Armenian kiertomatka opastettuna

Armenia matkakohteena tarjoaa uljasta luontoa, luostareita ja nykypäivän elämää. Näe Ararat-vuoristo ja pääkaupunki Jerevan. Varaa Armenian matka >

Armenian kiertomatka opastettuna

Karu ja kaunis silkkitien helmi

Turkin ja Azerbaizanin välissä sijaitsevan Armenian kautta kulki aikoinaan historiallinen Silkkitie Kiinasta Eurooppaan. Armenia – opastetulla matkalla näet karunkaunista, omaperäistä luontoa, ikivanhoja luostareita ja jylhän Ararat-vuoren. Myös huimassa 2000 metrin korkeudessa lymyilevä kristallinkirkas Sevan-järvi sekä pääkaupunki Jerevan ihastuttavat. Armenian matka sopii myös ryhmille. Etelä-Kaukasuksen sykähdyttävä luonto on yhtä maisemallista nautintoa!

Armenia – omaperäisiä maisemia Silkkitien varrella

Armenia on pieni, mutta kiehtova maa, jonka rikas historia ja kulttuuri, upea luonto ja vieraanvaraiset ihmiset tekevät siitä erityisen matkakohteen. Armenia on yksi maailman vanhimmista maista ja sen historia ulottuu yli 3000 vuoden taakse. Se on tunnettu myös maailman ensimmäisenä maana, joka otti kristinuskon viralliseksi uskonnokseen vuonna 301. Tämä on jättänyt pysyvän jäljen maan kulttuuriin ja sen lukuisiin historiallisiin kohteisiin, kuten luostareihin ja kirkkoihin, jotka ovat UNESCOn maailmanperintökohteita.

Luonnon ystäville Armenia tarjoaa monia mahdollisuuksia. Sen maastoa hallitsevat vuoret, joissa on lukuisia vaellusreittejä. Lisäksi siellä on kauniita järviä, kuten Sevan-järvi, joka on yksi maailman suurimmista korkealla sijaitsevista järvistä.

Armenialainen mailmankuulu keittiö

Armenialainen keittiö on myös erittäin houkutteleva. Se on täynnä tuoreita vihanneksia, hedelmiä, yrttejä ja mausteita, ja sen ruoat ovat usein täynnä makuja. Erityisen tunnettuja ovat esimerkiksi lavash-leipä ja dolma, viininlehtiin kääritty riisi- tai lihaseos.

Armenialaiset ovat tunnettuja vieraanvaraisuudestaan. He ovat ylpeitä maastaan ja kulttuuristaan, ja he jakavat mielellään tarinoita ja perinteitä vierailijoiden kanssa. Armenia on maa, joka yllättää ja ihastuttaa vierailijansa monipuolisuudellaan ja rikkaalla historiallaan. Se on maa, joka tarjoaa unohtumattomia kokemuksia ja jossa jokainen päivä on uusi seikkailu. Tervetuloa Armeniaan – maa, joka jättää jäljen sydämeesi.

Armenia – omaperäisiä maisemia Silkkitien varrella

Matkalla majoitumme Armenian pääkaupunki Jerevanissa, jonka viihtyisät kahvilat, mielenkiintoiset museot, houkuttelevat hedelmätorit ja viehättävät kirpputorit käsityölöytöineen ovat matkan ensimmäisten päivien ohjelmassa. Jerevan on yksi maailman vanhimmista kaupungeista, mutta silti tunnelmaltaan varsin eurooppalainen.

Armenian matka opastettuna

Jerevanista pitäen teemme päiväretkiä, joiden aikana näet uljaita maisemia sekä lukuisia ikivanhoja luostareita, kuten Norvavankin luostarin ja Geghardin luolaluostarin. Pääset myös tutustumaan vaikuttavaan, entisöityyn Garnin pakanatemppelin. Päiväretkillä mukana on oma opas. Loppulomasta sinulla on mahdollisuus omatoimisiin, lisämaksullisiin retkiin.

Vinkki: jos lähdet matkalle syksyllä, on maaperä sadonkorjuun aikaan kauniin keltainen kuuman kesän jäljiltä, ja tuoreet hedelmät hivelevät makuhermoja.

Tule kaupunkilomalle ihastuttavaan Armeniaan – elämysten maahan!

Armenian matka opastettuna

Kymenmatkat FB>

Armenia Georgia opastettu matka>

Hintaesimerkkimme 6 pv: 1559 € / hlö

Yhden hengen huoneen lisämaksu 200 € / hlö
Hinnat minimi 2 hengen varaukselle.

Lisävuorokaudet ennen tai jälkeen matkan n. 120 – 150 €/huone.

Lähtöpäivät:

joka tiistai 05.03 – 22.10.2024
joka perjantai 08.03 – 25.10.2024

** 04. – 09.06 (Viinipäivät)
** 23.03. – 03.04. (Pääsiäisloma)

Matkaohjelma

Päivä 1
Saapuminen
Lähtö Helsinki-Vantaan lentokentältä kohti Jerevania.
Saapuminen Zvartnotsin lentokentälle, josta kuljetus hotelliin.
Majoitus hotellissa.

Päivä 2
Jerevanin kaupunkikierros – Muistopuisto – Hedelmätori – Vernissage (~60 km)

Aamiainen hotellilla.

Aamiaisen jälkeen alkaa kaupungin tutkiminen. Armeniassa sijaitseva pääkaupunki on yksi maailman vanhimmista kaupungeista, vielä vanhempi kuin Rooma, perustettu jo vuonna 782 eKr. Tänään se on kukoistava kaupunki, jossa on modernin kosmopoliittisen pääkaupungin tuoma jännitys, vilinää ja vilskettä.
Aloitamme kierroksemme Tasavallan aukiolta, arkkitehti Alexander Tamanianin mestariteokselta ja jatkamme Cascade Complexiin, modernin taiteen ulkoilmamuseoon.

Kompleksi yhdistää keskustan asuinalueeseen massiivisten portaiden avulla, jotka johtavat ylös Victory Parkiin ja tarjoavat upean näköalan koko kaupungin keskustaan. Äiti Armenian monumentti seisoo ylväänä puistossa, huolellisesti vartioiden kaupunkia ylhäältä. Seuraavaksi vierailemme Oopperatalossa, joka on merkittävä esimerkki urbaanista arkkitehtuurista ja kaupungin vilkkaasta solmukohdasta. Oopperan takana sijaitsee Vapauden aukio puistojen ja ulkokahviloiden ympäröimänä, täällä on suosittuja ja mukavia paikkoja viettää kesäiltoja.

Kierroksesi aikana saat mahdollisuuden nauttia  Jerevanin keskustan kauneudesta ja vierailemme myös Tsitsernakaberdissa, jossa voimme kävellä Memorial Parkin läpi ja näemme Kansanmurhan uhrien muistomerkin.

Jos haluat maistaa Armenian herkkuja ja deli-tuotteita, kuten kuivattuja hedelmiä, sujukhia, basturmaa, aromaattisia yrttejä ja tuoreita tuotteita, Jerevanin hedelmätori on silloin oikea paikka vierailla.

Vierailemme myös Vernissagen kirpputorilla, jossa voimme ihailla Armenian kansallisten perinteiden, taiteen ja käsityön yhdistelmää nykyaikaiseen makuun sovitettuna. Kuka tietää, ehkä haluat ostaa mukaan muiston tai kaksi?
Yöpyminen Jerevanin hotellissa.

Päivä 3
Jerevan – Sevanjärvi – Sevanavank – Garni – Geghard – Jerevan (~185 km)

Aamiainen hotellilla.

Hotellilla nautitun täyttävän aamiaisen jälkeen suuntaamme kohti Sevanjärveä, Armenian smaragdia ja maailman toiseksi suurinta alppijärveä. Sevan-järvi on yksi suurimmista makean veden vesistä Alppien vuoristojärvien maailmassa. Kaunis maisema ja kristallinkirkas vesi tarjoavat hyvät edellytykset erinomaiselle levähdykselle. Käymme myös Sevanavankin luostarikompleksissa. Sevanavankin luostarin perusti vuonna 874 prinsessa Mariam. Järven pintaa laskettiin Josef Stalinin aikakaudella, tämän seurauksena vedenpinta laski noin 20 metriä ja saaresta muodostui niemimaa.

 

Lähdemme Garnin kylään ja vierailemme Garnin temppelissä, jonka rakennutti ensimmäisellä vuosisadalla jKr. Armenian kuningas Tiridates. Garnin temppeli on ainoa alkuperäiseen muotoonsa restauroitu pakanatemppeli Armeniassa, se on rakennettu jo 100-luvulla eKr armenialaisen pakanajumalan, Mitran kunniaksi. Tämä temppeli, on ainutlaatuinen säilynyt esimerkki pakanakulttuurista Armeniassa. Kristinuskon hyväksymisen jälkeen vuonna 301, pakanallinen temppeli menetti merkityksensä ja Garnin linnoituksesta tuli kuninkaiden kesäasunto. Garnin koillispuolella, korkeammalla Azat-joen laaksossa, sijaitsee upea keskiaikaisen armenialaisen arkkitehtuurin monumentti, UNESCO:n maailmanperintöluetteloon kuuluva Geghardin luostari.

Geghard on toinen uskomaton muinainen armenialainen luostari, joka on osittain kaiverrettu vuoren sisään. Geghardin luostari on 1200-luvun armenialaisen arkkitehtuurin ylittämätön mestariteos. Jotkut kirkoista on mestarillisesti hakattu valtavaan kallioon, pääkirkosta johtaa kallioon kaiverrettu käytävä luolakirkolle jossa akustiikan sanotaan olevan vertaansa vailla. Kirkoissa on runsaasti hienovaraisia veistoksellisia koristeita ja monia kauniita khachkareja (ristikiviä). Paluu Jerevaniin.

Yövymme hotellissa Jerevanissa.

Päivä 4
Jerevan – Echmiadzin – Zvartnots – Khor Virap (~130 km)

Aamiainen hotellilla.

Aloitamme päivän vierailulla Echmiadzinin katedraalissa, joka on yksi vanhimmista yhä pystyssä olevista kirkoista kristikunnassa ja on koko Armenian äitikirkko. Echmiadzin = Armenian Vatikaani.
Vierailemme Echmiadzinissa joka toimii Armenian Apostolisen kirkon keskuksena ja on yksi ensimmäisiä kristillisiä kirkkoja maailmassa. Pyhä Echmiadzin on koko armenialaisten hengellinen keskus ja yksi tärkeistä kristinuskon keskuksista maailmassa. Katedraali rakennettiin vuonna 303 jKr. paganistisen temppelin päälle, symboloimaan kääntymistä paganismin sijaan kristinuskoon. Useimpien tutkijoiden mukaan se oli ensimmäinen katedraali, joka rakennettiin muinaisessa Armeniassa, ja sitä pidetään usein maailman vanhimpana katedraalina.

Sen jälkeen vierailemme UNESCO:n maailmanperintöluetteloon kuuluvissa Zvartnotsin katedraalin raunioissa, jotka ovat täydellinen esimerkki 7. vuosisadan armenialaisesta arkkitehtuurista. Suureelliset rauniot, jotka olivat kerran Armenian kirkon magnifinen keskus, josta on näköala Araratin vuorelle.

Teemme retken Khor Virapin luostariin ja uppoudumme tutkimaan sen viehättävää arkkitehtuuria ja rikasta historiaa, sekä uskonnollista että kulttuurista. Khor Virap sijaitsee Araratin laaksossa raamatullisen Araratin vuoren taustaa vasten, jossa Nooan arkki laski ankkurinsa.
Yöpyminen Jerevanin hotellissa.

Päivä 5
Vapaapäivä/Vaihtoehtoinen retki
Hotellilla tarjoiltu aamiainen. Tutustu kaupunkiin omatoimisesti.
Yöpyminen Jerevanin hotellissa.
Omatoimiset lisämaksulliset retket – Opastetut kierrokset – voit katsoa kuvan alta.

Päivä 6
Kuljetus hotellilta lentokentälle ja lähtö kotiin.
Aamiaisen jälkeen on aika pakata matkalaukut ja suunnata kohti kotia. Toivottavasti nautit matkastasi ja näemme sinut pian uudelleen!

Armenia Jerevan Silachi

Nauti olostasi kauniissa vieraanvaraisessa hotelli Jerevanissa, Armeniassa. Hotelli Silachissa yhdistyvät vuosisatoja vanhat perinteet, laadukkaaseen ja mukavaan oleskeluun.

Täällä voit nauttia todellisesta Armenialaisesta vieraanvaraisuudesta, sekä laadukkaasta ja ystävällisestä palvelusta.

Lue lisää
Armenia

Armenia: tunnetaan etupäässä historiastaan ja omaperäisestä luonnostaan ja kasvillisuudestaan.
Pääkaupunki: Jerevan
Virallinen kieli: Armenia
Valuutta: Armenian dram
Passi ja viisumi: Suomen kansalainen tarvitsee matkustusasiakirjaksi passin.  Armenian viisumi n. 7 eur/henkilö, saa lentokentältä, maksettava käteisellä
Aikaero Suomeen: +2
Tiedot sitoumuksetta.

Armenia Jerevan retkimahdollisuuksia

* Parajanov Museo: Yksi parhaimmista museoista Jerevanissa, Parajanov on pieni ja omalaatuinen ja se on kuuluisan neuvostolaisen elokuvantekijän Sergei Parajanov:in (1924-1990) viimeinen koti. Museo on kuuluisa taiteilijan hienoista kollaaseista, jotka houkuttelevat kaikkia sen vieraita.

* Ararat Brandytehdas: Armenialaisen brandyn tuotanto voidaan jäljittää vuoteen 1887, kun ylemmän killan myyjä nimeltään Nerses Tairyants rakensi maan ensimmäisen yhdistetyn viinitilan ja tislaamon Jerevanin entisen linnoituksen alueelle. Kierrosten aikana vierailijoille tarjotaan käyntiä tehtaan museoon ja maistiaisia kolmesta eri brandy:stä.

* Armenian historian museo: Perustettu vuonna 1919, tämä uniikki museo vangitsee kaikkien vierailijoidensa huomion. Täällä voi nähdä aidon armenialaisen sielun ja hengen, kyvyn elää ja selvitä läpi tuhansien julmien vuosisatojen. Museolla, joka sijaitsee keskellä Jerevania, on noin 400 000 näyttelyä, joista yli 5000 on pysyvästi esillä. Vähän aikaa sitten kokoelma valmistui maailman vanhimmalla kengällä, joka on tehty lehmänvuodasta ja parkittu kasvin tai vihanneksen öljyllä. Se on noin 5500 vuotta vanha, vanhempi kuin Stonehenge tai Egyptin pyramiidit, sanovat tutkijat.

* Jerevanin historian museo: Jerevanin kaupungin historian museo perustettiin vuonna 1931. Nykyään museoon on sijoitettu yli 89700 esinettä, jotka esittävät pääkaupungin materiaalista ja hengellistä kulttuuria muinaisilta ajoilta meidän aikaamme asti.

* Modernin taiteen museo
Modernin taiteen museon perusti vuonna 1972 taidekriitikko Henrik Igityan, joka toimi museon johtajana 37 vuotta.
H. Igityan sai suuren tuen Jerevanin silloiselta pormestarilta Grigor Hasratyanilta sekä 60-luvun parhailta armenialaisilta taiteilijoilta.

Hintaan sisältyy:

* Reittilennot veroineen Helsinki-Jerevan-Helsinki
* Yksi ruumaan menevä matkalaukku, max 23 kg per matkustaja
* Majoitus 5 yön ajan kolmen tähden keskustahotellissa jaetussa kahden hengen huoneessa, kuten hotelleissa: Ani Plaza Hotel, Imperial Hotel, Hayasa Hotel. Hotelli vahvistuu lopullisesti n. 2 viikkoa ennen matkan alkua.
* Aamiaiset hotellissa
* Lentokenttäkuljetukset meno-paluuna Jerevanissa
* Ohjelman mukaiset kuljetukset Armeniassa
* Paikallinen englanninkielentaitoinen kulttuuriopas mukana kohteissa
(päivät 2, 3, 4)
* Sisäänpääsyliput: Etchmiadzinin aarrekammion museo, Zvartnots, Garnin temppeli
* 1 mineraalivesipullo päivittäin/henkilö

Lisämaksusta:

* Yhden hengen huoneen lisämaksu
* Etukäteen varatut istumapaikat lennoille
* Liityntäkuljetukset muualta Suomesta

Hintaan ei sisälly:

* Juomarahoja & matkatavarakuljetusta
* Aterioita
* Vapaaehtoisia retkiä
* Muita yllä mainitsemattomia aktiviteetteja
* Oppaan palvelut päivinä (1, 5, 6)

Kaikki matkamme sopivat myös omatoimimatkoiksi  tai ryhmämatkoiksi, jotka räätälöidään kanssanne.
S
uunnitteletko matkaa oman ryhmäsi kanssa?

Anna ammattitaitoisen myyntivirkailijamme auttaa matkasi suunnittelussa.
Puhelin 05 211 1600 tai kymenmatkat @ kymenmatkat.fi

Matkan hinta / hintaesimerkkejä

Valmiit matkapaketit

Olemme paketoineet myyntiin matkapaketteja, joiden lähtöpäivämäärät  ja matkan hinta on merkitty sivuillemme. Näihin matkoihin yleensä sisältyy opastus. Opastus on useimmissa matkoissa perillä kohteessa, tämä on kerrottu hintaan sisältyy osiossa.

Hintalauseke koskien asiakkaan toimeksiannosta räätälöityjä matkapakettejamme

Nettisivuillamme on hintaesimerkkejä räätälöidyistä matkoistamme. Nämä matkat voivat olla opastettuja tai omatoimisia, tämä on kerrottu hintaan sisältyy osiossa. Lähtöpäivän ja matkareitin voit itse valita. Hinnat ovat esimerkkihintoja, joten lopullinen hinta muodostuu matka-ajan, reitin, kuljetushinnan, matkustusluokan sekä paikkatilanteen mukaan.

Ryhmämatkojen hintaesimerkit

Hinnat ovat arviohintoja, lopullinen hinta muodostuu sesongin ja kuljetusyhtiön sekä matkustusluokan mukaan. Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarkka tarjous omalle ryhmällesi klikkaamalla tarjouslomakettamme! Ryhmähinnat ovat yleensä voimassa alkaen 10 hengen ryhmille, ellei toisin mainita.

Matkadokumentit ja hyvä tietää matkaohjeita

Tutustu ennen matkaasi>

Opastetut kierrokset

Viinitila: Amberd-linnoitus – Aakkospuisto – Armenia Wine -tehdas

Päivä alkaa ajelulla Amberd-linnoitukseen, joka rakennettiin 11.-13. vuosisatojen aikana. Luonnostaan hyvin puolustetulle niemelle rakennettu Amberd toimi tärkeänä sotilaslinnoituksena. Tämän maallisen rakennuksen vieressä on kirkko, jonka herttua Vahram Pahlavuni rakensi vuonna 1026.
Lähtö Aragatsotnin alueelle. Käynti Aakkospuistossa (Armenian aakkosten 1600-vuotisjuhlan muistoksi, se on ainoa aakkosto maailmassa, jolle on omistettu monumentti.). Siirtyminen Sasunikiin, vierailu Armenia Wine -tehtaassa, joka on modernin viininvalmistuksen ikoni, tasapainottaen muinaisia perinteitä uusimman teknologian kanssa. Yritys on myös paikallisen markkinan johtaja laatuviinisektorilla sekä Armenian viinivientien johtaja. Armenia Wine -viinitilan historiallinen museo on äskettäin avattu. Massiivisten ovien läpi, jotka viittaavat Armenian eepokseen ”David Sasunilainen”, siirrytään kallioluolaan, joka on kaivettu 6,5 m syvyyteen basalttikallioon. Juuri tällaisissa kellareissa viiniä säilytettiin muinaisina aikoina. Palattuamme ylös portaita, siirrymme maistelemaan Armenia Wine -tehtaan viiniä, joka tuottaa myös konjakkia. Tehtaalla voit tutustua viininvalmistuksen prosessiin.
Ajo takaisin Jerevaniin.
Yöpyminen hotellissa Jerevanissa.

Hintaan sisältyy:

Museolipun
Viininmaistelun Armenia Wine -tehtaassa
Kuljetuspalvelun
Opaspalvelun (englanniksi puhuva)

 

Vaeltaminen Tavush:in alueella

Aja Yenokavan:iin. Päivä alkaa retkellä Yenokavan kylään, joka sijaitsee Tavush:in alueen kauniilla ylängöillä. Täällä sinulla on tilaisuus viettää vapaa-aikaa ja osallistua Apaga Active Club:in extreme-aktiviteetteihin. Clubi antaa mahdollisuuden ottaa ohjattuja ratsastustunteja hevosilla ja ratsastaa Clubin alueella. Seikkailijoille on tarjolla mahdollisuus vaeltaa tai ratsastaa villissä luonnossa luonnolliselle Lastiver-luolalle. Sillä välin extreme:in rakastajat voivat mennä kokemaan lentämisen tunteen köysiradoilla. Seikkailuntäytteisen päivän jälkeen voit nauttia hyvän aterian paikallisista ja luonnollisista tuotteista. Matka takaisin Jerevaniin. Yö hotellissa Jerevanissa.

Vaellus Lastiver:ille (toukokuu-syyskuu) lisämaksu vaellusoppaasta.
* Vaihtoehtoinen: hevosratsastus, Yellpark, köysirata (lisämaksut)

Hintaan sisältyy:

Kuljetuspalvelu
Opaspalvelu (englanninkielinen)

Tsaghkadzor – Dilijan:in Kansallispuisto

Lähtö Tsaghkadzor:iin, jonka nimi tarkoittaa kuilun kukkasia ja joka on kylpyläkaupunki ja suosittu virkistymispaikka Armeniassa. Se sijaitsee pohjoisessa pääkaupunki Jerevanista katsottuna. Täällä voit osallistua parhaisiin vaellusreitteihin. Aja mahtavalle Dilijan:in metsäiselle alueelle, missä on mahdollisuus vaeltaa Dilijan:in kansallispuistossa (vaellusopastus 35 euroa). Voit kulkea museokadun läpi, jonka varrella olevat rakennukset on säilötty 1800-luvulta. Kadulta löytää myös keramiikkapajan ja puunveistäjien studion.

Hintaan sisältyy:
Kuljetuspalvelu
Opaspalvelu (englanninkielinen)

Jerevan/ Saghmosavank / Stepanavan Dendropark

Aikaisin aamulla lähtö Saghmosavank:iin, 1200-luvun armenialaiseen luostariin, joka sijaitsee Saghmosavan:in kylässä Aragatsotn:in provinssissa. Myöhemmin matkusta Lori:n alueelle, jossa sijaitsee keskiaikainen linnoituskaupunki Lori (Lori Berd), joka perustettiin 1000-luvulla. Stepanavan Dendropark on puulajipuisto, joka sijaitsee lähellä Gyulagarak-kylää Lori provinssissa. Puisto, joka sijaitsee noin 85km pohjoiseen pääkaupunki Jerevanista, perustettiin vuonna 1931 puolalaisen insinööri ja metsähoitaja Edmund Leonowics:in toimesta. Puulajipuisto on kokonaisuudessaan 35 hehtaaria, joista 17,5 hehtaatria koostuu luonnollisesta metsästä ja 15 hehtaaria koostuu koristepuista. Paluumatkalla voit vierailla Gntunik-leipomossa.

Hintaan sisältyy:
Kuljetuspalvelu
Opaspalvelu (englanninkielinen)

Gyumri – kävelykierros

Lähde lyhyelle junamatkalle Gyumriin, Armeniaan toiseksi suurimpaan kaupunkiin. Gyumri on yksi Armenian vanhimmista asutusalueista 3000 vuoden historian kera, ja se on merkittävä kohde vierailla ja ihailla. Se on tunnettu erityisesti hyvin säilyneestä vanhasta kaupungistaan. Nauti kaupunkikierroksesta, jossa voit oppia Gyumrin historiasta ja arkkitehtuurista. Vieraile Kansallisen arkkitehtuurin ja kaupunkielämän museossa. Kuuluisan talon rakensi rikas kauppias, Petros Dzitoghtsyan, vuonna 1872. Nyt voit nähdä hyvin säilyneitä huonekaluja, taideteoksia, mattoja ja käsityötä Gyumrista, kaikki esineet ovat tyypillisiä rikkaalle Gyumrin perheelle 1800-luvun lopulla.

Hintaan sisältyy:
Junalippu, museolippu
Opaspalvelu (englanninkielinen