Armenian matka opastettuna

Armenia matkakohteena tarjoaa uljasta luontoa, luostareita ja nykypäivän elämää. Näe Ararat-vuoristo ja pääkaupunki Jerevan. Varaa Armenian matka >

Lomahaku

Valitse matkasi yhdellä klikkauksella (tai useammalla)

Armenian matka opastettuna

Karu ja kaunis silkkitien helmi

Turkin ja Azerbaizanin välissä sijaitsevan Armenian kautta kulki aikoinaan historiallinen Silkkitie Kiinasta Eurooppaan. Armenia – opastetulla matkalla näet karunkaunista, omaperäistä luontoa, ikivanhoja luostareita ja jylhän Ararat-vuoren. Myös huimassa 2000 metrin korkeudessa lymyilevä kristallinkirkas Sevan-järvi sekä pääkaupunki Jerevan ihastuttavat. Armenian matka sopii myös ryhmille. Etelä-Kaukasuksen sykähdyttävä luonto on yhtä maisemallista nautintoa!

Armenia – omaperäisiä maisemia Silkkitien varrella

Matkalla majoitumme Armenian pääkaupunki Jerevanissa, jonka viihtyisät kahvilat, mielenkiintoiset museot, houkuttelevat hedelmätorit ja viehättävät kirpputorit käsityölöytöineen ovat matkan ensimmäisten päivien ohjelmassa. Jerevan on yksi maailman vanhimmista kaupungeista, mutta silti tunnelmaltaan varsin eurooppalainen.

Armenian matka opastettuna

Jerevanista pitäen teemme päiväretkiä, joiden aikana näet uljaita maisemia sekä lukuisia ikivanhoja luostareita, kuten Norvavankin luostarin ja Geghardin luolaluostarin. Pääset myös tutustumaan vaikuttavaan, entisöityyn Garnin pakanatemppelin.

Päiväretkillä mukana on oma opas. Loppulomasta sinulla on mahdollisuus omatoimisiin, lisämaksullisiin retkiin.

Vinkki: jos lähdet matkalle syksyllä, on maaperä sadonkorjuun aikaan kauniin keltainen kuuman kesän jäljiltä, ja tuoreet hedelmät hivelevät makuhermoja.

Tule kaupunkilomalle ihastuttavaan Armeniaan – elämysten maahan!

Armenian matka opastettuna

Kymenmatkat FB>

Armenia Georgia opastettu matka>

Hintaesimerkkimme 7 pv: 1559 € / hlö
Yhden hengen huoneen lisämaksu 200 € / hlö

Matkaohjelma 2023

VUOSI 2023 lähtöpäivät 7 päivää: 10.03., 24.03., 07.04., 21.4., 05.05., 19.05., 02.06., 16.06., 07.07., 21.7., 4.8., 25.8., 08.09., 22.09., 06.10., 22.10., 03.11.

Päivä 1 pe:

Lähtö Helsinki-Vantaan lentokentältä kohti Jerevania.
Saapuminen Zvartnotsin lentokentälle, josta kuljetus hotelliin.
Majoitus hotellissa.

Päivä 2 la:
Jerevanin kaupunkikierros / Etchmiadzin / Zvartnots (~120 km) Kesto – 6-7 tuntia / vain aamiainen

Aamiainen hotellissa.
Aamulla tapamme oppaan ja aloitamme Jerevanin kaupunkikierroksen.
Matkaamme Echmiadziniin = Armenian Vatikaani.
Vierailemme Echmiadzinissa joka toimii Armenian Apostolisen kirkon keskuksena ja on yksi ensimmäisiä kristillisiä kirkkoja maailmassa. Pyhä Echmiadzin on koko armenialaisten hengellinen keskus ja yksi tärkeistä kristinuskon keskuksista maailmassa. Paluumatkalla pysähdymme Jerevanin Zvartnotsin temppelin raunioilla. Zvartnotsin temppeli on 700-luvun helmi, joka on listattu Unescon maailmanperintöluetteloon. Omatoiminen lounasaika.

Vierailemme Tsitsernakaberdissa, jossa voimme kävellä Memorial Parkin läpi ja vierailla Kansanmurhan uhrien museossa. Vierailemme myös Cafesjian Show Roomissa ja Vernissagen kirpputorilla, jossa voimme ihailla Armenian kansallisten perinteiden, taiteen ja käsityön yhdistelmää nykyaikaiseen makuun sovitettuna. Yöpyminen Jerevanissa.

Päivä 3 sun
Guymri (~20 km) Kesto ~6-7 tuntia/vain aamiainen

Aamiainen hotellissa. Tänään matkustamme junalla Gyumrin kaupunkiin. Muinainen kaupunki, joka on kuuluisa ihmisten huumorista ja aitojen perinteiden säilyttämisestä, on myös tunnettu monista nähtävyyksistään. Gyumri on Armenian toiseksi suurin kaupunki. Aloitamme tutustuminen Gyumriin kävellen tilavalle Vapaudenaukiolle. Gyumrin pääaukion molemmilla puolilla on kaksi merkittävää kirkkoa. Upea musta vulkaanisesta kivestä pystytetty rakennus on Pyhän Jumalanäidin kirkko, nimeltään myös Surb Astvatsatsin tai Seitsemän haavaa kirkko. Se eroaa useimmista armenialaisista kirkoista rikkaalla ikonostaasikokoelmallaan. Nykyaikaisia khachkareja, eli ristikiviä, löytyy myös kaupungin kaduilta. Näiden monimutkaisten taidekaiverrusten tekeminen on sisällytetty Unescon aineettomaan maailmanperintöluetteloon. Jatkamme kävelymatkaamme pitkin Mestareiden katua. Vierailemme Dzitoghtsyan-museossa. Tämä museo oli  varakkaan Dzitoghtsyan-perheen koti ja on nyt omistettu esittelemään Gyumrin rikasta kulttuuria ja elämää 1800-luvulla. Palaamme Jerevaniin junalla. Yöpyminen hotellissa Jerevanissa.

Päivä 4 ma
Jerevan- Khor Virap – Noravank – Jerevan (~250 km) Kesto ~7-8 tuntia/vain aamiainen

Aamiainen hotellissa. Khor-Virap on Armenian kristinuskon keidas ja se sijaitsee muutaman sadan metrin matkan päässä Turkin rajasta

Lähdemme tutustumaan Khor-Virap luostariin, joka on Armenian kristinuskon keidas ja se sijaitsee kukkulan laella muutaman sadan metrin matkan päässä Turkin rajasta. Khor Virap luostarin historiaan liittyy Pyhään Gregorios Valontuojaan, joka toi kristinuskon Armeniaan. Luostari on upea mestariteos ja pyhiinvaelluspaikka, jossa joka vuosi vierailee paljon turisteja sekä paikallisia asukkaita. Khor Virap näyttää linnalta, jossa voit istua ja unelmoida samalla kun ihailet kirkon kauneutta. Retken kohokohta on, kun silmiemme eteen aukeaa näkymä raamatulliselle Ararat-vuorelle. Lounasaika

Matkamme jatkuu Noravankin luostariin – uskonnolliseen ja kulttuuriseen 1200-luvun keskukseen. Luostari sijaitsee kapeassa rotkossa, joka tunnetaan korkeista, jyrkistä, tiilenpunaisista kallioistaan suoraan luostaria vastapäätä. Tätä luostaria arvostavat tuhannet kävijät paitsi sen erikoisen arkkitehtuurin ja historian vuoksi, myös luostarin harmoniasta ympäröivän upean luonnon kanssa. Palaamme takaisin pääkaupunkiin. Yöpyminen Jerevanissa.

Päivä 5 ti
Jerevan – Sevanjärvi – Garni – Geghard – Jerevan (~250 km) Kesto ~ 6-7 tuntia / vain aamiainen

Aamiainen hotellissa. Lähdemme Sevan-järvelle, joka on yksi suurimmista makean veden vesistä Alppien vuoristojärvien maailmassa. Kaunis maisema ja kristallinkirkas vesi tarjoavat hyvät edellytykset erinomaiselle levähdykselle. Vierailemme matkalla Sevanavankin luostarissa, josta jatkamme Garnin temppeliin. Garnin temppeli on ainoa alkuperäiseen muotoonsa restauroitu pakanatemppeli Armeniassa, se on rakennettu jo 100-luvulla eKr armenialaisen pakanajumalan, Mitran kunniaksi. Tämä temppeli, on ainutlaatuinen säilynyt esimerkki pakanakulttuurista Armeniassa. Kristinuskon hyväksymisen jälkeen vuonna 301, pakanallinen temppeli menetti merkityksensä ja Garnin linnoituksesta tuli kuninkaiden kesäasunto.
Lounasaika

Lounaan jälkeen matkaamme Geghardin luostariin, joka on merkitty Unescon maailmanperintöluetteloon. Geghardin luostari on 1200-luvun armenialaisen arkkitehtuurin ylittämätön mestariteos. Jotkut kirkoista on mestarillisesti hakattu valtavaan kallioon, pääkirkosta johtaa kallioon kaiverrettu käytävä luolakirkolle jossa akustiikan sanotaan olevan vertaansa vailla. Kirkoissa on runsaasti hienovaraisia veistoksellisia koristeita ja monia kauniita khachkareja (ristikiviä). Paluu Jerevaniin. Yöpyminen hotellissa Jerevanissa.

Päivä 6 ke

Vapaapäivä/vain aamiainen

Aamiainen hotellissa.
Voit osallistua lisämaksullisille retkeille Armeniassa* (katso alla)

Päivä 7 to

Kotiinlähtö

 

Aamiainen hotellissa normaaliin aamiaisaikaan.


Armenia Jerevan retkimahdollisuuksia

* Parajanov Museo: Yksi parhaimmista museoista Jerevanissa, Parajanov on pieni ja omalaatuinen ja se on kuuluisan neuvostolaisen elokuvantekijän Sergei Parajanov:in (1924-1990) viimeinen koti. Museo on kuuluisa taiteilijan hienoista kollaaseista, jotka houkuttelevat kaikkia sen vieraita.

* Ararat Brandytehdas: Armenialaisen brandyn tuotanto voidaan jäljittää vuoteen 1887, kun ylemmän killan myyjä nimeltään Nerses Tairyants rakensi maan ensimmäisen yhdistetyn viinitilan ja tislaamon Jerevanin entisen linnoituksen alueelle. Kierrosten aikana vierailijoille tarjotaan käyntiä tehtaan museoon ja maistiaisia kolmesta eri brandy:stä.

* Armenian historian museo: Perustettu vuonna 1919, tämä uniikki museo vangitsee kaikkien vierailijoidensa huomion. Täällä voi nähdä aidon armenialaisen sielun ja hengen, kyvyn elää ja selvitä läpi tuhansien julmien vuosisatojen. Museolla, joka sijaitsee keskellä Jerevania, on noin 400 000 näyttelyä, joista yli 5000 on pysyvästi esillä. Vähän aikaa sitten kokoelma valmistui maailman vanhimmalla kengällä, joka on tehty lehmänvuodasta ja parkittu kasvin tai vihanneksen öljyllä. Se on noin 5500 vuotta vanha, vanhempi kuin Stonehenge tai Egyptin pyramiidit, sanovat tutkijat.

* Jerevanin historian museo: Jerevanin kaupungin historian museo perustettiin vuonna 1931. Nykyään museoon on sijoitettu yli 89700 esinettä, jotka esittävät pääkaupungin materiaalista ja hengellistä kulttuuria muinaisilta ajoilta meidän aikaamme asti.

* Modernin taiteen museo
Modernin taiteen museon perusti vuonna 1972 taidekriitikko Henrik Igityan, joka toimi museon johtajana 37 vuotta.
H. Igityan sai suuren tuen Jerevanin silloiselta pormestarilta Grigor Hasratyanilta sekä 60-luvun parhailta armenialaisilta taiteilijoilta.


Apua

Tämä matka sopii myös ryhmille
Suunnitteletko matkaa oman ryhmäsi kanssa?

Me suunnittelemme yhdessä kanssanne sinulle ja ryhmällesi sopivat matkapaketit. Olipa kyseessä kotimaan tai ulkomaan matka, risteily Tallinnaan tai Karibialle, junamatka Eurooppaan tai bussimatka toivomaanne kohteeseen, anna ammattitaitoisen myyntivirkailijamme auttaa matkasi suunnittelussa.
Puhelin 05 211 1600 tai kymenmatkat @ kymenmatkat.fi.

Tarvitsetko apua? Soita meille 05 211 1600

Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.

PYYDÄ RYHMÄTARJOUS >

Armenia Jerevan Silachi

Nauti olostasi kauniissa vieraanvaraisessa hotelli Jerevanissa, Armeniassa. Hotelli Silachissa yhdistyvät vuosisatoja vanhat perinteet, laadukkaaseen ja mukavaan oleskeluun.

Täällä voit nauttia todellisesta Armenialaisesta vieraanvaraisuudesta, sekä laadukkaasta ja ystävällisestä palvelusta.

Lue lisää

Armenia: tunnetaan etupäässä historiastaan ja omaperäisestä luonnostaan ja kasvillisuudestaan.
Pääkaupunki: Jerevan
Virallinen kieli: Armenia
Valuutta: Armenian dram
Passi ja viisumi: Suomen kansalainen tarvitsee matkustusasiakirjaksi passin.  Armenian viisumi n. 7 eur/henkilö, saa lentokentältä, maksettava käteisellä
Aikaero Suomeen: +2
Tiedot sitoumuksetta.

Lisämaksusta:
* Matkavakuutus
* Sisäänpääsymaksut lisämaksullisiin/valinnaisiin kohteisiin
* Alkoholijuomat (paitsi retkiin sisältyvät)
* Ruokailut (lounas/päivällinen)
* Juomarahat

minimi 2 henkilön ryhmälle.

Hintaan sisältyy:
* Lennot Helsinki-Jerevan-Helsinki
* Lentokenttäverot
* Majoitus 5 yön ajan kolmen tähden keskustahotellissa jaetussa kahden hengen huoneessa, esimerkiksi Silachi hotellissa. Hotelli vahvistuu lopullisesti n. 2 viikkoa ennen matkan alkua.
* Aamiaiset hotellissa
* Lentokenttäkuljetukset meno-paluuna Jerevanissa
* Ohjelman mukaiset kuljetukset Armeniassa
* Paikallinen englanninkielentaitoinen kulttuuriopas mukana kohteissa
* 1 mineraalivesipullo päivittäin/henkilö

Hintaesimerkkejä, matkaehdot matkapaketti, passi ja viisumi

Hintalauseke koskien räätälöityjä matkojamme

Nettisivuillamme on hintaesimerkkejä räätälöidyistä matkoistamme. Lähtöpäivän ja matkareitin voit itse valita. Hinnat ovat esimerkkihintoja, joten lopullinen hinta muodostuu matka-ajan, reitin, kuljetushinnan, matkustusluokan sekä paikkatilanteen mukaan.

Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarjous omalle matkallesi klikkaamalla ”Pyydä tarjous” -painiketta! Teemme sinulle tarjouksen matkasta toiveidesi mukaan. Kaikki matkat ovat omatoimisia.

Varaamalla hyvissä ajoin säästät selvää rahaa!
Lähellä lähtöä varattaessa lento- ja hotellihinnat voivat olla jopa monikertaiset verrattuna siihen, jos matka varataan useita kuukausia etukäteen.

HUOM!
Jalkapallo, jääkiekko, Formula1, MotoGP, urheilutapahtumien ja muiden tapahtumien, kuten konserttien päivämäärät ja aikataulut voivat muuttua ilmoitetusta, lopullinen aika vahvistetaan noin 1-2 viikkoa ennen ajankohtaa. Tapahtuman ajankohdan muuttuminen ei oikeuta ostettujen lippujen peruutukseen tai muutokseen eikä lentojen/hotellin kuluttomaan muutokseen tai peruutukseen. Muutostilanteessa usein jo ostetut tapahtumaliput siirtyvät uudelle päivälle.

Matkaehdot

Tähän matkaan sovelletaan

Kymenmatkat Oy:n erityisehtoja matkapaketeille 1.7.2018 alkaen

sekä  Yleisiä matkapakettiehtoja 1.7.2018 alkaen.

 

Vakuuden alainen matkapaketti

Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.

Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Kymenmatkat Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.

Lisäksi Kymenmatkat Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että yrityksestä tulee maksukyvytön.

Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista kohdasta:

 

Yleiset matkapakettiehdot 1/7/2018 alkaen.

 

Hyvä tietää: Passi, viisumi, matkavakuutus ja matkaterveys

Tarkasta ennen matkaasi voimassa olevat rokotusvaatimukset ja rajanylityksessä vaadittavat terveydelliset testitulokset.

Tarkista hyvissä ajoin ennen matkaasi että sinulla on voimassa oleva matka-asiakirja. Yleisten matkapakettiehtojen mukaan matkustajan on itse huolehdittava matkalla tarvittavista asiakirjoista.

Useat maat vaativat, että passin tulee olla voimassa vielä 3-6 kuukautta matkan päättymisestä.  Ajantasaiset maahantulosäädökset on hyvä tarkistaa hyvissä ajoin ennen matkavarausta kohdemaan viranomaisilta, esimerkiksi maan lähimmästä edustustosta.

Tarkista ennen matkavaraustasi tarvitaanko matkakohteeseesi tai mahdolliseen kauttakulkumaahan viisumia tai etukäteen haettavaa maahansaapumislupaa.

Huomaa! Matkavaraukseen tulee merkitä se etunimi, joka on ensimmäisenä passissa ja koko sukunimi. Tarkista, että passissa ja matkalipussa olevat nimet täsmäävät.

Passin kuvasivusta on hyvä ottaa matkalle mukaan kopio ja säilyttää sitä eri paikassa kuin alkuperäistä passia.

 

* Matkavakuutukset  

 

Suosittelemme riittävän ja kattavan matkavakuutuksen hankintaa jo matkavarauksen yhteydessä. Useiden maiden viranomaiset vaativat  maahan saapuvilta matkavakuutuksen, joka korvaa lääkärikäynnistä ja sairaudesta aiheutuneet kulut. Tarkasta tiedot maakohtaisesti.

Matkadokumentit – ohjeita matkan varanneille

 

* EU kansalaisten matkustusasiakirjat »  Sinun Eurooppasi

 

* Matkustusasiakirjat »  Rajavartiolaitos

 

* Matkustus ja  lähtöselvitys » Hyvä tietää lentomatkalla

 

* Matkailuterveys ja rokotukset »

 

* Tuontimääräykset » Tulli.fi

 

* Matkustusilmoitukset ja -tiedotteet»  Ulkoministeriö, matkustus ja maat

 

Suomen edustustot ulkomailla>> Ulkoministeriö

 

Ulkoministeriön hätänumero +358 9 1605 5555

Hei, tarvitsetko apua? Soita 05 211 1600

Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.

Suunnitteletko matkaa oman ryhmäsi kanssa tähän kohteeseen?

Me suunnittelemme yhdessä kanssanne sinulle ja ryhmällesi sopivat matkapaketit. Tiedäthän, että meiltä voit varata kaikki matkat pienille ja suurille ryhmille, anna ammattitaitoisen myyntivirkailijamme auttaa matkasi suunnittelussa.
Puhelin 05 211 1600 tai kymenmatkat@kymenmatkat.fi.

PYYDÄ RYHMÄTARJOUS >