäpäivän kunniaksi, se on ainoa aakkosto maailmassa, jolle on omistettu monumentti).

Jatka ArmAs Kartanolle, joka on ylpeä sen eri tyyppisten ja korkeatasoisten viinien tuotannosta.
Viinien maistelua lounaan kanssa.
Matka takaisin Jerevaniin.
Yö hotellissa Jerevanissa.

Hinnat sisältävät:
Kuljetuspalvelun
Opaspalvelun (englanninkielinen)
Lounaan ja viininmaistelun ArmAs Kartanolla

Vaeltaminen Tavush:in alueella

Aja Yenokavan:iin. Päivä alkaa retkellä Yenokavan kylään, joka sijaitsee Tavush:in alueen kauniilla ylängöillä. Täällä sinulla on tilaisuus viettää vapaa-aikaa ja osallistua Apaga Active Club:in extreme-aktiviteetteihin. Clubi antaa mahdollisuuden ottaa ohjattuja ratsastustunteja hevosilla ja ratsastaa Clubin alueella. Seikkailijoille on tarjolla mahdollisuus vaeltaa tai ratsastaa villissä luonnossa luonnolliselle Lastiver-luolalle. Sillä välin extreme:in rakastajat voivat mennä kokemaan lentämisen tunteen köysiradoilla. Seikkailuntäytteisen päivän jälkeen voit nauttia hyvän aterian paikallisista ja luonnollisista tuotteista. Matka takaisin Jerevaniin. Yö hotellissa Jerevanissa.

Vaellus Lastiver:ille (toukokuu-syyskuu) 40 euroa vaellusoppaasta.
*Vaihtoehtoinen: hevosratsastus, Yellpark, köysirata (lisämaksut)

Hinnat sisältävät:
Kuljetuspalvelun
Opaspalvelun (englanninkielinen)

Tsaghkadzor – Dilijan:in Kansallispuisto

Lähtö Tsaghkadzor:iin, jonka nimi tarkoittaa kuilun kukkasia ja joka on kylpyläkaupunki ja suosittu virkistymispaikka Armeniassa. Se sijaitsee pohjoisessa pääkaupunki Jerevanista katsottuna. Täällä voit osallistua parhaisiin vaellusreitteihin. Aja mahtavalle Dilijan:in metsäiselle alueelle, missä on mahdollisuus vaeltaa Dilijan:in kansallispuistossa (vaellusopastus 35 euroa). Voit kulkea museokadun läpi, jonka varrella olevat rakennukset on säilötty 1800-luvulta. Kadulta löytää myös keramiikkapajan ja puunveistäjien studion.

Hinnat sisältävät:
Kuljetuspalvelun
Opaspalvelun (englanninkielinen)

Jerevan/ Saghmosavank / Stepanavan Dendropark

Aikaisin aamulla lähtö Saghmosavank:iin, 1200-luvun armenialaiseen luostariin, joka sijaitsee Saghmosavan:in kylässä Aragatsotn:in provinssissa. Myöhemmin matkusta Lori:n alueelle, jossa sijaitsee keskiaikainen linnoituskaupunki Lori (Lori Berd), joka perustettiin 1000-luvulla. Stepanavan Dendropark on puulajipuisto, joka sijaitsee lähellä Gyulagarak-kylää Lori provinssissa. Puisto, joka sijaitsee noin 85km pohjoiseen pääkaupunki Jerevanista, perustettiin vuonna 1931 puolalaisen insinööri ja metsähoitaja Edmund Leonowics:in toimesta. Puulajipuisto on kokonaisuudessaan 35 hehtaaria, joista 17,5 hehtaatria koostuu luonnollisesta metsästä ja 15 hehtaaria koostuu koristepuista. Paluumatkalla voit vierailla Gntunik-leipomossa.

Hinnat sisältävät:
Kuljetuspalvelun
Opaspalvelun (englanninkielinen)

Tbilisi-Mtskheta – Stepantsminda – Tbilisi

Aja Georgian muinaiseen pääkaupunkiin ja uskonnolliseen keskukseen Mtskheta:an. Vieraile sen historiallisissa paikoissa: Jvari luostarissa (500-luku) ja Svetitskhoveli katedraalissa (1000-luku), jonne Kristuksen kaapu on haudattu. Molemmat Jvari ja Svetitskhoveli ovat UNESCO:n maailmanperintöluettelossa. Aja Georgian armeijan valtatietä ja matkalla vieraile Ananuri:n arkkitehtonisella rakennuskompleksilla (1600-lulu) Kirkoissa olevat veistokset ovat yksiä parhaimpia esimerkkejä georgialaisesta taiteesta. Maisemat Kaukasuksen läpi ajettaessa ovat hyvin luonnonkauniit. Ajo Tergi-joen rinnalla tuo meidät Stepantsninda:an (Kazbegi), alueen tärkeimpään kaupunkiin. Stepantsminda:sta kävelemme Gergeti Trinity kirkolle, joka sijaitsee 2170 metrissä (2.5 – 3 tuntia molempiin suuntiin). Sään salliessa, saatat nähdä vilaisun yhdestä Kaukasuksen korkeimmista jäätiköistä – Mt. Kazbek (5047 metriä). Aja takaisin Tbilisiin.

Armenia: tunnetaan etupäässä historiastaan ja omaperäisestä luonnostaan ja kasvillisuudestaan.
Pääkaupunki: Jerevan
Virallinen kieli: Armenia
Valuutta: Armenian dram
Passi ja viisumi: Suomen kansalainen tarvitsee matkustusasiakirjaksi passin.  Armenian viisumi n. 7 eur/henkilö, saa lentokentältä, maksettava käteisellä
Aikaero Suomeen: +2
Tiedot sitoumuksetta.

Georgia: on Kaukasuksen vuorten maisemissa sijaitseva maa, jossa Eurooppa ja Aasia kohtaavat. Georgia on maailman toiseksi vanhin kristillinen maa ja täällä on runsaasti kulttuurihistoriallisia jäänteitä kristinuskon varhaisilta vuosilta.
Pääkaupunki: Tbilisi
Virallinen kieli: Georgia
Valuutta: Lari (Valuutanvaihto onnistuu perillä kohteessa.)
Passi ja viisumi: Suomen kansalainen tarvitsee matkustusasiakirjaksi passin, jonka tulee olla voimassa vielä kuusi kuukautta matkan jälkeen. Suomen kansalainen ei tarvitse viisumia Georgiaan.
Aikaero Suomeen: +2
Kesäaika: +1

Tiedot sitoumuksetta

Hintaan sisältyy vuoden 2022 matkalla:
* Lennot Helsinki-Jerevan–Tbilisi-Helsinki
* Lentokenttäverot
* Majoitus 3 yön ajan Jerevanissa, kolmen tähden keskustahotellissa jaetussa kahden hengen huoneessa, esimerkiksi Silachi hotellissa. Hotelli vahvistuu lopullisesti n. 2 viikkoa ennen matkan alkua.
* Majoitus 3 yön ajan Tbilisissä, kolmen tähden keskustahotellissa jaetussa
kahden hengen huoneessa, esimerkiksi Astoria hotellissa. Hotelli vahvistuu
lopullisesti n. 2 viikkoa ennen matkan alkua.
* Majoitus 1 yön ajan Kutaisissa, majatalossa (mukavuudet)
* Aamiaiset hotellissa
* 1 päivällinen
* Lentokenttäkuljetukset
* Ohjelman mukaiset kuljetukset Armeniassa ja Georgiassa
* Paikallinen englanninkielentaitoinen kulttuuriopas mukana retkillä
* 1 mineraalivesipullo päivittäin/henkilö

Hintaan sisältyy vuoden 2023 matkalla:
* Lennot Helsinki – Jerevan – Tbilisi – Helsinki
* Lentokenttäverot
* Majoitus 5 yön ajan Jerevanissa, kolmen tähden keskustahotellissa jaetussa kahden hengen huoneessa, esimerkiksi Ani hotellissa. Hotelli vahvistuu lopullisesti n. 2 viikkoa ennen matkan alkua.
* Majoitus 3 yön ajan Tbilisissä, kolmen tähden keskustahotellissa jaetussa
kahden hengen huoneessa, esimerkiksi Ani hotellissa. Hotelli vahvistuu
lopullisesti n. 2 viikkoa ennen matkan alkua.
* Majoitus 1 yön ajan Gudairissa, Gudauri Inn hotellissa
* Aamiaiset hotelleissa, päivinä 2-9
* Junaliput Gyumriin

* Viininmaistajaiset (2 erilaista viiniä) Kharebassa
* 1 päivällinen
* Lentokenttäkuljetukset
* Ohjelman mukaiset kuljetukset Armeniassa ja Georgiassa
* Paikallinen englanninkielentaitoinen kulttuuriopas mukana retkillä
* 1 mineraalivesipullo päivittäin/henkilö

Hintaesimerkkejä, matkaehdot matkapaketti, passi ja viisumi

Hintalauseke koskien räätälöityjä matkojamme

Nettisivuillamme on hintaesimerkkejä räätälöidyistä matkoistamme. Lähtöpäivän ja matkareitin voit itse valita. Hinnat ovat esimerkkihintoja, joten lopullinen hinta muodostuu matka-ajan, reitin, kuljetushinnan, matkustusluokan sekä paikkatilanteen mukaan.

Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarjous omalle matkallesi klikkaamalla ”Pyydä tarjous” -painiketta! Teemme sinulle tarjouksen matkasta toiveidesi mukaan. Kaikki matkat ovat omatoimisia.

Varaamalla hyvissä ajoin säästät selvää rahaa!
Lähellä lähtöä varattaessa lento- ja hotellihinnat voivat olla jopa monikertaiset verrattuna siihen, jos matka varataan useita kuukausia etukäteen.

HUOM!
Jalkapallo, jääkiekko, Formula1, MotoGP, urheilutapahtumien ja muiden tapahtumien, kuten konserttien päivämäärät ja aikataulut voivat muuttua ilmoitetusta, lopullinen aika vahvistetaan noin 1-2 viikkoa ennen ajankohtaa. Tapahtuman ajankohdan muuttuminen ei oikeuta ostettujen lippujen peruutukseen tai muutokseen eikä lentojen/hotellin kuluttomaan muutokseen tai peruutukseen. Muutostilanteessa usein jo ostetut tapahtumaliput siirtyvät uudelle päivälle.

Matkaehdot

Tähän matkaan sovelletaan

Kymenmatkat Oy:n erityisehtoja matkapaketeille 1.7.2018 alkaen

sekä  Yleisiä matkapakettiehtoja 1.7.2018 alkaen.

 

Vakuuden alainen matkapaketti

Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.

Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Kymenmatkat Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.

Lisäksi Kymenmatkat Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että yrityksestä tulee maksukyvytön.

Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista kohdasta:

 

Yleiset matkapakettiehdot 1/7/2018 alkaen.

 

Hyvä tietää: Passi, viisumi, matkavakuutus ja matkaterveys

Tarkasta ennen matkaasi voimassa olevat rokotusvaatimukset ja rajanylityksessä vaadittavat terveydelliset testitulokset.

Tarkista hyvissä ajoin ennen matkaasi että sinulla on voimassa oleva matka-asiakirja. Yleisten matkapakettiehtojen mukaan matkustajan on itse huolehdittava matkalla tarvittavista asiakirjoista.

Useat maat vaativat, että passin tulee olla voimassa vielä 3-6 kuukautta matkan päättymisestä.  Ajantasaiset maahantulosäädökset on hyvä tarkistaa hyvissä ajoin ennen matkavarausta kohdemaan viranomaisilta, esimerkiksi maan lähimmästä edustustosta.

Tarkista ennen matkavaraustasi tarvitaanko matkakohteeseesi tai mahdolliseen kauttakulkumaahan viisumia tai etukäteen haettavaa maahansaapumislupaa.

Huomaa! Matkavaraukseen tulee merkitä se etunimi, joka on ensimmäisenä passissa ja koko sukunimi. Tarkista, että passissa ja matkalipussa olevat nimet täsmäävät.

Passin kuvasivusta on hyvä ottaa matkalle mukaan kopio ja säilyttää sitä eri paikassa kuin alkuperäistä passia.

 

* Matkavakuutukset  

 

Suosittelemme riittävän ja kattavan matkavakuutuksen hankintaa jo matkavarauksen yhteydessä. Useiden maiden viranomaiset vaativat  maahan saapuvilta matkavakuutuksen, joka korvaa lääkärikäynnistä ja sairaudesta aiheutuneet kulut. Tarkasta tiedot maakohtaisesti.

Matkadokumentit – ohjeita matkan varanneille

 

* EU kansalaisten matkustusasiakirjat »  Sinun Eurooppasi

 

* Matkustusasiakirjat »  Rajavartiolaitos

 

* Matkustus ja  lähtöselvitys » Hyvä tietää lentomatkalla

 

* Matkailuterveys ja rokotukset »

 

* Tuontimääräykset » Tulli.fi

 

* Matkustusilmoitukset ja -tiedotteet»  Ulkoministeriö, matkustus ja maat

 

Suomen edustustot ulkomailla>> Ulkoministeriö

 

Ulkoministeriön hätänumero +358 9 1605 5555